-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ آبان ۱۳, پنجشنبه

Latest News from Koocheh for 11/04/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



یسنا یاوری / رادیو کوچه

خیلی خبرا رو پس‌و‌پیش کردم. هی دنبال یه موضوع خبری خوب می‌گشتم. موضوع خوب هم از نظر من یعنی یه چیزی که کم‌تر خبرگزاریا و سایتا دستمالیش کردن. به‌عنوان مثال توی هفته‌ای که گذشت «عباس کیارستمی» جایزه «خوشه‌طلایی» از جشن‌واره اسپانیا رو گرفت یا «هدیه‌ تهرانی» ممنوع‌الخروج شد و یا نمایش‌گاه مثلن مطبوعات که هیچ رد‌پایی از غیر‌فرمایشی بودن درش دیده نمی‌شد، افتتاح شد. و حقش همونی بود که سرش اومد: عدم استقبال مردم…

اما هیچ‌کدوم از این مسایل دغدغه من برای برنامه این هفته نبود. بهتر بگم شاید بود، ولی بعد از دیدن صحنه‌ای که مختصر شرحش می‌دم دیگه به هیچ کدومشون فکر نمی‌کنم.

بارون بدجوری چند روزه به قول رفقا همه رو یه حالی کرده. سوار تاکسی بودم و مقصد میدون آزادی. اون‌قدر رگبار بارون شدید بود که برف‌پاک‌کن کفاف بارون روی شیشه‌های ماشینو نمی‌داد. پیاده که شدم مرد دست‌فروشی که هر دو پاش قطع شده بود زیر این سیلی که از آسمون می‌بارید، فقط یه کارتن گرفته بود بالای سرش و چند تا پلاستیک هم گذاشته بود روی بساط محقرش و هیچ‌کس حتا نگاهی هم بهش نمی‌نداخت. هیکل درشتی داشت. به زور زیر اون بارون تاکسی نگه می‌داشت. با کمک راننده تاکسی بساطشو جمع کردیم و راننده سوارش کرد و رفت. جانباز جنگ بود. قبل از سوار‌شدن کارت جانبازیشو دیدم.

بارون بند اومده و من توی خونه‌ام. خبرها رو مرور می‌کنم ولی دست و دلم به‌کار نمی‌ره و همه حواسم به اون مرده است. هی می‌آم خودمو توجیه کنم که خوب خودش مقصره که مثلن نمی‌ره از بنیاد جانبازان… چه‌قدر یاوه می‌بافم.

چند سال قبل شعری گفته بودم برای این‌که یه روزی یه جایی خونده بشه. تا امروز جایی نه نوشته شد و نه خونده شد. حس اون‌روز، موقع گفتن اون شعر درست شبیه امروز بود. اون روز ولی بارون نمی‌بارید تابستون بود و رفته بودم دیدار جان‌بازان شیمیایی توی بیمارستان. القصه حالم از شعار دادن به‌هم می‌خوره. فکر کنم بریم سراغ شعر بهتر باشه:

رفیق روز مبادا، برادر دل‌تنگ

شهید جاری در کوچه‌های نفت و جنگ

کبود حادثه بر نگشته از تقویم

نشسته در رحم خاک توده‌ای بدخیم

صدای سرفه و خون چکیده از امواج

تمام آن‌چه که بودست و رفته بر تاراج

برادران غیورم ستاره‌های سترگ

گلوی زخمیتان سهم پنجه‌های گرگ

رفیق روز مبادا رفیق پژمرده

خوش آمدی به فراخوان قصه‌ای مرده:

و جنگ نعمت بی‌حد خانه‌هامان شد

محال چیدن دانه ز خوشه‌هامان شد

دقیقه‌های مشوش گرفت جای شما

شعاع تشنگی ما کجا و چشمه کجا

شروع شد همه خواب‌های بی‌تعبیر

گلایه‌ها و شکایت حال ‌بی‌تفسیر

جناب زهر کشنده، جناب جامه سیاه

جناب راوی مطلق، خدای علم گناه

جناب گرد سفید میان این دفتر

جناب پر‌زدن این همه کبوتر نر

جناب زنگ کلاس، امتحان بنگ و حشیش

جناب دامن کوتاه در جزیره کیش

جناب … بس کن از این دردهای بی‌درمان

شهید کوچه بن‌بست، کوچه ایمان

نگاه کن به افق‌های دور بعد از تو

به برگ‌های نبرده به سور بعد از تو

به سنگری که لگد می‌زند به بخت شما

به مردهای پس از این کنار تخت شما

به خواهرت که نرفته هنوز خانه بخت

به تا نخورده این اسکناس گوشه تخت

به پک زدن، هپروتش که: «آخرین کام است»

برادرت که هنوز و همیشه ناکام است

شهید روز مبادا غبار می‌پیچد

صدای ضجه این انفجار می‌پیچد

صدای کوه غرورت که … وای بر باد است

و دخترت که به بابا نرفته هم شاد است

صدا بزن همه را شهر خالی از عشاق

برای خاطر لیلی، به خاطر این باغ

حریف غمزه لیلی، عصاره مجنون

دلم گرفته کجایی برادر هم‌خون؟

دلم گرفته … کجا … یی…


 


مهشب تاجیک / رادیو کوچه

در قدیم، شکلات را با الهه‌ی حاصل‌خیزی مرتبط می‌دانستند. شکلات در قسمت آمریکای مرکزی، نوعی کالای‌ لوکس محسوب می‌شد و از دانه‌های کاکائو هم به عنوان پول استفاده می‌کردند. شکلات از دانه‌های درخت کاکائو به دست می‌آید‌. ازتک‌ها،‌ بومیان آمریکای مرکزی و جنوبی‌ از قرن‌ها قبل‌ این درخت را ستایش می‌کردند. ازتک‌ها بودند که کشف کردند که با له‌کردن دانه‌های درخت کاکائو و هم‌چنین با اضافه‌کردن مقداری فلفل و ادویه به آن می‌توانند یک نوشیدنی تلخ اما مقوی درست کنند. اولین‌بار، «کریستوفر کلمب» کاکائو را برای نشان دادن به پادشاه و ملکه‌ی اسپانیا از آمریکا به اروپا آورد، و خیلی زود، این ماده جزو مواد‌‌غذایی قاره اروپا شد. آن زمان از شکلات تنها در انواع نوشیدنی‌ها استفاده می‌شد که البته مقداری شکر به نوشیدنی اضافه می‌کردند تا تلخی آن گرفته شود. تا قرن ۱۷، شکلات در اروپا، ماده غذایی گران‌قیمتی محسوب می‌شد که تنها ثروت‌مندان سلطنتی از آن استفاده می‌کردند.

اما ساخت شکلات جامد حدود ۲۰۰ سال پیش در سویس آغاز شد و تا سال‌ها فقط برخی از اشراف ثروت‌مند اروپایی از این ماده‌غذایی استفاده می‌کردند. ایرانیان نیز از قدیم، ترکیباتی از پودر کاکائو با سایر مواد را برای ساختن بعضی از شیرینی‌های سنتی به‌کار می‌بردند. اما تولید و مصرف شکلات در ایران نیز هم‌چون بسیاری از کشورها سابقه‌ای چندان طولانی ندارد. اولین کارخانه‌ی شکلات‌سازی در ایران حدود شصت سال پیش توسط دو برادر مهاجر روسی در تبریز راه اندازی شد. محصول این کارخانه تا مدت‌ها فقط آب نبات و تافی برای بچه‌ها بود. این کارخانه و کارخانه‌های متعددی که بعد از آن به‌وجود آمدند، به‌تدریج دامنه‌ی فعالیت خود را گسترش دادند و انواع دیگری از محصولات را تولید کردند.

حدود سال ۱۸۰۰ میلادی اولین شکلات‌های کاکائویی با اختراع تکنیک‌های قالب‌گیری به بازار آمد‌. با استفاده از آسیاب‌های مکانیکی می‌شد‌ به راحتی دانه‌های درخت کاکائو را له و پودر نرمی از آن درست کرد.‌ با گرم کردن و ریختن این پودر در قالب،  اولین شکلات‌های کاکائویی متولد شد‌. در سال ۱۸۲۵ یک هلندی به نام «کنراد فن هوتر»  روشی اختراع کرد که طی آن، چربی دانه‌های کاکائو را می‌گرفت و از آن، کره‌ی کاکائو تهیه می‌کرد. از باقی مانده‌ی دانه کاکائو هم پودر کاکائو تهیه کرد. هم‌چنین طی روشی دیگر، شکلات را قلیایی کرده و به این ترتیب، مزه تلخ آن را از بین می‌بردند. از آن زمان بود که شکلات‌ها به شکل امروزی تهیه شد. گفته شده که «جوزف فرای»، اولین کسی بود که در سال ۱۸۴۷میلادی، شکلات‌های امروزی را عرضه کرد که به راحتی قابل خوردن باشند.

چندین سال بعد «رودلف‌لینت» سویسی کره‌ی کاکائو را به شکلات‌های کاکائویی اضافه کرد تا شکلات‌ها نرم‌تر شوند. کره کاکائو در دمای ۳۷ درجه که دمای بدن است آب می‌شود و به همین دلیل وقتی کاکائو را در دهان می‌گذاریم آب می‌شود. در سال ۱۸۷۵ بود که «سویس‌دنیل پیتر» با به‌کار بردن شیر در ساخت شکلات،‌ شکلات‌هایی نرم‌تر و شیرین‌تر از شکلات‌های کاکائویی ساخت. وقتی هم که کارخانه‌ی «نستله» شیر را به صورت پودر یا همان شیر خشک تولید کرد. دیگر شکلات‌های شیری ‌حسابی رونق گرفتند چرا که پودر شیر خشک ‌خیلی راحت‌تر از شیر مایع با کاکائو مخلوط می‌شد‌. خشک‌کردن شیر روشی برای نگه‌داری دراز‌مدت از شیر است که از فاسد‌شدن سریع آن جلوگیری می‌کند.

شکلات خواص دارویی بسیاری هم دارد. گرچه بسیاری از مردم بدون توجه به خواص کاکائو و فقط به علت طعم مطبوعش آن را مصرف می‌کنند، اما اعتقاد به خواص دارویی کاکائو از دیر باز رایج بوده است. بر اساس تحقیقات جدید، مشخص شده که کاکائو حاوی «فلاونوییدها» است. این ترکیبات که منشا گیاهی دارند‌ حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. آنتی‌اکسیدان‌ها تاثیر عمده‌ای در کاهش فشار خون و تسهیل گردش خون دارند، بنابراین همان‌طور که دیدن جعبه شکلات، شادی را به قلب شما می‌آورد، مصرف آن هم در صورتی که به‌طور صحیح و مناسب باشد در افراد سالم می‌تواند به سلامت قلب و عروق کمک کند.

کاکائو هم‌چنین می تواند به افزایش و تسهیل گردش خون در مغز و دیگر اندام‌ها کمک کند. فلاونوئیدها به باز شدن رگ‌های خونی کمک می‌کنند و مانع تجمع پلاکت‌ها در دیواره‌ی عروق می‌شوند. تاثیر این مواد بر بدن‌، شبیه آن چیزی است که در آسپرین بچه‌ها دیده می‌شود، اما مدت اثر آن‌ها طولانی‌تر است. کاکائو می‌تواند جای‌گزین مناسبی برای افرادی باشد که به آسپرین حساس هستند. البته متخصصان تاکید می‌کنند که علی‌رغم این مسایل، شکلات مانند هر ماده‌غذایی دیگر مضراتی دارد، به‌طور مثال چربی موجود در شکلات می‌تواند افزایش کلسترول خون را به هم‌راه داشته باشد.

در حال حاضر معروف‌ترین شکلات‌های دنیا با نام شکلات‌های سوییسی شناخته می‌شوند. اما در دهه‌های اخیر و با توجه به استقبال همیشگی و مشتریان پرو پا قرص این محصول‌ بسیاری از کشورهای دنیا اقدام به تولید و عرضه‌ی انواع شکلات در سطح بازار جهانی کرده‌اند.


 


اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه

شاید درباره‌ی این آدم کم‌تر از هر آدم مشهور دیگه‌ای تو دنیا بشه مطلب پیدا کرد، عجیب نیست؟ راستش نه، چون خودش این‌جوری می‌خواست. خوب که فکر می‌کنین می‌بینین در واقع اهمیتی هم نداره، برای آدمی مثل «شل‌سیلور‌استاین» یا همون‌طور که خیلی‌ها می‌شناسنش و بهش معروفه «عموشلبی» زیاد مهم نبود که اهل کجاست، کی به دنیا اومده و چه جوری می‌خواد بمیره، چون بالاخره به قول خودش «…..در نهایت، خواه نا‌خواه می‌میری.

پس بهتره حالا که زنده هستی از زندگی لذت ببری قبل از این‌که غزل خداحافظی رو بخونی، چون بالاخره، در آخر کار می‌میری.»  اگر فکر کردین این که کجا دانش‌گاه رفته یا نرفته و چه رشته‌ای تحصیل کرده واسه شناختنش مهمه بازم اشتباه کردین، اون تو هر دانش‌گاهی که وارد شده نصفه‌نیمه ولش کرده، چون خودش معتقد بوده که همه‌ی اینا وقت تلف کردن بوده و بهتر بوده به جای اینا می‌رفته و جاهای بیش‌تری رو تو دنیا می‌دیده.

«شل‌سیلوراستاین» در نوشته‌هاش سعی می‌کنه دنیا رو با نگاه خودش ببینه و واسه همینه که کارایی که برای بچه‌ها هم می‌نویسه با بقیه فرق داره و تازه اصلن معلوم هم نیست واسه بچه‌هاست یا بزرگ‌ترا. همینه که باعث می‌شه هنوز خیلی‌ها خریدن و خوندن کتابای اونو برای فرزندانشون درست ندونن، اما اهمیتی داره؟ نه. چون هر روزه میلیون‌ها آدم تو دنیا آثارشو می‌خونن و با اون زندگی می‌کنن. من فکر می‌کنم که نوشته‌های «سیلوراستاین» نه غیرمتعارفن و نه خلاف عرف جامعه، اونا فقط طبیعی هستن، مثل خود زندگی. بچه‌ها تو داستانای اون بچگی و بازی‌گوشی می‌کنن و شربازی از خودشون در می‌آرن و بعضی‌وقتا بدجنسی، اما همه‌ی اینا طبیعت واقعی کودکیه. «شل» عاشق زندگی بود، همون جوری که هست نه اونجوری که سعی می‌شه نشون داده بشه. شاید به همین علته که اون تعریف متفاوتی و جدیدی از همه چیز به ما می‌ده، از تولد و کودکی و فقر گرفته تا جنگیدن، کشتن، عاشق‌شدن و حتا مردن.

راستش چیزی که بهانه‌ای شد برای نوشتن از سیلوراستاین این بود که دی‌روز خوندم که دوباره هوس کردن که «سکینه‌محمدی» رو اعدام کنن و بعد چند ساعت بعدش یکی دیگه می‌آد می‌گه نه هنوز معلوم نیست. داشتم با خودم فکر می‌کردم که عجیبه، یه جوری از اعدام یک آدم صحبت می‌کنن که انگار نه انگار که این یک انسانه با تمام آرزوها و رویاهاش، به سادگی حکم صادر می‌کنن و روز بعد عوضش می‌کنن، نمی‌گن این زن بدبخت روزی هزاربار می‌میره و زنده می‌شه؟ نمی‌گن این‌جور زندگی، براش هزار بار از مرگ بدتره؟ به این چیزا فکر می‌کردم که به‌طور اتفاقی برخوردم به شعری از سیلوراستاین در مورد آخرین لحظات زندگی یه محکوم به اعدام و دیدم به نظرم هیچ‌‌کسی تا حالا این‌قدر زیبا و دردناک اونو توصیف نکرده. همه‌ی این خطوط رو نوشتم برای این‌که به نویسنده‌ی این شعر ادای احترامی کرده باشم و نوشتن زندگی‌نامه‌ی مفصل اون رو می‌ذارم برای یه وقت دیگه. شاید روزی که خواستم خبر آزادی سکینه‌محمدی و یا یک محکوم به اعدام دیگه رو بنویسم.

و حالا شعر شل‌سیلوراستاین:

«چوبه دار برپا می‌کنند، بیرون سلولم.

25دقیقه وقت دارم.

25 دقیقه دیگر در جهنم خواهم بود.

24 دقیقه وقت دارم .

آخرین غذای من کمی لوبیاست.

23 دقیقه مانده است.

هیچ‌کس نمی‌پرسد چه احساسی دارم .

22 دقیقه مانده است.

به فرمان‌دار نامه نوشتم، لعنت خدا به همه‌ی آن‌ها .

آه … 21 دقیقه دیگر باید بروم .

به شهردار تلفن می‌کنم، رفته ناهار بخورد .

بیست دقیقه دیگر وقت دارم .

کلانتر می‌گوید، پسر، می‌خواهم مردنت را ببینم.

نوزده دقیقه مانده است .

به صورتش نگاه می‌کنم و می‌خندم … به چشم‌هایش تف می‌کنم .

هجده دقیقه وقت دارم .

رییس زندان را صدا می‌زنم تا بیاید و به حرف‌هایم گوش بدهد.

هفده دقیقه باقی است .

می‌گوید، یک‌هفته، نه، سه‌هفته دیگر خبرم کن .

حالا فقط شانزده دقیقه وقت داری.

وکیلم می‌گوید‌، متاسفانه نتوانستم کاری برایت انجام دهم.

م م م … پانزده دقیقه مانده است .

اشکالی ندارد‌، اگر خیلی ناراحتی بیا جایت را با من عوض کن .

چهارده دقیقه وقت دارم .

پدر روحانی می‌آید تا روحم را نجات دهد،

در این سیزده دقیقه باقی مانده .

از آتش و سوختن می‌گوید‌، اما من حس می‌کنم که سخت سردم است .

دوازده دقیقه دیگر وقت دارم .

چوبه‌ی دار را آزمایش می‌کنند. پشتم می‌لرزد .

یازده دقیقه وقت دارم .

چوبه‌ی‌دار عالی است و کارش حرف ندارد.

ده دقیقه دیگر وقت دارم .

منتظرم که عفوم کنند … آزادم کنند .

در این نه دقیقه‌ای که باقی مانده .

اما این که فیلم سینمایی نیست، بلکه … خب، به جهنم .

هشت دقیقه دیگر وقت دارم .

حالا از نردبان بالا می‌روم تا بر سکوی اعدام قرار گیرم .

هفت دقیقه دیگر وقت دارم .

بهتر است حواسم جمع قدم‌هایم باشد و گرنه پاهایم می‌شکند .

شش دقیقه دیگر وقت دارم .

حالا پایم روی سکوست و سرم در حلقه دار …

پنج دقیقه دیگر باقی است .

یالا عجله کنید‌، چیزی بیاورید و طناب را ببرید .

چهار دقیقه دیگر وقت دارم .

حالا می‌توانم تپه‌ها را تماشا کنم‌، آسمان را ببینم .

سه دقیقه دیگر باقی مانده .

مردن، مردن انسان، به راستی نکبت‌بار است .

دو دقیقه دیگر وقت دارم .

صدای کرکس‌ها را می‌شنوم … صدای کلاغ‌ها را می‌شنوم .

یک دقیقه دیگر مانده است .

و حالا تاب می‌خورم و می ی ی ی ی روم م م م م ..

شعر: بالاخره می‌میری


 


شکوفه / دفتر ترکیه / رادیو کوچه

shokufeh@koochehmail.com

تولید فیلم‌های جدید سه‌بعدی باعث شده است تا سینما‌های معروف، بخشی از سالن‌های خود را به سالن پخش نمایش سه‌بعدی اختصاص دهند. یکی از سینما‌های معروف در ترکیه، سینما cinebonus است که با پخش فیلم‌های سه‌بعدی، علاقه‌مندان را به‌سوی خود جذب می‌کند.

با توجه به این‌که دیدن این فیلم‌ها، نسبت به فیلم‌‌های عادی هیجان بیش‌تری دارد، تصمیم گرفتیم که به هم‌راه دوستانی که در این‌جا داشتیم به این سینما برویم. اما پیش از تهیه‌ی بلیط، سری به اینترنت زدیم تا از مزیت‌ها و ویژگی‌های صفحه‌های نمایش آن مطلع شویم.

در سایت مجتمع فرهنگی آموزشی «علامه طباطبایی» در مورد سیستم نمایش این مانیتور‌ها آمد‌ه است: در تلویزیون‌های معمولی برای تشکیل تصویر از نقاط فوق‌العاده کوچکی به نام «پیکسل» استفاده می‌شود. این در حالی است که در یک تلویزیون سه‌بعدی، این پیکسل‌ها به دو قسمت تقسیم می‌شوند و یک قسمت از آن‌ها برای ایجاد یک تصویر استفاده می‌شود و قسمت دیگر برای ایجاد یک تصویر مشابه دو تصویر اولی. ولی با اندکی تفاوت با آن، در فاصله‌های خیلی نزدیک یا خیلی دور این دو تصویر روی یک‌دیگر افتاده و تصویر نهایی تقریبن نامشخص می‌شود.

تماشای فیلم‌های سه‌بعدی به وسیله‌ی عینک‌های سه‌بعدی صورت می‌گیرد که آن هم به دور از مشکل نیست.

اگرچه سازنده‌ی این نوع صفحه نمایش‌ها، وعده دادند که به زودی بدون استفاده از عینک، می‌توان به این فیلم‌ها  را نگاه کرد اما واقعیت این است که فرد نمی‌تواند از عینک‌های طبی هم‌راه با عینک سه‌بعدی استفاده کند و این وعده ممکن است به آینده‌ی دور موکول شود.

مسلمن لذت تماشای فیلم و سریال و فوتبال به صورت سه‌بعدی آن‌قدر است که خیلی‌ها بی‌صبرانه منتظر همه‌گیر شدن امکان استفاده از تلویزیون‌های سه بعدی باشند. انتظاری که تنها با خرید یک دست‌گاه تلویزیون سه‌بعدی برآورده نمی‌شود و تا هنگامی که تولیدکننده‌ها به اندازه کافی برنامه‌ سه‌بعدی از فیلم گرفته تا گیم (بازی) و برنامه‌های تلویونی سه‌بعدی تولید نکنند، نه این رویا محقق می‌شود و نه شرکت‌های تولیدکننده تلویزیون‌های سه بعدی می‌توانند امید زیادی به فروش محصولاتشان داشته باشند.

آگاهی از ‌قوانین ابتدایی‌ برای تماشای بدون خطر تصاویر سه‌بعدی

مناظر مختلفی که از هر خط دید چشم مشاهده می‌شوند، مغز را قادر می‌کند ادراک عمق را پردازش کرده و تصاویر را به شکل سه‌بعدی مشاهده کند.

فاصله تماشا را که معمولن سه برابر بلندی صفحه است رعایت کرده و در صورتی که احساس می‌کنید به تماشای تصاویر سه‌بعدی قادر نیستند، از تماشا خودداری کنند.

فراموش نکنید ادراک به دلایل مختلف در بین افراد بسیار متفاوت است، لازم است بینندگان ‌در صورتی که احساس مریضی یا خستگی می‌کنند، تماشای تلویزیون را متوقف کنند.

والدین نیز در صورتی که کودکانشان تصاویر سه‌بعدی را تماشا می‌کنند، باید به‌طور کامل مطلع باشند و تشخیص دهند تماشای آن برای کودکشان مناسب است یا خیر.

ماشای این دست‌گاه ممکن است حمله صرع به دنبال داشته یا موجب ناراحتی‌هایی مانند تغییر دید و سرگیجه یا تهوع، دردهای شکمی، تشنج و حرکات بی‌اختیار مانند پرش چشم یا ماهیچه شود

هشدار «سامسونگ» در همین مورد

‌پژوهش‌گران هم‌چنین معتقدند از آن‌جایی که  تماشای این تلویزیون‌ها فشار غیرمعمولی را به بدن وارد می‌سازد و به میزان شدیدی، چشم‌ها و مغز را دچار آشفتگی و پریشانی می‌کند، تماشای این تلویزیون‌ها باعث حملات و غش در بیماران مبتلا به صرع می‌شود.

این هشدارها آن‌قدر جدی هستند که سامسونگ یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تجهیزات الکترونیکی دنیا، برای استفاده از تلویزیون‌های سه‌بعدی در سایت شرکت توصیه‌هایی قرار داده است.

سامسونگ به‌تازگی درباره خطرات مشاهده تلویزیون سه‌بعدی هشدار داده و به سال‌مندان، کودکان و زنان باردار توصیه کرد که به هنگام تماشای این نوع تلویزیون‌ها احتیاط کنند.

طبق هشدار این سازنده کره‌یی، تماشای این دست‌گاه ممکن است حمله صرع به دنبال داشته یا موجب ناراحتی‌هایی مانند تغییر دید و سرگیجه یا تهوع، دردهای شکمی، تشنج و حرکات بی‌اختیار مانند پرش چشم یا ماهیچه شود.

به همین دلیل این شرکت از افرادی که دارای سابقه حملات صرع یا سکته هستند خواسته است قبل از استفاده از این وسایل با پزشک خود مشورت کنند.

هم‌چنین کسانی که از خواب محروم شده‌اند یا الکل نوشیده‌اند نیز باید از مشاهده تلویزیون‌های سه‌بعدی خودداری کنند.

البته گفته می‌شود که امکان ابتلا به این مشکلات حتا در افرادی که تا‌کنون دچار این مشکلات نشده‌اند نیز کاملن منتفی نیست.


 


خبر / رادیو کوچه

دو تن از اعضای شورای مرکزی کانون صنفی معلمان کرمانشاه به نام‌های محمد توکلی و علی صادقی برای بار دوم به دادگاه انقلاب این شهر احضار شده‌اند.

به گزارش آژانس خبری موکریان، اتهام این دو فعال فرهنگی که روز 19 آبان ماه بایستی در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی کرمانشاه حاضر شوند، فعالیت تبلیغی علیه نظام عنوان شده است.

لازم به یادآوری است پیش‌تر نیز شعبه 111 دادگاه جزایی کرمانشاه محمد توکلی و علی صادقی را به اتهام اخلال در نظم آموزش و پرورش از طریق انجام اقدامات غیرمتعارف از جمله برگزاری تجمعات غیرقانونی و تعطیلی مدارس، هرکدام به پرداخت دومیلیون ریال جزای نقدی محکوم کرده بود.


 


خبر / رادیو کوچه

باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا پس از شکست حزبش در انتخابات میان دوره‌ای اظهار داشت که معتقد است رای‌دهندگان از سرعت کم روند بهبود اقتصادی احساس سرخوردگی می‌کنند.

به گزارش ای‌بی‌سی‌نیوز، در این انتخابات جمهوری‌خواهان 60 کرسی بر تعداد کرسی‌های خود در مجلس نمایندگان افزودند اما دموکرات‌ها هم‌چنان توانستند اکثریت خود را هرچند با کرسی‌های کمتر در مجلس سنا حفظ کنند.

جان بونر رهبر جمهوری‌خواهان در مجلس نمایندگان که با پیروزی حزبش به زودی رییس مجلس خواهد شد، پیش‌تر قول داد که قانون اصلاح نظام بهداشتی را که تحت هدایت اوباما تصویب شده بود لغو کند.

آقای اوباما بعد از ظهر روز چهارشنبه به وقت واشنگتن قول داد که برای یافتن زمینه‌های مشترک هم‌کاری با جمهوری‌خواهان در مورد مسایل حساس بکوشند.

او گفت که دیگر هیچ حزبی به تنهایی در قدرت نیست بنابراین برای جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها مهم است که با هم کار کنند و بر ایجاد اشتغال، امنیت و آینده‌ای بهتر تمرکز داشته باشند همان‌گونه که مردم با رای خود چنین خواسته‌اند.

بیشتر بخوانید:

«به هم‌کاری بیش‌تر دولت و مجلس نیازمندیم»


 


خبر / رادیو کوچه

منوچهرمتکی و گریگور واشادزه وزرای خارجه دو کشور ایران و گرجستان شام‌گاه چهارشنبه پس از مذاکرات خصوصی و امضای تفاهم‌نامه لغو روادید بین دو کشور در نشست خبری با حضور رسانه‌های مختلف شرکت کرده‌اند.

به گزارش مهر، گریگور واشادزه وزیر امور خارجه گرجستان در این نشست خبری با  ابراز خرسندی از این‌که سفر وزیر امور خارجه ایران در سال 2010 به گرجستان انجام شده است، اظهار داشت: «خوشحالم از این‌که می‌توانیم چشم‌انداز روابط دو جانبه بین ایران و گرجستان را بررسی کنیم و معتقدیم در روابط دو جانبه کشورهای همسایه نباید مشکلاتی وجود داشته باشد.»


 


خبر / رادیو کوچه

روز چهارشنبه، وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای گروه شبه نظامی «جنداله» را به دلیل حملاتی که در سال‌های اخیر در ایران انجام داده، در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده است.

در این بیانیه که روز ۳ نوامبر منتشر شد، آمده است که از سال ۲۰۰۳ میلادی اعضای گروه جنداله در حمله‌های متعددی سبب کشته و مجروح شدن تعداد زیادی از شهروندان ایرانی و مقامات دولتی این کشور به ویژه در استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرق ایران شده‌اند.

در ادامه بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا آمده است که جنداله از انواع شیوه‌های تروریستی شامل حمله‌های انتحاری، شبیخون، آدم‌ربایی و ترور استفاده می‌کند.

مقامات ایالات متحده آمریکا، نام جنداله را در فهرست ۴۷ گروهی قرار داده است که به دلیل دست داشتن در اقدامات تروریستی شامل تحریم‌های اقتصادی و محدودیت‌های مسافرتی خواهند شد.

لازم به اشاره است جنبش مقاومت مردمی ایران، ملقب به جنداله، یک گروه شورشی سنی است که بیش‌تر در استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرق ایران فعالیت می‌کند و در سال‌های اخیر مسوولیت چندین بمب‌گذاری، حمله مسلحانه و آدم ربایی را در این منطقه بر عهده گرفته است.

گفتنی است اواخر خرداد ماه یکی از شعبه‌های دادگاه انقلاب اسلامی، عبدالمالک ریگی، رهبر پیشین گروه جنداله را به اتهام «قتل، جرح، اخاذی، ایجاد رعب و وحشت، آدم‌ربایی و گروگان‌گیری، هم‌کاری با بی‌گانگان و اخذ کمک‌های مالی و اطلاعاتی» به اعدام محکوم کرد. این حکم در روز سی‌ام خرداد ماه اجرا شد.


 


رادیو کوچه

تونی موریسون، نویسنده سیاه‌پوست برنده نوبل ادبیات و جایزه پولیتزر روز چهارشنبه نشان لژیون دونور را دریافت کرد که بالاترین نشان افتخار دولت فرانسه است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این نویسنده به واسطه رمان‌های شاعرانه‌اش درمورد بردگی و تجربیات زندگی سیاهان شهرت دارد.

فردریک میتران وزیر فرهنگ فرانسه این جایزه را به موریسون اهدا کرد. موریسون سال 1988 برای مشهورترین رمانش یعنی «محبوب» جایزه پولیتزر را دریافت کرده بود. نوبل ادبیات سال 1993 نیز به این نویسنده رسید.

موریسون روز پنج‌شنبه به هم‌راه دیگر اعضای «انجمن تونی موریسون» از بنای یادبود اتمام برده‌داری در فرانسه رونمایی می‌کند.

لژیون دونور بالاترین نشان دولت فرانسه است. ناپلئون بناپارت در سال 1802 آن را بنیاد گذاشت. این نشان به خاطر کمک‌های نظامی، فرهنگی، علمی یا اجتماعی به فرانسه به افراد، از جمله به کسانی که شهروند فرانسه نیستند، اهدا می‌شود.

لازم به اشاره است از ایران محمدعلی سپانلو، عباس کیارستمی، احسان نراقی و شیرین عبادی به این جایزه رسیده‌اند.


 


رادیو کوچه

رئال مادرید اسپانیا، بایرن مونیخ آلمان و چلسی انگلستان، در فاصله دو بازی پیش از پایان مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا شام‌گاه چهارشنبه، به جمع 16 تیم برتر صعود کرده‌اند.

در حساس‌ترین بازی شب چهارم این لیگ، رئال مادرید با گل دقیقه 90 پدرو لئون، در سن سیرو به نتیجه دو بر دو دست یافت و یک امتیاز از میلان گرفت.

با این پیروزی رئال مادرید 10 امتیازی شد. میلان تیم دوم گروه G تنها 5 امتیاز دارد.

در دیگر دیدار این گروه او‌سر آژاکس را 2 به یک شکست داد.

در گروه E بایرن مونیخ در زمین کلوژ با به ثمر رساندن 4 گل به مرحله بعدی راه پیدا کرد.

بایرن در 3 بازی گذشته هم پیروز شده بود و به این ترتیب 12 امتیازی شد.

در دیگر بازی این گروه، رم در زمین تیم بازل 2 به 3 پیروز شد و به امتیاز 6 رسید. کلوژ و بازل 3 امتیازی هستند.

در گروه F هم چلسی 4 به یک اسپارتاک مسکو را شکست داد.

آبی‌پوشان لندنی با این پیروزی به امتیاز 12 از 4 بازی رسیدند واسپارتاک در امتیاز 6 ماند. مارسی هم که ناباورانه در زمین زیلینا 7 گل زد و گلی نخورد، با اسپارتاک هم امتیاز شد. تیم زیلینا هم‌چنان بدون امتیاز است.

در گروه H تیم شاختار دونسک، 2 به یک آرسنال را شکست داد تا هیچ تیمی در پایان شب چهارم لیگ قهرمانان از این گروه صعود نکند.

آرسنال و شاختار دونسک با 9 امتیاز هم‌چنان شانس بیش‌تری برای صعود دارند. در دیگر بازی این گروه، براگا در زمین پارتیزان بلگراد یک به صفر پیروز شد. براگا 6 امتیازی شد اما، پارتیزان هم‌چنان بدون امتیاز است.

بیشتر بخوانید:

«شکست سنگین اینتر مقابل تاتنهام»


 


آرین / دفتر کابل / رادیو کوچه

حامدکرزی رییس‌جمهوری افغانستان و دیمتری مدویدوف رییس‌جمهوری روسیه در یک تماس تیلیفونی بر تقویت روابط میان دو کشور تاکید کردند. در یک اعلامیه‌ی دفتر ریاست‌جمهوری افغانستان آمده است که این صحبت تیلیفونی شب گذشته صورت گرفته است.

در اعلامیه دفتر ریاست‌جمهوری افغانستان نگاشته شده که در این صحبت تیلیفونی دو رییس‌جمهوری ضمن گفت‌و‌گو روی مسایل سیاسی، اقتصادی و تجارتی بر افزایش روابط میان دو کشور تاکید کرده‌اند.

این گفت‌و‌گوی تیلیفونی میان دو رییس‌جمهوری در حالی صورت می‌گیرد که اخیرن در مورد نقش روسیه در افغانستان بحث‌ها افزایش یافته است.

روز گذشته سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه در دیداری که با اندرس فوگ راسموسن دبیرکل سازمان ناتو در روسیه داشت از توسعه هم‌کاری کشورش با ناتو در افغانستان سخن زد.

این در حالیست که هفته گذشته حضور ماموران مبارزه با مواد مخدر روسیه با سربازان امریکایی در یک عملیات نظامی علیه کارخانه‌های تولید مواد مخدر در افغانستان، سبب خشم رییس‌جمهوری کرزی شده بود.

آقای کرزی گفته بود از هم‌کاری روسیه در مبارزه با مواد مخدر در افغانستان استقبال می‌کند، اما حضور ماموران آن کشور بدون توافق قبلی نقض قوانین بین‌المللی می‌باشد.


 


آن‌چه در این بخش می‌آید انتخابی از رادیو کوچه در بین رسانه‌ها است.

منبع: یاران صدر

همایش جهان چهارم در اندیشه امام موسا صدر با حضور دکتر احسان شریعتی در دانش‌کده ادبیات دانش‌گاه اصفهان برگزار شد. در این برنامه که توسط انجمن علمی فلسفه برگزار شد در ابتدا دکتر شریعتی به بررسی مفهوم جهان چهارم پرداخت، سپس یکی از اعضای انجمن علمی فلسفه درباره تحقق امکان جهان چهارم توضیح داد. بخش دوم برنامه شامل پرسش و پاسخ درباره موضوع همایش و پی‌گیری سرنوشت امام صدر بود که یکی از اعضای یاران صدر هم‌راه دکتر شریعتی به سوالات پاسخ دادند. احسان شریعتی در سخنان خود با اشاره به سخن‌رانی امام موسا صدر در مراسم چهلم دکتر شریعتی – که بخش‌هایی از آن در ابتدای مراسم پخش شد- گفت: تعبیر امام موسا صدر سه سنخ است:

1-عده‌ای که با وضع موجود می‌سازند و انسان‌های محافظه‌کار و سازش‌کاری هستند.

2-انسان هایی که آگاه ترند و تحمل وضع موجود را نمی‌کنند و هجرت را انتخاب می‌کنند.

3-کسانی که می‌ایستند و می‌خواهند اوضاع را تغییر دهند. این عده دو گروهند؛ کسانی‌که با سلاح‌های عاریتی می‌خواهند اوضاع را تغییر دهند و کسانی که جهان چهارم و تازه‌ای را می‌سازند. این افراد اصیل هستند و در این سنت ریشه دارند.

شریعتی ادامه داد: در زمان امام صدر سه جهان اول (غرب)، جهان دوم (شرق) و جهان سوم وجود داشت. جهان چهارم تعبیر دیگری است که حتا از جهان سوم هم پایین‌ترند و در حالی که بحث امام موسا از جهان چهارم همان جهان دیگر است.

فرزند دکتر شریعتی در پایان گفت: «باید به سنت، ریشه‌ها و عنصرهای اولیه برگردیم.» هگل می‌گوید: «سرمنشا همواره حقیرترین قسمت حقیقت است، در حالی‌که از نظر سایر فیلسوفان سرچشمه‌ها دارای اهمیت هستند. پس این انقالابات و جنبش‌ها همواره ادامه دارد. پس باید به سرچشمه‌ها توجه کرد و  تجربه امام موسا صدر تجربه موثری است که باید به آن توجه کرد.»

سیدمحسن جلال‌الدینی، عضو انجمن فلسفه دانش‌گاه اصفهان، در ابتدای صحبت‌های خود این سوال را طرح کرد که چرا ما دانش‌جویان فلسفه این‌جا جمع شدیم و برای امام موسا صدر برنامه گرفتیم؟  امام موسا صدر نه تنها بحث جهان چهارم را مطرح کرد، بلکه به لحاظ عملی نیز برای محقق کردن آن تلاش کرد. امام صدر راهی متفاوت از راه استکبار و استثمار پیش گرفت. در دیانت صدر ادیان در خدمت انسان هستند. ادیان آمده‌اند برای آن‌که پیام خدا را به بشر ابلاغ و حق‌اله را به انسان تذکر و حق انسان را یادآوری کنند. ایمان به انسان و انسانیت را ایمان به خدا می‌داند.

جلال‌الدینی در ادامه نگرش امام موسا صدر به موساقی را بیان کرد و درباره روش تعامل امام صدر با پیروان سایر ادیان با اشاره به آیات ۸۲و۳ سوره مائده گفت: «در لبنان ۱۶ فرقه وجود دارد که هر کدام اعتقادات خود را دارند و موسا صدر توانست تمام این‌ها را با هم در نظر بگیرد و هم اهل سنت و هم شیعیان از او حمایت می‌کردند.»

وی سپس موضع امام صدر درباره اسراییل را توضیح داد: «تنها دولتی که صدر در مقابلش کوتاه نمی‌آید و موضع شدید دارد اسراییل است. امام صدر برای محکوم کردن این رژیم به تورات استناد می‌کند.»

عضو انجمن فلسفه در پایان با اشاره به ربوده شدن امام صدر گفت: «امام صدر شخصیتی صلح‌طلب و نماد قرآن در عصر ما بود. چرا امروز ما از او مهجوریم؟ او قربانی توطئه اسراییل و لیبی بود و باید امروز برای آزادی او اقدام جدی و عملی شود.»

در ابتدای جلسه پرسش و پاسخ احسان شریعتی در پاسخ به سوالی درباره مفهوم جهان چهارم  گفت: «سنت باید تجدد پیدا کند. ما نمی‌توانیم سنت را دور بزنیم، بلکه خود سنت باید از سر گرفته شود. شریعتی هیچ‌وقت دین و سیاست را یکی نمی‌کند، اما به‌عنوان آدم سیاسی جهان‌بینی دینی و به‌عنوان فرد دینی یک جهان‌بینی سیاسی دارد و به سیاست به معنای رایج وارد نشده است. پروژه شریعتی مبارزه با استعمار نو کهنه است.

عضو گروه یاران صدر در پاسخ به سوالی درباره ماهیت حقیقی ربوده شدن امام موسا صدر گفت: «می‌توان گفت ماهیت حقیقی ربوده‌شدن ایشان ترس از تحقق همین جهان چهارم بود. ایشان در لبنان فعالیت‌های بنیادینی انجام داد و تاثیرات عمیقی بر جای گذاشت که به نفع مردم و محرومین  بود. طبعن این فعالیت‌ها مخالفانی دارد و همه این‌ها دست به دست هم داند تا ایشان ربوده شود. سفر ایشان به لیبی به اصرار سران کشورهای عربی بود. مخالفان امام صدر که شامل بخشی از روحانیون لبنان، گروه‌های چپ فلسطینی و برخی انقلابیون ایران، مانند طیف جلال‌الدین فارسی بودند، هم در این جریان دست داشته‌اند.

وی در ادامه افزود: «می‌شود اندیشه‌ای با ربودن صاحب آن اندیشه محدود شود، اگر درباره آن صحبت شود. درباره امام موسا صدر هم اگر اندیشه ایشان مطرح و نقد شود قطعن ربایندگان به هدف خود از ربودن ایشان نخواهند رسید.»

شریعتی در پاسخ به این سوال که سنت را بازگشت به عقب و دوران کودکی توصیف کرده بود، گفت: «اگر به ریشه‌های خود بازنگردیم دچار بحران می‌شویم. ما این نظر را که ریشه‌ها نادیده گرفته شوند نمی‌پذیریم.»

در ادامه درباره مطلب منتشر شده در هفته‌نامه پنجره درباره دیدار دکتر احمدی‌ن‍ژاد با خانواده امام موسا صدر در لبنان و عدم دیدار خاتمی در سفر به این کشور سوال شد و عضو گروه یاران صدر پاسخ داد: «در سفر آقای احمدی‌ن‍ژاد دیداری با خانواده امام صدر صورت نگرفته است و برخلاف مطلب منتشر شده آقای خاتمی در سفر به لبنان چنین دیداری داشته است. یکی از دانش‌جویان حاضر در جلسه به‌صورت شفاهی منبع این مطلب را سوال کرد که این عضو یاران صدر پاسخ داد از خانواده امام صدر و موسسه امام موسا صدر در این‌باره سوال و پی‌گیری شد و این مطلب از قول آنان نقل شده است. وی تاکید کرد: «انتقاد ما مربوط به یک یا چند دولت خاص نیست و همه مسوولان را در این رابطه نقد می‌کنیم.»

در ادامه و با اعتراض دانش‌جوی مذکور و طرح دوباره سوال مذکور بصورت شفاهی وی توضیح داد: «متاسفانه در زمینه پی‌گیری سرنوشت امام همه دولت‌ها کوتاهی کرده‌اند و مجموعه علاقمندان امام صدر از همه دولت‌ها انتقاد دارند. عدد سال‌های اسارت امام صدر به اندازه سال‌های انقلاب اسلامی ماست و این باعث تاسف است.»

عدالت در آغاز جنبه اتوپی داشت، اما خود آرمان عدالت از بین نرفته است انسان موجودیتی است که با تخیل می‌تواند جهان دیگری فرض کند و آن‌را بوجود آورد اگر به فارابی و مدینه فاضله فارابی برگردیم، به ما جنبه‌های مثبتی می‌دهد

از دکتر شریعتی سوال شد آیا مخالفت شریعتی با روحانیت تناقضی با شخصیت امام موسا ندارد؟

وی پاسخ داد: «این مسئله یک شایعه و بدفهمی است. ایشان از خانواده‌ای روحانی بودند. وقتی انتقادی مطرح می‌کند آخوند را از علما جدا می‌کند و می‌گوید باید به اسلام حقیقی برگردیم و ما به علمایی احتیاج داریم که نهاد روحانیت نهاد علم باشد نه این‌که هدف خاصی داشته باشد.»

از عضو یاران صدر سوال شد چرا مسئله امام موسا صدر برای سیدحسن نصراله جدی گرفته می‌شود ولی مسوولان ایران مدام با مقامات لیبی دیدار می‌کنند؟ وی پاسخ داد: «نصراله بارها از جمله در سخن‌رانی سال ۲۰۰۲ در مراسم آزادی اسرای لبنانی تاکید کرده است فرزند و تربیت شده امام موسا صدر است. این بیان عجیب نیست و همه شیعیان لبنان این حرف را تکرار می‌کنند. چرا که موقعیتشان قبل و بعد از حضور امام موسا صدر کاملن متفاوت است و نقشی که امروز شیعیان در لبنان دارند، تاثیر حضور امام صدر است. اما این‌که چرا مقامات ایران با لیبی ارتباط برقرار می‌کنند باعث  تاسف است و طبق گفته افرادی که در پی‌گیری سرنوشت امام صدر در ایران درگیر بوده‌اند اراده سیاسی برای پی‌گیری قضیه وجود ندارد.

دلایل حیات امام موسا صدر سوال دیگری بود که مطرح شد. وی به اخبار زنده بودن امام صدر اشاره کرد و افزود: «آخرین خبر مربوط به مرداد ۸۸ است که یکی از مقامات سابق لیبی اعلام کرده است امام صدر هم‌چنان زنده و در لیبی است و در طول سال‌های اسارت کتاب‌های زیادی نوشته است.

از شریعتی سوال شد آرمان شهر چیست و آیا این تفکر در حال حاضر فایده‌ای دارد؟

وی پاسخ داد: «عدالت در آغاز جنبه اتوپی داشت، اما خود آرمان عدالت از بین نرفته است. انسان موجودیتی است که با تخیل می‌تواند جهان دیگری فرض کند و آن‌را بوجود آورد.. اگر به فارابی و مدینه فاضله فارابی برگردیم، به ما جنبه‌های مثبتی می‌دهد.»

توضیح: شایان ذکر است خبرگزاری فارس در خبری با انتشار بیانیه جمعی که خود را جمعی از دانش‌جویان دانش‌گاه اصفهان معرفی کرده‌اند، برگزاری همایش فوق را سواستفاده از اندیشه و نام امام موسا صدر برای زیر سوال بردن مقامات ایران و دولت فعلی دانسته است.

همانگونه که اشاره شد، طرح موضوع پی‌گیری سرنوشت امام موسا صدر ارتباطی با هیچ یک از دولت‌ها بطور خاص ندارد و همه دولت‌های ۳۲ سال اخیر کشورمان در عدم پی‌گیری سرنوشت امام صدر قاصر و مقصر بوده‌اند.

هم‌چنین مباحث طرح شده در این جلسه درباره پی‌گیری سرنوشت امام صدر متناسب با طرح سوالات از طرف دانش‌جویان بوده است. شایان ذکر است یکی از میهمانان برنامه در پاسخ به پرسش یکی از دانش‌جویان مبنی بر علت عدم دیدار آقای خاتمی با خانواده امام صدر در سفر سال ۸۲ وی به لبنان و دیدار آقای احمدی‌نژاد با خانواده امام صدر در سفر اخیر ایشان به لبنان (به نقل از هفته نامه پنجره) گفت: با توجه به پی‌گیری‌های انجام شده از خانواده امام صدر، آقای احمدی‌نژاد هیچ دیدار و یا درخواست دیداری از خانواده امام موسا نداشته است. این پاسخ با واکنش یکی از دانش‌جویان مواجه شد.

یاران صدر که در خبر فارس تلویحن به حرکت غیرمستقل و سواستفاده از نام امام موسا صدر برای اهدافی دیگر متهم شده است، هیچ‌گاه رویه جناحی نداشته، چرا که امام موسا صدر را شخصیت و اندیشه‌ای فرا جناحی و ملی می‌داند، به همین دلیل در اختلافات سیاسی داخلی درگیر نشده است و همواره در چهارچوب اهداف خود که گسترش اندیشه امام صدر و پی‌گیری سرنوشت ایشان در چهارچوب قانون است حرکت کرده و اجازه سواستفاده از نام امام موسا صدر را به هیچ جریان سیاسی نمی‌دهد. نگاهی به مطالب سایت یاران صدر خود گواه این مدعاست.


 


پنج‌شنبه  13 آبان‌ماه 1389 – 4 نوامبر 2010

شروع پخش زنده از ساعت 4/00 بعداز ظهر – به وقت تهران

note3اجرا: اعظم

note3استودیو: دامون

note3 تقویم تاریخ – مریم

note3گزیده اخبار مطبوعات پنج‌شنبه ایران

note3میکروفن – «امسال بهار با رفقا رفته بودیم سینما سه‌بعدی» - شکوفه

note3بخش اول خبر‌ها

note3پس‌نشینی تند – «اعدام به روایت عمو شلبی» - اکبر ترشیزاد

note3روز‌نگاشت – «دیدگاه بی پرده» – محبوبه

note3بخش دوم خبر‌ها

note3دایره‌ی شکسته – «تلخی نشاط آور خدایان» - مه‌شب تاجیک

note3مجله‌ی خبری کابل – آرین

note3روشنان – «رفیق روز مبادا» - یسنا یاوری

note3بخش سوم خبرها


 


چهل سال انتظار برای گرفتن یک عکس لحظه برخورد صاعقه با برج آزادی آمریکا

به گزارش فارنت و به نقل از روزنامه انگلیسی مترو شاید لحظه برخورد رعد و برق را با زمین و مکان‌های مختلف در تصاویر مختف و یا حتا به چشم دیده باشید.

اما هنگامی که بدانید برای گرفتن یک عکاس برای گرفتن یک عکس بیش از ۴۰ سال صبر کرده و تاکنون عکس‌های زیادی برای ثبت آن انداخته، آن عکس دیدنی‌تر می‌شود.

یک عکاس ۵۸ ساله نیویورکی بی‌نظیرترین عکس خود را ماه گذشته و با عکاسی از لحظه برخورد صاعقه با برج معروف آزادی گرفته است.

جی فاین می‌گوید: «من همواره اخبار هواشناسی را دنبال می‌کردم و می‌دانستم که یک طوفان در راه است و این برای من فرصت بسیار بزرگی بود. من آماده شده بودم و پیش از این عکس ۸۱ شات دیگر گرفته بودم که نهایتن به این عکس رسیدم.

وی می‌افزاید: من واقعن وقتی نتیجه کار را دیدم شوکه شده بودم. این یک شانس مطلق بود که یک بار در زندگی سراغ آدم می‌آید و این اولین عکسی از این نوع است که من تاکنون دیدم.

مجسمه آزادی که تقریبن ۹۳ متر بلندی دارد در سال ۱۸۸۶ در این محل نصب شده و آن‌گونه که اعلام شده است سالانه حدودن۶۰۰ صاعقه با آن برخورد می‌کند.

انتظار ۴۰ ساله برای انداختن یک عکس انتظار زیادی‌ست اما وقتی نتیجه کار یک عکس استثنایی باشد این انتظار شیرین جلوه می‌کند.


 


محبوبه / رادیوکوچه

mahboobeh@koochehmail.com

چهارم نوامبر برابر با سیزدهم آبان مصادف است با زادروز «رابرت مپل‌تورپ»، عکاس آمریکایی، که به‌دلیل پرتره‌های دارای سبک خاص و ابعاد بزرگ‌اش و عکاسی از گل‌ها و مدل‌های برهنه‌ معروف شده بود. وی زاده سال 1964 بود و در نهم مارس سال 1989 درگذشت.

«رابرت مپل تورپ» در یک خانواده کاتولیک نیم‌انگلیسی، نیم‌ایرلندی، در «نیویورک» به‌دنیا آمد. او لیسانس هنرهای زیبایش را از موسسه‌ «پرات» در «بروکلین» گرفت. در این موسسه او با استفاده از مواد مختلف آثاری را به‌وجود آورد.

او پس از فارغ‌التحصیلی اولین عکس‌هایش را با استفاده از یک دوربین «پولاروید» گرفت. در اواسط دهه هفتاد میلادی، او دوربینی خبری که می‌توانست عکس‌های آن را در ابعاد بزرگ چاپ کند، تهیه کرد و آغاز به عکاسی از محدوده وسیعی از آشنایان خود کرد. در میان این آشنایان هنرمندان، موسیقی‌دانان، فعالان اجتماعی، ستاره‌های فیلم‌های هرزه‌نگاری و بازدیدکنندگان کلوپ‌های جنسی زیرزمینی به چشم می‌خوردند.

در طی دهه هشتاد، آثار او به سمت زیبایی شکل‌گرایانه جهت‌گیری یافت. تلاش او در این دوران بر تصاویر برهنه تندیس‌وار از مدل‌های مرد و زن، طبیعت بی‌جان و ظریف در تصاویری از گل‌ها و پرتره‌های رسمی و شکل‌گرا از هنرمندان و اشخاص مشهور، متمرکز بود.

در بسیاری از آثار او موضوعات مربوط به سادیسم و مازوخیسم جنسی و تصاویری از مدل‌های برهنه که معمولن دارای جذابیت هم‌جنس‌گرایانه است، در عکس‌های او دیده می‌شود.

یکی از معروف‌ترین عکس‌های او تصویری از خودش است که او را در حالتی نشان می‌دهد که توسط منتقدان «تکان‌دهنده» و «غافل‌گیرکننده» توصیف شده است. مپل با نسخه‌های چاپ‌شده عکس‌هایش مانند نقاشی رفتار می‌کرد، به‌طوری‌که از روش‌های چاپ ویژه استفاده می‌کرد و عکس‌ها را در قاب‌های عجیب و غریب قرار می‌داد.

دیدگاه بی‌پرده و دارای طبیعت شهوانی موجود در آثار دوره‌ میانه‌کاری او باعث شد که بحث‌هایی در مورد تامین هزینه‌ این‌گونه آثار از هزینه‌های عمومی به‌وجود بیاید.

آثار او به‌طور معمول به شکل نمایش‌گاه‌هایی با سرمایه‌گذاری عمومی از سوی دولت برگزار می‌شد. با وجود این، بسیاری از محافظه‌کاران و سازمان‌های مذهبی، مانند «انجمن آمریکایی خانواده» با حمایت از این نوع هنر مخالفت کردند و او در این میان تبدیل به یک عامل جدال بین دو جبهه متخاصم در مورد آینده «انجمن وقف به نفع هنرها» شد.

نمایش‌گاهی از او با عنوان «لحظه‌ کامل» در سال ۱۹۹۰ در شهر «سینسیناتی» برگزار شد و هفت پرتره‌ «سادومازوخیستی» را هم شامل می‌شد که به تعقیب قانونی «مرکز هنرهای معاصر سینسیناتی» و مدیر آن «دنیس باری» به اتهام پااندازی برای عرضه وقاحت انجامید.

و اما سرانجام مپل‌تورپ در سن چهل‌و‌دو سالگی در سال ۱۹۸۹ به‌دلیل عوارض بیماری ایدز در شهر بوستون در ایالت «ماساچوست» درگذشت.

منبع‌ها:

گوگل

ویکی پدیا


 


این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمی‌کند.

منبع: پژواک

عضو هیت علمی دانش‌گاه علوم پزشکی ایران گفت: به دنبال انحلال دانش‌گاه علوم پزشکی ایران، دانش‌گاه علوم پزشکی بهشتی نیز منحل خواهد شد و این در حالی است که دانش‌گاه علوم پزشکی تهران به عنوان تنها دانش‌گاه آموزشی بهداشت و درمان به فعالیت می‌پردازد.

وی با اشاره به این‌که انحلال دانش‌گاه علوم پزشکی ایران خلاف قانون است، افزود: «دانش‌گاه علوم پزشکی ایران با پوشش 7 میلیون نفر و 700 نفر عضو هیت علمی، 10 درصد از جمعیت کشور را زیر پوشش قرار داده و بعد از انقلاب تنها دانش‌گاه علوم پزشکی کشور بود.» وی بیان داشت: «منحل شدن دانش‌گاه علوم پزشکی ایران در حالی صورت می‌گیرد که سابقه فعالیت این دانش‌گاه بیش از دانش‌گاه علوم پزشکی تهران و بهشتی است.»

عضو هیت علمی دانش‌گاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: «شورای عالی انقلاب فرهنگی تنها ارگانی است که حق انحلال دانش‌گاهی را در کشور با پیشنهاد مراجع ذی‌ربط دارد در حالی که منحل شدن دانش‌گاه علوم پزشکی ایران بدون اطلاع این ارگان بوده است.»

باغبانیان افزود: «منحل شدن این دانش‌گاه بدون اطلاع اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و اعضای هیت امنا و هیت علمی دانش‌گاه علوم پزشکی ایران تنها با انعکاس خبر انحلال دانش‌گاه علوم پزشکی ایران در ساعت 7 شب خارج از ساعات اداری در سایت وزارت بهداشت، اعلام شد.»


 


خبر / رادیو کوچه

علی شکوری‌راد، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت، در نامه‌ای به رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی، خواستار آن شد که میلیون‌ها رای‌دهنده به نامزدهای انتخاباتی، از امکان حضور در رسانه ملی بهره‌مند شوند.

به گزارش خبرآنلاین، وی با رد امنیتی بودن اتهام خود، تنها دلیل بازداشت و محور بازجویی‌های دوران بازداشت خود را مصاحبه‌هایش با رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از ایران از جمله تلویزیون بی‌بی‌سی فارسی ذکر کرد و از ضرغامی خواست سهم و حق ۱۳ میلیون نفر را به منتقدان بدهد.

شکوری‌راد با اشاره به این‌که از روی اضطرار با رسانه‌های خارج از کشور مصاحبه می‌کند، خطاب به ضرغامی نوشت: «این سهم و این حق را به منتقدین دولت و وضعیت موجود بدهید تا به نسبت جمعیت خود که ۱۳ میلیون نفر آن را رسمن پذیرفته‌اید، ۳۵ درصد اوقات برنامه‌های خبری و تحلیلی مجموعه شبکه‌ها به آنان اختصاص یابد و چنان‌چه ادای این حق برای‌تان ثقیل است، فقط نیم ساعت از هر یک از شبکه‌ها را در روز، و اگر این هم سخت و سنگین است کلن روزانه نیم ساعت فرصت اطلاع‌رسانی در یکی از شبکه‌های تلویزیونی را به مخالفین دولت و منتقدین وضع موجود اختصاص دهید تا اضطرار برداشته شود و فرد مقیدی مانند من که وجهه همت خود را حفظ و اعتلای نظام جمهوری اسلامی ایران و رعایت مصالح ملی قرار داده است ناگزیر به استفاده از رسانه‌های دیگران نشود.»

گفتنی است که شکوری‌راد مدتی پیش بازداشت شده بود که به گفته سخن‌گوی قوه قضاییه محسنی اژه‌ای با وساطت آیت‌اله شبیری‌زنجانی آزاد شده است.

بیشتر بخوانید:

«نماینده سابق تهران با وساطت یکی از علمای قم آزاد شد»


 


خبر / رادیو کوچه

آیت‌اله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی در دیدار روز چهارشنبه خود با جمعی از دانش‌آموزان، در آستانه روز 13 آبان روز دانش‌آموز اعتراض‌های سال گذشته به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران را «فتنه» خوانده است و اظهار داشت که هدف اصلی اعتراض‌ها تسخیر ایران بود.

آیت‌اله خامنه‌ای درباره حوادث سال گذشته ایران عنوان کرد: «فتنه سال گذشته که فتنه بزرگی بود و سال‌ها بعد مشخص خواهد شد که چه توطئه خطرناکی در پشت آن نهفته بود، به همت حضور پیش‌گامانه جوانان در صحنه، شکست خورد.»

او با تاکید بر این‌که صحنه‌گردانان اعتراض‌های سال گذشته به دنبال تسخیر ایران بودند، افزود: «در این میان، عوامل فتنه که اکثر آن‌ها ندانسته وارد این ماجرا شده بودند، بدون آن‌که خود متوجه باشند، در جهت اهداف طراحان اصلی حرکت می‌کردند.»

این سخن‌رانی که به مناسبت روز دانش‌اموز برابر با تسخیر سفارت آمریکا در ایران انجام شده در حالی صورت گرفته است که شماری از رهبران و پیش‌تازان این حرکت هم‌اکنون از اصلاح‌طلبان هستند و در زندان‌های ایران به سر می‌برند. از آن جمله می‌توان به محسن میردامادی دبیر کل حزب اصلاح‌طلب جبهه مشارکت ایران اسلامی اشاره کرد که در آن سال سخن‌گوی دانش‌جویان تسخیر‌کننده سفارت آمریکا بوده است.


 


مریم / رادیو کوچه

maryam.m@koochehmail.com

  • 1303 خورشیدی – واحدهای هنگ نادری تهران، تیپ اصفهات و تیپ فارس با توپ‌خانه و تدارکات لازم ره‌سپار خوزستان شدند و به تیپ لرستان و واحدهای لشکر آذربایجان نیز آماده باش داده شد تا به محض دریافت دستور به سوی اهواز به حرکت درآیند. قبلن به شیخ خزعل اخطار شده بود که مالیات معوقه خود را به خزانه‌داری کل واریز کند. خزعل 9 روز بعد تقاضای عفو کرد و یک‌روز پس از آن تسلیم شد. پس از رسیدن واحدهای اعزامی به مقصد، کار خلع سلاح اطرافیان خزعل آغاز شد و در خوزستان مقررات حکومت نظامی برقرار شد.
  • 1343 خورشیدی – «آیت‌اله سیدروح‌اله خمینی» رهبر انقلاب اسلامی در منزل خود در قم دستگیر و از آن‌جا به فرودگاه مهرآباد انتقال و به ترکیه تبعید شد که بعدها در عراق اقامت کرد. این تبعید تا نیمه سال 1357 خورشیدی ادامه داشت.
  • 1357 خورشیدی – انقلاب اسلامی در این‌روز شدت بیش‌تری به خود گرفت و سندیکای نویسندگان و خبرنگاران تصمیم گرفت که روزنامه‌ها به مدت نامحدود انتشار خود را متوقف کنند. این اعتصاب که 62 روز طول کشید طولانی‌ترین اعتصاب جراید در طول تاریخ روزنامه‌نگاری در جهان به‌شمار می‌رود.
  • 1791 میلادی – در ایندیانای امروز میان یک تیپ سوار ارتش آمریکا به فرماندهی ژنرال «آرتر کلر» و نیروهای اتحادیه چند قبیله از بومیان این کشور به ریاست «لیتل تورتول» نبرد سختی درگرفت. در این نبرد از افراد یک تیپ سوار آمریکا تنها 48 نفر زنده ماندند. این بزرگ‌ترین پیروزی سرخ‌پوستان آمریکا بر مهاجران اروپایی تا آن زمان به‌شمار آورده شده است.
  • 1793 میلادی – در جریان انقلاب فرانسه و در دوران اقتدار روبسپیر، بانو «اولیمپ دی‌گوژ» Olympe de Gouges)) نویسنده و نمایش‌نامه‌نگار و فعال سیاسی فرانسه به حکم دادگاه انقلاب با گیوتین و در ملاعام گردن زده شد. بانو اولمپ که هنگام اعدام 45 ساله بود اعتراض کرده بود که چرا انقلاب فرانسه برای زنان، حقوق سیاسی برابر مردان و از جمله رای دادن تامین نکرده است. وی از میانه‌روها (ژیروندیست‌ها) بود. نوشته‌های بانو اولیمپ به پیروزی انقلاب فرانسه کمک کرده بود.
  • 1995 میلادی – «اسحاق رابین» 72 ساله ژنرال بازنشسته و نخست‌وزیر وقت اسراییل به دست یک جوان یهودی ترور شد.
  • 1980 میلادی – «رونالد ریگن» 69 ساله فرمان‌دار پیشین کالیفرنیا و رییس سابق کانون بازی‌گران صنعت سینما جیمی کارتر را در انتخابات شکست داد و به ریاست‌جمهوری آمریکا برگزیده شد.
  • ۱۹۹۹ میلادی – خبرگزاری دانش‌جویان ایران «ایسنا» با حمایت مالی جهاد دانش‌گاهی آغاز به کار کرد.
  • ۲۰۰۸ میلادی – مردم آمریکا برای انتخاب چهل‌و‌چهارمین رییس‌جمهوری این کشور به پای صندوق‌های رای رفتند و «باراک اوباما» را به ریاست‌جمهوری کشورشان برگزیدند. باراک حسین اوباما دوم متولد ۴ آگوست ۱۹۶۱ در ایالت هاوایی، عضو حزب دمکرات ایالات متحده آمریکا و برنده جایزه صلح نوبل است.
  • 1948 میلادی – سه دانشمند آمریکایى به نام‏های «جان باردین»، «والتر هاوسربرتن» و «ویلیام شاکلی» خبر اختراع خود با نام «ترانزیستور» را به اطلاع جهان رساندند. ترانزیستور از دو کلمه ترانس به معنی انتقال دادن و استور به معنی مقاومت، تشکیل شده است.

 


مطلب‌هایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر می‌شود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که می‌تواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظر های مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشته های این بخش دارید می توانید برای ما ارسال کنید.

منبع: وبلاگ علی مصلحی

من با اطمینان اعلام می‌کنم اگر روزی و روزگاری رسید که هر کس بتواند حرف دلش را آزادانه بر زبان آورد؛ به شرط آن‌که هنوز «شرافت» رنگ و اعتباری داشته باشد و «شکوری‌راد» هم از این شرافت سهمی داشته باشد، حرف دلش این خواهد بود که از آزاد شدن با وساطت و توصیه و سفارش یک «عالم دینی» به شدت پشیمان است. مگر آن‌که همان‌طور که گفتم از شرافت تهی باشد. در خبرها از قول آقای «محسنی‌اژه‌ای» دادستان کل کشور و سخن‌گوی قوه‌قضاییه؛ آمده بود که آزادی آقای دکتر «شکوری‌راد» با وساطت یکی از علمای قم! صورت گرفته و پس از آن هم اعلام شد که آیت‌اله «شبیری‌زنجانی» که هم‌شهری دکتر‌ «شکوری‌راد» و از دوستان نزدیک پدر ایشان بوده درباره ایشان سفارش و توصیه نموده و ایشان آزاد شده‌اند.

این‌که یک زندانی آزاد شوند نه تنها موجب ناراحتی و تاثر نیست که بسیار مایه خوش‌حالی و شادمانی است. اما به قول معروفی از «وینسون‌چرچیل» که: «گاهی برای ماندن ‌باید رفت» گاهی لازم است برای جلوگیری از زندانی شدن یک نسل و کمک به آزادی تعداد قابل توجهی زندانی بی‌گناه، مدتی زندان ماند و زندانی شد و توصیه و سفارش هم کرد که کسی توصیه نکند و توصیه نپذیرد که اکثر دردهای بی‌درمان این ملک و ملت که امروز از پس سال‌ها به شکل کریهی دهن باز کرده و چهره نموده و مرحم می‌طلبد از همین توصیه‌کردن‌ها و سفارش شدن‌ها شروع شده و امروز تعداد قابل توجهی از آن‌ها که سفارش کننده‌ای نداشته‌اند و یا داشته‌اند و کسی به سفارششان توجهی ننموده است یا در زندان به‌سر می‌برند و یا جان خود را بر سر ایمان و اعتقاد و اعتراض خود گذاشته‌اند.

اما اصل اعتراض این نوشته بیش‌تر از آن‌که به این سیر اجتماعی باشد به نگاه متفاوتی است که یک نماینده خدا یا یک مرجع تقلید بی توجه به نتایج سو نگاه خود می‌تواند نسبت به سرنوشت مشترک انسان‌هایی داشته باشد که با پدر یکی از آنها آشنا بوده و با پدر دیگر دوستان او آشنا نبوده است. در نتیجه تمام دوران عمر خود و خصوصن یکی دوسال اخیر، نسبت به هر گونه بی‌عدالتی و نقض عدالت سکوت نموده و اکنون که یکی از نزدیکان و یا فرزند یکی از دوستانش احتمالن قرار است قربانی این بی‌عدالتی شود سکوت را جایز ندانسته است.

البته از نظر حقیر به آن عالم دینی حرجی نیست و به آقای دکتر «شکوری‌راد» هم. اما دوستانی که «جنبش سبز» را آرمان مشترک خود می‌دانند شایسته است متوجه باشند که؛ چه کسانی ادعای هم‌راهی با این جنبش، و ظرفیت هم‌راهی با آرمان‌های اصیل که یکی از اصول اساسی آن «برابری همه انسان‌ها در برابر قانون» است، را دارا می‌باشند. وچه کسانی ادعای پوچ دارند و کمیت عمل‌شان لنگ است؟

امیدوارم آقای دکتر «شکوری‌راد» امروز شرافت‌مندانه با اعلام نارضایتی صریح، از این بی‌عدالتی آشکار و این نگاه ویژه نسبت به خود اعلام برائت نماید. در عیر این صورت مطمئن باشد که روزگاری که امکان اظهارنظر آزادانه وجود داشته باشد؛ اظهار نظری که امروز می‌تواند «سرافرازانه» باشد آن‌روز «شرم‌سارانه» خواهد بود.


 


خبر / رادیو کوچه

روز چهارشنبه، رییس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی در واکنش به انتشار گزارش‌هایی در مورد اعدام احتمالی سکینه محمدی، زن محکوم به سنگ‌سار در ایران، از زنده بودن و سلامت او خبر داده است.

به گزارش ایرنا، اژدر شریفی در واکنش به خبرهای منتشر شده اظهار داشت که سکینه محمدی آشتیانی اکنون در سلامت کامل بوده و در زندان تبریز است.

این مقام قضایی ایران درباره احتمال اجرای حکم اعدام خانم آشتیانی در آینده، توضیحی نداد اما گفت، پرونده خانم آشتیانی در محاکم قضایی در دست پی‌گیری است و روال اداری خود را طی می‌کند.

آقای شریفی با اشاره به خبرهایی که از یک روز پیش‌تر مبنی بر احتمال اجرای حکم اعدام خانم آشتیانی در روز چهارشنبه منتشر شده بود، گفت: «رسانه‌های معاند غربی به جای پرداختن به رسالت اصلی و اطلاع‌رسانی خود، در پی ایجاد فضای مسموم علیه جمهوری اسلامی ایران هستند و انتشار این خبر هم بر همین مبناست.»

لازم به ذکر است یک روز پیش مقامات اتحادیه اروپا، کاخ سفید و بریتانیا به‌طور جداگانه به خبری مبنی بر احتمال اعدام سکینه محمدی آشتیانی در روز چهارشنبه در ایران واکنش نشان دادند و چنین اقدامی از سوی جمهوری اسلامی را غیرقابل قبول دانسته و خواستار توقف آن شدند.

بیشتر بخوانید:

«واکنش آمریکا و اروپا به امکان اعدام احتمالی آشتیانی»


 


محمدرضا / رادیو کوچه

mohamadreza@koochehmail.com

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

ایران

http://www.iran-newspaper.com/

1)  13آبان نماد طمع‌ورزی آمریکا و شجاعت جوانان انقلابی.

آمریکا هیچ‌گاه به دنبال روابط عادی با کشورها نیست، بلکه خواهان روابطی از نوع ارباب رعیتی و غارت منافع ملت‌ها است و اگر در مقابل او ایستادگی نشود، تا لگدمال کردن شرف یک ملت نیز پیش‌روی خواهد کرد. فتنه سال گذشته که فتنه بزرگی بود و سال‌ها بعد مشخص خواهد شد که چه توطئه خطرناکی در پشت آن نهفته بود، به همت حضور پیش‌گامانه جوانان در صحنه، شکست خورد. صحنه‌گردانان اصلی فتنه سال 88 در طراحی پیچیده خود به‌دنبال تسخیر ایران بودند.

2) نام افراد و کارخانه‌های گران‌فروش را در تلویزیون اعلام می‌کنیم.

«دکتر احمدی‌نژاد» در اجتماع پرشکوه مردم بجنورد گفت: «مردم اجازه نخواهند داد کسی با شایعه‌سازی و دغل‌کاری از طرح هدفمندی یارانه‌ها سواستفاده کند. ماموران نیز مچ متخلفان را گرفته و آن‌ها را جریمه می‌کنند.» رییس‌جمهوری در ادامه تصریح کرد: «گرچه شیطان عصبانی است اما ملت ما همه با هم بدون هیچ مشکل و مانعی این طرح را اجرایی می‌کند.»

جام جم

1) دولت به امنیت عراق کمک کند.

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100890068374

کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با صدور بیانیه‌ای در خصوص نا‌امنی‌های اخیر عراق از دولت خواست که با توجه به همسایگی این کشور و اسلامی بودن آن و تبعات منفی نا‌امنی عراق بر امنیت کشور از همه ظرفیت‌های خود برای کمک به امنیت کشور استفاده کنند.

2) هیچ کشتی ایرانی بازرسی نشده‌ است.

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100890069354

سخن‌گوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان این‌که کشتی‌های ایرانی در منطقه تا کنون بازرسی نشده است، گفت: «فکر هم نمی‌کنیم در آینده چنین اتفاقی بیفتد چون میزان توانایی ما را خیلی‌ها می‌دانند و ما امروز در بالاترین شرایط نظامی هستیم.»

کیهان

1) شکست حزب اوباما در انتخابات.

http://www.kayhannews.ir/890813/16.htm#other1604

آخرین نتایج اعلام شده درباره انتخابات کنگره آمریکا حاکی است حزب دموکرات توانسته هم‌چنان اکثریت خود را در مجلس سنا حفظ کند، اما اکثر کرسی‌های مجلس نمایندگان را به حزب جمهوری‌خواه واگذار کرده است. بر اساس اخبار رسیده از آمریکا، جمهوری‌خواهان توانستند با کسب 239 کرسی از 435 کرسی مجلس نمایندگان، اکثریت کرسی‌های این مجلس را به دست گیرند. دموکرات‌ها نیز با کسب 183 کرسی در اقلیت قرار گرفتند. یک مقایسه اجمالی نشان می‌دهد دموکرات‌ها 73 کرسی را نسبت به دوره قبل از دست داده‌اند.

2) شیعیان عراق در خون.

http://www.kayhannews.ir/890813/16.htm#other1606

آمریکا و اسراییل فاجعه آفریدند. مناطق شیعه‌‌نشین پایتخت عراق به مدت چهار ساعت هدف انفجار 30 خودرو بمب‌گذاری شده و گلوله‌های خمپاره قرار گرفت. این حمله دست کم 194 شهید و 320 مجروح برجای گذاشت.

رسالت

1) مبادله سوخت فقط بر اساس بیانیه تهران انجام می‌شود.

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=44521

«منوچهر متکی» وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد که مبادله سوخت فقط در چارچوب بیانیه تهران صورت می‌گیرد. وی خاطر نشان کزد: «مبادله سوخت فرمول خاص خودش را دارد و آن هم بیانیه تهران است اگر گروه وین بعد از مدتی رکود آمادگی داشته باشد گفت‌وگو‌ها برای تبادل سوخت بر اساس چارچوبی که دقیقن در اعلامیه تهران تعریف شده است، انجام شود.»

2) جزییات تازه از شکنجه یک زن ایرانی در زندان آمریکا.

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=44525

«شهرزاد میرقلی‌خان» شهروند ایرانی که بی‌گناه از سال 2007 در آمریکا زندانی است، اعلام کرده که در زندان آمریکا تحت شکنجه قرار گرفته است. خانم میرقلی‌خان در گفت‌وگوی تلفنی با «پرس تی وی» گفت: «دولت آمریکا برای انجام کاری مربوط به امور دولتی از من دعوت کرد. آنان حتا برای من بلیت گرفتند ولی در فرودگاه به من دست‌بند زدند و زندانی‌ام کردند و به هر شکل ممکن به شکنجه من پرداختند.»

همشهری

1) مخالفان از سارکوزی شکایت کردند.

http://www.hamshahrionline.ir/news-119886.aspx

احزاب و گروه‌های سیاسی چپ‌گرای مخالف دولت فرانسه پس از حدود یک‌ماه سازماندهی اعتراض، اعتصاب و تظاهرات چند میلیونی در مخالفت با تصمیمات دولت «نیکلا سارکوزی» در عرصه اجتماعی و اقتصادی، به شورای عالی قانون‌گذاری این کشور به‌عنوان نهاد عالی شکایت کردند.

2) زمستان امسال گاز قطع نمی‌شود.

http://www.hamshahrionline.ir/news-119907.aspx

با افزایش سرما در کشور پیش‌بینی می‌شود مصرف انواع انرژی در کشور به‌ویژه گاز و برق افزایش یابد، اما مقامات مسوول در وزارت نفت و نیرو به مردم اطمینان دادند که همه پیش‌‌‌بینی‌های لازم برای تامین نیاز مردم در این شرایط شده است و زمستان امسال گاز قطع نخواهد شد.

آفرینش

1) امیدواری چین به از سرگیری مذاکرات ایران.

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=13101#72363

سخن‌گوی جدید وزارت امور خارجه چین، اعلام کرد: «کشورش امیدوار است گفت‌وگوها درباره برنامه هسته‌ای ایران هرچه زودتر ازسرگرفته شود.»

2) همه باید تلاش کنیم نا‌امنی به محیط دانش‌گاه راه‌ نیابد.

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=13101#72366

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تاکید بر این‌که در اسلام هر تفکری قابل طرح و بحث است، منع محیط‌‌های علمی از طرح برخی مباحث در چارچوب قانون اساسی و خانواده نظام را بی‌فایده خواند و تاکید کرد: «محیط‌های علمی می‌توانند محل تنقیح و تبادل علم و اطلاعات باشند.»

خراسان

1) واکنش اتاق بازرگانی به اظهارات رییس‌جمهوری درباره لزوم کاهش نرخ ارز.

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=8&day=13&id=21311

اظهارنظرهای اخیر رییس‌جمهوری و وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره تداوم کاهش نرخ ارز، واکنش‌هایی را از سوی نمایندگان بخش خصوصی به‌هم‌راه داشت.

2) وزیر خارجه انگلیس: «به تشکیل دو کشور اسراییلی و فلسطینی کمک می‌کنیم.»

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=8&day=13&id=21320

وزیر خارجه انگلیس اظهار داشت: «ما امیدواریم کشور فلسطینی با امنیت و حاکمیت کامل در کنار کشور اسراییلی تشکیل شود.»

دنیای اقتصاد

1) احتیاط و انتظار در بازار سهام.

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=231204

سرمایه‌گذاران بورس تهران در هفته جاری شاهد حاکمیت جو انتظار و کاهش نوسانات در قیمت سهام اکثر شرکت‌ها بودند که این روند در نهایت موجب رشد 1/0 درصدی شاخص بورس در مقیاس هفتگی شد.

2) افزایش خزنده نرخ تورم.

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=231126

تازه‌ترین آمار رسمی بانک مرکزی که دی‌روز منتشر شد، و حاکی از آن است که نرخ تورم در یک‌سال منتهی به مهرماه 2/9 درصد بوده که 3/0 درصد بیش‌تر از تورم 9/8 درصدی شهریور بوده است.


 


خبر / رادیو کوچه

اعضای هیت علمی دانش‌گاه علوم پزشکی ایران که روز هشت آبان با ادغام در دو دانش‌گاه دیگر منحل شده، در نامه‌های به محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری اسلامی خواستار پاسخ‌گویی مسوولان در این خصوص شده‌اند.

در این نامه که به امضای اعضای هیت علمی دانش‌گاه علوم پزشکی ایران رسیده، آمده است: «اعلام خبر انحلال دانش‌گاه در ساعت ۱۹و ۳۰ دقیقه عصر روز جمعه در سایت وزارت بهداشت چه مفهومی دارد؟ آیا حضور سراسیمه ریاست دانش‌گاه تهران و جمعی از معاونین او در هفت صبح روز شنبه مفهومی جز اشغال دانش‌گاه ایران را دارد؟»

این نامه در حالی منتشر شده است که دانش‌جویان معترض به این تصمیم در چهارمین روز تحصن خود در دانش‌گاه علوم پزشکی ایران به سر می‌برند و بنا به گزارش خبرگزاری ایلنا، رییس بسیج دانشجویی دانش‌گاه علوم پزشکی ایران هم که در جمع دانش‌جویان معترض صحبت می‌کرد، گفت: «بسیج صد در صد پشت دانش‌جویان و استادان این دانش‌گاه است.»

Click here to view the embedded video.

در ادامه انتقادها به انحلال این دانش‌گاه کارمندان دانش‌گاه علوم پزشکی ایران هم نامه‌ای نوشته‌اند که نسخه‌هایی از آن به مجلس، وزارت بهداشت، بازرسی کل کشور و دفتر رهبر جمهوری اسلامی ارسال شده است.

براساس گزارش خبرگزاری‌ها از ایران، دانش‌جویان معترض و بیش از ۶۰ پرسنل این دانش‌گاه روز چهارشنبه دوازدهم آبان رو‌به‌روی ساختمان مرکزی این دانش‌گاه تجمع کردند.

انتقادها و اعتراض‌ها تنها از سوی دانش‌جویان و استادان دانش‌گاه مطرح نشده و نمایندگان مجلس نیز نسبت به این اقدام انتقادهایی را مطرح کرده‌اند و خواستار پاسخ‌گویی وزیر بهداشت در این زمینه شده‌اند.

این در حالی است که پس از حضور مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت ایران در کمیسیون‌های مجلس و ارایه توضیحات در مورد دلایل انحلال دانش‌گاه علوم پزشکی ایران، برخی از نمایندگان این توضیحات را قانع کننده ندانستد. دو کمیسیون بهداشت و درمان و آموزش و تحقیقات مجلس خواستار آن شدند که موضوع انحلال این دانش‌گاه به حالت تعلیق درآید تا تصمیمات بعدی گرفته شود.

بیشتر بخوانید:

«تجمع اعتراضی دانش‌جویان دانش‌گاه علوم ‌پزشکی ایران»


 


آن‌چه در این بخش می‌آید انتخابی از رادیو کوچه در بین رسانه‌ها است.

ما دانش‌جویان دانش‌گاه علوم پزشکی ایران با حفظ نظم و آرامش کامل برای اعلام اعتراض و آرای خود گردهم آمدیم و خواستار بیان نظرات و صیانت از نام و هویت دانش‌گاه پرافتخار علوم پزشکی ایران شده‌ایم. متاسفانه تاکنون با وجود روند منطقی اعتراض و اعلام نظرمان شاهد بی‌احترامی بیش‌تر مسوولان نسبت به‌نام هویت حرمت و تقدس علمی این دانش‌گاه بوده‌ایم. ما امروز در ادامه تجمعات خود خواستار رسیدگی به موارد زیر می‌باشیم:

1.ما دانش‌جویان دانش‌گاه علوم پزشکی ایران انحلال یکی از بزرگ‌ترین دانش‌گاه‌های علوم پزشکی کشور که دارای اعتبار بین‌المللی است را اقدامی غیر کارشناسی نامدبرانه و غیر‌منطقی دانسته و بدین وسیله مخالفت خود را با هرگونه تصمیمی مبنی بر انحلال این دانش‌گاه اعلام می‌داریم.

2.با توجه به قوانین موجود در خصوص نحوه فعالیت دانش‌گاه‌ها و شواهد امر- نظر نمایندگان مجلس و وزرای پیشین و… دستور انحلال دانش‌گاه ایران توسط وزیر بهداشت با دلایلی غیر‌مشخص فاقد وجاهت قانونی و کارشناسی لازم جهت چنین اقدام بزرگی بوده است. صرف‌نظر از غیر‌قانونی بودن این امر اعلام یک‌باره و یک‌شبه آن در عصر جمعه و در میانه سال تحصیلی و دست به‌کار شدن عجولانه و به دور از احترام مسوولان امر جهت اجرای این حکم محکوم و غیر‌قابل پذیرش بوده و لازم است در این خصوص به طریق شایسته‌ای از جامعه دانش‌گاهی دانش‌گاه ایران اعاده حیثیت صورت پذیرد.

3.با توجه به بند فوق‌الذکر خواستار آنیم که مسوولان محترم وزارت‌خانه بی‌فوت وقت تصمیم اتخاذ شده مبنی بر انحلال دانش‌گاه ایران و انتقال آن به دانش‌گاه تهران را ملغا نمایند و امور دانش‌گاه ایران طبق روال سابق ادامه یابد.

4.از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز خواستاریم از مجرای قانونی به این امر رسیدگی نمایند. ضمنن شایسته است نمایندگان کمیسیون بهداشت مجلس و وزیر محترم بهداشت در اسرع وقت نسبت به تمامی اعتراضات ما پاسخ‌گو باشند.

5.در نهایت بی‌شک مدیریت ضعیف مسوولان وقت دانش‌گاه ایران در حادث شدن این موضوع موثر بوده است و هم‌چنین عدم وجود ساختارها و نهادهای توانمند و نظام‌مند صنفی دانش‌جویان و اساتید به دور از تک صدایی که در چنین شرایطی بتواند حامی دانش‌گاه دانش‌جو و استاد باشد نیز ناشی از مدیریت سلیقه‌ای و ناکارآمد مسوولان دانش‌گاه ایران طی دهه اخیر می‌باشد.

6.در پایان شایان ذکر است که تا برطرف نشدن ابهامات بی‌شمار موجود در خصوص این اقدام غیرقانونی توسط مسوولان با تعطیلی کلاس‌ها و بخش‌های بیمارستانی و لغو امتحانات تجمعات آرام متعادل و بدون هیچ‌گونه جهت‌گیری سیاسی به صورت روزانه در دانش‌گاه علوم پزشکی ایران ادامه یافته و هم‌چنین از پرسنل دانش‌گاه اساتید و اعضای هیت علمی دانش‌گاه خواستاریم تا هم‌صدا با دانش‌جویان در برطرف شدن فضای مبهم کنونی سهیم باشند.

دانش‌جویان دانش‌گاه علوپزشکی ایران


 


مهم‌ترین عنوان‌های رسانه‌های امروز مالزی:

خبرگزاری برناما

  • انتخابات میان دوره‌ای در گالاس و باتو ساپی آغاز شده است.
  • 10 دانش‌جو با سازمان ناسا هم‌کاری می‌کنند.
  • سازمان خیریه مالزی خدمات بهداشتی به بازماندگان سونامی ارایه می‌دهد.
  • زلزله‌ای متوسط تنگه مولاکا و دریای سلبس را لرزاند.
  • PLUS تجهیزات ایمنی ساخت داخل را عرضه خواهد کرد.
  • تا ساعت 9 صبح 14.68 درصد از مردم در انتخابات باتو ساپی شرکت کرده بودند.
  • غوغا در انتخابات گالاس.
  • محی‌الدین از رای دهندگان در باتو ساپی خواست که عاقلانه انتخاب کنند.
  • پیشنهاد 1.39 میلیارد رینگیتی UEM برای خرید Sunrise.
  • بانک جهانی: «مالزی به سمت راحت‌تر کردن تجارت پیش می‌رود.»
  • ماهاتیر محمد: «به سمت نیروگاه‌های هسته‌ای خیز برندارید.»
  • شرکت Infortech در نظر دارد تا با خصوصی‌سازی 726،000 رینگیت بر دارایی خود بیفزاید.
  • بویینگ نیاز‌های چین برای خرید هواپیما را روز افزون می‌بیند.
  • وزیر اقتصاد استرالیا: «رقابت‌ها بر عمل‌کرد بانک‌ها تاثیر می‌گذارند.»
  • دانش‌مندان استرالیایی و آمریکایی داروی جدیدی برای مبارزه با سرطان پوست ساختند.
  • ناسا برای پرواز شاتل در امروز آماده می‌شود.
  • کاخ سفید محزون سعی می‌کند چهره‌ای قوی از خود نشان دهد.

روزنامه استار

  • یکی از ساختمان‌های مربوط به حزب اسلام‌گرا در پایتخت دچار آتش‌سوزی شد.
  • افراد بیش‌تری به خاطر سیل از کداه و پرلیس تخلیه جا می‌شوند.
  • پس از خراب‌شدن یکی از موتورها، هواپیمای متعلق به قنطاس در سنگاپور فرود اضطراری داشت.
  • انسون وانت، قاچاق‌چی حیوانات به 5 سال حبس محکوم شد.
  • تحقیقات بر سر پرونده قتل تئو بنگ‌هوک از سر گرفته می‌شود.
  • خریداران برای خانه دوم باید پول بیش‌تری بپردازند.
  • هیلاری کلینتون قول داد که به زودی به مالزی بازگردد.
  • رابرت گیتس به مالزی سفر خواهد کرد.
  • فرودگاه آلو استار به علت سیل بسته شد.
  • تلفات سیل در ایالت‌های شمالی به 3 تن رسید؛ 36،000 نفر از خانه‌های خود رانده شدند.
  • بدن یک کودک 4 ماهه در چین شروع به مو درآوردن کرده است.
  • هفته آینده کلینتون با نتان یاهو ملاقات می‌کند.
  • جمهوری خواهان آمریکا قول دادند که برنامه اوباما را اصلاح کنند.
  • 20 تن ماری جوانا در نزدیکی تونلی در مرز آمریکا و مکزیک کشف شد.

روزنامه نیو استریت تایمز

  • مالزی به جایگاه بیست و یکم در رده‌بندی بهترین مکان‌های مناسب سرمایه‌گذاری ارتقا یافت.
  • سیل 33،000 نفر را روانه پناه‌گاه‌ها کرد.
  • نخست وزیر: «ما برنامه‌هایی برای پیش بردن جامعه به سمت جلو داریم.»
  • تبریکات نجیب به مناسبت جشن دیپاوالی.

روزنامه مالایی میل

  • نیازی به قانون رفتار بین نژادی وجود ندارد.
  • یک مرد 62 ساله به جرم قماربازی دستگیر شد.
  • 60 راننده تاکسی برای اعتراض به سیستم حق انحصاری تاکسی‌ها در بیرون از KLCC دست به تحصن زدند.

 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس اعلام دادگستری جمهوری اسلامی تاریخ برگزاری دادگاه رسیدگی به پرونده نسرین ستوده زندانی سیاسی و فعال جنبش زنان روز 24 آبان ماه اعلام شده است.

رضا خندان، همسر نسرین ستوده اظهار داشت که طی چند روز گذشته وکلای نسرین ستوده، برای خواندن پرونده وی به دادگاه مراجعه کرده‌اند و به آن‌ها از سوی دادگاه ابلاغ شده که قرار است 24 آبان‌ماه دادگاه نسرین ستوده در شعبه 26 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی برگزار شود.

به گزارش مدرسه فمینیستی، نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال جنبش زنان روز 13 شهریورماه بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در سلول انفرادی بند 209 زندان اوین است. وی با سه اتهام: «اقدام علیه امنیت ملی، اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت و هم‌کاری با کانون مدافعان حقوق بشر» قرار است روز 24 ماه جاری محاکمه شود.

لازم به ذکر است نسرین ستوده طی دو ماه بازداشت‌اش، تنها یک بار با خواهرش ملاقات داشته است و همسر و فرزندان وی هنوز نتوانسته‌اند با او دیدار داشته باشند، این درحالی است که بر اساس قانون وقتی پرونده فردی به این مرحله می‌رسد و مرحله بازپرسی از وی به اتمام می‌رسد، وی می‌تواند از حق ملاقات‌های هفتگی و حق برخورداری تماس تلفنی مرتب با خانواده خود برخوردار باشد.


 


اردوان طاهری/ رادیو کوچه

a.taheri@koochehmail.com

«اردوان طاهری»، خبرنگار ویژه‌ی رادیو کوچه در چهل و هشتمین جشن‌واره‌ی فیلم وین، (Viennale) هستم و به بهانه‌ی اکران اول فیلم «دنیای دیوانه‌ی اوت بوک» (Die verrückte Welt der Ute Bock)، تازه‌ترین فیلم «هوشنگ اله‌یاری» (Houchang Allahyari)، کارگردان ایرانی مقیم اتریش، با وی به گفت‌وگو نشسته‌ام. «ویناله»ی 2010 که با چاشنی سیاست در «وین» گشایش یافته بود، با فیلم «دنیای دیوانه‌ی اوت بوک»، نمادی شد برای اعتراض به محدود کردن آزادی انسان‌ها. «هوشنگ اله‌یاری» با محور قرار دادن زندگی زنی به نام «اوت بوک» (Ute Bock) که فراتر از قید و بندهای اداری و سیاسی، به ندای وجدانش پاسخ داده و زندگی‌اش را وقف کمک به انسان‌های دردمند و بی‌پناه کرده است، سعی دارد تا با نگاه بی‌پروا و دوربین سیالش، سیاست‌های جهانی و به خصوص، سیاست‌های اتحادیه‌ی اروپا در برخورد با پناه‌جویان، پناهندگان و انسان‌هایی که – به هر دلیل – تصمیم به تغییر محل زندگی خود دارند، را به بوته‌ی نقد بکشاند.

«هوشنگ اله‌یاری» که حدود 50 سال در اتریش زندگی می‌کند، به عنوان یک روان‌پزشک و فیلم‌ساز، نگاه ویژه‌ای به جامعه و انسان دارد که در فیلم او به خوبی منعکس شده است. با او از «دنیای دیوانه‌ی اوت بوک» گفتم، از قانون‌مداری غیر‌اخلاقی و از پلیسی که به نام «مامور و معذور»، حتا قانون خودش را زیر پا می‌گذارد تا کارآگاه پلیس و پزشکی که وجدان را فراتر از وظیفه‌ی – به اصطلاح – قانونی، ملاک رفتار خود قرار می‌دهند و در صحنه‌ای از فیلم، از یک ضدقهرمان به قهرمانی مبدل می‌شوند که از جنس قهرمان‌های هالیوودی نیستند، بلکه قهرمان‌های ناشناسی با دل‌های بزرگ‌اند که در جهان – حتا – امروز هم کم یافت می‌نشوند. از او درباره‌ی انگیزه‌اش از ساخت فیلم «دنیای دیوانه‌ی اوت بوک» می‌پرسم و او برای شنوندگان رادیو کوچه چنین می‌گوید:

هوشنگ اله‌یاری: اگر فیلمی به فستیوال رفت، خوش‌حال می‌شوم، ولی من برای فستیوال فیلم نمی‌سازم، من برای تماشاچی فیلم می‌سازم

«اولن که شما نظریات‌تان را راجع به این فیلم دادید و من کوچک‌ترین نظری را نمی‌بینم که غلط باشد. واقعن فکر می‌کنم که فیلم را خیلی دقیق دیدید، خیلی خوب فهمیدید فیلم را و توصیفی که درباره فیلم کردید، کاملن صحیح است. تمام موضوعات فیلم من، بستگی به انسانیت و انسان دارد و این موضوع هم موضوع اتریش نیست، موضوع اروپا است الان و شاید [بتوان] گفت که موضوع جهان هم شده است. الان ببینید در یونان چه خبر هست و چقدر ناراحتی‌های زیادی وجود دارد درباره‌ی پناهنده‌ها یا کسانی که می‌خواهند به اروپا بیایند. حالا به چه علتی هم باشد، برای من فرق نمی‌کند. اگر بشری بخواهد در این‌جا زندگی نکند و در جای دیگری زندگی کند، حقش است. حق قانونی و حق انسانی اوست و کسی نمی‌تواند [و نباید] جلوی این را بگیرد. متاسفانه ما الان این‌طور جلو نمی‌رویم. چون من در اتریش زندگی می‌کنم، مسلمن نقد من بیش‌تر روی کشوری است که من در آن زندگی می‌کنم و موضوعاتی که با آن سروکار دارم. برای من انسان بودن و انسانیت از همه چیز مهم‌تر است و ما انسان‌ها هستیم که قانون را گذاشتیم، ولی [اگر] قانون‌هایی وجود دارد که بر ضد انسانیت باشد، باز همان ضد و نقیضی است که وجود دارد.»

«هوشنگ اله‌یاری» در «دنیای دیوانه‌ی اوت بوک» صحنه‌های مستند و صحنه‌های بازی شده را چنان در هم آمیخته که به بیننده حس گسیختگی القا نمی‌کند و در واقع، این تلفیق، بیننده را در باورپذیر بودن شخصیت «اوت بوک» و اتفاقات فیلم، دچار سردرگمی نمی‌کند. خود وی در این‌باره می‌گوید: «برای من یک کار خیلی جدیدی است – برای خود من جدید است – که من صحنه‌های مستند را با صحنه‌های بازی شده در فیلم  [طوری] مخلوط کنم که باز در یک واحد باقی بماند. این سعی من بوده است که با این که دیده می‌شود که [بعضی] صحنه‌ها واقعن بازی شده است و صحنه‌های دیگر کاملن مستند است، ولی در کل این صحنه‌ها با هم ربط پیدا می‌کنند و این ربط باعث می‌شود که کسی نمی‌تواند فیلم را به عنوان مستند یا سینمایی (بازی شده) حساب کند. برای من فرق نمی‌کند چه اسمی روی فیلم [می‌توان] گذاشت، مهم فیلم است.»

(عکس از: ©Viennale/ Alexi Pelekanos)

در یکی از صحنه‌های فیلم، «اوت بوک» به دیدار وزیر کشور اتریش می‌رود. مرد فربه‌ای با لباس رسمی، که هم ظاهر و هم واژه‌ها و ادبیاتش، نمادی از سیاست‌مدارانی است که قانون را برای به بند کشیدن انسانیت محترم می‌شمارند، در مقابل «اوت بوک» خود را «نماینده‌ی قانون» و حافظ منافع «شهروندان» [اتریش] معرفی می‌کند. لبخند تلخ و پاسخ‌های طنزآلود «اوت بوک»، بیننده را به تمسخر بیش از بیش آقای وزیر هدایت می‌کند و «اله‌یاری» در به تصویر کشیدن نمونه‌ای از سیاست‌مداران بی‌درد امروزی جهان دردمند، از این صحنه نیز موفق بیرون آمده است. از او درباره‌ی برداشت خودش از مفهوم «شهروند» در دنیای امروز می‌پرسم: «هیچ فرقی نمی‌کند که آدم برای چه در چه کشوری زندگی می‌کند. باید از لحاظ حقوق بشر این اجازه را به او داد و هر کسی که این‌جا [در اتریش] زندگی می‌کند و مالیات می‌دهد و کار می‌کند، برای من اتریشی است.»

«هوشنگ اله‌یاری» حدود 40 سال با خانم «بوک» آشنایی و حتا بستگی سببی دارد. زندگی این زن 68 ساله، بیش از 30 سال است که در کمک به انسان‌ها معنا پیدا کرده است. در همه‌ی این سال‌ها، «دکتر اله‌یاری» در مقام روان‌پزشک، به عنوان مشاور و درمان‌گر مددجویان «اوت بوک» با او هم‌کاری داشته است و شخصیت «اوت بوک» برای او، تنها یک شخصیت سینمایی – که در یک فیلم‌نامه‌ی از پیش تعیین‌شده شکل گرفته باشد – نبوده و نیست. «دنیای دیوانه‌ی اوت بوک»، زندگی انسانی واقعی است که فیلم‌ساز را با خود درگیر کرده و اکنون بر پرده‌ی سینما خودنمایی می‌کند.

«ایشان از صبح که بیدار می‌شود تا شب، فکر و زندگیش فقط این است که به کسان دیگر کمک کند. فلسفه‌ی خانم «بوک» خیلی ساده است، می‌گوید، ما به عنوان بشر باید بشر باشیم. شما اگر بشر باشید، نمی‌توانید کسی را ببینید که در خیابان زندگی می‌کند، حامله است و جایی ندارد که در سرما بخوابد. شما اگر [به آن فرد] نگویید که بیا در خانه‌ی من، پس انسان نیستی.»

شاید اگر از یک فیلم‌ساز بخواهیم که فیلم خودش را تفسیر کنید، نقض غرض کرده باشیم. به نظر من، فیلم‌ساز، فیلم ساخته تا حرف نزند. اندیشه‌ی فیلم‌ساز، تصاویر، اصوات و دیالوگ‌هایی است که در فیلم برای ما یادگار گذاشته است. اما چه کنیم که رادیو کوچه یک رسانه‌ی شنیداری است و به همین دلیل، از «هوشنگ اله‌یاری» خواستم تا برای شنوندگان برنامه‌ی «هم‌نفس با ویناله»، از فیلم خود بگوید: «من این طور می‌توانم جواب شما را بدهم، حرفی را که خانم «بوک» در این فیلم می‌زند. می‌گوید، هیچ‌کس از پیش قرار نگذاشته که در کجای دنیا به دنیا بیاید. و اگر جواب این حرف، واقعن، فیلم من باشد، برای من کافی است. از طرفی دیگر، من کسی هستم که اگر فیلمی درست کنم، می‌خواهم که تماشاچی را جذب کند، می‌خواهم داستان را تعریف کنم، چه مستند چه فیلم سینمایی. این است که در این فیلم هم سعی کرده‌ام که داستان طوری باشد که وقتی آدم در سینما می‌نشیند با «suspens» [تعلیق یا ابهام] فیلم را تماشا بکند و به قول شما، بعد از پنج دقیقه بلند نشود و از سینما بیرون برود و احساس بکند که در سینما نشسته، احساس بکند که «من دارم یک فیلم تماشا می‌کنم و لذت می‌برم از این فیلم». این برای من خیلی مهم است برای سینما. من هیچ وقت فکر نکردم که فیلم بسازم برای فستیوال. هیچ وقت. اگر فیلمی به فستیوالی رفت، خوش‌حال می‌شوم، ولی من برای فستیوال فیلم نمی‌سازم، من برای تماشاچی فیلم می‌سازم.»

هوشنگ اله‌یاری: خوش‌حال هستم که در کشوری دارم زندگی می‌کنم که می‌توانم چنین فیلمی بسازم

«دنیای دیوانه‌ی اوت بوک» با این که فیلمی است که درد و رنج انسان بی‌پناه را در جامعه‌ی مدرن – به اصطلاح اروپایی – باز می‌نمایاند، ولی با رگه‌هایی از طنز تلخی هم‌راه است که گاه بیننده را با چشمان اشک‌آلود به خنده وامی‌دارد. «هوشنگ اله‌یاری» در این‌باره چنین توضیح می‌دهد: «واقعن کار خیلی مشکلی است که شما فیلمی درست بکنید راجع به موضوعی که – همان‌طور که شما گفتید – ممکن است آدم تماشا کند و چشم‌هایش خیس بشود، ولی آن طنز را داشته باشد.  و این طنز هم بیشتر از خانم «بوک» می‌آید. اگر خانم «بوک» کسی نبود که ما می‌گوییم «humorvoll» [شوخ]، کسی نبود که با طنز جلو برود، شاید نمی‌توانست تا حالا اصلن «Existenz» [وجود] داشته باشد. به خاطر این، موضوع اول خانم «بوک» است که با «Humor» [طنز]  جلو می‌رود، دوم خود من هستم که به عنوان فیلم‌ساز، برای من خیلی مهم است که تماشاچی با تلخی و شیرینی برخورد کند و در سینما این احساس را داشته باشد. برای من این مهم نیست که بگویند فیلم «cineastisch» [فیلم هنری] است، برای این من مهم است که بگویند «من فیلم را دیده‌ام و از فیلم لذت برده‌ام و هم خندیده‌ام و هم گریه‌ام گرفته». بدون این که من بخواهم صحنه‌هایی درست کنم که صددرصد با گریه باشد؛ یعنی صحنه‌هایی باشد که – من می‌گویم – صحنه‌های فیلم‌های هندی نباشد. صحنه‌هایی باشد که حقیقت داشته باشد، ولی از نظر احساسی بتواند تماشاچی را بگیرد.»

«دکتر اله‌یاری» در کشوری زندگی می‌کند که – نه چندان دشوار – می‌تواند، قانون، قانون‌گذار و مجری قانون آن را – به راحتی – به نقد بکشد و این آزادی، در مقابل محدودیت‌های فیلم‌سازان کشورهایی که حاکمیت‌های ایدیولوژیک دارند، نوعی دیگر از سینما را رقم می‌زند. کارگردان «دنیای دیوانه‌ی اوت بوک» این مسئله را این گونه می‌بیند: «متاسفانه باید گفت که این حرفی را که شما زدید، یک حقیقت است. شما اگر در هر جای دنیا زندگی کنید و تحت فشار باشید و سعی کنید این فشار را به صورت «Kreativität» [خلاقیت]، به صورت فیلم یا ادبیات بیاورید، خیلی تاثیرگذار است. تاریخ این را به ما نشان داده است. متأسفانه باید بگویم که این موضوع وجود دارد، ولی [...] فیلم من پلیس و قانون را خیلی نقد می‌کند، [البته] توهین نمی‌کند. برای من پلیس این قدر مهم نیست، چون قانون‌گذارها هستند که باعث می‌شوند پلیس این کار را انجام دهد. همان‌طور که نشان داده شد، پلیس می‌تواند خوب یا بد باشد. البته من هنوز نمی‌دانم، چون فیلم هنوز به سینما نیامده، از هفته‌ی دیگر به سینما می‌آید؛ چه تاثیری بگذارد یا چه «Reaktion»ی [واکنشی] از طرف پلیس بیاید، این را هنوز من نمی‌دانم، ولی با همه‌ی این، خوش‌حال هستم که در کشوری دارم زندگی می‌کنم که می‌توانم چنین فیلمی بسازم. من فکر نمی‌کنم این فیلم را در همه جای دنیا بتوانید بسازید. از این لحاظ، با تمام «Negativität»ی [نکات منفی‌ای] که وجود دارد، باز هم خوش‌حالم که در این کشور زندگی می‌کنم.»


 


واحد ترجمه / رادیو کوچه

منبع: بروکینگز

در حالی که برنامه و مسئله اتمی ایران بیش‌تر تیترهای خبری خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها را به خود اختصاص داده است، برخی رفتارهای ضد حقوق بشری توسط دولت و نظام جمهوری اسلامی در تهران در حال رخ دادن است.

این درحالی است که ایالات متحده پس از انتخابات بحث‌برانگیز ریاست جمهوری در سال 2009 در ایران به بررسی نکته مبهم حقوق بشر در این کشور که به صورت برخورد، بازداشت و اعمال خشونت علیه معترضان بوده، پرداخته است.

هرچند که با تلاش‌های ایرانیان مقیم در کشورهای مختلف دنیا و هم‌چنین مدافعان حقوق بشر باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا هشت تن از مقامات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی که در برخوردهای ضد حقوق بشری در ایران دست داشته‌اند را تحریم ‌کرده است.

در تاریخ 28 اکتبر مرکز سابان که در رابطه با مسایل سیاسی خاورمیانه در حال فعالیت است به هم‌راه شبکه امنیت ملی ایالات متحده اقدام به برگزاری نشستی در بروکینگ کرده که به سیاست‌های آمریکا در قبال ایران پرداخته بود.

در این نشست سازمان سرمایه‌گذاری قرن به نمایندگی جنیو عبدو، معاون دست‌یار وزیر امور خارجه آمریکا فیلو بیلچه، فعال ایرانی حقوق بشر صبا واصفی و کمیسر حقوق بشر آلمان به نمایندگی مارکو لنینگ شرکت داشته‌اند.

مهم‌ترین مسئله در حال حاضر تشخیص وضعیت کنونی ایران و نوع پاسخ، عمل‌کرد و نگرش ما در این خصوص است

در ابتدا کنت پولاک‌، مدیر مرکز سابان در بخش سیاسی خاورمیانه شروع به سخن‌رانی کرده و پس از آن هریک از شرکت‌کنندگان نام‌برده به بحث و تبادل نظر پرداختند.

آقای پولاک‌ اظهار داشت: «پس از انتخابات جنجالی 12 ژوئن 2009 من در سفری که به اروپا و خاورمیانه داشتم با برخی از ایرانیان که در خارج از کشورشان می‌توانستند به صورتی آزادانه‌تر صحبت کنند ملاقات داشته و به بررسی وضعیت و اوضاع داخل ایران پرداختم.»

وی در ادامه افزود: «در تک‌تک این گفت‌وگوها من از این افراد خواستم تا کلیه درخواست‌های که آن‌ها از ایالات متحده برای حمایت از جنبش سبز دارند را مطرح کنند تا آن‌جا که با آن‌ها احساس هم‌دردی کرده و از سوی دیگر باعث رنجش و آزار این افراد نشوم و عدم هدف قرار گرفتن این افراد به اتهام داشتن رابطه با غربی‌ها که منجر به از دست رفتن موقعیت داخلی آن‌ها شود. اما این‌که به چه میزان در امر حمایت معترضان موفق بودیم جای بحث دارد؟

و بیش‌ترین موضوعی که با تک‌تک این افراد مطرح شد و که بسیار برای آ‌ن‌ها حائز اهمیت بود مسئله برخورد با حقوق بشر در ایران بوده است. تنها موردی که به واقع ما در آن توانستیم کمک‌رسان باشیم.»

کنت پولاک‌ در ادامه افزود: «و حقوق بشر در ایران یکی از آن دلایلی است که ما اقدام به برگزاری هم‌چنین نشست و گفتمانی را کرده‌ایم. ما بهترین گروه را برای این امر انتخاب کرده و در این خصوص به برخی نکات اشاره می‌کنم. به عقیده من این موضوع یکی از مهم‌ترین موضوعات مورد بحث و پی‌گیری در مورد ایران، حمایت مردم و نکات حقوق بشری و هم‌چنین نگرانی‌های موجود از وضعیت آینده مردم ایران در آینده است.»

وی در خاتمخ خاطرنشان کرد: «اما مهم‌ترین مسئله در حال حاضر تشخیص وضعیت کنونی ایران و نوع پاسخ، عمل‌کرد و نگرش ما در این خصوص است. برای همین من این افراد را برای حضور در این نشست دعوت کرده‌ام.»

فایل پی‌دی‌اف را از این‌جا دانلود کنید.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به koocheh-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به koocheh@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته