امام راحل پذیرفتند که اهل سنت مسجدی داشته باشند وفرموده بود که چه مقدار زمین نیاز دارید ، مولانا گفته بودند ۱۰ هزار متر
فرزانه بذرپور جرس: مولوی عبد الحمید از علمای اهل تسنن و امام جمعه زاهدان است ، شخصیتی که نه فقط مورد احترام اهل سنت ایران، بلکه مورد توجه شیعیان هم بوده و به داشتن روشی اعتدالی شهره است. این روحانی اهل تسنن مدتهاست صدای جامعه اهل سنت ایران است .بااین حال کمتر این صدا به گوش حکومت رسیده است. مولوی عبدلحمید و تنی چند از روحانیان اهل سنت ممنوع الخروج هستند و دو داماد مولوی هم زندانی شده اند . با این شخصیت اهل تسنن درباره مشکلات اقلیت سنی و منطقه سیستان و بلوچستان که محروم ترین استان ایران به شمار می رود گفت و گو کردیم .
جناب مولوی عبد الحمید، اخیرا گروهی از علمای اهل سنت ممنوع الخروج شدند، این کنفرانس چه تهدیدی بود برای نظام که علما را ممنوع الخروج کردند؟
عرض کنم که به نظر من هیچ خطری برای نظام نداشت که بلکه بسیار مفید است که علمای اهل سنت برای کنفرانسی شرکت کنند و این نشان آزادی اهل سنت است و تبلیغاتی که علیه نظام و جمهوری اسلامی است را خنثی می کند؛ اگر علمای اهل سنت بروند و در کنفرانسهای بین الملللی شرکت کنند. جلو گیری از شرکت علمای اهل سنت تبلیغات بسیاری راه می اندازند که اهل سنت آزادی ندارند و اگر بخواهند یک کنفرانس در خارج ایران بروند نمی گذارند و این مساله ضرر دارد برای نظام جمهوری اسلامی و ضرر دارد برای وحدت امت اسلامی و خلاف تقریب مسلمین است و سوء تفاهم می شود .
به دست دشمنان نباید بهانه داد.
هم اکنون عبدالعظیم شه بخش داماد و برادرزاده شما در بازداشت هستند. علت بازداشت ایشان را چه عنوان کردند؟
داماد من نه فردی سیاسی هست و نه فرد تحصیل کرده که در حوزه تحصیل کند که جزو فضلا باشد و فرد دانشگاهی هم نیست . ایشان مسسول کارگاه حوزه بوده است و در کارهای عمرانی مسجد همکاری داشته است ،ایشان بازداشتشان هیچ دلیلی ندارد، چون ایشان در خبر گزاری های خارجی صحبتی بوده که سفرهای مشکوکی داشته به خارج کشور، ایشان در خارج با بنده همراه بوده است و خدمتی می کرده از بابت نزدیکی با بنده ، به هر حال من به انگیزه خدمت ایشان را برده بودم . ایشان هیچ ضرری برای نظام جمهوری اسلامی نه در داخل و نه خارج نداشته است . بر خود من مشهود نیست که چرا بازداشتش کردند.
آیا فکر می کنید این بازداشت به انگیزه فشار بر شخص شما و محدود کردن فعالیت های علمای اهل سنت زاهدان است ؟
فکر می کنم که برای فشار به بنده این کار را کردند.
آیا آقای عبدالعظیم با خانواده شان ملاقاتی داشته اند؟
خانواده به تهران مراجعه کردند و ملاقات ندادند.
در یکسال اخیر نماز جمعه اهل سنت بارها محدود شده است ، شنیده ایم که دولت برای ترویج و تبلیغ اهل سنت محدودیت ایجاد کرده است و در تهران مسجد اهل سنت وجود ندارد، شما وضع را چه طور می بینید؟
در اوایل انقلاب زمانی که امام راحل در بیمارستان قلب بستری بودند ، مولانا عبدالعزیز علیه الرحمه ، خدمت امام رسیدند و گفتند اهل سنت در زمان رژیم شاه هم پیگیر بودند، مسجدی بسازند در تهران و الان که انقلاب پیروز شده است ، مناسب است که اهل سنت مسجدی داشته باشند. امام راحل این را پذیرفتند و گفتند چه اشکالی دارد که اهل سنت مسجدی داشته باشند . امام فرموده بود که چه مقدار زمین نیاز دارید ، مولانا گفته بودند ۱۰ هزار متر نیاز داریم ، و گفتند زیاد است ، چه کار می خواهید بکنید، مولانا عبد اللعزیز گفته بودند که می خواهیم مسجدی بسازیم برای نمازهای پنج گانه،برای نماز جمعه و روز عید هم داشته باشیم و یک هتلی هم می سازیم که اهل سنت که از شهرستانها که می آیند سکونت کنند. امام راحل همان زمان دستور دادند که ۱۰ هزار متر بدهند و اخبار رادیو هم آن روز اعلام کرد و روزنامه ها هم نوشتند.به هر حال پیگیری کردند و بسیاری از مسوولین امضا کردند وپرونده قطوری بود. به هر حال این زمین را پس گرفتند وبرای صدا و سیما سا ختند. متاسفانه افراد افراطی و تندرو از فرمان امام جلو گیری کردند. مرتب پیگیر بودیم در این سی سال و با مقام رهبری هم مکاتبات شده است و عرض کنم که کلیه مقامات در کل این سی سال مطرح کردند. تهران مرکز کشور است و از همه استانها آنجا اقامت می کنند و بسیاری از اهل سنت در تهران شاغل هستند و متاسفانه این نیاز تا به حال بر آورده نشده است. در تمام کشورهای دنیا که بین مسلمانان شیعه یا سنی فرقی نیست . نماز می خوانند، مسجدی دارند. ما مسلمانیم. شیعه مسلمان است، سنی مسلمان است . ما فرق اسلامی هستیم . نماز جمعه تهران را در مدرسه پا کستانی ها اقامه می کردند ، مسلمانان اهل سنت آنجا می رفتند ، در رژیم گذشته سابقه نداشت. اما در جمهوری اسلامی با آن برخورد شد. الان در خانه ها نماز می خوانند ، یا سالنی گرفتند ، همین ها را هم متا سفانه تحمل نمی کنند. نماز عید فطر را هم نگذاشتند برگزار شود . اهل سنت در تهران و در اصفهان یا مثلا کرمان یا یزد، نماز جمعه می خواندند همه را تعطیل کردند.این همه حرف از وحدت و مجمع تقریب و بالاخره نظام هم جمهوری اسلامی است ، برای نماز نباید مشکل بوجود بیاید . در هیچ جای دنیا حتی جا هایی که نظام کمونیستی دارند، مشکلی برای نماز نیست .
پاسخ مسوولین در باره اعتراضات شما چه بوده است؟
پاسخی نگرفتیم ما معتقدیم که اهل سنت باید آزادانه نماز بخوانند. اگر ما برادریم و مسلمان، باید بتوانیم نماز بخوانیم ، و حق اهل سنت است از لحاظ قانونی و هم عرفی و هم شرعی حق آنها هست . قانون اساسی هم آزادی داده است و اهل سنت می توانند فرزندانشان را تعلیم بدهند . آقایان می گویند که پشت سرشیعیان بخوانند در حالی که در مناطق سنی نشین که برادران شیعه دو درصد و پنج در صد هستند، خودشان مسجد دارند و ما هم دعوتی نکردیم که با ما نماز بخوانند. برادران شیعه که در همه دنیا اقلیت هستند اقلیتشان نماز جمعه و عید فطر می خوانند و هیچ جا حکومتها نگفتند که بروید پشت برادران سنی نماز بخوانید.
آقای خامنه ای اخیرا فتوایی دادند که به شخصیت های محترم اهل سنت و جناب عایشه نباید توهینی شود،فکر می کنید این فتوا موثر بوده و آیا برای اینکه حقوق اقلیت ها حفظ شود تنها این قتوا کافی است ؟
من به نوبه خودم در مسجد زاهدان تشکر کردم از این فتوی ، اهل سنت به بزرگان شیعه اهانت نمی کنند و اعتقاد دارند به اینها. مذهب ما مذهب اسلامی است و شیعه هم همین طور و توهین به شیعه خلاف شرع است . در کشورهای عربی خیلی بر این فتوا تبلیغ شده و نشر شده و همه استقبال کردند. آن چیزی که مایه تاسف است اینکه در داخل ایران این فتوا تبلیغ نشد و به صورت کا فی منتشر نکردند ، و آن رامصلحتی تلقی کردند. اهل سنت می گفتند که این فتوا را بالاتر از مصلحت بدانند . توهین به ام المومنین و مقدسات اهل سنت در هیچ مذهب و دینی جایز نیست . اهل سنت گلایه دارند از صدا و سیما که این همه فیلم درست می کنند و پخش می کنند و در این فیلم ها به اعتقادات اهل سنت توهین می شود آن هم با هزینه بیت المال .
آقای خامنه ای در هفته گذشته به مدت ده روز در قم بودند، اگر قرار بود آقای خامنه ای دیداری با علمای اهل سنت داشته باشند، مهمترین خواسته شما از ایشان چه بود ؟
ما نامه ای نوشتیم و تقا ضای ملاقات کردیم . چند سال است که اهل سنت موفق نشده اند که با مقام رهبری دیداری داشته باشند و مشکلات اهل سنت بیشتر شده است در مناطق سنی نشین . ما درخواست داشتیم که بامقام رهبری ملاقات کنیم و مستقیما مشکلات را مطرح کنیم و پاسخ بگیریم ولی نا مه هایی که می نویسیم جوابی نمی رسد . ما می خواستیم گفت و گو کنیم و صحبت کنیم که تا حالا موفق نشدیم خیلی خوب بود که با علمای اهل سنت دیداری می شد . نه دیداری تنها، بلکه دیداری که به صورت گفتمانی باشد و صحبت ها را مقام رهبری بشنوند و پاسخ مستقیما گفته شود.
در یکسال اخیر ما شاهد تشنجاتی در مناطق سنی نشین سیستان و بلو چستان بودیم با اینکه عبدلمالک ریگی دستگیر و اعدام شد با این حال باز هم شکاف سنی و شیعه فعال است ، شما به عنوان یکی از رهبران اهل تسنن بسیار نسبت به این اختلافات هشدار دادید ، شما آیا فکر می کنید ریشه این اختلاف ریشه خارجی دارد یا ناشی از عملکرد حاکمیت است؟
هر دو موضوع عوامل اختلاف موجود در منطقه است ، به هر حال منطقه سیستان و بلو چستان منطقه ای است که هیچ زمانی عملیات نظامی در آن نمی توان انجام داد. منطقه صعب العبور است و مرزهای طولانی با پا کستان و افغانستان دارد و در مرزهای ایران نه افغانستان و نه پا کستان تسلطی ندارند و کویر است و کو ههای بلند دارد ، این منطقه هم آسیب پذیر می شود . این منطقه را می شود کنترل کرد با اعتماد مردم و باید به مردم تکیه شود . مردمی که اینجا هستند خود علما و اندیشمندان اینجا و معتمدین اینجا و ریش سفیدان قبایل باید به مشورت اینها منطقه را کنترل کنند والا در منطقه اگر مردم در بحث امنیت مشارکت نداشته باشند نمی شود کنترل کرد . با توجه به اینکه درگیری در منطقه هست با مسائل مختلف و گوناگونی مواجه است و این مسائل باید آسیب شناسی شود و ریشه یابی گردد و باید اعتماد مردم کسب شو د و حرمت بگذارند به علما و افرادی که مورد وثوق مردم هستند . با مشورت اینها می توانند منطقه را از نظر امنیتی مهار کنند. به هر حال تحریک دیگران هم موجود است ، پشت مرزها همانطور که می دانید آمریکایی ها هستند و ناتو و کسانی هستند که صددر صد آنها امنیت ایران را نمی خواهند و می خواهند بی ثبات باشد . منتهی ما می توانیم بادرایت و تدبیر و با آسیب شناسی به نحوی رفتار کنیم که نتوانند دشمنان ما به ما ضربه بزنند و ایران اسلامی را دستخوش نا امنی کنند.
جناب آقای مولوی سیستان و بلوچستان یکی از فقیرترین استانهای ایران است و این فقر باعث رشد مواد مخدر شده است ، دولت تا به حال چه کمکی به این استان کرده است ؟
استان سیستان و بلو چستان با معضل بزرگ مواد مخدر روبرو بوده است . با همسایگی با افغانستان و اینکه مرزهای افغانستان تحت نظارت نیست. مسلما از این راه مواد مخدر می آید و با گرسنگی و بیکاری که در ایران و افغانستان است مبادله می شود . یکی از علت ها همین فقر و تنگدستی و بیچارگی است و یکی هم ویژگی این مرزهاست . درست است که تا حالا بسیار مبارزه شده با مواد مخدر اما این مبارزه همه جانبه نبوده است .به صورتی که برای مردمی که بیکار هستند شغل ایجاد شود و مبارزه فرهنگی هم نبوده که به هر حال تبلیغ بشود . اینجا اهل سنت هیچ وسیله ای برای تبلیغات ندارند و اخبار و جلساتشان و نماز جمعه تحت پو شش قرار نمی گیرد و منتشر نمی شود و محبوس می شود در چار دیواری مسجد . اگر بخواهند مبارزه کنند با مواد مخدر ،اعدام و قوای قهریه راهش نیست . با درایت و تدبیر می شود مبارزه کرد ، مبارزه با فقر و تنگدستی . شغل باید ایجاد شود و هم تبلیغات فرهنگی مهم است و هم باید مبارزه مسلحانه هم به عنوان یکی از مبارزات باید کرد . هنوز متاسفانه مواد مخدر وارد می شود.
مردم این استان معمولا در انتخابات ادوار مختلف ریاست جمهوری رای بالایی به نامزدهای اصلاح طلبان ، آقایان خاتمی و موسوی و کروبی و معین داده اند، آیا وضعیت اهل سنت در هشت سال اصلاحات بهبود پیدا کرده بود که این همه اهل سنت به اصلاح طلبان اقبال داشتند ؟
اینکه مردم به اصلاح طلبان رای دادند ، اصلاح طلبها هم در دوره خودشان همین شکایت و فریاد بوده است . منتهی در دوره اصلاح طلبها فضا راحت تر بوده و نفس راحت تری می شد بکشند . در طول این سی سال مشکلات تبعیض را حل نکردند . در دوره اصلاح طلبها هم همین مشکلات بوده و تبعیض را نمی توانستند حل کنند حالا اصلاح طلبها می گفتند که مشکل جای دیگری است و نمی گذارند . آنها هم می گفتند آزادی عمل نداریم که وزیر اهل سنت بگذارند و حتی استاندار. رای هم اگر دادند به امید این بود که فرج بیشتر بیاید و فشار نباشد و با این حساب پناه می آوردند.
سردار ابراهیم جباری به عنوان فرمانده سپاه ولی امر جایگزین سردار نجات شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، سردار ابراهیم جباری پیش از این فرماندهی سپاه علیابن ابیطالب(ع) قم را برعهده داشت كه عصر امروز این مسئولیت بر عهده سردار مهدی مهدوینژاد قرار گرفت و سردار جباری نیز به عنوان فرمانده سپاه ولی امر، جایگزین سردار نجات شد.
مراسم تودیع و معارفه فرمانده سپاه علیابن ابیطالب(ع) عصر امروز با حضور سردار حسین سلامی جانشین فرمانده كل سپاه در قم برگزار شد.
سخنگوی حزب اعتمادملی در بیان منشاء واژۀ "فتنه"، آن را به دوران انتخابات مجلس چهارم نسبت داد و خاطرنشان کرد "انتخابات ۸۸ فرصتی دوباره برای صاحبان قدرت در بکار بردن کلمه فتنه بود" و افزود "از دیدگاه حکومت، منتقدین فتنه گرند در حالی که حامد کرزای هم در مقابل گروه تروریستی طالبان به جای استفاده از واژه فتنه گر، از واژه برادران ناراضی استفاده می کند."
اسماعیل گرامی مقدم در مصاحبه با سحام نیوز، ارگان خبری آن حزب (به دبیرکلی مهدی کروبی)، در تحلیل وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری ٨٨، واژۀ کودتا را که از سوی معترضین برای نتیجه انتخابات به کار برده شد، در "انطباق کامل با آنچه سردار مشفق (یکی از فرماندهان سپاه) بیان داشته" دانست و گفت "برآیند همه تعاریفی که از واژه کودتا شده، عبارت است از یک اقدام نظامی برعلیه روند عادی نظام سیاسی - اداری یک کشور؛ و اینک شما می توانید عملیات امنیتی که درست از روز انتخابات تاکنون صورت گرفته و واژه هایی که به هر کدام از آنها اطلاق می گردد یک به یک مقایسه نمایید."
تا آزادی روزنامه نگاران زندانی - نازنین خسروانی ،روزنامه نگار شب گذشته در پی مراجعه ماموران امنیتی به منزلش بازداشت شد .
به گزارش «تا آزادی روزنامه نگاران زندانی» ماموران امنیتی بعد از تفتیش منزل این روزنامه نگار و ضبط کامپیوتر و وسایل شخصی او را به مکان نامعلومی انتقال دادند .
تاکنون خانواده او از محل نگهداری این روزنامه نگار اطلاعی ندارند .نازنین خسروانی از روزنامه نگاران اصلاح طلب محسوب می شود که با روزنامه های نوروز ،بهار ، دوران امروز ،کارگزاران، سرمایه و ...همکاری داشته است .روزنامه هایی که همگی پس از مدتی فعالیت توقیف شدند
بازداشت وی در حالی صورت می گیرد که او مدتهاست با روزنامه ای همکاری نداشته است .
حکم سنگسار خانم آشتیانی با اعتراض های زیادی رو به رو شد
مالک اژدر شریفی، رئیس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی در واکنش به انتشار گزارش هایی در مورد اعدام قریب الوقوع یک زن محکوم به سنگسار در ایران، از زنده بودن و سلامت او خبر داده است.
آقای اژدر شریفی روز چهارشنبه ۱۲ آبان (۳ نوامبر) به ایرنا، خبرگزاری رسمی ایران گفت که سکینه محمدی آشتیانی اکنون در سلامت کامل بوده و در زندان تبریز است.
این مقام قضایی ایران درباره احتمال اجرای حکم اعدام خانم آشتیانی در آینده، توضیحی نداد اما گفت، پرونده خانم آشتیانی در محاكم قضایی در دست پيگيری است و روال اداری خود را طی می كند.
آقای شریفی با اشاره به خبرهایی که از یک روز پیش تر مبنی بر احتمال اجرای حکم اعدام خانم آشتیانی در روز چهارشنبه منتشر شده بود، گفت: "رسانه های معاند غربی به جای پرداختن به رسالت اصلی و اطلاع رسانی خود، در پی ایجاد فضای مسموم علیه جمهوری اسلامی ایران هستند و انتشار این خبر هم بر همین مبناست."
یک روز پیش مقامات اتحادیه اروپا، کاخ سفید و بریتانیا به طورجداگانه به خبری مبنی بر احتمال اعدام سکینه محمدی آشتیانی در روز چهارشنبه در ایران واکنش نشان دادند و چنین اقدامی از سوی ایران را غیرقابل قبول دانسته و خواستار توقف آن شدند.
در همین حال وزیر امور خارجه فرانسه نیز روز چهارشنبه ۱۲ آبان (۳ نوامبر) در بیانیه ای اعلام کرد که منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران در گفتگو با وی تاکید کرده است که تحول تازه ای در پرونده سکینه محمدی آشتیانی رخ نداده و خبر اعدام قریب الوقوع اعدام این متهم صحت ندارد.
سکینه محمدی آشتیانی، ۴۳ ساله و مادر دو فرزند، پیش تر به اتهام زنای محصنه به سنگسار محکوم شده بود، اما مقام های جمهوری اسلامی دو ماه پیش و در پی فشارهای شدید بین المللی گفتند که حکم سنگسار او معلق شده است.
روز سه شنبه دوم نوامبر در اروپا گزارش هایی درباره احتمال اجرای حکم اعدام خانم آشتیانی در روز چهارشنبه منتشر شده بود.
منبع: بی بی سی فارسی
شبنم مددزاده، عضو زندانیِ شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت معلم، پس از ۲۲ روز بی خبری مطلق، توانست با خواهرش ملاقات کند.
به گزارش دانشجو نیوز، این ملاقات در حالی صورت می گیرد، که با وجود گذشت بیش از ۶۲۱ روز از بازداشت این فعال دانشجویی، تا کنون اجازه استفاده از مرخصی را نداشته است.
گفته می شود حال روحی شبنم مددزاده مساعد میباشد اما از نظر فیزیکی دچار ضعف جسمانی شدید است که با توجه به ناراحتی قلبی و گوارشی نگرانی ها را در رابطه با وضعیت سلامت وی افزایش می دهد.
در روز بیست و دوم مهرماه، تمامی ارتباطات این عضو انجمن اسلامی دانشگاه تربیت معلم از جمله ملاقات و استفاده از تلفن، به دستور معاون زندان قطع شده بود. در مراجعات مکرر خانواده مددزاده به مسئولین ذیربط هیچ کدام پاسخ قانع کننده ای در رابطه با این اقدام غیر قانونی آقای علیمحمدی، معاون زندان رجایی شهر نداده اند.
با وجود گذشت ۲۲ روز و اجازه ملاقات شبنم مددزاده با خانواده اش، کماکان این فعال دانشجویی زندانی اجازه استفاده از تلفن را ندارد.
چندی پیش شبنم مددزاده نایب دبیر شورای تهران دفتر تحکیم وحدت و عضو انجمن اسلامی دانشگاه تربیت معلم تهران و برادرش فرزاد مددزاده، بعد از شش جلسه دادگاه، به تحمل پنج سال حبس تعزیری با تبعید به زندان رجایی شهر محکوم شدند.
وکیل مدافع شبنم، محمد اولیایی فرد نیز، خود از زندانیان و محکومان زندان اوین است.
رهبر جمهوری اسلامی معتقد است چند سال بعد که قلم های بسته شده آگاهان بین المللی روان شود، خواهید خواند که چه توطئه بزرگی پشت فتنه ٨٨ بود و چه قصد عجیبی داشتند.
به گزارش ایرنا، آیت الله خامنه ای صبح امروز چهارشنبه ۱٢ آبان ماه ٨٩، در دیدار گروهی از دانش آموزان مدارس، ١٣ آبان را نماد طمع ورزی آمریکا، وابستگی رژیم طاغوت، ایستادگی ایمان متکی به بصیرت، پیشقراولی نسل جوان در صحنه، و شجاعت و جسارت نسل جوان انقلابی دانست و گفت "این موضوع همواره باید درحافظه تاریخی ملت ایران بماند که آمریکا هیچ گاه به دنبال روابط عادی با کشورها نیست بلکه خواهان روابطی از نوع ارباب - رعیتی و غارت منافع ملت ها است و اگر در مقابل او ایستادگی نشود، تا لگدمال کردن شرف یک ملت نیز پیشروی خواهد کرد."
رهبری با اشاره به "سخنان ظاهرا دوستانه روسای جمهور آمریکا در دوره های مختلف" سخنان خود در مشهد را تکرار کرد و گفت "اگر چه این سخنان در ظاهر، نرم است اما در باطن، همان پنجه چدنی در زیر دستکش مخملی است."
آیت الله خامنه ای با حمایت از تصرف سفارت آمریکا در ١٣ آبان سال ١٣۵٨، افزود: این اقدام، نماد شجاعت و جسارت نسل جوان انقلابی در مقابل هیمنه آمریکاست زیرا آمریکا را که در آن زمان، بسیار پرهیمنه بود، متزلزل کرد و به زانو درآورد.
وی بدون اشاره به ماهیت و شعارهای معترضان به نتایج بعد از انتخابات - بویژه تجمع سبزها در روز ۱٣ آبان- اظهار عقیده کرد "با تامل در حقایق می توان متوجه شد که آن جمعیت محدودی که در ١٣ آبان سال گذشته، در خیابان های تهران بر ضد این مناسبت شعار دادند، در واقع به دنبال زنده کردن هیمنه آمریکا، پنهان کردن سلطه طلبی آن و زیر سئوال بردن حرکت عظیم ملت ایران در مقابل ظلم بزرگ آمریکا بودند، که البته شکست خوردند."
رهبری افزود "شکست فتنه سال ٨٨ نمونه بارزی از حضور تاثیرگذار و هوشمندانه جوانان بود و فتنه بزرگی بود که سالها بعد مشخص خواهد شد چه توطئه خطرناکی در پشت آن نهفته بود و به همت حضور پیشگامانه جوانان در صحنه، شکست خورد."
وی با بیان اینکه "صحنه گردانان اصلی فتنه سال ٨٨ در طراحی پیچیده خود، به دنبال تسخیر ایران بودند"، افزود:
در این میان، عوامل فتنه که اکثر آنها ندانسته وارد این ماجرا شده بودند، بدون آنکه خود متوجه باشند، در جهت اهداف طراحان اصلی حرکت می کردند و این موضوع نیازمند تحلیل های دقیق روان شناختی است که چگونه عده ای، ندانسته به دشمن کمک کردند.
رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر لزوم حفظ هوشیاری و حضور جوانان در صحنه، خاطر نشان کردند: امروز ملت ایران، قویتر از هر زمان دیگر است ودر مقابل دشمنان او،ضعیف تر و منفورتر ازهر زمانی هستند اما هیچگاه نباید از کید و طراحی دشمن غافل شد.
وکیل مدافع هدی صابر، در نامهای به ریاست جدید زندان اوین از وی خواست دلیل قانونی نگهدای هدی صابر در آن زندان را اعلام نماید.
به گزارش جرس، محمد شریف در این نامه به دو بار بازداشت قبلی هدی صابر در سالهای ٧٩ و ٨٢ اشاره کرده و در رابطه با پرونده اول گفته هنوز دادنامه قطعی به وی ابلاغ نشده و در رابطه با پرونده دوم نیز صابر مدت حبساش را گذرانده است.
شریف در این نامه به مرخصی صابر در جریان تحمل کیفر (در سالهای ٨۴-٨٢) اشاره کرده و گفته است که محکومیت (قبلی) وی نیز در مرخصی خاتمه یافته است.
وکیل هدی صابر در پایان این نامه خطاب به ریاست زندان اوین آورده است که "از آن پس پرونده جدیدی برای ایشان مفتوح نشده و محکومیت دیگری به وی تعلق نگرفته است. لذا تقاضا دارد موجب قانونی بازداشت فعلی موکل را اعلام فرمایند."
هدی صابر یک بار نیز پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم در سال ۱۳۸۸ پس از بازداشت به مکانی نامعلوم منتقل شده بود و امسال برای چهارمین بار در سالیان اخیر، در تاریخ دوم امرداد ماه امسال بازداشت شده و تاکنون در زندان اوین به سر میبرد.
همچنین مدتی پیش شورای فعالان ملی - مذهبی، مهندس عزتالله سحابی، تقی رحمانی و رضا علیجانی و نیز فیروزه صابر (خواهر) و فریده جمشیدی (همسر هدی صابر) طی بیانیهها و نامههایی به بازداشت وی اعتراض کرده و خواهان اعلام مجوز قانونی بازداشت و نگهداری وی در اوین شده و خواستار آزادی هر چه سریعتر این روزنامه نگار و فعال ملی- مذهبی شدند.
در چند روز اخیر فعالین سیاسی اصلاح طلب به دیدار علی شکوری راد رفتند. میر حسین موسوی به همنراه زهرا رهنورد نیز دوشنبه شب با این عضو مشارکت دیدار کردند. مهدی کروبی نیز پیش از این به ملاقات شکوری راد رفته بود.
پس از آزادی شکوریراد، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت، مهدی کروبی، حسین انصاریراد، محمدرضا خاتمی و اعضای جبهه مشارکت، سلامتی و اعضاء سازمان مجاهدین انقلاب به همراه برخی از خانوادههای و نیروهای اصلاح طلب در شنبه شب، و میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و بهزاد نبوی دوشنبه شب با وی دیدار و از او و خانوادهاش دلجویی و تقدیر کردند.
شکوریراد بیست مهرماه به دنبال انتشار مطلبی در پاسخ به اظهارات محسنی اژهای احضار و بازداشت شده بود.
شکوریراد 6 آبانماه با وساطت آیتالله شبیری زنجانی آزاد شد.
نمایندگان مشغول بررسی مواد مربوط به وضعیت صندوقهای بازنشستگی و رفاهی در لایحه برنامه پنجم بودند كه طی ان الیاس نادران، مثل عجیبی را مطرح كرد.
به گزارش خبرآنلاین، بیشتر مباحث حول مدیریت دولتی این صندوقها، غیر شفاف بودن عملكرد آنها، نارضایتی عمومی برخلاف درآمدهای كلان این صندوقها و مباحثی از این دست بود كه احمد توكلی، غلامرضا مصباحی مقدم و الیاس نادران در آن بیشترین اظهارنظرها را داشتند.
در این میان نادران با تاكید بر اینكه باید اصل مشكل در این صندوقها را رفع كرد، مهمترین مشكل آنها را مدیریت دولتی ناكارآمد بر آنها خواند و گفت: «چرا به جای حل این مشكل، میخواهید نحوه استفاده مردم از این صندوقها را محدود كنید؟»
نماینده تهران در ادامه گفت: «این كار شما مثل رویكرد خانمی در مقابل نامحرم است كه دامنش را كشید بر سرش تا حجابش حفظ شود!»
به عنوان شهردار اين اجازه را ندارم كه جلوي كار قانوني مردم در دره اوين را بگيرم چرا كه در غير اين صورت بايد پاسخگوي ديوان عدالت اداري باشم. افزايش نرخ تاكسي منوط به افزايش نرخ بنزين است.
شهردار تهران با انتقاد از نبود يك مديريت واحد و يكپارچه براي حل معضل ترافيك تهران گفت: «طي 5 سال مديريت در شهرداري و داشتن سوابقي در نيروي انتظامي و با افق فعلي كه مشاهده ميشود فكر ميكنم با وجود تصميم گيران متعدد، در اين زمينه تصميمگيري جدي صورت نگيرد و در آينده نيز در اين زمينه اقدام قابل توجهي نشود.»
به گزارش ايلنا شهردار تهران امروز در نخستين نمايشگاه و جشنواره حملونقل و ترافيك با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالي در مورد گرفتگي معابر سطح شهر تهران به دنبال بارش باران در روزهاي اخير تاكيد كرد: «باران در روز گذشته به صورت مستمر ميباريد و در حدود نه تا يازده نقطه از سطح شهر تهران به صورت دقيق مشكلات جدي داشتيم اما مشكل گرفتگي معابر در ساير نقاط سطح شهر به صورت جزئي و محدود بود.»
او افزود: «روز گذشته تقاطع اتوبان بابائي، سياد و منطقه هشت شهرداري تهران دچار مشكلاتي بود كه با بارش باران از امروز به بعد مشكلي در اين زمينه وجود نخواهد داشت.»
شهردار تهران يادآور شد: «به طور طبيعي با بارشهاي اوليه در شهر شهرداري رانندههاي تاكسي و مردم با وجود زبالههايي كه در سطح شهر و جويهاي آب ميريزند دچار مشكلاتي ميشوند چرا كه در اغلب موارد به دليل ظرفيت جويهاي آب قدرت تخليه وجود ندارد.»
قاليباف با اعلام اينكه در بارندگي اخير نقاط آبگرفتگي سطح شهر از 100 نقطه عبور نميكرد يادآور شد: «اين در حالي است كه در گذشته در زمان بارندگي بيش از 750 نقطه از شهر با ابتداييترين بارش دچار آبگرفتگي ميشد.»
شهردار تهران در مورد اقدام مربوط به تونلسازي براي انتقال آبهاي سطحي خاطر نشان كرد: «اين كار در شهرداري با جديت دنبال ميشود و چنانچه 550 كيلومتر از اين تونل و كانالها براي جمعآوري آبهاي سطحي كامل شود بتوانيم مشكل آبگرفتگي در سطح معابر را به طور صد در صد مرتفع كنيم.»
به گزارش خبرنگار ايلنا شهردار تهران همچنين در مورد افزايش احتمالي نرخ كرايه تاكسي از شهروندان تصريح كرد: «به دليل آنكه از قيمت بنزين اطلاع ندارم نميتوانم اظهار نظر كنم اما افزايش نرخ كرايه تاكسي منوط به افزايش نرخ بنزين است كه در صورت ثابت ماندن اين نرخ كرايهها نيز افزايش نمييابد.»
ساختوساز در دره اوين قانوني است نميتوانيم جلويش را بگيريم
شهردار تهران همچنين پيرو اعتراض روز گذشته اعضاي شوراي شهر مبني بر غيرقانوني بودن ساختوسازها در دره اوين نيز در پاسخ به سوال خبرنگاران در اين زمينه يادآور شد: «ساختو سازهاي صورت گرفته در دره اوين قانوني است و غير مجاز نيست چرا كه پروانه قانوني براي ساخت و ساز وجود دارد و اقدامات انجام شده در اين منطقه قانوني است.»
او افزود: «به عنوان شهردار اين اجازه را ندارم كه جلوي كار قانوني مردم را بگيرم چرا كه در غير اين صورت بايد پاسخگوي ديوان عدالت اداري باشم.»
شهردار تهران افزود: «ابتدا بايد صاحبان پروانههاي ساختماني را قانع كرد اما قانع كردن صاحبان 1500 واحد مسكوني كار دشواري است و زمان ميبرد چراكه بايد به دنبال زمين معوض باشيم كه اين كار براي شهرداري تهران هزينههاي زيادي را به همراه دارد.»
شهردار تهران ادامه داد: «اعضاي شوراي شهر خودشان ميدانند كه پيشنهاد دادم كه اين ساختوسازها به يك نقطه ديگري منتقل شود اما اين نقطه خوش آب و هوا است.»
بعيد ميدانم اقدام جدي براي معضل ترافيك از سوي برخي نهادها انجام شود
به گزارش ايلنا قاليباف همچنين در پاسخ به اين سوال كه چرا با وجود متوليان گوناگون در امر ترافيك اين معضل حل نميشود؛ آيا ابزار قانوني در راه نيست و يا دستگاهها تعلل ميكنند تصريح كرد: «مهمترين معضل ما در ترافيك مشكل مديريت است و چراكه سازمانهاي متعددي در اين زمينه تصميمگيري ميكنند.»
او افزود: «طي 5 سال مديريت در شهرداري و داشتن سوابقي در نيروي انتظامي و با افق فعلي كه مشاهده ميشود فكر ميكنم با وجود تصميم گيران متعدد، در اين زمينه تصميمگيري جدي صورت نگيرد و در آينده نيز در اين زمينه اقدام قابل توجهي نشود.»
او با ابراز اميدواري از تحقق مديريت شهري در بخش ترافيك افزود: «اما شهرداري تهران با نيروي انتظامي تعامل سازنده دارد و در زمينه مسائل ترافيكي به درك واحدي رسيده است.»
شهردار تهران در ادامه با اشاره به اقدامات گسترده شهرداري براي حل معضل ترافيك خاطرنشان كرد: «شهرداري با توسعه مترو و بيآرتي حركتهاي موثري براي كنترل ترافيك بوجود آورده است و به جاي اينكه در مورد معضل ترافيك با يكديگر بحث كنيم تصميم گرفتهايم كه فعلاً به طور موقت مشكلاتمان را با هماهنگي پيش ببريم.»
شهردار تهران ادامه داد: «در حال حاضر نيروهاي متخصص در حوزه ترافيك و كارشناسان به كمك شهرداري آمدهاند به طوري كه هماكنون بيش از 140 گيت ورودي شهر به صورت مكانيزه كنترل ميشود و روزانه 71 هزار تخلف در سطح شهر ثبت شده و متخلفان جريمه ميشوند.»
کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی استان تهران در نامهای به پورمحمدی، رییس سازمان بازرسی کل کشور، خواستار ورود این سازمان به بخشنامه غیر قانونی افزایش ۶ درصدی مستمریها در سازمان تامین اجتماعی شد.
بهگزارش ایلنا، در این نامه خطاب به رییس سازمان بازرسی کل کشور آمده است: صندوق تامین اجتماعی با صدور بخشنامه شماره ۵۹ مستمریها حقوق کلیه بازنشستگان و مستمری بگیران مشمول قانون تامین اجتماعی را به استناد ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی به میزان ۶ درصد افزایش و نسبت به پرداخت آن عمل نموده است.
در ادامه این نامه تصریح شده است: اقدام صندوق تامین اجتماعی به صراحت ماده قانونی مذکور (ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی) را زیر سوال میبرد و با توجه به مراجعات و مکاتبات مکرر ذی نفعان خواهشمند است دستور بررسی واحقاق حق فرمایند.
در پایان این نامه خاطرنشان شده است که در صورت صلاحدید رییس سازمان بازرسی کل کشور،کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی استان تهران آمادگی برگزاری جلسات مشترک را دارد.
گفتنی است تامین اجتماعی حدود یک میلیون و سیصد هزار بازنشسته دارد.
دیروز هم محمدرضا باهنر در صحن علنی مجلس فاش کرده بود که دولت ۲۰ هزار میلیارد تومان به تامین اجتماعی بدهکار است.
نائب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خبر داد: وزیر بهداشت اشتباه خود را در عدم مشورت با مجلس در جریان انحلال دانشگاه علوم پزشکی تهران قبول کرده است.
غلامحسین مسعودی ریحان نماینده اهر در گفتوگو با ایلنا، در مورد جلسه روز گذشته این کمیسیون با وزیر بهداشت، اظهار داشت: خانم دستجردی توضیح داد که انحلال این دانشگاه توسط بالاترین مرجع تاسیس موسسات و ادغام آن یعنی شورای گسترش آموزش عالی که در وزارت علوم مستقر است و شورای گسترش آموزش بهداشت در وزارت بهداشت اتخاذ شده و ما هم براساس تصویب آن، دانشگاه علوم پزشکی ایران را منحل کردیم.
وی افزود: وزیر بهداشت همچنین تاکید کرد: که هدف ما ارتقای آموزش و پژوهش بوده و حتی در ابتدای طرح این موضوع نظر فروزنده معاون نیروی انسانی رئیسجمهور بر این بود که انتقال دانشگاه ایران به کرج صورت گیرد، اما من در مقابل آن ایستادم، ولی با انحلال دانشگاه که توسط شورای گسترش آموزش عالی انجام شد موافقت کردم ،زیرا میخواهیم سال ۲۰۱۴ مقام اول علمی در منطقه باشیم لذا هدف ما هم افزایی بود نهحذف.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به انتقاد یکی از اعضای این کمیسیون در مورد انحلال این دانشگاه باسابقه تصریح کرد: نظر ما بر این بود که حتما باید با کمیسیونهای آموزش و تحقیقات مجلس و بهداشت درمان مشاوره صورت میگرفت که وزیر در این مورد اشتباه خود را قبول کرد و گفت؛ که باید مشورت میکردم اما ترسیدم که در صورت مشورت کردن جلوی این کار بزرگ گرفته شود.
مسعودی ریحان همچنین به نقل از یکی از نمایندگان گفت: مگر میشود یک دانشگاه را از بالا منحل کرد.
وی ادامه داد: ما پیشنهاد دادیم که با توجه به بودجه مربوط به وزارت علوم ۱۰۰ میلیارد تومان برای ساخت این دانشگاه در کرج اختصاص داده شود تا مجبور به حذف یک دانشگاه نشویم.
نماینده اهر در مورد نتیجه این جلسه گفت: وزیر دست آخر قولی نداد، اما دو کمیسیون تصمیم گرفتند که موضوع به حالت تعلیق و سکوت در آید تا تصمیمات بعدی گرفته شود.
معاون حقوقی و پارلمانی وزیر کشور دولت اصلاحات گفت: جریان اصلاحطلب، جریانی ریشهدار، اصیل و دارای دیدگاههای روشن و شفاف است و اصلاحطلبان امروز آنقدر به نوعی از توازن قوا رسیدهاند که اصولگرایان افراطی که تلاش و اراده داشتند تا اصلاحطلبان را حذف کنند، نتوانستند.
محمود میرلوحی در گفتوگو با ایسنا، ضمن اینکه جریان اصلاحطلب را جریانی ریشهدار، اصیل و دارای دیدگاههای روشن و شفاف خواند، خاطرنشان کرد: هماکنون این جریان طرفداران پر و پا قرصی دارد و یکی از جناحهای محکم کشور است و در مجموع با توجه به شرایط موجود کشور دارای دیدگاههای مشخص در حوزههای مختلف است.
وی با تاکید بر اینکه «رقیب اصلی جریان اصلاحطلبی، طیف اصولگرایی است»، گفت: اصلاحطلبان امروز آنقدر به نوعی از توازن قوا رسیدهاند که اصولگرایان افراطی که تلاش و اراده داشتند تا اصلاحطلبان را حذف کنند، نتوانستند. این در حالی است که اصلاحطلبان نه میخواهند و نه میتوانند که رقیب خود را از صحنه حذف کنند.
وی اظهار کرد: برخی هرجا مشکلی پیدا میشود آن را بر گردن اصلاحطلبان میاندازند، این خود بهترین دلیل برای وجود اصلاحطلبان است و باید دانست که اصلاحطلبان قابل حذف نیستند و هر کس چنین فکری را در ذهن خود دارد و میخواهد در کشور تکصدایی ایجاد کند باید بداند که این رویکرد آب در هاون کوبیدن است.
این فعال سیاسی با بیان اینکه «اصلاحطلبی در جامعه ایران در حال پیگیری پیوند دین و دنیا و دموکراسی و آزادی با عدالت و برطرف کردن شکافها در طول دورانهای مختلف بوده است» گفت: چنین نگاهی در دنیا طرفدار دارد و اصلاحطلبان منادی چنین دیدگاه و نگاهی هستند.
وی معتقد است: در سالهای اولیه انقلاب اصولگرایان دیدگاههای بازتری داشتند ولی هماکنون برخی اصولگرایان به خصوص افراطیهای آنان مواضع تند چپهای اول انقلاب را دنبال میکنند. این در حالی است که اصلاحطلبان امروز که همان چپهای دهه اول انقلاب هستند متوجه شرایط و تحولات دنیا شدهاند و فهمیدهاند که باید رویکردهای خود را تغییر دهند.
وی در عین حال اظهار کرد: اصلاحات این نکته را مورد توجه قرار میدهد که نباید درجا زد و تنها به سرمایههای قبلی خود بالید، بلکه لازم است نیازهای روز و زمان و مکان را شناخت و بر اساس آن حرکت کرد. همچنین معتقدیم هر لحظه باید اتاق فکری دائمی و سیستم هوشمندی، نیازها و اقتضائات را البته با حفظ هویتها و اصالتها بشناسد و خود را با آن تطبیق دهد.
میرلوحی گفت: اصلاحطلبان بینقص نیستند و وجود ادعای بینقص بودن خود اولین نقص است ولی به هر ترتیب این جریان به اندیشههای جمعی، خردورزی، توجه به نخبگان، تعامل، گفتوگو و سازگاری در حوزههای مختلف توجه ویژه دارد.
وی با بیان اینکه «آینده جریان اصلاحطلبی در دست عقلای اصلاحطلب خواهد بود» گفت: عقلای اصلاحطلب باید پنج مولفه ایرانی و اسلامی بودن، اعتدال، توجه به امام و دیدگاههای ایشان، همچنین آبادانی کشور را مورد توجه ویژه قرار دهند.
در آستانه ١٣ آبـان و روز دانش آموز در ایران، رسول بداغی، معلم زندانیِ محبوس در زندان گوهردشت کرج، طی نامه ای خطاب به دانش آموزان خود، ضمن شرح دلیل زندانی بودن خویش و آرمان هایی که برای رسیدن به آنها در حبس به سر می برد، روز دانش آموز را به آنها تبریک گفت.
به گزارش منابع خبری جرس، این فعال فرهنگی که از دوران بعد از انتخابات ریاست جمهوری در بازداشت به سر می برد، شرح حالی از خویش، همکاران زندانی خود و دیگر محبوسان سیاسی را ارائه داده و خطاب به دانش آموزان خاطرنشان کرد "اینک که این نامه را می نویسم، دلم لبریز از عشق و مهربانی شماست؛ اندیشه ام سرشار از امید به آینده شماست؛ آرزویم رسیدن به جامعه ای باز و دور از دیکتاتوری فردی و قشری است."
متن نامه این عضو کانون صنفی معلمان سراسر کشور که از شهریور ماه گذشته بازداشت و سپس توسط شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی، به ۶ سال زندان و ۵ سال محرومیت از فعالیتهای اجتماعی محکوم شد، به شرح زیر است:
به نام خداوند جان وخرد
دانش آموزان عزیز وجوانان برومند و هوشیار ایران زمین
از اعماق زندان های جمهوری اسلامی به شما درود می فرستم.
من و همکارانم در کانون صنفی معلمان سراسر کشور عزیزمان ایران سال هاست که برای بهبود کیفیت اموزشی و افزایش امکانات مدارس کشور تا رسیدن به استاندارد های جهانی تلاش می کنیم.
می کوشیم تا شما نیز همانند دانش اموزان کشور های پیشرفته ی جهان در کلاس های کشور از آزمایشگاه های حرفه ای و کارگاه های آموزشی مجهز و تابلوهای الکترونیکی، لابراتوارهای زبان آموزی، سالن های غذاخوری و مجموعه های ورزشی ویژه و مسابقات علمی و هنری و ورزشی بین آموزشگاه ها و... برخوردار باشید گرچه در این راه هزینه هایی بر ما تحمیل شده است.
اما ارزش فرزندان این دیار برای ما به اندازه ای است که جان دادن برای شما کالایی نا چیز است.
اینک که این نامه را می نویسم، دلم لبریز از عشق و مهربانی شماست؛ اندیشه ام سرشار از امید به آینده شماست؛ آرزویم رسیدن به جامعه ای باز و دور از دیکتاتوری فردی و قشری است.
نزدیک به پانزده ماه است در زندان به سر می برم.
از زندان خسته نخواهم شد. بلکه دلم برای دیدن شما تنگ شده است. امروز باید اعتراف کنم که همیشه این من نبوده ام که معلم شما بوده ام. بلکه در بسیاری از موارد این شما بودید که نقش آموزگار را بازی می کردید گاهی اعتراضات مودبانه، آگاهانه و دلاورانه شما به شیوه تدریس من یا برخی رفتار های من و درسی از ادب آگاهی و شجاعت به من می آموخت اما زندان نیز آموزگاری خوب برای من بوده است.
در زندان آموختم که می شود در یک تخت کوچک زندگی و مطالعه کرد آموختم که چگونه با غذایی هر چند اندک زنده بمانم .چگونه رخت خود را شست و شو بدهم و چگونه غذا بپزم. آموختم که چگونه تلخ ترین دشنام های انسان هایی را که از همه چیز نا امید شده اند با بردباری پاسخ داده و بر آنها روح انسانیت را زنده کنم.
از همه مهمتر آموختم که چه شیرین است در راه هدفی انسانی قربانی شدن .
آموختم که همنشینی با انسان های گناهکاری که زشت ترین رفتارهای تاریخ بشریت را مرتکب شده اند چندان سخت نیست و می شود آنها را نیز درست کرد و یا در دام آنها نیافتاد.
آموختم که مرز خوبی و بدی آنها چند ثانیه اندیشیدن است.آموختم که میان خوشبختی و بدبختی فاصله ای جز خوشنود بودن به شایستگی های خویش نیست.
دانش آموزان عزیز در زندان با چشمان خود دیدم پیرمردان هفتاد ساله ای که به خاطرلحظه ای هوس یا خود خواهی یا خشم شیرین ترین دوران عمر خود را از جوانی تا پیری را در زندان سپری کرده اند.
اما از سویی با چشمان خود دیدم دیدم انسان هایی گمنام یا مشهور که به خاطر آرامش هم وطنان یا برای آزادی وطن سرشان بالای دار رفت .
خدا را سپاس که نه به خاطر هوس خودخواهی یا طمع که به خاطر هدفی بزرگ و انسانی باید سال هایی از عمر خود را در زندان سپری کنم و من این خوشبختی را نتیجه دل سپردن به راهنمایی های چهارده آموزگار بزرگ می دانم که در ژرفای اندیشه من نقش شگفت انگیر داشته اند.
خدایی که به من آفرینش و اندیشه را بخشید.
مادری که مهربانی و گذشت را به من آموخت.
پدری که تلاش و امنیت را به من آموخت .
معلمی که قانون و تکلیف را به من آموخت.
وجدانی که راهنمای اخلاق من بود وطراوت روح
کار که سربلندی و پاداش داشت.
کتاب که آگاهی و دانش
ورزش که تندرستی و پایداری
هنر که طراوت روح
طبیعت که زندگی و منطق
تجربه که چراغ راه من بود
شادابی که سرزندگی و توانایی و نیرو
جامعه که میدان و نمایشگاه شایستگی ها و توانایی هایی من
امید که قوت قلب و اراده من بود
این ها چهارده معصوم و پیشوایان من هستند و همواره آنها را خواهم ستود و هرگز از همراهی آنها تهی نخواهم بود.
روزتان فرخنده باد
رسول بداغی
زندان رجایی شهر
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه کشتی های ایرانی در منطقه تا کنون بازرسی نشده است، گفت: «فکر هم نمی کنیم در آینده چنین اتفاقی بیفتد چون میزان توانایی ما را خیلی ها می دانند و ما امروز در بالاترین شرایط نظامی هستیم.»
به گزارش مهر، رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه صبح امروز چهارشنبه به مناسبت 13 آبان روز ملی مبارزه با استکبار در جمع پرسنل، دانشجویان و مسئولان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و در سالن اجتماعات دانشکده علوم پزشکی نزاجا، با تبیین شرایط کنونی جمهوری اسلامی ایران و قیاس آن با دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران در پیشبرد سیاست ها تنها منافع ملی کشور را در نظر می گیرد و این مطرح نیست که کشورهای دیگر از سیاستهای نظام خوششان بیاید یا نیاید و این یکی از تفاوت های نظام اسلامی با نظام شاهنشاهی است.»
اقدامات دشمن برای براندازی نظام
وی خاطر نشان کرد: «پیام انقلاب اسلامی ایران برای آمریکا و دیگر قدرتها نگران کننده بود چرا که سیاست خارجی ایران بعد از پیروزی انقلاب بر مبنای نه شرقی نه غربی استوار شد و برهمین اساس اتحاد نامبارکی علیه نظام شکل گرفت و با توجه به نگرانی هایی که از پیام انقلاب وجود داشت نظام سلطه تصمیم گرفت نظام ما را ساقط کند چون آن را برای منافع خود خطرناک می دانست.»
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به تحرکات صورت گرفته برای ضربه زدن به نظام اسلامی بعد از پیروزی انقلاب همچون تفرقه افکنی میان اقوام و طوایف، فعال شدن گروه های ضد انقلاب، کشتارهای منافقین، آغاز جنگ تحمیلی علیه ایران و ... تصریح کرد: «تحریم اقتصادی ایران نیز از همان زمان شروع شد اما نتیجه همه این اقدامات چه بود؟ این بود که هیچ موفقیتی برای آنان به دست نیامد.»
دلایل شکست سیاست های نظام سلطه
مهمانپرست دلیل شکست سیاست های نظام سلطه علیه ایران را اینگونه برشمرد که ملت ایران به رهبری نظام با تقدس می نگرد و خود را مطیع رهبری می داند و علاوه بر این وحدت ملت و اهداف و آرمانهای نظام نیز باعث شکست سیاست های آنان شد.
هسته ای بهانه است
وی در رابطه با شرایط اخیر سیاست خارجی ایران و به خصوص موضوع هسته ای یادآور شد: «برخی فکر می کنند رویکرد نظام در پیشبرد برخی موضوعات مانند موضوع هسته ای و استقلال در مواجهه با بحران های بین المللی باعث برخورد قدرت ها با ایران شده در حالیکه این تحلیل درستی نیست. مردم در درجه اول مطمئن باشند که اگر طرف مقابل کوچکترین فرصتی پیدا کند که بتواند نظام اسلامی را ساقط کند دریغ نخواهد کرد و اگر تا کنون نیز اقدامات آنان علیه ایران توفیقی نداشته به این دلیل نبوده که آنان نخواسته اند بلکه به این دلیل بوده که نتوانسته اند سیاستهای خود را اجرا کنند.»
قانون قدرت های بزرگ تبعیض و بی عدالتی است
مهمانپرست اضافه کرد: «طرف مقابل برای ضربه زدن به ملت ایران هیچ گاه ملاحظات حقوق بشری، دموکراسی و افکار عمومی را در نظر نمی گیرد و قانون قدرت های بزرگ بی عدالتی و تبعیض و نژاد پرستی است تا بتوانند به اهداف خود برسند.»
وی یادآور شد: «هر گاه که فشارها علیه ایران بیشر شده وحدت مردم و مقاومت آنان نیز بیشتر شده است و بر همین اساس دشمنان به دنبال ایجاد تنش در درون ملت رفته اند و انتخابات 88 فرصتی برای آنان بود و زمانی که علائمی از اعتراض بعد از مشارکت بیش از 40 میلیون نفر یعنی 85 درصد مردم در انتخابات صورت گرفت امیدواری نیز بین دشمنان دیده شد.»
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی با اشاره به ناکامی طرح های دشمنان در جریان انتخابات سال 88 تصریح کرد: «ملت ایران دو ویژگی دارد یکی اینکه عاطفی و معتقد است و دیگری اینکه از غرور ملی بالایی برخوردار است و ملت ایران در طول تاریخ اجازه نداده کسی کشورش را تحت سلطه قرار دهد و به این سلطه ادامه دهد.»
روایت شکل گیری "رای منو پس بده" در خارج!
مهمانپرست ادامه داد: «در جریان انتخابات سال 88 اکثریت ایرانیان مقیم خارج از کشور در انتخابات شرکت کردند و در این شرایط که ایرانیان در مقابل سفارتخانه ها و کنسولگری های ما صف می کشیدند تا رای بدهند اقلیتی در مقابل سفارتخانه ها جمع می شدند و به این افراد که قصد رای دادن داشتند بد و بیراه می گفتند و فحاشی می کردند اما بعد از انتخابات همانها که توهین می کردند جمع شدند و می گفتند رای ما را پس بگیر. در حالیکه اینها اصلا رای نداده بودند. »
دستیار ویژه وزیر امور خارجه اضافه کرد: در شرایط کنونی مجموعه فشارهای مختلف بر روی ایران متمرکز شده است.
فرایند شکل گیری بیانیه تهران
مهمانپرست در ادامه به بیان زمینه های شکل گیری مذاکرات ایران با گروه وین برای تامین سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران و تبادل سوخت پرداخت و گفت: «در حالیکه قبلا اوباما، نخست وزیر ترکیه و رئیس جمهور برزیل را واسطه کرده بود تا تبادل سوخت مورد تفاهم قرار بگیرد بلافاصله بعد از امضای بیانیه تهران آنها به سراغ قطعنامه 1929 رفتند این نشان داد آنها به دنبال حل مسئله نیستند و به دنبال محترم شمردم حقوق کشورهای دیگر نیز نیستند.»
وی با اشاره به برخی اظهارات و نگرانی های مطرح شده از سوی تعدادی از کشورهای منطقه پیرامون مسائل زیست محیطی استفاده از انرژی هسته ای در سالهای گذشته تاکید کرد: «اگر ایران امروز پیشگام موضوع هسته ای شده باعث شده که کشورهای مستقل نیز بگویند ما نیز حق خود را در داشتن انرژی صلح آمیز هسته ای می خواهیم و در همین راستا الان کشورهای منطقه در حال امضای قراردادهای هسته ای هستند بنابراین مسیر عوض شده است و همین موضوع نگرانی را برای انحصار گران انرژی هسته ای در جهان ایجاد کرده ست.»
وقتی زنان کابینه می گویند به ما بگویید سکینه!
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه اگر موضوع هسته ای وجود نداشته باشد دشمنان برای فشار وارد کردن به ایران سراغ مسائل دیگر از جمله موضوع حقوق بشر می روند، تصریح کرد: «در بحث حقوق بشر آنقدر وقیح و گستاخ شده اند که پرونده خانمی را که مرتکب جنایت و خیانت شده به یک پرونده حقوق بشری تبدیل کرده اند و امروز این فرد سنبل آزادیخواهی و حقوق بشر شده و عکس او را از ساختمان نخست وزیری یکی از کشورها آویزان کرده اند و یا در کابینه یکی از کشورهای اروپایی زنان کابینه اعلام کرده اند از این به بعد به ما بگویید "سکینه"!»
توطئه ای که پایه های بیانیه تهران را نشانه رفت
وی به اعمال فشار به ایران به دلیل موضوع این زن اشاره کرد و گفت: «موضوع سکینه آشتیانی تا آنجا مورد دستاویز قرار گرفت که در انتخابات ریاست جمهوری برزیل نیز مطرح بود و کاندیدای مورد حمایت داسیلوا رئیس جمهور برزیل که در امضای بیانیه تهران حضور یافت و جانب ایران را گرفته بود تحت فشار قرار گرفت.»
مهمانپرست تاکید کرد: «برزیل قرار بود به خاطر دفاعی که از حق کرده بود و همکاری که در بیانیه تهران داشت یک جا جواب می گرفت و به همین دلیل موضوع سکینه آشتیانی علم شد.»
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: «همچنین در ترکیه نیز که پای دیگر امضای بیانیه تهران بود موضوع سکینه آشتیانی به شدت مطرح شد و به بهانه ترک بودن این زن موضوع در این کشور مانند برزیل خیلی دنبال شد و با یک توطئه سیاسی ترکیه و برزیل را که همپیمان ایران در امضای بیانیه تهران بودند را نشانه گرفتند.»
وی اضافه کرد: «خواسته های دشمنان ایران حد یقف ندارد تا زمانی که چیزی از نظام اسلامی باقی نمایند.»
در شرایط ضعف وارد مذاکره نمی شویم
مهمانپرست با اشاره به تحریم های اخیر علیه ایران عنوان کرد: «فشار همه جانبه علیه ایران بار دیگر آغاز شده و الان در اوج آن هستیم و بعد از اینکه از موج حوادث انتخابات نا امید شدند اخیرا موج های جدیدی درست کرده اند و در ادامه نیز موضوع مذاکرات با ایران مطرح شده و می خواهند در شرایط تهدید و تحریم مذاکرات صورت بگیرد تا به گمان آنها ایران در شرایط ضعف وارد مذاکره شود و امتیاز بدهد. در حالیکه اگر با این نیت وارد مذاکره شوند نتیجه ای نخواهند گرفت.»
فهمیدند ایران بلوف نمی زند
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه به برخی سئوالات مکتوب حاضران پاسخ داد که در این باره پیرامون توفیق نداشتن دستگاه سیاست خارجی در زمینه رابطه با برخی کشورهای اروپایی تصریح کرد: «اگر ملاک توفیق داشتن رابطه با برخی کشورها است ما قبل از انقلاب بهترین روابط را داشتیم و دو سال نیز پروتکل الحاقی را در دولت هشتم اجرا کردیم و فعالیت های آب سنگین اراک، تاسیسات نطنز و ... را تعطیل کردیم و هرچه می گفتند گوش می کردیم در نهایت درخواست کردیم چند عدد سانتریفیوژ برای کار تحقیقاتی فعالیت کند که گفتند خطرناک است ممکن است سلاح هسته ای ساخته شود!»
وی افزود: «بعدها خودمان سانتریفیوژها را تولید کردیم که ابتدا باور نکردند و گفتند ایران بلوف می زند. بعد گفتند این ها قدیمی است و دوره شان تمام شده ما نیز اعلام کردیم نسل جدیدشان را ساخته ایم و باز گفتند ایران بلوف می زند بعد که دیدند ساخته ایم گفتند دوره اینها هم تمام شده و ایران بار دیگر نسل سوم سانتریفیوژها را رو کرد. همچنین در خصوص تعداد سانتریفیوژها نیز می گفتند اینها از قبل مانده و ایران چیزی تولید نکرده اما بعد که تعداد سانتریفیوژها به 500، 2000، 3000 و 7000 رسید دیدند ایران بلوف نمی زند و الان ایران به جایی رسیده که 2000 هزار دانشمند هسته ای زیر 35 سال دارد و به هیچ وجه فعالیت های هسته ای در ایران وابسته به فرد نیست و این فعالیت ها کاملا بومی شده است. »
مهمانپرست افزود: «حالا در این میسر پیشبرد سیاست ها اگر برخی خوششان نیاید و رابطه کم شود موضوع دیگری است ما تعهد نکرده ایم هر کاری که می کنیم دیگران خوششان بیاید. ما دنبال حق خودمان هستیم نه کمتر از آن و نه فراتر از آن.»
پیشنهاد جدید تبادل سوخت طراحی جدید است
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سئوالی در رابطه با شایعات اخیر مبنی بر پیشنهاد جدید برای تبادل سوخت این موضوع را یک توطئه و طراحی جدید خواند و گفت: «در زمان مطرح شدن پیشنهاد تبادل سوخت گفتند 1200 کیلو اورانیوم ایران بدهد و بعد 120 کیلودریافت کند که ما همین موضوع را با در نظر گرفتن ضمانت های مد نظر در بیانیه تهران پذیرفتیم. البته آنها بعدا مصاحبه کردند که 1200 کیلو اکثریت اورانیوم تولید شده در ایران است و اگر از دست ایران خارج شود یک سال ایران از ساخت سلاح هسته ای دور می شود و این یک کار غیر اخلاقی بود الان هم گفته اند بعد از بیانیه تهران ایران همچنان به تولید اورانیوم ادامه داده و الان 2000 کیلو اکثریت اورانیوم تولید شده در ایران است و می خواهند احتمالا بروند دوباره مصاحبه کنند که ایران را از ساخت سلاح هسته ای دور کرده ایم.»
سلاح های هسته ای این چند کشور 20 بار کره زمین را منهدم می کند
وی خاطر نشان کرد: «کسی دنبال سلاح هسته ای نیست مگر غیر از این کشورها که سلاح هسته ای دارند و به تعهداتشان عمل نمی کنند کسی به سمت سلاح هسته ای رفته و اساسا مگر می شود در دنیای امروز کسی از سلاح هسته ای استفاده کند؟ در دنیای امروز شروع جنگ هسته ای به معنی شروع جنگی است که جهان را نابود می کند چرا که میزان سلاح هسته ای این چند کشور به اندازه ای است که می تواند 20 بار کره زمین را منهدم کند و 50 درصد سلاح های هسته ای جهان در اختیار آمریکا قرار دارد.»
کشتی های ایرانی در منطقه بازرسی نشده است
مهمانپرست در پاسخ به سئوالی پیرامون بازرسی کشتی های ایران تصریح کرد: «برخی تهدید کرده اند که این کار را می کنند اما در منطقه ما چنین اتفاقی تا کنون نیفتاده و فکر هم نمی کنیم بیفتد چون میزان توانایی ما را خیلی ها می دانند و ما امروز در بالاترین شرایط نظامی هستیم و توان دفاعی ایران آنقدر بالاست که کسی تصور خسارت زدن به ایران را به ذهن راه نمی دهد.»
وی یادآور شد: «فعالیت نظامی ایران برای دستیابی به سلاح پیشرفته با هدف بازدارندگی و در راستای حفظ صلح و ثبات و امنیت منطقه است.»
علت رابطه با کشورهای فقیر و کوچک
یکی دیگر از حاضران در خصوص برقراری رابطه از سوی ایران با برخی کشورهای فقیر و کوچک سئوال کرد که مهمانپرست در این باره با ذکر اینکه ایران غیر از رژیم صهیونیستی با بقیه کشورها می تواند رابطه داشته باشد گفت: «همه کشورها بر اساس ظرفیتشان قابلیت همکاری دارند به عنوان مثال در سفر اخیر وزیر خارجه به چند کشور آفریقایی 500 میلیون دلار پروژه بین ایران و این کشورها تعریف شد.»
3گام برای فردای بهتر
مهمانپرست در پایان طرح هدفمند کردن یارانه ها، خصوصی سازی و اصل 44 و صادرات خدمات فنی - مهندسی را اقدامات مهم برای داشتن آینده ای بهتر برای ایران برشمرد.
روزنامه ایران در شماره امروز خود طی یادداشتی با عنوان «وقتی فحاشی جای نقادی را بگیرد» به منتقدان مکتب ایرانی حمله کرد و نوشت: «"مکتب ایرانی" یا «اسلام ایرانی» اگرچه موضوع قابل بحثی است، اما بهرهبرداری از این مقوله برای انتقامجویی علیه دولت، رئیس جمهور و تکفیر یاران و همکاران او، سخیفترین برخوردی است که با یک موضوع نرمافزاری شده است.»
این روزنامه در ادامه آورده است؛ پس از تحریف سخن و دروغپردازی علیه عامل طرح بحث مکتب ایرانی، توضیحات مکرری درباره منظور و مقصود گوینده ارائه شد، اما عوامل اصلی جریان تخریب با تجاهل نسبت به واقعیت، روند فریب افکار عمومی را در این زمینه تا جایی ادامه دادند که برخی چهرههای موجه نیز به جای نقادی و بیان منطقی و خیرخواهانه دیدگاههای خود، به انکار و نفی افراد پرداخته و الگوی رفتاری غیراسلامی و نامناسبی را ارائه کردند.
ایران همچنین از روحانیون منتقد "مکتب ایرانی" انتقاد کرد و نوشت: «عجیب است در جامعهای که بزرگان دین معتقدند - و ثابت نیز کردهاند - که توان اقناع کفار و کمونیستها را با استفاده از روش و منطق اسلام دارند، کسانی پیدا میشوند که با ادعا و در لباس مذهب، نه تنها ابتداییترین و بدیهیترین توقع و توصیه ائمه اطهار(ع) - یعنی گفتوگو بر مبنای خیرخواهی و محبت و ارائه منطق مبتنی بر عقل و فطرت - را نادیده میگیرند، بلکه دقیقاً بر خلاف این مسیر حرکت میکنند. اینان قطعاً نمیتوانند آموزگاران دینی و مذهبی خوبی برای نسل جدید و تشنگان حقیقت باشند.»
سرمقاله نویس ارگان رسانهای دولت معتقد است که مردم متدین و متمدن ایران بر خلاف برخی خواص، سالها است که معنا و مفهوم آنچه که تحت نام مکتب ایرانی یا اسلام ایرانی مطرح شده را درک کردهاند و در مسیر هرچه شکوفاتر شدن ایران اسلامی در حوزههای سیاسی، علمی، اقتصادی، صنعتی و فرهنگی در حرکت هستند تا از این طریق کارآمدی دین و حکومت دینی در اداره امور جامعه و جهان را به نمایش بگذارند. در ایران امروز، یک حکومت دینی مستقر است و هر چه کشورمان در ابعاد مختلف رشد و پیشرفت کند.
رئیس سازمان ورزش در پاسخ به نوباوه گفته است: "به ایشان بگویید آیا دلالی فقط در فوتبال است؟"
بنابر ادعای آتی نیوز، بیژن نوباوه از نمایندگان مجلس شورای اسلامی اخیرا از پدیده دلالیسم در فوتبال به شدت انتقاد كرده و این مسئله با واكنش رئیس همیشه خندان فدراسیون مواجه شد.
كفاشیان به گفتن این جمله بسنده كرد كه مگر نوباوه كارشناس مسایل سیاسی نیست؟
اما علی سعیدلو رئیس سازمان تربیت بدنی به نرمی با این انتقاد كنار نیامد. رئیس سازمان تربیت بدنی در دیداری كه با اعضای تیم امید داشت در پاسخ به خبرنگاری كه در مورد اعتراض نوباوه از سعیدلو سوال پرسید، گفت: به ایشان بگویید آیا دلالی فقط در فوتبال است؟
معاون رئیس جمهور اضافه كرده كه "آیا در بین نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی شاهد پدیده دلالیسم نیستیم؟ در كجا دلالی وجود ندارد؟ " رئیس سازمان ورزش این حرف را زد و سوار برخودروی مشكیاش از اردوی تیم امید رفت.
یحیی زاده، حرف سعیدلو را تایید كرد!
یحییزاده به ایلنا می گوید: «باید ببینم دكتر سعیدلو روی چه حسابی این حرف را زده. در مورد دلالی در ورزش الان نمیتوان اظهارنظری كنم. در آینده نزدیك گزارش تحقیق و تفحص از سازمان تربیتبدنی امكان ارائه در صحن علنی مجلس را پیدا میكند و پس از آن میتوانم گزارش مبسوطی از محتوای آن به خبرگزاری شما ارائه دهم».
نماینده تفت و میبد در مورد دلالی در مجلس ادامه داد:« ممكن است در مجلس هم چنین كار زشتی انجام شود. در دورههای گذشته بعضی از نمایندگان وارد این كار زشت شدند كه البته برای كاندیداتوری دوره بعد رد صلاحیت شدند.
به هر حال دكتر سعیدلو درست گفتند. همانطور كه دلالی در ورزش محتمل به نظر میرسد نمیتوانم دلالی در مجلس را نفی كنم.»
استاد حوزه علميه قم ، با تاكيد بر نقش آموزش و پرورش به تشريح شرايط فرهنگي كشور پرداخت وافزود: باید قدر این موقعیت که راه روحانیون به مدارس بازشده، دانست و با برگزاری آموزشهای تخصصیتر برای روحانیون، کاری کنیم که مخالفان این طرح بر ما خرده نگیرند.
به گزارش خبرگزاري ايلنا ، حائري شيرازي ، طی سخنانی در مراسم روز اختتامیه چهارمین هماندیشی دبیران کمیتههای استانی همکاریهای آموزش وپرورش وحوزههای علمیه که در خانه معلم قم برگزار شد، یادآور شد:همکاری حوزههای علمیه و آموزش و پرورش، کاری اساسی و لازم است، که سال ها آرزوی آن را داشتیم و این همکاریها باید روز به روز توسعه یابد.
وي با بیان این که باید با فرهنگ غرب به صورت اصولی مبارزه کرد، ابراز داشت: درست است که صدا و سیمای ما باید با ماهواره ها رقابت کند، اما نباید برای ایجاد رقابت، بیحجابی را ترویج کند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: متأسفانه امروزه دنیای غرب، پیش از آن که انسان را به معنای واقعی بشناسد، به سراغ علوم انسانی رفته ، حال آن که این علوم سرابی بیش نیست که تنها مفهوم امنیت آن منجر به مسابقه انباشت سلاحهای هستهای در جهان شده است.
حایری شیرازی، همچنین با اشاره به بیانات رهبری مبنی بر این که ریشه علوم انسانی کشور باید از قرآن گرفته شود، ابراز داشت: متأسفانه ما کارنامه مثبتی در این زمینه نداشته ایم، چرا که گاها کتاب هایی از غربی ها در این مدت وارد کشور شده است که با اضافه کردن یک آیه از قرآن و یا یک جمله از نهج البلاغه به اول آن و تغییر نام آن به یک نام اسلامی، به عنوان کتاب های علوم انسانی بر گرفته از اسلام، در اختیار مردم قرار گرفته است، حال آن که این ها در واقع مُسکن های مضری هستند که به اسم دین تجویز می شوند.
او، همچنین با بیان این که متأسفانه امروزه دانشگاه های ما دچار نوعی خود بزرگ بینی، و حوزه های علمیه نیز دچار نوعی خود کم بینی شده اند، گفت: متاسفانه حوزه های علمیه ،در مفاهیم کاربردی علوم انسانی چندان کار نکرده اند و این خلا از سوی حوزه های علمیه ، باعث شده است اروپا با وارد شدن به عرصه بعضی از مفاهیم کاربردی تولیدات در ظاهر خوشمزه، مانند سینمای هالیوود و کتاب های رمان منحرف و ... داشته باشد، در حالی که مواد اولیه آن فاسد است.
وي در ادامه سخنان خود، خطاب به اعضای ستاد همکاری های آموزش و پرورش و حوزه های علمیه گفت: شما در شرایط کنونی باید آموزش و پرورشی را بسازید تا به کارخانه بزرگ انسان سازی تبدیل شود، باید تجارب به دست آمده در دنیای غرب را با تئوری های خودمان تفسیر کنیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: کلیساهای دنیای غرب از آن جا که به مسئله کرویت زمین که در حوزه علوم تجربی بود و هیچ ارتباطی به علوم انسانی نداشت، وارد شدند، شکست خوردند، اما اسلام اهل بیت(ع) حرف غیر دینی نمی زند، چرا که علم در خانه اهل بیت(ع) است و دخالت اسلام در علم، مانند آن چه که در اروپا اتفاق افتاد ، نمی شود.
وی با اشاره به معانی ابناء و نساء در قرآن و همچنین داستان فرعون و اقدامی که علیه زنان کرد، گفت: فرعون در زمانی عده ای از زنان غیر مصری را به اجبار در مصر نگاه داشت، تا با آوردن فرزندان، با نطفه های مردان مصری، بر جمعیت مصر بیفزایند که متأسفانه امروزه هم عده ای همواره نطفه فکری و عقیدتی دنیای غرب را در وجود خود می پرورانند.
حائری شیرازی، خطاب به مسئولان وزارت آموزش وپرورش نیز بیان داشت: مردم درخانه های خود فرهنگ دوست دختر،دوست پسری را به فرزندان خود آموختند، یا این که دانش آموزان در مدارس و در محتوای کتاب های درسی شما به آن ها رسیدند؟ اگر امروزه عده ای ازجوانان درگیرمسائلی شده اند،به دلیل این است که سال ها زیر نظر آموزش وپرورش بوده اند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با تاكيد بر اينكه حل اختلافات بين انسان ها ،هدف اساسي اديان الهی و مخصوصا اسلام است، گفت: امروزه دنیای استکبار با تبلیغ قرآن منهای امامت در صدد تشدید اختلافات مابین مسلمانان است؛ اگر قرآن را بدون پیامبر اسلام(ص) و بعد از آن بدون امامت در نظر بگیریم، با برداشت های متفاوت، اختلافاتی بزرگ و بسیار پدید می آید.
این استاد حوزه ادامه داد: در زمانی که دسترسی به امام زمان(عج) مقدور نیست، باید با ولی فقیه، نه فقط به عنوان عالم دینی ، بلکه به عنوان نائب امام زمان(عج) برخورد کنیم، چرا که اگر این گونه نشود، اختلافاتی در برداشت ها پدید می آید.این را هم باید بدانیم که اگر عنوان نائب امام زمان(عج) را از ولی فقیه بگیریم، آن وقت ولی فقیه نیز می شودمانند دیگر علما، و آن وقت آن قدر بحث های متفاوتی می شود که نتیجه آن چیزی جز اختلاف نیست.
حائری، با اشاره مجدد به همکاری های مفید حوزه و آموزش و پرورش گفت: باید قدر این موقعیت که راه روحانیون به مدارس بازشده، دانست و با برگزاری آموزش های تخصصی تر برای روحانیون، کاری کنیم که مخالفان این طرح بر ما خرده نگیرند.
این استاد حوزه علمیه قم، گفت: با وجود این که دیگران با موادی غیر مفید، تصویری از انسان شناسی ارائه کرده اند و دنیا را به انحراف کشیده اند، ما باید با مواد درستی که در اختیار داریم، انسان شناسی صحیح و اصولی را به دنیا ارائه کنیم، چرا که انسان شناسی صحیح می تواند اساس دیگر معرفت ها قرار گیرد؛ مشکل ما این است با وجود آن که مواد مفید لازم را در اختیار داریم، بسته بندی خوبی برای آن نداریم.
وی با انتقاد از مجازات هایی که اغلب آن ها منجر به حبس می شود ، گفت: مجازات زندان کردن مجرمان، برای براندازی خانواده هاست، چرا که برای مثال اگر شخصی که دزدی کرده به زندان بیفتد، چه بسا خانواده او نیز در ورطه فساد بیفتد، اما اگر احکام اسلام مانند قطع دست صورت گیرد، اثرات منفی به همراه ندارد.
تجربه آزمون دستیاری و مشکلاتی که برای آن بهوجود آمد و بحث انحلال دوباره پرونده قدیمی جداسازی و منفک شدن آموزش پزشکی از وزارت بهداشت و واگذاری دوباره آن به وزارت علوم در کمیسیون آموزش باز شده است.
به گزارش ایلنا، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی،گفت: تجربه آزمون دستیاری و مشکلاتی که برای آن بهوجود آمد و بحث انحلال دوباره پرونده قدیمی جداسازی و منفک شدن آموزش پزشکی از وزارت بهداشت و واگذاری دوباره آن به وزارت علوم در کمیسیون آموزش باز شده است.
علی عباسپور تهرانی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه روز گذشته کمیسیون بهداشت و کمیسیون آموزش و تحقیقات با وزیر بهداشت در مورد انحلال دانشگاه و نتایج آن، گفت: در جلسه روز گذشته اعضا در ابتدا به ترتیب نظرات خود را در رابطه با انحلال این دانشگاه اعلام کردند و پس از آن نیز وزیر بهداشت دلایل این اقدام را مطرح کرد که در اکثر مواقع نتوانست نمایندگان را قانع کند.
وی افزود: در این جلسه اکثر اعضا به وزیر بهداشت پیشنهاد لغو این دستور دادند مسئولان وزارت بهداشت اعلام کردند که پس از بررسی هفته آینده نتیجه دقیق این بحث را مطرح میکند.
او با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت یک هفته از مجلس شورای اسلامی زمان خواسته است، گفت: استدلال مسئولان وزارت بهداشت بر این اساس است که این دانشگاه با دانشگاههای علوم پزشکی به صورت موازی فعالیت میکرده است که برای جلوگیری از موازیکاریها در بحث آموزش و پزشکی و کاهش هزینهها اقدام به انحلال این دانشگاه کردهاند که هم از نظر قانون و هم از نظر منطقی این اقدام نادرست است و مجلس نیز پیگیر لغو این دستور است.
وی تاکید کرد: تجربه آزمون دستیاری و مشکلاتی که برای آن بهوجود آمد و بحث انحلال دوباره پرونده قدیمی جداسازی و منفک شدن آموزش پزشکی از وزارت بهداشت و واگذاری دوباره آن به وزارت علوم در کمیسیون آموزش باز شده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار جمعی از اساتید عضو انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها، پویایی علم و دانشگاه را نیاز واقعی و کنونی جامعه اسلامی ایران خواند و با اشاره به رشد کمّی و کیفی دانشگاه و علم پس از انقلاب اسلامی گفت: عموم جامعه دانشگاهی و مسئولان کشور باید استعداد موجود در محیطهای علمی را به درستی تشخیص و هدایت کنند و در این راه حمایت از استاد و دانشجو اساس پویایی علمی کشور خواهدبود.
به گزارش آفتاب، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نگرانیهای موجود در فضای دانشگاه و محیطهای علمی را مهم خواند و تصریح کرد: بالندگی و رشد و پیشرفت جامعه در سایه آرامش و اطمینان اهل علم بهدست خواهد آمد و در این راه همه باید تلاش کنیم ناامنی به محیط دانشگاه راه نیابد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اینکه در اسلام هر تفکری قابل طرح و بحث است، منع محیطهای علمی از طرح برخی مباحث در چارچوب قانون اساسی و خانواده نظام را بیفایده خواند و گفت: تابلو دین ما این است که عباد مخصوص خدا کسانی هستند که به همه سخنان گوش میدهند و از میانشان به انتخاب احسن میپردازند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دانشگاه و حوزه را محل بحث و گفتو گو و طرح الگوهای جدید خواند و تصریح کرد: در دنیایی که هیچ اطلاع و خبری را از مردم و نخبگان نمیشود پنهان کرد، محیطهای علمی میتوانند محل تنقیح و تبادل علم و اطلاعات باشند و مسئولان نظام اسلامی باید به این روند به هر صورت ممکن کمک کنند.
در ابتدای این دیدار دکتر علی محمد حاضری دبیرکل این انجمن و تعدادی از اساتید حاضر در جلسه به طرح دیدگاهها و نگرانیهای خود از تحولات محیطهای دانشگاهی و جامعه پرداختند و خواستار طرح دیدگاهها و راههای برونرفت جامعه و دانشگاهی از مشکلات کنونی توسط آیتالله هاشمی رفسنجانی شدند.
عماد افروغ نماينده تهران در مجلس هفتم در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، اظهار داشت: اگر گفتمان هر دو جناح اصلاحطلب و اصولگرا در كشور با گفتمان انقلاب هماهنگ باشد، وجود هيچ يك از آنها براي كشور مشكلي نخواهد داشت.
وي افزود: هيچ اصولگرايي نميتواند اصلاحطلب نباشد؛ چرا كه وقتي فردي به اصولي پايبند است، بايد در راستاي اصلاح برخي موارد نيز گام بردارد كه ملاك براي اين اصلاح، بايد موازين انقلاب اسلامي باشد.
افروغ بر همين اساس خاطرنشان كرد: اگر يك فرد اصلاحطلب هم بر اساس موازين انقلاب حركت كند، كسي با وي به مشكل بر نميخورد و اصلاحطلبي كه بر پايه اصول انقلاب اسلامي حركت كند، براي همه پذيرفته است.
عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس هفتم با بيان اينكه امكان دارد برخي اختلافات در روشها و تاكتيكهاي افراد وجود داشته باشد، گفت: به طور مثال ممكن است برخي بر اصول آزادي خواهانه انقلاب اسلامي تاكيد كنند و برخي ديگر بر اصول عدالتطلبانه آن تاكيد داشته باشند.
وي افزود: حضرت امام (ره) در منشور برادريشان در خصوص اختلافات دو گروه موجود در آن زمان ميفرمايند كه به نظر من اين اختلافات سياسي است و اختلاف عقيدتي بين اين دو گروه وجود ندارد و هر دو گروه پايبند به اصول و خواهان اسلام و نظام هستند و تنها در برخي موارد با هم اختلاف سليقه دارند.
افروغ در عين حال متذكر شد: البته در اين بين اگر كسي از اصول عدول كرد، از دايره بحث خارج ميشود؛ بر اين اساس تا زماني كه بحث اصول، نظام و اسلام است، اختلافات هم امري طبيعي و موهبت الهي تلقي ميشود.
وي با بيان اينكه اگر رقيبي وجود نداشته باشد، انگيزهاي در انسان وجود نخواهد داشت، خاطرنشان كرد: بر اساس نظر شهيد مطهري و علامه طباطبايي نميتوانيم در فضاي مصلحتگرايانه و امنيتگرايانه صرف، اعتلابخش اسلام باشيم.
افروغ ادامه داد: امروز بسياري از افراد خود را اصولگرا ميدانند؛ در حاليكه به سادگي پا روي اصول ميگذارند و فقط مدعي اصولگرايي هستند.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس هفتم با بيان اينكه ما هنوز عملكرد واقعي در جهت تحقق عدالت در كشور نديدهايم، گفت: متاسفانه برخي افراد تنها در ظاهر ادعاي عدالت محوري دارند كه بايد براي اين مسئله چاره انديشي كرد؛ البته افراد ملاك نيستند و ملاكها را بايد مستقل از افراد تعريف كرد.
افروغ با تاكيد بر اينكه بايد عملكرد افراد را متناسب با معيارها مورد ارزيابي قرار داد، افزود: بايد ببينيم كه شعار عدالت خواهي يا آزادي خواهي افراد تا چه حد در كشور محقق شده و آيا اين شعارها در ذيل گفتمان انقلاب اسلامي كه به نوعي ريشه در عقبه تاريخي ما دارد، مطرح شده است يا خير؟
وي اضافه كرد: هر چند برخي شعارها در كشور نسبت به گذشته عوض شده، اما تا تحقق كامل اين شعارها فاصله زيادي وجود دارد كه تنها با برنامه و عمل جمعي و پرهيز از شتاب زدگي ميتوان اين فاصله را پر كرد؛ هر چند نفس تغيير اين شعارها، خود بخشي از عمل محسوب مي شود اما اگر به ابعاد، سطوح و لايههاي ضروري ديگر اين عمل جامع توجه نشود، بدون ترديد شعارها تغيير خواهد كرد.
اين استاد دانشگاه اظهار داشت: زماني كه بحث توسعه سياسي مطرح بود، خطاب به طراحان اين شعار گفتم كه يكي از شاخصهاي تحقق توسعه سياسي تحقق فرآيند تفكيك است كه بر اساس آن بايد مواضع گروهها از هم تفكيك شود؛ چرا كه نمي توانيم بدون توجه به اين فرآيند از توسعه سياسي ياد كنيم.
افروغ با بيان اينكه بايد اجازه دهيم فرآيند گروهبنديهاي اجتماعي در جامعه شكل بگيرد، افزود: مرزبندي گروهها در كشور بايد مشخص باشد تا بر مبناي آن رفتارها، سياستها و تصميمگيريهاي عقلاني، رقابتپذير و قابل پيشبيني باشد و البته اين به معناي بي توجهي به مشتركات چه در سطح كلان و چه در سطح گروههاي اجتماعي - سياسي نيست.
وي تصريح كرد: آنچه كه من از اصلاحطلبان ديدم اين بود كه هيچگاه فرآيند تفكيك در آنها اتفاق نيفتاد و هميشه به طور جبههاي رفتار كردند و اين نقدي است كه من همواره در خصوص اصلاحطلبان بيان كردهام.
نماينده اصولگراي مردم تهران در مجلس هفتم اظهار داشت: به عنوان شخصي كه دوستدار انقلاب است، معتقدم هر اصلاحطلبي كه بر اساس گفتمان انقلاب اسلامي مواضع خود را اعلام كند، دوام خواهد آورد و مردم هم از او استقبال خواهند كرد.
افروغ تاكيد كرد: از زماني كه برخي اصلاحطلبان خارج از گفتمان انقلاب اسلامي مسئله خروج از حاكميت و رفراندوم را در مقطعي خاص مطرح كردند، با دست خود زمينه حذف، نابودي سياسي و حتي در برخي جهات برخورد تندروانه با خودشان را فراهم كردند.
وي با بيان اينكه طرح مسائل يادشده از سوي اصلاحطلبان جدا از مسائل امنيتي يك مسئله اجتماعي است، ادامه داد: بر اساس مسائل ياد شده بايد بگويم آندسته از اصلاحطلباني كه در چارچوب انقلاب عمل ميكنند و به گفتمان انقلاب پايبندند و آزادي خواهي و اصلاحطلبي خود را در اين قالب تعريف ميكنند، مطلوب جامعه هستند.
افروغ با بيان اينكه امام (ره) هيچگاه اجازه نميدادند گروهي گروه ديگر را حذف كند، اظهار داشت: امام (ره) در منشور برادري ميفرمايند كه بايد خط قرمزي را براي آزادي و نقد مطرح كرد كه اين خط قرمز در واقع عدم حذف گروه ديگر است؛ بر اين اساس بايد گفت جامعهاي كه درصدد حذف گروه ديگري باشد جامعه بانشاطي نخواهد بود.
"مسلما منظور امام گروههاي ملتزم به انقلاب و اسلام است و هر گروهي را شامل نمي شود و عين عبارت ايشان در منشور برادري اين است كه اگر در اين نظام كسي يا گروهي خداي ناكرده بي جهت در فكر حذف يا تخريب ديگران بر آيد و مصلحت جناح و خط خود را بر مصلحت انقلاب مقدم بدارد، حتما پيش از آنكه به رقيب يا رقباي خود ضربه بزند به اسلام و انقلاب لطمه وارد كرده است ".
نماينده تهران در مجلس هفتم در ادامه گفتوگوي خود با فارس اظهار داشت: آندسته از اصلاحطلباني كه خروج از حاكميت را پيش كشيده، خواستار برگزاري رفراندوم شده و جمهوري خواهي منهاي اسلامگرايي و پس از آن بحث جمهوري ايراني را مطرح كردند، همه اصلاحطلبان را تشكيل نمي دادند، اما ديگر اصلاحطلبان بايد موضع خود را به رغم نقدهايشان به وضع موجود نسبت به اين افراد هم شفاف كنند؛ چون تعارف عدهاي از اصلاحطلبان ملتزم به انقلاب اسلامي باعث خودكشي دسته جمعي اين جريان ميشود.
افروغ افزود: به اعتقاد من اگر در جريان اصولگرا هم بنا به مصلحتهايي افراد خود را از دسته خاصي جدا نكنند، با دست خودشان حكم نابودي خود و جريان اصولگرايي را امضا كردهاند.
وي با بيان اينكه هر جا كه عمل صوابي صورت گيرد، خواهيم پذيرفت و هر جا كه انحراف باشد بايد جدا از هر گونه مصلحتانديشي موضع صريح حقيقتگرايانه خود را بيان كنيم، گفت: با اتخاذ چنين موضعي نه مرگ خود را امضا ميكنيم و نه مرگ يك جريان حقيقتگرا را رقم خواهيم زد.
افروغ با بيان اينكه روشنفكر بايد زمان حال را نقد كند، به ذكر خاطرهاي در اين زمينه پرداخت و گفت: يكبار جلسهاي بين رؤساي كميسيونهاي مجلس و هيئت دولت نهم برگزار شد كه من در آن جلسه به آقاي احمدينژاد گفتم اتفاقاتي كه بعد از جنگ سر ما آمد، معلول اختلاف نبود بلكه معلول وحدت صوري بود و بعد از آن هم به جملهاي از امام علي (ع) اشاره كردم و گفتم كه وفاق بيش از حد بوي نفاق ميدهد.
اين استاد دانشگاه با تأكيد بر لزوم نقدگرايي در كشور، گفت: نقد مايه حيات است و بايد فرهنگ نقدگرايي در كشور را رواج داد.
افروغ در پاسخ به سؤالي به حوادث بعد از انتخابات سال گذشته اشاره كرد و افزود: بايد اجازه دهيد قوه قضائيه بهطور مستقل كار خود را انجام دهد و اگر كسي خطايي كرده كه جرم محسوب ميشود و سندي هم از خطاي آن فرد در دست است، او را محاكمه كند.
وي همچنين تضريح كرد: اگر افراد سندي را در خصوص بعضي از اشخاص دارند، آن را در اختيار قوه قضائيه قرار دهند تا اين قوه بتواند بر مبناي آن سند قضاوت كند.
عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس هفتم گفت: نميتوانيم به مباحث كلي و جرياني در مواجهه با افراد بسنده كنيم و بر اين اساس وقتي كه پاي افراد به ميان ميآيد بايد با سند مسائل را پيگيري كنيم.
افروغ خاطرنشان كرد: فتنه يعني آميخته شدن حق با باطل و بايد در دوراني كه حق و باطل با هم آميخته شدهاند، خيلي حكيمانه موضعگيري كنيم.
عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس هفتم كه با جمعي از همكارانش در اواسط دوره حضورش در خانه ملت فراكسيون اصولگرايان مستقل را تاسيس كرده بود، اظهار داشت: كاري كه اصولگرايان مستقل و منتقد انجام دادند در نهايت به نجات اصولگرايي ميانجامد؛ چرا كه هماكنون فرهنگ تملق و چاپلوسي در كشور رايج است.
افروغ افزود: سكوت عدهاي در كشور ميتواند باعث حاكم شدن تدريجي فرهنگ اموي شود و بر اين اساس بايد براي حراست از فرهنگ علوي و حاكم شدن آن در كشور تلاش كنيم.
وي در پايان به حديثي از امام علي (ع) اشاره كرد و ادامه داد: طبق اين حديث در شرايط فتنه بايد طوري موضع گرفت كه مانند شتر دو ساله نه كسي بتواند از ما سواري بگيرد و نه از شير ما بدوشد.
آیتالله مصباحیزدی گفت: «وقتی کتاب آشوری چاپ شد عمامه بر زمین زدم که ما در حوزه باشیم و این مطالب به نام دین منتشر شود.»
به گزارش خبرآنلاین، کتاب ماه فرهنگی تاریخی یادآور در مصاحبهای با آیتالله مصباحیزدی به بررسی عملکرد گروهک تروریستی فرقان پرداخته است.
در این مصاحبه آیت الله مصباح یزدی به عملکرد حوزه بعد از انتشار کتاب توحید آشوری اشاره و تصریح میکند: «در آن زمان یک عده از طلبههای بسیار متدین و انقلابی، کتاب "توحید" آشوری را که قاچاق بود میآوردند و پخش میکردند و مطالبش به ظاهر تفسیر قرآن و نویسنده آن هم یک فرد روحانی بود و میگفتند وی پیش فلان شخصیت هم درس خوانده.»
وی میافزاید: «طبعا کسی هم که میخواست درباره انقلاب اطلاعاتی داشته باشد تشویق میشد تا این کتاب را بخواند. یک نسخه از این کتاب دست ما افتاد. دو سه صفحهای که خواندم، بهتزده شدم که چه جور کسی جرات دارد به نام دین، چنین حرفهایی بزند. کتاب را دقیقا مطالعه کردم و دیدم که سرا پا زهر است. عصر جمعه یک جلسه هفتگی در مدرسه داشتیم، من بودم در آن جلسه فریاد زدم و عمامهام را بر زمین زدم که ما در حوزه باشیم و عمامه سرمان باشد و به نام روحانیت و با نام اسلام، چنین مطالبی پخش شود؟»
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: «شورای عالی انقلاب فرهنگی اصلاحات لازم را بر روی اساسنامه دانشگاه آزاد انجام داد بزودی این اساسنامه به امضای ریاست شورای یعنی رئیس جمهور می رسد و پس از آن برای اجرا به دانشگاه آزاد ابلاغ خواهد شد.»
منصور کبگانیان در گفتگو با مهر افزود؛ با توجه به اینکه رئیس قوه قضائیه و برخی دیگر از مسئولین نیز در جلسه شب گذشته شورا حضور داشتند، این اصلاحات به تأیید رسید و دیگر نیازی نیست که اصلاحات به تأیید نهاد دیگری برسد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: «این اصلاحات به دو دلیل انجام شد یکی به این دلیل که دانشگاه متعلق به اشخاص نیست و دیگر اینکه دولتی نیست از این رو شورای عالی انقلاب فرهنگ نسبت به اصلاح اساسنامه اقدام کرد و بر این اساس تعداد افرادی که برای عضویت در هیئت امنای دانشگاه آزاد در نظر گرفته بود را به 3 نفر تقلیل داد.»
وی با ذکر دلایلی برای کم شدن تعداد افراد پیشنهادی شورا برای عضویت در هیئت امنای دانشگاه آزاد به مهر اظهار کرد که شورای عالی انقلاب فرهنگی برای رفع این شائبه که با وجود معرفی 5 نفر عضو هیئت امنا از طرف شورا ترکیب هیئت امنا به دولتی شدن نزدیک تر می شود تعداد افراد را 3 نفر انتخاب کرد.
کبگانیان در پاسخ به این پرسش که آیا این 3 نفر که از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی مشخص می شوند از میان افرادی هستند که پیش از این از سوی شورا معرفی شده بودند یا افراد جدیدی خواهند بود به مهر گفت: «مشخص نیست و امکان دارد از میان همان افراد باشند و ممکن است نباشند البته افرادی مانند وزیر علوم، بهداشت، رئیس جهاد دانشگاهی و رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها از اعضای حقوقی هیئت امنا هستند و این افراد تغییر نمی کنند.»
وی اظهار داشت بر اساس اصلاحات صورت گرفته 3 عضو هیئت امنایی که از طرف هیئت موسس دانشگاه معرفی می شوند نیز باید به تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی برسند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: «البته شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز باید اعضایی را که معرفی می کند دارای رتبه علمی بالاتر از دانشیاری باشند.»
همزمان با انتشار خبر اجرای قریب الوقوع حکم اعدام سکینه محمدی آشتیانی، اتحادیه اروپا، کاخ سفید و بریتانیا، نسبت به این مسئله واکنش نشان داده و چنین اقدامی از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی غیرقابل قبول دانسته و خواستار توقف آن شده اند.
روز سه شنبه ١١ آبان ماه (دوم نوامبر)، گزارش هایی در اروپا درباره احتمال اجرای حکم اعدام سکینه آشتیانی برای روز چهارشنبه منتشر شد و با واکنش های اعتراض آمیزی روبرو گردید.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز سه شنبه (١١ آبان- ٢ نوامبر)، در بیانیه ای با اشاره به حکم اعدام سکینه محمدی آشتیانی به جرم زنای محصنه و محکومیت آن از سوی اتحادیه اروپا نوشت: "درحالی که مقام های ایرانی اطمینان داده اند که خانم آشتیانی با سنگسار کشته نخواهد شد، او از آن زمان با اتهامات همدستی در قتل شوهرش روبرو شده و ممکن است به دار آویخته شود. هیچ کدام از این احکام قابل قبول نیست."
او ابراز نگرانی کرد که خانم آشتیانی از محاکمه ای عادلانه برخوردار نبوده است، حداقل از این جهت که جواد کیان وکیلش بازداشت شده است.
در این بیانیه که سخنگوی خانم اشتون منتشر کرد: "با توجه به این شرایط، کاترین اشتون درخواست خود از ایران برای توقف اعدام خانم آشتیانی و تغییر حکم مجازات را تکرار می کند."
به گزارش رویترز، کاخ سفید نیز با صدور بیانیه ای نوشت: "ما با قوی ترین عبارات، طرح هایی را که گفته می شود دولت ایران برای اعدام سکینه محمدی آشتیانی دارد محکوم می کنیم. فقدان شفافیت و رویه صحیح قضایی در پرونده خانم آشتیانی، و اقدامات بعدی علیه وکیل و خانواده اش، غیرقابل قبول است."
در ادامه این بیانیه آمده است: "پرونده او نشان دهنده بی اعتنایی بنیادی دولت ایران به حقوق بشر، از جمله حقوق زنان است. ما از دولت ایران می خواهیم این اعدام را متوقف کند، و امکان آن را فراهم کند تا خانم آشتیانی از رویه درست قضایی و رفتار عادلانه ای بهره مند شود."
به گزارش خبرگزاری فرانسه الیستر برت از مقام های وزارت خارجه بریتانیا نیز در این باره با کاردار ایران در لندن گفتگو کرده است، اما بنا به این گزارش کاردار ایران گفته است نمی تواند خبر اجرای قریب الوقوع اعدام را تایید کند.
او گفت این پیام را به کاردار سفارت ایران منتقل کرده که بریتانیا اعدام خانم آشتیانی را "کاملا غیرقابل قبول" می داند.
آقای برت گفت: "این عملی است که با محکومیت ما و شرکای ما در سراسر اتحادیه اروپا روبرو خواهد شد. امیدوارم که جهان شاهد واکنش خوب مقام ها در تهران باشد."
این مقام فرانسوی گفت که گزارش های فعالان حقوق بشر درباره احتمال اعدام آشتیانی او را "عمیقا مشوش" کرده است.
ایلیانا رز لتینن از اعضای ارشد جمهوری خواه در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان کنگره آمریکا نیز در بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی شدید نسبت به این گزارش ها نوشت: "اگر جهان بی تفاوت باشد و تهران را به خاطر این بدرفتاری ها (در زمینه حقوق بشر) پاسخگو نشناسد، آنها بدون شک به این رفتار ادامه خواهند داد و آن را تشدید خواهند کرد."
او که از منتقدان سرشناس حکومت ایران در کنگره آمریکاست خواستار فشار بر ایران برای نجات جان سکینه محمدی آشتیانی شد.
روز سه شنبه فعالان حقوق بشر در فرانسه که برای آزادی خانم آشتیانی تلاش می کنند گفتند از آن بیم دارند که او روز چهارشنبه اعدام شود.
مجله "لا هگل دو ژو" با مدیریت برنار آنری لوی، فیلسوف سرشناس، در بیانیه ای نوشت: "سکینه محمدی آشتیانی ممکن است فردا با خطر اعدام مواجه باشد."
خبرگزاری فرانسه گزارش داد که مخالفان اعدام خانم آشتیانی قرار بود بعد از ظهر سه شنبه در برابر سفارت ایران در پاریس تظاهرات کنند.
خانم آشتیانی ابتدا چند سال قبل به حکم دادگاهی به جرم رابطه نامشروع شلاق خورد، اما بعدا توسط دادگاه دیگری در تبریز که در ارتباط با قتل همسرش تشکیل شده بود، به جرم زنا در زمان حیات همسرش به سنگسار محکوم شد.
هنوز جزئیات زیادی درباره پرونده قتل شوهر خانم آشتیانی منتشر نشده است.
با اوج گیری اعتراضها به این حکم، مقام های ایرانی اخیرا گفتند که پرونده خانم محمدی آشتیانی اکنون به "جرم" مشارکت در قتل همسرش بار دیگر به جریان افتاده است.
سکینه محمدی آشتیانی، ۴٣ ساله و مادر دو فرزند، به اتهام زنای محصنه به سنگسار محکوم شده بود، که مقام های جمهوری اسلامی دو ماه پیش در پی فشارهای شدید بین المللی گفتند که حکم سنگسار او معلق شده است.
روز يکشنبه ١٠ اکتبر ساعت ٧ عصر به وقت ايران، هنگاميکه دو خبرنگار آلماني براي مصاحبه با سجاد پسر سکینه و هوتن کیان وکیل سکینه به دفتر هوتن رفته بودند٬ عوامل وزارت اطلاعات به دفتر کار اين وکيل ريخته و هر چهار نفر حاضر در محل را دستگير و با خود بردند.
با عرضه 5 درصد اولیه سهام شركت پست بانك پرونده بانكهای دولتی مشمول واگذاری اصل 44 قانون اساسی در سازمان خصوصی سازی بسته شد.
سمیه فتحی: با عرضه 5 درصد اولیه سهام شركت پست بانك پرونده بانكهای دولتی مشمول واگذاری اصل 44 قانون اساسی در سازمان خصوصی سازی بسته شد. روز سه شنبه 11 آبان سال جاری پست بانك به عنوان هشتمین و آخرین بانك دولتی با وجود اخبار ضدو نقیض بر سر واگذاری این بانك به فروش رسید تا ارزش دارایی بانك ها در بورس به 15 هزار میلیارد تومان برسد.
گفتنی است 28 میلیون و 57 هزار و 150 سهم پست بانك به قیمت هر سهم 2 هزار و 301 ریال در عرض 6 دقیقه در بازار سرمایه در حالی معامله شد كه چند روز پیش وزیر ارتباطات در خصوص واگذاری پست بانك واكنش نشان داد و از عدم صحت واگذاری پست بانك در بورس خبر داد. رضا تقی پور تاكید داشت تا سال 93 به دستور رئیس جمهوری عرضه سهام این شركت دولتی امكان پذیر نیست. از سوی دیگر محمود افضلی مدیرعامل پست بانك هم مدعی شد كه بدون اطلاع وی مسوولان بورس امضای او را اسكن كردند و این كار غیر قانونی است. ادعایی كه در روزهای گذشته با واكنش از سوی مسوولان شركت بورس مواجه نشد و در نهایت با عقب نشینی مجموعه وزارت ارتباطات چند روز بعد، سهام این بانك دولتی با حضور مسئولان بورس و پست بانك در تالار شیشه ای بورس عرضه شد.
در این بین خبرآنلاین هم به بهانه واگذاری آخرین بانك دولتی در گفت وگو با مدیران بازار سرمایه نگاهی دارد بر كشف قیمت سهام پست بانك در بورس و واگذاری های تازه در بازار سرمایه كه برخی كارشناسان بورس افزایش عرضه های اولیه بازار سرمایه در این مقطع را در ارتباط با افت شاخص ها در هفته های اخیر تحلیل می كنند. این كارشناسان اعتقاد دارند دور جدید واگذارهای در جهت جبران شاخص منفی بازار است. موضوعی كه مدیرعامل شركت بورس آن را رد می كند و تاكید داردعرضههای اولیه به بازار سرمایه كمك میكند و تقاضای جدید را جذب این بازار میكند و باید از این موضوع استقبال كرد.
شركت بورس به دنبال حاشیه نیست
حسن قالیباف در گفت وگو با خبرآنلاین با تاكید بر اینكه شركت پست بانك با سرمایه 56 میلیارد تومان وارد بورس شد و در نتیجه پنج درصد از سهام این شركت معادل 28 میلیون سهم به فروش گفت: « با مجوز سازمان خصوصی سازی سهام آخرین بانك دولتی مشمول واگذاری در اصل 44 قانون اساسی در بازار سرمایه در مرحله كشف قیمت عرضه شد. »
مدیرعامل شركت بورس در باره اختلاف وزارت ارتباطات بر سر فروش سهام پست بانك و شائبه خرید بخشی از سهام این شركت توسط مدیران پست بانك تاكید كرد: « باتوجه به سهمیه ای شدن فروش سهام به افراد حقیقی و حقوقی نباید نگران فروش سهام شركت ها به مدیران شركت مربوطه بود. از سوی دیگر مسوولان پست بانك و كاركنان این شركت می دانند با واگذاری به بخش خصوصی ارزش دارایی های و سرمایه این شركت افزایش می یابد و مزیت های فراوانی بازار سرمایه در جهت رشد و تقویت سود شركت دارد. »
وی با تاكید براینكه شركت بورس به دنبال حاشیه نیست و براساس قانون عمل می كند گفت: « شركت بورس طبق مقررات و قوانین مربوطه با مجوز سازمان خصوصی سازی عرضه سهام شركتها را انجام می دهد. »
قالیباف اصل در خصوص عرضه مابقی سهام پست بانك در بورس تصریح كرد: « با اعلام سازمان خصوصی سازی در صورت كشش بازار عرضه 10 درصد دیگر سهام این بانك در روزهای آینده انجام خواهد شد. »
وی با بیان اینكه با ورود پست بانك هشت بانك دولتی در بازار سرمایه واگذار شدند یادآور شد: « پیش از این سهام بانكهای صادرات، ملت، تجارت، كارآفرین، سینا، پارسیان، اقتصاد نوین در بازار سرمایه عرضه شده بودند. »
قالیباف اصل با اعلام اینكه ارزش كل این عرضه 6.5 میلیارد تومان بود كه با عرضه اولیه پست بانك130 میلیارد ریال به ارزش بازار سرمایه اضافه شد گفت: « سهام پالایشگاه تبریز در هفته آینده در بورس عرضه می شود. پالایشگاه تبریز اطلاعات لازم را به سازمان بورس ارائه كرده و سهام خود را سپرده گذاری كرده است و شركت بورس آماده است تا در هفته آینده سهام این پالایشگاه را عرضه كند. »
مدیر عامل شركت بورس همچنین از عرضه قطعی بیمه پارسیان در هفته آینده خبر داد.
قطار واگذاری ها سرعت خواهد گرفت
علاوه براین پیمان نوری رئیس جدید سازمان خصوصیسازی هم كه ترجیح داده بودخبرهای واگذاری را به نقل از خود بر روی سایت سازمان خصوصی سازی قرار داد تا اینكه پاسخ گوی خبرنگاران باشد، معتقد است: « قیمتگذاری 5 درصدی سهام پستبانك معقول بوده و از روزهای آینده، قطار واگذاریها با عرضههای خرد و بلوك شركتهای پالایشگاهی، پتروشیمی و بخشی از حوزه نیرو سرعت میگیرد. »
وی با بیان اینكه سرعت قطار خصوصی سازی و واگذاری ها از هفته آینده بیشتر خواهد شد ادامه داد: « طبق هماهنگی های به عمل آمده، از روزهای آینده سهام خرد و بلوك شركت های پالایشگاهی ، پتروشیمی و بخشی از حوزه نیرو واگذار خواهد شد و واگذاری این گروه در اولویت جدی ما هستند. »
نوری در حاشیه واگذاری سهام پست بانك در تالار بورس تاكید كرده كه از كشف قیمت سهام این شركت رضایت دارم و ادامه داد: « واگذاری این شركت مشمول اصل 44 طبق قانون انجام شده و باید تاپایان سال باقی مانده سهام این بانك هم واگذار شود، چراكه قانون تاكید داشته شركت های در نوبت واگذاری باید به فروش برسند. »
نوری خاطر نشان كرد: « 25 درصد از سهام پست بانك درگذشته به سهام عدالت واگذار شده و با در نظر داشتن سهم 20 درصدی دولت و تخصیص 5 درصد به كاركنان و عرضه 5 درصدی امروز، باقی سهام آن هم در آینده واگذار خواهد شد. این درحالی است كه زمان عرضه عمده سهام پست بانك فعلا " مشخص نیست. »
سهمیه ای بندی سهام راه مقابله با خرید عمده سهام
علی صحرایی مدیر عملیات بازار شركت بورس هم در گفت و گو با خبرآنلاین از ابطال 170 هزار سهم پست بانك و سهمیه بندی 3 و 5 هزار سهمی برای اشخاص حقیقی و حقوقی خبر داد و گفت: « به دلیل عدم رعایت مقررات از سوی برخی شعب شركت های كارگزاری، 170 هزار سهم از 28 میلیون و 57 هزار و 150 سهم عرضه شده پست بانك باطل شد كه در اختیار سازمان خصوصی سازی قرار می گیرد. »
وی با اشاره به اینكه به دلیل تقاضای بیش از حد سهام عرضه شده ، به هر كد سهامداری حقیقی و حقوقی حداكثر 3 و 5 هزار سهم این شركت داده می شود، تصریح كرد: « با سهمیه ای بندی سهام دیگر یك گروه خاص نمی تواند عمده سهام ها را خریداری كند. بر این اساس حداكثر هر كد حقیقی 3 هزار و هر كد حقوقی 5 هزار سهام است. اگر خلاف مقررات انجام شود سهام مربوطه باطل می شود. »
صحرای افزود: « سهام پست بانك به عنوان پانزدهمین شركت مشمول اصل 44 ازسوی سازمان خصوصی سازی متعلق به دولت در تابلوی فرعی معاملات بازار سهام عرضه شد و در جریان این عرضه اولیه، هر سهم این شركت 56 میلیارد تومانی 230 تومان كشف قیمت شد. »
وی همچنین از فروش پتروشیمی شیراز و سرمایه گذاری رنا خبر داد و گفت: « روز سه شنبه تعداد 2 میلیارد و 281 میلیون و 897 هزار و 689 میلیون سهم معادل 89،48 درصد از سهام پتروشیمی شیراز به ارزش 9،563 میلیارد ریال توسط سازمان خصوصی سازی به وكالت از طرف شركت ملی صنایع پتروشیمی به صورت نقد و اقساط به قیمت رقابت شده 4 هزار و 191 ریال به فروش رفت. »
صحرایی افزود: « علاوه بر پتروشیمی شیراز تعداد 78 میلیون و400 هزار سهم معادل 4،9 درصد از سهام شركت سرمایه گذاری رنا به ارزش 243میلیارد ریال متعلق به شركت سرمایه گذاری سایپا به صورت نقد و اقساط به قیمت 3 هزار و100 ریال به فروش رفت. »
مدیر بازار بورس همچنین از عرضه 10 درصد سهام پست بانك در روزهای بعد خبر داد وگفت: « سازمان خصوصی با توجه كشش بازار اجازه داده تا 10 درصد سهام پست بان را عرضه كنیم. كارگزاری ها ی مربوطه آماده هستند ادامه واگذاری سهام پست بانك را انجام دهند. »
گفتنی است درحالی كه كارشناسان بازار با خبر ناگهانی عرضه سهام این شركت دولتی غافلگیر شده بودند پیش از عرضه سهام این شركت گفته بود، قیمت سهام این شركت را در محدوده 2500 تا 3000 ریال ارزنده می دانند.
برخی كارشناسان بازار سرمایه هم اعتقاد دارند این شركت دارای یك هزار و 100 میلیارد تومان گردش سپرده است كه 0.47 درصد گردش پولی بازار را شامل می شود.
حتی یكی از این كارشناسان بازار سرمایه با اشاره به دارا بودن تجهیزات750 میلیارد تومانی این شركت افزود: « نرخ سود تسهیلات پست بانك تقریبا 10 درصد است و 100 درصد عقود تسهیلاتش مبادله ای است و بعد از خصوصی سازی به راحتی می تواند به عقود مشاركتی تبدیل شود و این برای شركت یك امتیاز محسوب می شود. »
این كارشناس بازار سرمایه ضمن اشاره به افزایش جذب نقدینگی با ورود سهامداران جدید تصریح كرد: « در حال حاضر سرمایه شركت 56 میلیارد تومان است كه قطعا افزایش سرمایه خواهد داد كه برای یك شركت در گروه بانكی امتیاز مثبت به شمار می آید. »
محمد علی رامین در گفتگوی غیر رسمی با خبرنگاران در نمایشگاه مطبوعات در توجیه توهین خود به مجری برنامه رادیو گفتگو، گفته است كه منظورش از عبارت « غلط كردی» مجری و تهییه كننده آن برنامه بوده است نه مسئولان صداو سیما.
به گزارش فردا؛ معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد كه انتشار فایل صوتی مصاحبه توهین آمیز وی با مجری برنامه رادیو گفتگو با واكنش ها و انتقاداتی زیادی روبه رو شده، در توجیه این اقدام خود بار دیگر عبارت توهین آمیز خود را تكرار كرده است. البته او در این توضیحات جدید مسئولان صداو سیما را مبرا كرده و گفته است كه مخاطبش فقط مجری و تهییه كننده برنامه بوده است.
او در توضیح بیشتر افزوده است كه می خواستند در برنامه رادیویی این گونه القاء كنند كه رامین یه عنوان نماینده دولت مخالف روحانیت است و آقای رهبر نماینده مجلس موافق روحانیت است. دولت هم كه مورد حمایت ولایت است، پس خط روحانیت و ولایت از هم جداست.
رامین تاكید كرده من دیدم در این شرایط دیگر جای حرف زدن و نصیحت و توصیه نیست. می خواستم جلو فتنه را بگیرم.قرار است مسئولان سازمان صداوسیما طی مراسمی ویژه از احمد توكلی، مجری برنامه رادیو گفتگو به دلیل برخورد مودبانه و صبورانه در مقابل توهینهای رامین از وی تقدیر كند.
در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی كه شامگاه سهشنبه به ریاست دكتر احمدی نژاد برگزار شد، بندهایی از راهبردهای كلان و اقدامات ملی نقشه جامع علمی كشور بررسی و تصویب شد.
به گزارش ایرنا، در بخش راهبردهای كلان ، موضوعاتی مانند توسعه فرهنگ مطالعه و تحقیق، روحیه پرسشگری و استفاده از یافتههای تحقیقاتی، گسترش و ترویج آموزههای قرآن و معصومین در تربیت علمی، ارتقاء نقش خانواده در تعلیم و تربیت، فرهنگسازی برای تقویت جنبش نرمافزاری و تولید علم بومی، ارتقاء منزلت و صلاحیت حرفهای استادان، معلمان و پژوهشگران، گسترش فضای تولید علم و حمایت از مناظرات علمی و جدال احسن، ارتقاء سطح مشاركت دانشمندان در ایفاء رسالتهای اجتماعی و استفاده از ظرفیت رسانهها برای پیشبرد اهداف نظام علم و فناوری به تصویب رسید.
در بخش اقدامات ملی موضوعاتی مانند به كارگیری فنون علمی در روشهای تعلیم و تربیت، عمومی كردن ادبیات علمی، افزایش دسترسی به منابع علمی، تدوین برنامه جامع مشاركت میان خانوادهها و نهادهای تربیتی و آموزشی، جلب نخبگان به سمت حرفههای معلمی، استادی و پژوهشگری، تدوین و ترویج نظارت بر ضوابط اخلاق حرفهای، نهادینهسازی تعهد و انضباط اجتماعی ،گسترش عدالت و رفاه و طراحی و اجرای كرسیهای نظریهپردازی و مناظرات علمی از دیگر مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بود.
در ادامه اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با توجه به نظر مقام معظم رهبری مبنی بر غیرصحیح بودن وقف دانشگاه آزاد ،اصلاح مواد 5 و 10 اساسنامه این دانشگاه را تصویب كردند.
با اصلاح ماده 5 دانشگاه آزاد مؤسسهای غیرخصوصی و غیردولتی است و اعضای هیأت مؤسس، هیأت امنا و مدیران دانشگاه هیچگونه حق مالكیت و حق انتفاع شخصی از اموال این دانشگاه را ندارند و اموال و منافع مزبور منحصراً با رعایت مفاد این اساسنامه و مقررات حاكم و با رعایت مصلحت دانشگاه صرف هزینهها، پیشرفت و توسعه فعالیتهای دانشگاه خواهد شد.
همچنین با اصلاح ماده 10 این اساسنامه، احكام اعضای هیأت امنا با امضای رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی صادر خواهد شد.
یک روز پس از آنکه محسنی اژهای سخنگوی قوه قضاییه از احتمال صدور کیفرخواست برای سعید مرتضوی دادستان پیشین تهران خبر داد، مرتضوی پس از مدتها در یک جلسه عمومی ظاهر شد و به عنوان مشاور احمدی نژاد و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق، به سخنرانی پرداخت.
به گزارش کلمه، سعید مرتضوی، دادستان سابق تهران، که پس از عزل از سمت قضایی خود، به ندرت در محافل عمومی حضور مییابد، روز سه شنبه بار دیگر در یک جلسه عمومی با حضور خبرنگاران حضور یافت.
این حضور معنادار رسانهای، یک روز پس از آن انجام میشود که دادستان کل کشور و سخنگوی دستگاه قضایی، ادعای حیدری فرد، معاون سابق مرتضوی، مبنی بر صدور قرار منع تعقیب برای سه قاضی متهم در پرونده کهریزک را تکذیب کرد.
محسنی اژهای گفت: پرونده سعید مرتضوی درباره مسائل مربوط به بازداشگاه کهریزک، در مرحله رسیدگی مقدماتی است و هنوز منجر به صدور کیفرخواست یا تبرئه وی نشده است.
پیش از این، حیدری فرد دیگر قاضی متهم در پرونده کهریزک ادعا کرده بود که در این پرونده برای خود او، مرتضوی و حداد، قرار منع تعقیب صادر شده است.
مرتضوی که به عنوان متهم ردیف اول پرونده کهریزک شناخته میشود، به گفته خانواده شهدای کهریزک، دستور غیرقانونی انتقال بازداشت شدگان به این بازداشتگاه را صادر کرده است.
در گزارش کمیته مجلس نیز نام او به عنوان متهم اول جنایات کهریزک، مطرح شده بود.
مرتضوی سال گذشته، به خاطر این اتهام، از دادستانی تهران برکنار شد. اما احمدی نژاد او را به عنوان مشاور خود و رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب کرد.
دادستان سابق تهران، بعدازظهر سه شنبه در جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان حضور یافت و طبق گزارش ایرنا، از آمادهسازی لایحه جامع مبارزه با قاچاق کالا و ارز با رویکرد توجه به جرایم سازمان یافته و باندی و مجرمین کلان، خبر داد. وی همچنین از به حداقل رسیدن قاچاق در استان کردستان خبر داد.
خبرآنلاین در گزارشی با عنوان "پسر رامین چه مسئولیتی در جشنواره مطبوعات داشت؟" نوشت: پسر محمد علی رامین ، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد چه نقشی در ستاد دبیرخانه جشنواره مطبوعات داشت؟ این سئوال بی پاسخی بود كه جواب روشنی برایش نیست.
دقایقی پس از خروج رئیس جمهور از سالن مشكلات اختتامیه جشنواره هفدهم مطبوعات رخ نمود. زمانی كه خیل عظیم برندگان شهرستانی اعتراض داشتند از نحوه برخورد مسئولان با آنها . اینكه از شهرهای دور آمده اند تا جایزه هایشان را بیرند اما حتی نامی از آنها در مراسم آورده نشد. جشنواره ای كه به افتخار مقام اول اجرایی كشور شاهد پخش سه سرود حماسی در وصف شجاعت های رئیس جمهور بود ، تجلیل از رئیس سازمان هلال احمر به دلیل كمك رسانی سریع به مردم آسیب دیده پاكستان از بخش های اصلی اش را تشكیل می داد و البته تجلیل از عزت الله ضرغامی به عنوان رسانه یار برتر كشور اما مهمانان شهرستانی ، كه در رتبه های دوم و سوم قرار گرفته بودند ، باید می نشستند مراسم تمام شود و 30 دقیقه پس از خروج مسئولان از سالن جوایز شان را می گرفتند. اتفاقی كه خشم مهمانان شهرستانی را به همراه داشت. بیش از 150 نفری كه باید دوباره به سالن بر می گشتند تا جوایزشان را مثل صف های توزیع كمك های مردمی به مردم پاكستان دریافت می كردند.
اتفاقی كه خشم مهمانان را به همراه داشت. مهمانان شهرستانی بخش های استانی و دانشجویی و حتی سراسری كه دیگر نام رسانه های شان نه كیهان بود ، نه جوان ، نه ایران و نه البته وطن امروز. پرویزی ، مسئول دبیرخانه جشنواره و جوانی كه شباهت زیادی به محمد علی رامین داشت ، تنها پاسخگویان بودند. پرویزی مدام از مهمانان معترض عذر می خواست می گفت:« چاره ای نداشتیم ، به هرحال با حضور رئیس جمهور باید در وقت صرفه جویی می كردیم. این به هم ریختگی ها عادی است. من حتی ترجیح می دادم جای مراسم پخش سرود ، فقط از بچه ها روی سن تجلیل می كردیم. »
دیگر مقام سخنگو كه افراد آشناتر او را آقای رامین صدا می زدند با پیراهن خاص و كت و شلوارش به شدت با محمد علی رامین ، را در ذهن تداعی می كرد اما در پاسخ به معترضان می گفت:« بهتر است صبر كنید تا جوایز تحویل شود وگرنه زمان اینجا ماندن بیشتر می شود.» او در پاسخ به سئوال خبرآنلاین كه نامش چیست و چه سمتی در ستاد برگزاری اختتامیه دارد گفت:« شما می توانید خودتان را معرفی كنید اما من این اجازه را ندارم.»
البته پیش از این و در طول برگزاری جشنواره ، خبرگزاری ها با انتشار عكس یاسین ، به حضور رامین پسر در كنار رامین پدر ایراد گرفته بودند.
به گزارش خبرنگار دفاعي خبرگزاري فارس، سردار حسين همداني فرمانده سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ عصر امروز در اولين نشست بسيجيان اقشار حوزهها و پايگاههاي مقاومت بسيج ناحيه شهيد بهشتي اظهار داشت: امام (ره) 30 سال قبل يك فرمول تعيين كردند كه از 36 ميليون ايراني 20 ميليون بسيجي بايد براي دفاع از انقلاب داشته باشيم ولي با گذشته 30 سال از اين موضوع هنوز اين امر محقق نشده است.
وي افزود: در اين خصوص نبايد هيچ كس را متهم كنيم و بگويم امكانات نبود چراكه بسيج متكي به بودجه و امكانات نيست بايد از خودمان سؤالي كنيم كه چرا نتوانستيم اين امر را محقق كنيم.
همداني با بيان اينكه مهمترين بخش سازمان بسيج، پايگاههاي مساجد است، تصريح كرد: حوزهها و ناحيههاي مقاومت پشتيبان پايگاههاي بسيج هستند.
فرمانده سپاه محمد رسولالله(ص) در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت: انقلاب در طول سالهاي پس از دفاع مقدس با مشكلات فراواني مواجه بود و سپاه احساس كرد به جز گردانهاي عاشورا و الزهرا(س) به يك گروه ديگر هم احتياج دارد. براي همين بحث بسيج اقشار مطرح شد. انقلاب در سالهاي 76 و 77 با شرايط بحراني مواجه بود و سپاه در آن زمان به صورت تمركزي عمل كرد و رهبري هم از اين كار اظهار رضايت كردند.
همداني با بيان اينكه بايد در همه پايگاهها، بسيج اقشار راه اندازي شود، به عملكرد بسيج دانشجويي اشاره كرد و گفت: دانشجويان بسيجي علاوه بر تقويت بينش عقيدتي به تربيت بينش سياسي نيز احتياج دارند زيرا برخي دانشگاهها آنقدر سياسي هستند كه اگر دانشجوي آمادگي لازم را نداشته باشد در آنجا زمينگير ميشود.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: در پايگاهها بايد گروههاي مقاومت اقشار مختلف را راه اندازي كنيم هرچند تاكنون گروههاي مقاومت نظامي راهاندازي شده است.
همداني با بيان اينكه بايد از توانمنديهاي بسيجيان در پايگاهها استفاده كنيم، تاكيد كرد: فرمانده كل سپاه فقط به سپاه تهران بزرگ اجازه ايجاد بسيج اقشار در پايگاهها را داده است.
وي با بيان اينكه راهبرد و سياست كلان ما اين است كه براي هر بسيجي در تمام مقاطع زندگياش برنامه ريزي كنيم، گفت: برنامه ريزي براي بسيج نونهالان و بسيج نوجوانان كه ظرفيت بسيار بالايي دارد بر عهده خواهران گذاشته شده است.
فرمانده سپاه محمد رسولالله(ص) در پايان تصريح كرد: بايد براي هدايت بسيج هر قشر، از فردي كه در آن رشته تخصص دارد استفاده كنيم.
مصر با ارائه فهرست 66 نفره متهمان امنیتی، تحویل آنها را توسط ایران، شرط از سرگیری روابط دیپلماتیك میان دو كشور دانست.
به گزارش عصرایران به نقل از روزنامه الجریده چاپ كویت، مصر در روزهای گذشته فهرستی از متهمان امنیتی تحت تعقیب را آماده كرده كه مدعی است این افراد به ایران فرار كرده و در این كشور مستقر هستند.
مصر با ارائه این فهرست به ایران، بازگرداندن آنها را، شرط آغاز گفت وگوها با ایران برای ازسرگیری روابط دیپلماتیك میان تهران و قاهره می داند.
یكی از این افراد تحت تعقیب، برنامه ریز عملیات ترور حسنی مبارك رئیس جمهور مصر در سال 1995 است كه قاهره بر بازپس گیری وی تاكید می كند.
با وجود اینكه ایران خواستار ازسرگیری كامل روابط دیپلماتیك و ارتقای روابط به سطح مبادله سفیر است اما مصر ازسرگیری روابط دیپلماتیك، حفظ آن و منع بروز مانعی جدید در این رابطه بدون رسیدن رابطه به سطح مبادله سفیر را سقف مذاكرات با ایران اعلام كرده است.
یك منبع آگاه دیپلماتیك مصری نیز گفت كه وزارت خارجه این كشور هفته گذشته از دستگاه های امنیتی درخواست كرد تا فهرستی از اتباع مصری فراری به ایران را از سال 1982 تاكنون ارائه كنند. همچنین تسلیم این افراد در راس اولویت های قاهره برای ازسرگیری روابط با ایران ذكر شده است.
علاوه بر این، مصر شرط گذشته خود را برای حذف نام خالد اسلامبولی قاتل انور سادات رئیس جمهور سابق مصر از یكی از خیابان های تهران را همچنان مطرح می كند.
براساس گفته های منابع آگاه، وزارت كشور مصر تاكنون فهرستی از 66 نفر از افراد متهم به جرائم امنیتی، فراری به ایران از سال 1982 را تهیه كرده كه معروف ترین آنها "مصطفی حمزه" فرمانده سابق شاخه نظامی سازمان جماعت اسلامی است كه عملیات ترور حسنی مبارك را در سال 1995 در آدیس بابا برنامه ریزی كرده بود.
امروز: استعمار، گرگ پیری است كه چون میبیند توان مقابله با ظرفیتهای به فعلیت رسیده ایران اسلامی و قدرت فریب جوانان دانشآموز و دانشجو و قاطبه مردم دارای بلوغ سیاسی را ندارد، لباس میش میپوشد و با سوءاستفاده از تجاهل و تغافل عوامل خویش و اعمال غیراخلاقیترین و غیرانسانیترین شیوههای كینهجویی در مستندات تاریخساز انقلاب تشكیك میكند تا جامعه نسبت به كلیت نظام از آغاز تاكنون تردید نماید.
متن كامل دیدگاه آیتالله هاشمی رفسنجانی كه به مناسبت فرارسیدن یوم الله۱۳ آبان منتشر گردیده بدین شرح است :
بسم الله الرحمن الرحیم
در میان تقویمهای ملل و نحل، روزهایی هستند كه از مصادیق بارز «نقطه عطف» عبور از ظلمات الی النور به حساب میآیند، روزهایی كه شاید یادآور یك حادثه یا برنامهای ساده باشند، اما چون آرامش قبل از طوفان یا آتش زیر خاكستر، در روند تاریخ، ابتدای یك اتفاق بزرگ یا آغاز حركت یك جامعه به سوی وقایع سرنوشتساز میباشند. اتفاقاتی كه یك روز معمولی را در میان ایام یك سال، چون قله دماوند در میان كوه و دشت و دامن برافراشته و برجسته مینمایند.
نگاهی از سر تأمل و تدقیق به روزهای مهم تاریخ معاصر ایران، بهویژه اتفاقاتی كه از سال ۱۳۴۲ سیر سقوط یك رژیم مستبد و روند پیروزی، تثبیت و تداوم یك نظام مبتنی بر اراده مردم را تسریع بخشید، نشان میدهد كه در میان همه روزها، ۱۳ آبان به تمام معنا یومالله است.
روزی كه اتفاقات آن در طول سالهای مبارزه و پیروزی، به حق آن را با عنوان «روز ملی مبارزه با استكبار جهانی» بر صحیفه تاریخ جاودان كرد. تبعید یك شخصیت جلیلالقدر و مرجع عظیمالشأن تقلید از سلاله اهل بیت و یك استاد مبرّز حوزههای علمیه در ۱۳ آبان ۱۳۴۳ كه پس از رحلت آیتالله العظمی بروجردی به نظر بزرگان علوم دینی، مرجع محبوب عام بود، آن هم به كشوری كه آن روزها عَلَم شكسته سكولاریسم و لائیك را بر دوش میكشید، خون غیرت مردم یك كشور تشنه معارف تشیّع را چنان به جوش آورد كه در طول ۱۷ سال مبارزه جانانه، هدایتهای داهیانه آن آفتاب پشت ابر را در اعیاد، وفیات و مناسبتهای خاص از زبان زبرالحدیدها به گوش جان میشنیدند و شكنجه، تبعید و زندان مبارزین و ارعاب و تهدید همراه با كشتار بیرحمانه مردم، صخرههای قیام را صمّاتر میكرد و به تدریج دامنه قیام، تمام گستره جغرافیایی ایران را با تمام اقشار و اصناف دربرگرفت، بهگونهای كه دانشآموزان با همه صغر سنّی و آموزشهای عاری از پرورش و دانشجویان انقلابی و بیدار، در ۱۳ آبان ۱۳۵۷ خیابانهای مركز حكومت را سرشار از شمیم فریادهای استقلالطلبی و آزادیخواهی و مطالبه برگشت آیتالله العظمی خمینی به میهن كردند و با كمال صداقت و شجاعت، شهادت را در فضای جامعه و بهویژه در مدارس و دانشگاه تهران عطر افشانی كردند.
آن نوجوانان دانشآموز و دانشجو در آن روز تاریخی در میدان مبارزه با زیادهخواهیهای استعمار و التماسهای ذلیلانه استبداد كه برای ماندن در قدرت دست به دامان خرافات و ریا شده بود، تمام كشور را مدرسه عشق كردند و معلمینی شدند كه مكتبآموز دانشآموزان آنان، دانشجویانی بودند كه حماسهای دیگر و به تعبیر حضرت امام(ره) «انقلاب دوم» را در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ با تسخیر لانه جاسوسی خلق كردند.
سه اتفاق مهم ۱۳ آبان، این روز را در گرماگرم خفقان نفسگیر سال ۱۳۴۳ و عربدهكشیهای خیابانی نظامیان پهلوی سال ۱۳۵۷ و تبلیغات پرطمطراق و دهن پركن گروهكهای وابسته با اندیشههای مسموم غرب و شرق سال ۱۳۵۸، در تاریخ معاصر مشعشع كرده و استبدادگریزی و استكبارستیزی بهعنوان شاخص یك حكومت الهی، ذهن و زبان نوجوانان، جوانان و همه اقشار را در طول ۳۲ سال چنان پرورش داد كه حسین فهمیده، حسین علمالهدی و حسین خرازی، نمونههای یك آسمان پر از ستارهاند. ستارگانی كه در طول ۸ سال دفاع مقدس و دوران جبران عقبماندگیها و عقبافتادگیها برای دوستان خوشهای پروین و برای دشمنان خوشههای خشم و شهابسنگهای آتشین بودند.
جوانانی كه اكنون پس از گذشت ۳۲ سال از پیروزی انقلاب شكوهمند اسلامی، با تغییر روش قدرتهای استكباری برای برگشت به جزیره امن خویش، شیوههای دفاعی- تهاجمی خویش را متناسب با شرایط زمانی و مكانی به روز كردهاند و این بار با سرمایه عظیم دانش و آگاهی كه محور سند چشمانداز ۱۴۰۴ است، میخواهند شعار خودجوش مردم در روزهای داغ مبارزه و پس از آن برای «استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی» تفسیر و خواب استعمارگران برای سیطره مجدد بر ایران اسلامی وارونه تعبیر شود.
البته نباید فراموش كنیم كه زحمت بسیار برای نیل به آرمانهای والا، مسبوق به سابقه از گذشتههای دور است و مطمئناً در این مسیر، استعمار كه در استعمال لطایف الحیل ید طولایی دارد، اندیشههای استبدادطلب و ذاتهای خفقانپرست را با تطمیع و تشویق پرورش و با تلبیس رخنه میدهد تا با گرههای كور در رشتههای مودت قدیم و ایجاد حفرههای القایی در نیم قرن همراهی، همزبانی، همفكری و همدلی مبارزین و مردم، قیچی قطع منافع اسلامی و ملی را تیز نماید تا بار دیگر دو لبه استعمار و استبداد با همه ضدیت در كنار هم آرام گیرند.
استعمار، گرگ پیری است كه چون میبیند توان مقابله با ظرفیتهای به فعلیت رسیده ایران اسلامی و قدرت فریب جوانان دانشآموز و دانشجو و قاطبه مردم دارای بلوغ سیاسی را ندارد، لباس میش میپوشد و با سوءاستفاده از تجاهل و تغافل عوامل خویش و اعمال غیراخلاقیترین و غیرانسانیترین شیوههای كینهجویی در مستندات تاریخساز انقلاب تشكیك میكند تا جامعه نسبت به كلیت نظام از آغاز تاكنون تردید نماید.
روز ملی مبارزه با استكبار جهانی، فرصت مناسبی است تا ضمن واكاوی عمیق پرونده استعمارستیزی مردم ایران، از سطحینگری بپرهیزیم و مكررات فراوان تاریخ را آیینه عبرت بدانیم كه چگونه استعمارگران با سیاست شوم «فرّق تسد» هنوز به تلاش مذبوحانه خود برای زورگویی و استعمار ایران اسلامی ادامه میدهند.
والسلام
سه شنبه ۱۱ آبان ۱۳۸۹
اعضای فراکسیون روحانیون مجلس از کامران دانشجو خواستند تا با حضور در خانه ملت، نسبت به وضعیت حجاب در دانشگاهها به نمایندگان توضیح دهد.
به گزارش فارس، فراکسیون روحانیون مجلس طی نامهای به کامران دانشجو وزیر علوم از وضعیت حجاب دانشگاههای کشور به شدت انتقاد کرده و خواستار مقابله جدی با بیحجابها در دانشگاهها شد.
در این نامه از وزیر علوم جهت پاسخگویی به سوالات نمایندگان در خصوص وضعیت حجاب دانشگاهها دعوت کرده است.
محمدتقی رهبر رئیس فراکسیون روحانیون مجلس معتقد است برخی از دختران که از عدم اعتماد به نفس رنج میبرند با حضور در دانشگاهها فضای علمی دانشگاه را لکه دار کرده و به حقوق دیگر دانشجویان صدمه زدهاند.
کلمه - گروه سیاسی: در حالی که فشارها بر نویسندگان نامه ها و بیانیه ها از داخل زندان اوین در حال افزایش است، رییس سازمان زندانها در مصاحبه ای مدعی شده است که اطمینان وجود دارد این نامه ها را زندانی ها از داخل زندان ننوشته اند و این نامه ها و بیانیه ها در دوران مرخصی نوشته شده است!
چندی پیش ۱۴ زندانی سیاسی زندان اوین، در واکنش به درخواست محمود احمدی نژاد برای تشکیل گروه مستقل حقیقت یاب بین المللی برای بررسی حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر، طی بیانیه ای خواهان تشکیل یک کمیته ی مشابه داخلی و ملی برای رسیدگی به وقایع انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته و برخوردها، سرکوبها و دستگیری های متعاقب آن شده بودند. این زندانیان در نامه خود خواسته بودند مطابق همان منطق ادعایی آقای احمدی نژاد عمل شود (که درباره آمریکا گفته بود: «آنها با درست کردن یک ماجرای مبهم به افراد بسیاری اتهام وارد کردند، به هر کشوری که خواستند حمله کردند و با هر کس که خواستند برخورد کردند» و در جای دیگری افزوده بود: «اگر ریگی به کفش آمریکا نباشد طبعاً این پیشنهاد را می پذیرند.») و این پیشنهاد هم پذیرفته شود.
این زندانیان خواسته بودند که در کنار این مسائل مهم بین المللی، به مسائل مهم داخلی ای نیز پرداخته شود که در جریان آنها «با درست شدن یک ماجرای مبهم به افراد بسیاری اتهام وارد شده» و به هر کسی که خواسته اند حمله و با او برخورد کرده اند. این زندانیان انتظار داشتند مشابه ادعای مطرح شده درباره آمریکا، اگر به کفش مسئولان داخلی انتخابات و وقایع متعاقب آن نیز ریگی نیست، با تشکیل این کمیته مستقل حقیقت یاب مخالفتی نکنند، بلکه از آن استقبال کنند.
جان کلام این زندانیان این بود که چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است، و اگر قصدی جز ماجراجویی و فرافکنی و فرار از سوالها و مسائل داخلی در ادعاهای سیاست خارجی دولت دهم وجود دارد، پیش از آن که به سراغ مسائل بین المللی بروند (یا دست کم به اندازه آن)، با همان منطق ادعایی به مسائل و مشکلات داخلی کشور نیز رسیدگی کنند، تا مصداق منطق یک بام و دو هوا در برخورد با افراد و کشورها و مسائلشان نشوند.
اما پس از صدور این بیانیه، به جای این که شاهد تشکیل کمیته حقیقت یاب برای راستی آزمایی ادعاهای دولتمداران باشیم، تنها فشارها بر این زندانیان شدت گرفت. ماجرایی که البته چندان عجیب یا غیر قابل انتظار نبود، و مورد مشابه پیشین را متاسفانه در ماجرای برخورد با اعتراض کنندگان به اظهارات مسئول امنیتی-اطلاعاتی (موسوم به سردار مشفق) دیده بودیم، به جای این که برخورد با گوینده این سخنان را، که صریحا به دخالت در انتخابات اعتراف می کرد، شاهد باشیم.
این بار نیز، مشابه مورد پیشین، که اعتراض کنندگان به مداخله جویی های امنیتی و اطلاعاتی و نظامی به زندان بازگردانده شدند، شاهد بازجویی های غیرقانونی از نویسندگان این بیانیه متعاقب نگارش آن بودیم.
مسئولان زندان در این بازجویی های غیرقانونی از زندانیان خواسته اند که امضایشان را پس بگیرند، اما زندانیان به رغم فشارها و بازجویی ها به این خواسته غیرقانونی تن نداده اند. از نویسندگان این نامه، مجید دری چند روز پیش از تبعید به بهبهان و علی پرویز پیش از آزادی از زندان مورد بازجویی قرار گرفته اند. کوهیار گودرزی نیز چند روز پس از این بازجویی ها به زندان رجایی شهر کرج تبعید شد و اکنون بیم تبعید یا پرونده سازی های جدید برای سایر نویسندگان این بیانیه می رود.
سوالی که از رییس سازمان زندانها - و باقی مسئولان دستگیری و برخورد با زندانیان سیاسی- پرسیده می شود، این است که اگر امکان بیرون آمدن نامه ای از داخل زندان وجود ندارد - امری که مدام بر آن تاکید می شود - معنای این فشارها و بازجویی ها و تهدیدها و تبعیدها چیست؟ همچنین اگر این نامه ها از نظر مسئولان امنیتی، نظامی و قضایی بی ارزش است - چیزی که مدام در گفتار مسئولان و رسانه هایشان تکرار می شود - چرا زندانیان برای تکذیب این نامه ها و بیانیه های «بی ارزش» این همه تحت فشار گذاشته می شوند و به تبعید تهدید می شوند و زندانیان نیز به جای تکذیب این اظهارات بی ارزش و بی اهمیت خود، در عوض، رنج ماندن در زندان و بازگردانده شدن به زندان و محرومیت از مرخصی و دیدار و تماس تلفنی و فرستاده شدن به زندانها و مناطق دورافتاده را به جان می خرند؟ و مگر این بیانیه های «بی ارزش» چیزی جز تکرار درخواست حقیقت یابی رییس دولت است، اما این بار در عرصه داخلی؟ پس چرا این نامه های بی ارزش افراد بی ارزش برای مخاطبان بی ارزش و ناچیزشان، این قدر اسباب دردسر دستگاه زندانها و مسئولین قضایی و امنیتی و دولتی شده است و آنها را به تکاپو واداشته است؟!
از این تناقض در گفتار و ادعاها که بگذریم (که لابد چیزی است شبیه به تناقض ها و دوگانگی های معمول در اظهارات دولتیان و رسانه هایشان، که به آنها خو کرده ایم: این که قطعنامه را ورق پاره بخوانند یا اثر تحریمها را مثبت تلقی کنند، یا این که حقیقت یابی و احترام به حقوق مردم را تنها از دیگران بخواهند یا حق اعتراض را تنها برای فرانسویان قائل باشند و صبح و شب نمایش دهند، و ...)، مشکل دیگری هم در ادعاها و اظهارات مسئولان در این باره به چشم می خورد.
مسئولانی که ادعا می کنند این نامه ها از داخل زندان ها نوشته نشده و از داخل زندان به بیرون فرستاده نشده است و محصول نگارشها و ابداعات بیرون از زندان است، چه طور نامه نگاری های مجید دری را توجیه می کنند در حالی که او هرگز از زمان زندانی شدن تا کنون به مرخصی نیامده است؟ یا ضیا نبوی را، که چندین نامه نوشته است و در یک سال و نیم و گذشته هرگز به مرخصی نیامده است؟ درباره همین بیانیه اخیر هم، پیداست که این نامه در دوران مرخصی و در بیرون از زندان نمی توانسته نوشته شده باشد، چرا که موضوع و زمان آن مربوط به برهه ای است که ماه ها از بازگشت برخی از امضا کنندگان بیانیه به زندان پس از مرخصی می گذرد.
از این تناقض در اظهارات و ادعاها و تناقض در داده ها و وقایع هم که بگذریم، نقض قانون و نقض حقوق زندانیان را در این موارد چگونه نادیده بگیریم؟ این که دادستان و رییس سازمان زندان ها بارها گفته اند ارسال نامه از زندان به بیرون غیرقانونی است، بر کدام قانون مبتنی است و آیا نقض حقوق بدیهی زندانیان به شمار نمی آید؟ آیا زندانی حق ندارد برای خانواده خود و برای دوستان و آشنایان خود در بیرون از زندان نامه بنویسد و دست کم از این طریق با آنها در ارتباط باشد؟ به چه حقی، و با توسل به کدام قانونی، دفترچه خاطرات زندانی را می گیرند و به او باز نمی گردانند؟ آیا زندانی حق ندارد دست کم در دوران زندان خود با نوشتن در دفترچه خاطرات خود اوقات خود را پر و ظلم و بی عدالتی را، دست کم با تسکین نوشتن، قدری تحمل پذیرتر کند؟
دست آخر امید داریم مسئولان قضایی و آمران امنیتی - نظامی ایشان، به جای این نوع پندار و این طرز گفتار و این شیوه کردار با زندانیان سیاسی، قدری در نحوه رفتار خود بیندیشند و به جای این که فرافکنی و وارونه نمایی کنند و حقایق را بپوشانند و وقایع را جور دیگری جلوه دهند، به این بیندیشند که چرا این نامه ها و بیانیه های به قول ایشان بی ارزش، برای جامعه و مخاطبان آنها این همه ارزش پیدا می کند و این قدر خوانده می شود و کلمه هایشان این قدر تاثیرگذار می شود، تا آنجا که خود مسئولان نیز به طور وارونه مجبور به اذعان به اهمیت و تاثیرگذاری شان شده اند.
کاش مسئولان امور زندانی ها، به جای این که به فکر درز نامه و بیانیه به بیرون از زندان هایشان باشند و تمام هم و غم شان تهدید و تحدید زندانی ها برای بازگشت از عقایدشان و پس گرفتن امضاهای شان باشد، لحظه ای به فهرست اسامی امضاکنندگان همین بیانیه نگاه کنند، تا کارنامه رفتارهای حذفی و انحصارطلبانه و اقتدارگرایانه و سرکوبگرانه شان را در آن ببینند؛ در اینکه چطور نظامی که ادعای اسلامی بودن و مردمی بودن دارد، پس از سی سال از عمر خود، مجموعه ای کامل از عزیزترین فرزندان و سرمایه های خود را در زندان هایش دارد: مجموعه ای نمونه و نمادین از نسل های گوناگون پس از انقلاب، از اقشار و سنین مختلف، از جوان تا پیر، از دانشجویان و روزنامه نگاران تا مدیران و اساتید. کسانی که صدای اعتراض و انتقادشان را بیرون از زندانها تاب نیاوردند و کوشیدند خاموش کنند، و حالا درون زندانها تلاش می کنند حضور و فریادشان را انکار و حاشا کنند.
وزیر کار و امور اجتماعی با صدور حکمی مجید دوستعلی را به سمت قائم مقام وزیر منصوب کرد.
به گزارش ايلنا، متن حکم به شرح زیر است :
نظر به مراتب تعهد ، شایستگی و تجربیات ارزشمند جنابعالی به موجب این حکم شما را به عنوان "قائم مقام وزیر " منصوب می کنم.
بدون تردید وزارت کار و امور اجتماعی با توجه به فراوانی و گستردگی جامعه هدف و جایگاه حاکمیتی و فرابخشی خود در ساختار اجرائی کشور با حضور نیروهای توانمند ، متعهد و انقلابی همچون جنابعالی ، نقش و اثر بخشی خود را عمیق تر و و سیع تر از گذشته و مسیر دستیابی به اهداف و تحقق برنامه ها را هموارتر از همیشه خواهد دید.
امیدوارم جنابعالی با سعه صدر، حسن تربیر و سعی و تلاش وافر در افزایش سرعت، کارائی و اثر بخشی اقدامات در جهت تحقق منشور کاری وزارت کار و امور اجتماعی نقش ممتازی ایفا کنید. توسعه ارتباطات مردمی و تقویت تعامل و هماهنگی هرچه بیشتر در سطوح مختلف مدیریتی این وزارتخانه از جمله امور مهمی است که به آن اهتمام خواهید ورزید.
توفیق روز افزون جنابعالی را در سایه عنایات حضرت ولی عصر و در جهت تحقق اهداف دولت عدالت محور از خداوند متعال خواستارم.
دوستعلي پيش از اين دبير هيات دولت بود كه با حكم رحيمي معاون اول رييس جمهور از سمت خود بركنار شده بود.
پيش از اين نيز علي ذبيحي مدير عامل معزول تامين اجتماعي نيز عنوان قائم مقام وزير نيرو منصوب شده بود.
فرمانده نيروي دريايي سپاه گفت که 60 هزار نفر از دانشآموزان طرح رهروان شهيد فهميده در مرحله سوم اين طرح سازماندهي و آموزشهاي مقدماتي را نيز براي مقابله با دشمن فرا گرفتهاند.
به گزارش فارس، دريادار علي فدوي فرمانده نيروي دريايي سپاه پاسداران در اجتماع نيروهاي بسيجي طرح رهروان شهيد فهميده در بندرعباس اظهار داشت از زمان آغاز اين طرح در چهار استان ساحلي جنوب شامل خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سيستان و بلوچستان در مجموع نزديك به 100هزار دانشآموز بالاي 13سال به عضويت درآمدهاند.
فدوي ادامه داد 60 هزار نفر از اين دانشآموزان در مرحله سوم اين طرح سازماندهي و آموزشهاي مقدماتي را نيز براي مقابله با دشمن فرا گرفتهاند.
* آموزش استفاده از شناورهاي نيروي دريايي سپاه به دانشآموزان
فرمانده نيروي دريايي سپاه با اشاره به اين آموزشها تصريح كرد؛ دانش آموزان در طرح رهروان شهيد فهميده در زمينه استفاده از شناورهاي نيروي دريايي آموزشهاي لازم را فرا ميگيرند.
فدوي در پايان خاطرنشان كرد در اجراي طرح رهروان شهيد فهميده نيروهاي دانشآموز پس از سازماندهي، عضوبسيج دانشآموزي شده كه با پشت سرگذاشتن آموزشهاي 30 تا 45 روزه وارد طرح نظير به نظير ميشوند كه در اين مرحله نيز پس از پشت سرگذاشتن يك دوره يكساله آموزشي مقطع به مقطع با نيروي دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ارتباط دائمي خواهند داشت.
معاون دانشجویی وزیر علوم با بیان اینکه "فرار مغزها" عنوانی خالی از علم و منطق است گفت: «چرخش مغزها و چرخش علم داریم و باید هم داشته باشیم اما برخی می گویند شما (وزارت علوم) شرایطی بوجود آورده اید که افرادی که برای تحصیل به خارج می روند مبادرت به فرار می کنند!»
به گزارش مهر، محمود ملاباشی امروز سه شنبه در جمع خبرنگاران در وزارت علوم در سخنانی صریح درباره پدیده ای که تحت عنوان فرار مغزها عنوان می شود صحبت کرد و اظهار کرد وقتی در دوره های کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاههای داخل صندلی به اندازه متقاضیان ندارند طبیعی است فردی که می خواهد ارشد و دکتری بخواند و در داخل قبول نشده است برای کسب علم به خارج می رود تا درسش را بخواند و بازگردد. آیا این فرار مغز است؟
معاون وزیر علوم با بیان اینکه از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون 12 هزار و 500 نفر به عنوان بورسیه وزارت علوم از کشور خارج شده اند گفت: «از میان این تعداد حدود 400 نفر یعنی کمتر از سه درصد به کشور بازنگشته اند. این فرار مغز محسوب نمی شود.»
سخنگوی فراکسیون خط امام (ره) مجلس شورای اسلامی، با اعتقاد به وجود دو دیدگاه در جریان اصلاحطلب، گفت:عدهای از اصلاحطلبان معتقد به سکوت در شرایط فعلی کشور هستند؛ چرا که بر این باورند که نقد و انتقاد آنها در این شرایط تاثیری ندارد و در مقابل عدهای دیگر که البته اصلاحطلبان مجلس نیز از این دستهاند، به این موضوع قائلند که برای مشخص شدن هویت خود بین مردم، دیدگاهها و انتقادات را ولو اینکه مورد توجه هم قرارنگیرد باید مطرح کرد.
داریوش قنبری در گفتوگو با ایسنا، همچنین با اشاره به رویکردهای مختلف اصلاح طلبان در شرایط امروز کشور گفت: بعضی در این جریان یک نوع قهر سیاسی را مطرح میکنند و معتقدند اصلاحطلبان باید سکوت کنند و هیچ نقدی هم مطرح نکنند؛ اما برخی دیگر معتقدند که در این شرایط سکوت جایز نیست و نقدها باید بیان شود ولو اینکه به این انتقادات توجهی نشود، این گروه از اصلاحطلبان میگویند باید به وظایف خود در این رابطه عمل کنیم تا هویت ما به عنوان اصلاحطلبان مشخص شود.
نمایندهی مردم ایلام در خانه ملت، با تاکید به اینکه البته هر دو رویکرد با یک هدف و در یک راستا صورت میگیرد تصریح کرد: عدهی دیگری از اصلاحطلبان هم میگویند با توجه به شرایط موجود و اینکه تریبونی برای بیان انتقادات در اختیار این جریان نیست، بهتر است از اندک رسانههای موجود هم خبررسانیهایی صورت گیرد، این عده همچنین به نوع نگاه به مطبوعات معترضند و معتقدند نباید برخی مطبوعات طرفدار دولت از مصونیت برخوردار باشند و در مقابل، رسانههای اصلاحطلبی که بر اساس قانون رفتار میکنند در محرومیت باشند.
قنبری افزود: به نظر میرسد ارتباط با مردم و در میان گذاشتن مسائل و مشکلات از سوی اصلاحطلبان میتواند مفید باشد و حتی ممکن است این انتقادات مورد توجه دولتمردان نیز قرار گیرد، گرچه اگراین اتفاق هم نیفتد ما باید بر اساس انجام وظیفه به نقد و انتقاد از وضع موجود بپردازیم.
سخنگوی فراکسیون خط امام (ره) درمورد رویهی اصلاحطلبان مجلس نیز گفت: بیان نقد و انتقادات از سوی اصلاحطلبان و به ویژه اصلاح طلبان مجلس در شرایط فعلی ضروری و مورد توجه است و ما معتقدیم باید وظایفمان را در این رابطه انجام دهیم؛ چرا که اینگونه است که مردم در جریان مسائل قرار میگیرند و هویت ما به عنوان یک طیف سیاسی در خانه ملت مشخص میشود.
یک نظرسنجی دولتی نشان میدهد که نزدیک به سه چهارم مردم با یکی از شعارهای جنجالی تبلیغاتی رئیس دولت دهم مخالفاند. بر اساس نظرسنجی وزارت بهداشت، ۷۳ درصد مردم با ایده احمدی نژاد مبنی بر اینکه "دو تا بچه کافی نیست" مخالفت کردند.
واحد مرکزی خبر گزارش داد که بر اساس نتایج نظرسنجی وزارت بهداشت ۷۳ درصد شرکت کنندگان اعلام کردند که برای هر خانواده، تا دو فرزند را کافی میدانند.
احمدی نژاد چندی پیش در مخالفت آشکار با سیاستهای جمعیتی بیست ساله نظام، خواستار افزایش جمعیت کشور تا ۱۲۰ میلیون نفر شده و در این راستا تاکید کرده بود که شعار " دو تا بچه کافی است" یک شعار اسلامی نیست و نتیجه توطئه غربیهاست.
اما در نظرسنجی وزارت بهداشت که ۷۰۳۱ نفر در آن شرکت کردهاند و به صورت اینترنتی انجام شده، تنها دو درصد شرکتکنندگان به دولت حق دادهاند که در این باره تصمیم بگیرد.
بر اساس این نظرسنجی، ۷۳ درصد شرکت کنندگان با شعار «دو تا بچه کافیه» همراهی کردند و ۲۵ درصد نیز خاطرنشان کردند که معتقدند باید خود والدین در این زمینه تصمیم بگیرند.
زيباكلام در اين مناظره گفت كه آقاي رسايي! شما در زمان تسخير لانه جاسوسي 7 يا 8 ساله بوديد كه رسايي به وي پاسخ گفت: من هم ميتوانم بگويم كه وقتي آقاي زيباكلام از دوران قاجار و رضاشاه سخن ميگويد، وي در آن دوران بچه بوده است.
به گزارش فارس، مناظره حجتالاسلام حميد رسايي نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي و صادق زيباكلام استاد علومسياسي دانشگاه تهران با موضوع "تسخير لانه جاسوسي و سرانجام دانشجويان پيرو خط امام(ره) "، به همت بسيج دانشجويي دانشگاه تربيتمدرس بعدازظهر ديروز دوشنبه 10آبان در سالن شهيد مطهري اين دانشگاه برگزار شد كه اين جلسه مناظره با حاشيههايي نيز همراه بود.
* با توجه به اينكه سالن شهيد مطهري دانشگاه تربيتمدرس از نظر فضا بسيار بزرگ بود اما از همان ابتداي برگزاري جلسه مناظره دانشجويان اين دانشگاه استقبال خوبي داشتند، به حدي كه سالن مملو از جمعيت بود و ساير دانشجويان در انتهاي سالن به صورت ايستاده اين جلسه مناظره را دنبال ميكردند.
* در ابتدا مجري جلسه كه يكي از دانشجويان دانشگاه تربيتمدرس بود به بيان مقدمهاي در خصوص موضوع جلسه پرداخت و گفت: «سوال اصلي ما اين است كه در يك بازه زماني، عدهاي از دانشجويان با مواضعي بعضا تند عليه آمريكا ايستادند اما چگونه ميشود كه موضع اين دست از دانشجويان تغيير ميكند؟»
* در ادامه مجري جلسه اعلام كرد كه براي هر طرف مناظره كننده 10 دقيقه وقت داده خواهد شد تا به اعلام نظرات خود بپردازند.
* زيباكلام در ادامه سخنان خود گفت: «هرگاه يادداشت و يا مقالهاي براي روزنامهها مينويسم سرتيتر اين مطالب را از طريق تلفن همراه به دوستان خود پيامك ميكنم تا به مطالعه آن بپردازند.»
وي افزود؛ در اين خصوص هميشه به آقاي رسايي هم پيامك ميدهم تا مطالب مرا مطالعه كنند و وي از معدود افرادي است كه پاسخ پيامك مرا ميدهد و از اين بابت از وي تشكر ميكنم.
* زيباكلام در اين جلسه مناظره همانند جلسه مناظره خود با حسين اللهكرم به تعريف و تمجيد از رضاشاه پرداخت و گفت که جمهوري اسلامي مديون آغامحمدخان و رضاشاه است.
* زيباكلام در بخش ديگري از سخنان خود گفت: «در دفتر كارم در دانشگاه تهران 20 عكس از دوران تاريخ معاصر را به ديوار نصب كردم كه يكي از آنها احمد قوامالسلطنه است چون وي آذربايجان را از حلقوم استالين بيرون كشيد.»
* رسايي در تمام بخشهاي سخنان خود بر اين نكته تاكيد داشت كه زيباكلام به بيان مباني فكري خود نميپردازد.
* رسايي در بخشي از سخنان خود خطاب به زيباكلام گفت: «شما قرآن را قبول داريد اما اين كتاب آسماني را در سر قبور و مساجد قبول داريد اما من معتقدم قرآنكريم در خصوص مسائلي چون حاكميت، رابطه با آمريكا و ... وارد ميشود.»
* رسايي در خصوص تعريف و تمجيدهاي زيباكلام از رضاشاه خطاب به وي گفت: «آقاي زيباكلام شما وقتي از رضاشاه حمايت ميكنيد خودتان را با علامت سوال بزرگي مواجه ميكنيد.»
* رسايي در واكنش به موضعگيري زيباكلام در خصوص بحث ولايتفقيه، گفت: آقاي زيباكلام ولايت فقيه را قبول نداشته باشد، چه اتفاقي خواهد افتاد؟ بزرگتر از شما قبول نداشتند و هيچ اتفاقي نيفتاده است.
* دانشجويان حامي 2طرف، مناظرهكننده هرگاه احساس ميكردند مناظرهكننده مورد حمايت خود در بخشي از جلسه برطرف مقابل غالب ميشود به تشويق وي ميپرداختند.
* هنگامي كه رسايي در خصوص نحوه تسخير لانه جاسوسي توسط دانشجويان پيرو خط امام(ره) توضيحاتي ميداد، زيباكلام گفت: «من فكر نميكنم كه آقاي رسايي بيش از 37 سال سن داشته باشد، كه رسايي پاسخ داد من 42 سالهام. زيباكلام ادامه داد: پس شما در زمان تسخير لانه جاسوي 7 يا 8 ساله بوديد و تنها آقاي رسايي در خصوص اشغال سفارت آمريكا مطالبي را خوانده است.»
در اين حين يكي از حاضران در جلسه خطاب به زيباكلام گفت: من 55 سالهام و روزهاي ابتدايي انقلاب را ديدهام اما از رضاشاه متنفرم.
رسايي در واكنش به اين موضعگيري زيباكلام گفت: «شما در آن دوران چند ساله بوديد كه زيباكلام پاسخ داد 29 ساله بودم. رسايي در ادامه گفت: من هم ميتوانم بگويم كه وقتي آقاي زيباكلام از دوران قاجار و رضاشاه سخن ميگويد، وي در آن دوران بچه بوده است.»
* هنگامي كه زيباكلام در خصوص احساسي بودن تسخير لانه جاسوسي توسط دانشجويان سخن به ميان آورد، رسايي بيانيه دانشجويان پيرو خط امام(ره) را در سال 58 در خصوص تسخير لانه جاسوسي قرائت كرد تا نشان دهد اين اقدام احساسي نبوده است.
* زيباكلام در بخشي از سخنان خود در خصوص حضور مهدي بازرگان در الجزاير و ملاقات با مقامات آمريكايي مطالبي را عنوان كرد كه رسايي با توجه به مصاحبهاي كه بازرگان در روزنامه جمهوري اسلامي سال 58 كرده بود اين سخنان زيباكلام را رد كرد و زيباكلام در واكنش به ارائه اين سند توسط رسايي گفت: «روزنامه جمهوري اسلامي سال 58 همانند روزنامه كيهان امروز است و رسايي پاسخ داد اگر بازرگان در اين خصوص با BBC مصاحبه ميكرد حتما از اين منبع نقل ميكردم.»
* رسايي به حضور روحالاميني به عنوان يكي از دانشجويان پيرو خط امام(ره) در تسخير لانه جاسوسي اشاره كرد، كه عدهاي از حاضران گفتند فرزند وي در حوادث سال 88 كشته شده است و رسايي در پاسخ به آنان اظهار کرد بله پسر ايشان كشته شده است و مقام معظم رهبري در اين خصوص دستور پيگيري دادند اما آقاي روحالاميني در راهپيمايي عظيم 9 دي 88 در برابر كساني كه خود را از حاميان موسوي و جنبش سبز ميدانستند و حادثه عاشورا را پديد آوردند ايستاد.
* رسايي در اين خصوص گفت ما سبزها را چهار دسته ميدانيم ما سبز مقدس، محترم، معترض و منحرف داريم كه آقاي روحالاميني جزو سبزهاي محترم بودند كه به موسوي راي داد.
* با نزديك شدن به پايان جلسه مناظره، يكي از دانشجويان گفت: «از برگزاركنندگان اين جلسه تشكر ميكنم اما ما هم سوالاتي داريم و خوب بود كه جلسه پرسش و پاسخ وجود داشت و از مهمانان جلسه خواستاريم تا در نوبتي ديگر در اين جلسه حاضر شده وبه سوالات ما پاسخ دهند.» كه رسايي در پاسخ به اين دانشجو گفت من آمادگي خود را اعلام ميكنم و مطمئنا آقاي زيباكلام هم آماده خواهند بود.
* زيباكلام در بخشي از سخنان خود به كنايه به رسايي گفت: آقاي رسايي به جز اينكه فكر ما را ميخواند فكر آمريكاييها را نيز ميخواند و رسايي در پاسخ به وي گفت: «اگر فكر آمريكا را نميخوانديم در خنثي كردن طرح انقلاب مخملي آنها در سال گذشته پيروز نميشديم كه در اين حين حاضران، رسايي را مورد تشويق قرار دادند.»
* اين جلسه مناظره پس از حدود 2 ساعت در ساعت 16 پايان يافت.
نماينده ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي تاكيد كرد كه ايران قصد توليد سلاح هستهيي را ندارد و ساخت بمب هستهيي يك اشتباه استراتژيك براي تهران محسوب ميشود.
علياصغر سلطانيه ـ نمايندهي ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي ـ روز دوشنبه در يك كنفرانس خبري در مقر آژانس در وين گفت كه تهران هرگز نميتواند از نظر تعداد كلاهكهاي هستهيي كه قدرتهاي جهاني در اختيار دارند با آنها رقابت كند و به همين دليل در صورتي كه درصدد توليد سلاح هستهيي برآيد نسبت به اين كشورها در وضعيت نامطلوبي قرار خواهد گرفت.
به گزارش خبرگزاري رويتر، سلطانيه گفت: «به همين دليل ما هرگز اين اشتباه استراتژيك را مرتكب نخواهيم شد. ما بدون سلاح هستهيي نيز به قدرتمندي آن كشورها هستيم.»
نماينده ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي اين اظهارات را چند روز پس از آن بيان كرد كه تهران آمادگي خود براي از سرگيري مذاكرات با گروه 1+5 (پنج عضو دايم شوراي امنيت سازمان ملل متشكل از آمريكا، انگليس، روسيه، فرانسه و چين به علاوه آلمان) اعلام كرد.
سلطانيه گفت كه ايران از اين شش كشور خواسته است كه بدون پيششرط به ميز مذاكرات بيايند.
او با طرح اين پرسش كه در صورتي كه ايران تصميم به توليد سلاح هستهيي بگيرد آيا قادر به رقابت با اين كشورها خواهد بود؟ افزود: «ميتوانم با صدرصد اطمينان بگويم كه جواب اين سوال منفي است. به همين دليل ما در وضعيت نامطلوبي قرار ميگيريم.»
يك كارشناس غربي نيز گفت كه بايد حرفهاي تهران مبني بر اين كه ايران به دنبال توليد سلاح هستهيي نيست را جدي گرفت.
گرت ايوانز ـ يكي از مديران يك كميسيون بينالمللي ـ كه سال ميلادي گذشته گزارشي را درباره حذف تهديدات هستهيي منتشر كرد گفت كه به عقيده وي بايد حرف ايران را جدي گرفت.
ايوانز كه وزير امور خارجه پيشين استراليا است در يك سخنراني در وين گفت كه چندين دليل وجود دارد كه نشان ميدهد ايران سلاح هستهيي را توليد نميكند.
اين كارشناس غربي دلايل اين ادعاي خود را احتمال حمله رژيم صهيونيستي، تحمل نكردن چنين واقعهاي از جانب چين و روسيه، تشديد تحريمهاي بينالمللي بيشتر از پيش و اينكه اسلام تسهيلات كشتار جمعي را نميپذيرد، اعلام كرد.
ايوانز گفت اين عاملي است كه بدبينيهاي غربي اعتبار زيادي براي آن قائل نيستند، اما بايد بگويم كه در گفتوگوهاي خصوصي كه با مقامات ايراني داشتهام خيلي بر اين مساله تاكيد ميشد.
امروز نيز براي سومين روز پياپي دانشجويان دانشگاه ايران در مقابل دانشكده پزشكي اين دانشگاه به تحصن نشستند، دانشجويان اين دانشگاه در اين تجمع از اعلام استعفاي چند نفر از اعضاي هياتعلمي دانشگاه علومپزشكي ايران خبر دادند.
به گزارش خبرنگار ايلنا، دانشجويان صبح امروز در اعتراض به انحلال اين دانشگاه پزشكي، نام «تهران» را از سر در دانشگاه علومپزشكي ايران برداشتند، بعد از آن بارديگر نام «ايران» را بر سردر دانشگاه نصب كردند.
يكي از دانشجويان اين دانشگاه در اين باره به خبرنگار ايلنا گفت: جمعيت دانشجويان امروز بيش از دو روز گذشته بود و دانشجويان با همان شعارهاي گذشته به تحصن نشسته بودند، همچنين دانشجويان اين دانشگاه امروز نيز دو بيانيه صادر كردند كه در آن به انحلال اين دانشگاه اعتراض كردهاند و خواستار بازگشت دانشگاه به همان دانشگاه ايران شدند.
اين دانشجو ميگويد؛ دانشجويان اين دانشگاه در اعتراض به اين اتفاق نام «تهران» را از سر در دانشگاه علومپزشكي ايران كه عصر روز شنبه نصب شده بود، از ديوار جدا كردندو كلمه «ايران» را جايگزين آن كردند.
همچنين به گفته وي برخي از اساتيد اين دانشگاه استعفا دادهاند، لازم به ذكر است امروز با همكاري بسيج دانشجويي و كادر اداري دانشگاه، كليه دانشگاههاي ايران، تعطيل و دانشجويان در بيمارستانها حاضر نشدهاند.
او ميگويد؛ امروز دو تن از اعضاي هيات رئيسه سابق دانشگاه ايران در جمع دانشجويان سخنراني كردند و دانشجويان را به آرامش دعوت كردند.
یک مقام نزدیك به دفتر حجت الاسلام و المسلمین ناطق نوری خبر دیدار وی با محمد رضا خاتمی را تكذیب كرد.
به گزارش پایگاه خبری سفیر، برخی سایت های خبری و به دنبال آن نشریات خبری مبنی بر ملاقات محمد رضا خاتمی با حجت الاسلام و المسلمین ناطق نوری را منتشر كردند و مدعی شدند در این دیدار در خصوص موضوع آشتی ملی مباحثی مطرح شده است.
یك مقام نزدیك به دفتر حجت الاسلام و المسلمین ناطق نوری با دروغ خواندن خبر دیدار محمد رضا خاتمی با رئیس دفتر بازرسی ویژه مقام معظم رهبری تاكید كرد؛ متاسفانه انتشار اخبار نادرست و دروغ به رویه های عادی در فضای مطبوعاتی كشور تبدیل شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت که مدیریت شهری توسط شورای شهر به نفع مردم جامعه است و اگر نمایندگان مجلس با شورای شهرشان مشکل دارند این مشکل را به همه شورای شهر تعمیم ندهند.
به گزارش مهر، مهدی چمران پیش از ظهر سه شنبه در سیصد و بیست و ششمین جلسه علنی شورای شهر با تبریک روز 13 آبان افزود شورای شهر بحث نظارت عملکرد شوراها را دنبال کرده و به صورت سامان یافته به این موضوع می پردازد و چنانچه کسانی در شورای شهر تخلف یا اشتباهی کند طبق قانون با آن برخورد می شود و این موضوع دلیل نمی شود که عده ای در مجلس ما را رقیب خود بدانند در حالی که ما رفیق آنها هستیم.
وی تصریح کرد مدیریت شهری توسط شورای شهر به نفع مردم جامعه است و اگر نمایندگان مجلس با شورای شهرشان مشکل دارند این مشکل را به همه شورای شهر تعمیم ندهند چراکه با توجه به فرموده مقام معظم رهبری نباید نتیجه اختلافات اینچنینی به ضرر آحاد مردم تمام شود.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه اگر نماینده مجلس حتی به حق با اعضای شهری مشکل دارد کاری نکند که با تصویب طرحهای اینچنینی موجب ضرر و زیان مردم شود ادامه داد؛ انتخاب شهردار با پیشنهاد وزیر کشور در شرایط کنونی و مطابق با قانون فعلی به نفع مردم نیست و برخی نمایندگان مجلس نیز نباید به دلیل وجود مشکل با شورای شهرشان به تصویب قوانینی بپردازند که به واقع به ضرر مردم تمام می شود.
مبنای تفکر شوراییان مردم سالاری دینی و اسلامی است
وی با بیان اینکه مبنای تفکر شوراییان مردم سالاری دینی و اسلامی است و از اصلی ترین اولویتهایی است که شورای شهر در این مسیر گام برمی دارد گفت: «هفته گذشته موضوعاتی در کمیسیون شوراهای مجلس مطرح شد که یکی از آن موارد که انتخاب شهردار به طور مستقیم توسط مردم بود مسرت بخش بود ولی رای نیاورد. اگرچه این مسئله موضوع خوبی است اما در شرایط فعلی و مطابق با قوانین امروز سازگار نیست.»
چمران ادامه داد، متاسفانه در جلسه بعدی که ما هم از برگزاری آن بی خبر بودیم پیشنهاد انتخاب شهردار توسط وزارت کشور مطرح شد به این صورت که پیشنهاد از سوی وزارت کشور به شوراها ابلاغ شود و شوراها شهردار را انتخاب کنند. همچنین بر اساس این طرح به شوراها حق استیضاح داده شده که در نهایت هم این پیشنهاد رای آورده است.
وزير امور خارجه تركيه اعلام كرد كه تركيه ميتواند ميزباني برگزاري مذاكرات ميان ايران و گروه 1+5 را بر عهده گيرد.
به گزارش روزنامه حريت ـ چاپ تركيه ـ، احمد داووداوغلو ـ وزير امور خارجه تركيه ـ در سفر خود به چين درباره مساله هستهيي ايران گفت: «تركيه براي شروع مذاكرات ايران و 1+5 تلاش ميكند.»
وي با اشاره به امضاي بيانيه تهران توسط تركيه، برزيل و ايران ادامه داد: «اولويت ايران مساله تبادل سوخت و بعد مذاكرات هستهيي است. اكنون ممكن است كه هر دو مساله در يك زمان مورد گفتوگو قرار گيرد كه در گذشته ديدار هاي چهارجانبهاي با حضور اردوغان، احمدينژاد، متكي و من در اينباره انجام شده است.»
داوود اوغلو با اشاره به آغاز مذاكرات ميان ايران و گروه 1+5 گفت: «مذاكراتي كه 19 آبانماه به بعد آغاز ميشود هنوز زمان و مكان قطعي آن مشخص نشده است اما تركيه ميتواند ميزباني اين مذاكرات را پيشنهاد دهد. در واقع اين كشور خواهان برگزاري مذاكرات هر چه سريعتر ميان ايران و 1+5 است و آغاز مذاكرات ميتواند نشانه مثبتي در روند مساله هستهيي ايران تلقي شود.»
ویلیام هیگ وزیر امور خارجه بریتانیا که امروز (سه شنبه 11 آبان) برای نخستین بار به تل آویو سفر خواهد کرد. از صبح روز چهارشنبه دیدارهایی با مقامات اسراییلی درباره برنامه هسته ای ایران خواهد داشت.
یه گزارش عصر ایران هیگ صبح روز چهارشنبه با جمعی از مقامات اسراییلی مرتبط با بحث هسته ای ایران میزگردی محرمانه برگزار خواهد کرد.
روزنامه اسراییلی هاآرتص در این باره می نویسد: «این نخستین سفر هیگ در کسوت وزیر خارجه بریتانیا از زمان تشکیل دولت محافظه کار در بریتانیا است. هیگ در جریان این دیدار محرمانه در جریان آخرین ارزیابی های مقامات اسراییلی از برنامه هسته ای ایران قرار خواهد گرفت و اطلاعات دست اولی در این باره از مقامات نظامی و اطلاعاتی اسراییل دریافت خواهد کرد.»
بنابراین گزارش هیگ قرار است صبح چهارشنبه در محل سفارت بریتانیا جلسه ای با "میر داگان" رییس موساد، "شائول شرو" مدیر کل کمیسیون انرژی اتمی اسراییل، "دانی آیالون" معاون وزیر امور خارجه، "موشه یعالون" وزیر امور استراتژیک و "دان مریدور" وزیر اطلاعات و انرژی اتمی اسراییل داشته باشد.
سفارت بریتانیا در اسراییل به روزنامه هاآرتص می گوید که بریتانیا نگرانی اسراییل از خطرات برنامه هسته ای ایران را درک می کند و بدین منظور در تلاش است تا گفتگوهای منظمی با مقامات اسراییلی داشته باشد، اما از شرح جزییات و دستور کار مذاکرات محرمانه هاگ با مقامات اسراییلی معذور است.
بریتانیا از اعضای گروه 5+1 برای بحث و مذاکره با ایران بر سر برنامه هسته ای است و لندن تا کنون با ایالات متحده و دیگر متحدان غربی واشنگتن برای اعمال تحریم های شورای امنیت و تحریم های ویژه آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران همراهی کامل نشان داده است.
گفتنی است "ماتیو گولد" سفیر جدید بریتانیا در اسراییل که پیش از این جزء کادر دیپلماتیک سفارت بریتانیا در تهران بود، خود را در مطبوعات و رسانه های غربی به عنوان کارشناس مسایل هسته ای ایران معرفی می کند.
هاآرتص می نویسد که یکی از اهداف هیگ از دیدار محرمانه با مقامات اسراییل، اطلاع از ارزیابی های مقامات این رژیم درباره میزان تاثیر تحریم های اعمالی اخیر علیه ایران است.
دو هفته پیش دانی آیالون معاون وزیر امور خارجه اسراییل در صدر هیئتی سیاسی و امنیتی سفری به واشنگتن داشت و درباره تاثیر تحریم های بین المللی علیه برنامه هسته ای ایران با مقامات آمریکا دیدار و گفتگو کرده است.
بنا به گزارش هاآرتص در این دیدار آمریکایی ها به هیئت اسراییلی گزارشی از تاثیر تحریم های بین المللی علیه ایران ارایه داده اند و مدعی شده اند که با گسترش همکاریهای جهانی، تحریم ها فراتر ازحد تصور تاثیر گذار بوده است.
بنابر این گزارش مقامات آمریکایی در آن دیدار توانسته اند تا هیئت اسراییلی را مجاب کنند که تحریم ها علیه ایران موثر بوده و بیش از هر زمان دیگری فشارها را علیه حکومت تهران تشدید کرده است.
با این حال مقامات اسراییل می گویند که تا کنون اثری از عقب نشینی ایران از موضع هسته ای خود ندیده اند و اگر هدف این تحریم ها واداشتن ایران به کنار گذاشتن برنامه غنی سازی اورانیوم بوده ، این تحریم ها تا کنون موفق نبوده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر