میرحسین موسوی، از رهبران اصلاحطلب، پنجشنبه شب با صدور پیامی از ۱۷ زندانی سیاسی که در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زدهاند، خواست به اعتصاب خود پایان دهند تا به گفته وی سلامتی آنها به عنوان «سرمایههای سبز کشور» آسیب نبیند.میرحسین موسوی، از رهبران اصلاحطلب، با صدور پیامی از ۱۷ زندانی سیاسی که در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زدهاند، خواست به اعتصاب خود پایان دهند. بیشتر بخوانید: جبهه مشارکت: برای همبستگی با زندانیان سیاسی اعتصاب غذا میکنیم جلوگیری نيروهای ضد شورش از تجمع خانواده های زندانيان سياسی در مقابل دادستانی میرحسین موسوی خطاب به این زندانیان میگوید: «آزاد مردان زندانی! همه آزادیخواهان و حق طلبان پیام شما را شنیدند و استواری شما را بر سر مطالبات انسانی و مشروع مشاهده کردند. درود بر شما! ایستادگی شما گواه بر آن است که میتوان بدنها را به محبس کشید، اما نمیتوان بر جان آنها چیره شد.» میرحسین موسوی که در روزهای اخیر بارها نسبت به وضعیت زندانیان سیاسی ابراز نگرانی کرده است، به این ۱۷ زندانی میگوید: «عزیزان ملت و پیشتازان جنبش سبز! اکنون که پیام شما و خانوادههای مبارزتان در سطح جهان و داخل کشور منتشر شده است، مردم نگران سلامتی شما به عنوان سرمایههای سبز کشورند. ما از همه شما درخواست میکنیم اعتصاب غذای خود را پایان دهید؛ از مسئولان زندانها نیز میخواهیم که حقوق همه زندانیان را بر اساس همان قوانین و آئین نامههای ناقصی که وجود دارد، محترم شمارند و بیش از این آبرو و حیثیت کشور را در پیش ملتهای جهان در معرض حراج نگذارند.» علی مليحی فعال دانشجويی و عضو ادوار تحکيم وحدت، بهمن احمدی امويی روزنامهنگار، حسين نورانی نژاد روزنامه نگار و عضو جبهه مشارکت، عبدالله مومنی فعال دانشجويی و سخنگوی ادوار تحکيم وحدت، علی پرويز فعال دانشجويی، حميدرضا محمدی فعال سياسی، جعفراقدامی فعال مدنی، بابک بردبار عکاس خبری، ضيا نبوی دانشجوی محروم از تحصيل، ابراهيم بابايی فعال مدنی، کوهيار گودرزی فعال حقوق بشر، مجيد دری فعال دانشجويی، مجيد توکلی فعال دانشجويی، کيوان صميمی روزنامهنگار، غلامحسين عرشی و محمد حسين سهرابیراد ديگر زندانيانی هستند که از هفته پيش به انفرادی منتقل شده و در اعتصاب غذا به سر میبرند. از میان این ۱۷ زندانی سیاسی، که در اعتراض به شرایط زندان دست به اعتصاب غذا زدهاند، بهمن احمدی امویی، کیوان صمیمی و مجید توکلی از خوردن آب نیز پرهیز میکنند که نسبت به سلامتی آنها به شدت ابراز نگرانی شده است. روز پنجشنبه، جبهه مشارکت نیز از هواداران جنبش سبز ایران دعوت کرد که به نشانه همبستگی با این زندانیان سیاسی روز شنبه دست به اعتصاب غذا بزنند. جبهه مشارکت در بیانیه خود، سرکوب تجمعهای خیابانی و زندانی کردن «عدهای از بهترین فرزندان» ملت را نتیجه خشم «کودتاگران» از راهپیمایی بزرگ ۲۵ خرداد سال ۸۸ دانسته و تصریح کرده است: «جدای از فاجعه کهريزک که کوس رسوايی آن به برکت خون شهدای گرانقدر آن فاجعه، علیرغم فضای بسته رسانهای به گوش همگان رسيد....زندانيان.... اکنون فرصت آن را يافتهاند تا آنچه به آنها رفته است، باز گويند.» در همین حال روز چهارشنبه نيروهای ضد شورش پلیس مانع تجمع خانوادههای هفده زندانی سياسی اعتصاب کننده، در مقابل دادستانی تهران شدند. از سوی دیگر جمعی از خانوادههای اين زندانيان سياسی در نامهای به مراجع و علما، از آنان خواستهاند به دليل بیتوجهی مسئولان به خواستههای زندانيان، به وضعيت اعتصاب کنندگان رسيدگی کنند.
نورا شورد، مادر یکی از سه کوهنورد آمریکایی که در ایران بازداشت است، از سازمان ملل خواسته است تا برای رهایی دخترش وساطت کند. خانم شورد اعلام کرد از گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور شکنجه خواسته است تا برای آزادی دخترش سارا با مقام های ایرانی مذاکره کند. این سه کوهنورد آمریکایی را، تابستان سال گذشته، ماموران جمهوری اسلامی در مرز ایران با عراق بازداشت کردند. مقام های ایرانی این سه تن را به جاسوسی متهم کرده اند ولی تا کنون دادگاهی برای محاکمه آنها برگزار نکرده اند.
نورا شورد، مادر سارا شورد ٬ يکی از سه شهروند آمریکایی، که در زندان اوین به سر میرود، روز پنجشنبه به شدت نسبت به وضعیت سلامت دخترش ابراز نگرانی کرد و از مقامهای جمهوری اسلامی خواست که وی را آزاد کنند. نورا شورد، مادر سارا شورد ٬ يکی از سه شهروند آمریکایی، که در زندان اوین به سر میرود، روز پنجشنبه به شدت نسبت به وضعیت سلامت دخترش ابراز نگرانی کرد و از مقامهای جمهوری اسلامی خواست که وی را آزاد کنند. بیشتر بخوانید: مهمانپرست: اتهام های جدید علیه سه کوهنورد آمریکایی در دست بررسی است مادر سارا شورد همچنین از گزارشگر ويژه سازمان ملل متحد در امور شکنجه خواسته است که فورا برای پايان دادن به زندان انفرادی دخترش با مقامات ايرانی تماس گرفته و پا درميانی کند. شین باور و جاشوا فتال، ۲۷ ساله، همراه با سارا شورد، ۳۱ ساله، در مردادماه سال گذشته، در مرز ایران و عراق، توسط مأموران ایرانی دستگیر شدند و به آنها اتهام جاسوسی زده شد؛ در حالی که ایران میگوید این سه شهروند آمریکایی در خاک ایران دستگیر شدهاند، در برخی از گزارشهای که در رسانههای غربی منتشر شد، قید شده بود که این شهروندان آمریکایی در خاک عراق دستگیر شده بودند. مادر سارا شورد میگوید که دخترش در تماس تلفنی با وی گفته است که مشکوک به ابتلا به سرطان سینه است. مادر سارا شورد همچنین تاکید کرده است از آنجا که مسئولان ایرانی از «انتقال دخترش از زندان انفرادی» خودداری کرده و گزارشی ازدرمان وی ارائه نکردهاند، وی این هفته درخواست خود را به گزارشگر ويژه سازمان ملل متحد در امور شکنجه تقدیم کرده است. نورا شورد درباره نحوه رفتار با دخترش میگوید: «شکنجه شکلهای گوناگون دارد و بگونه گستردهای پذيرفته شده است که زندان انفرادی يک نوع شکنجه روانی ناديدنی است به ويژه در موردی همچون مورد سارا که زندانی نمیداند که چرا زندانی شده و چه بر سر او خواهد آمد.» نورا شورد میافزاید: «رفتاری که با سارا میشود بيرحمانه غيرانسانی و تحقیرآمیز است و ايران نسبت به همه درخواستها و التماسهای من از جمله پيرامون آشکار ساختن نتيجه آزمايشهای پزشکی که پنج ماه پيش روی سارا انجام شده ٬ بی اعتنایی میکند.» در بیانیهای که از سوی خانواده این سه شهروند آمریکایی صادر شده، تاکید شده که این سه نفر، هنگام يک سفر کوتاه کوهنوردی به کردستان عراق توسط نيروهای ايرانی «در جوار مرز ايران» دستگير شدهاند. برپایه این بیانیه خانوادههای اين سه آمريکایی اين مورد را همچنين به گروه کاری سازمان ملل متحد برای بازداشت خودسرانه ارجاع کرده و درخواست پادرميانی کردهاند.
وزارت امور خارجه در گزارش ساليانه خود درباره وضعيت تروريسم در جهان در سال ۲۰۰۹ اعلام کرد: ايران همانند سال های گذشته فعال ترين «دولت حامی تروريسم» بوده است. وزارت امور خارجه در گزارش ساليانه خود درباره وضعيت تروريسم در جهان در سال ۲۰۰۹ اعلام کرد: ايران همانند سال های گذشته فعال ترين «دولت حامی تروريسم» بوده است. وزارت امور خارجه در گزارش ساليانه خود درباره تروريسم، که روز پنجشنبه منتشرشد، نوشته است: ايران با حمايت از گروه های مسلح در خاورميانه و آسيای ميانه نقش بسيار بی ثبات کننده ای در این مناطق بازی می کند. بیشتر بخوانید: وزارت خارجه آمريکا: ايران فعالترين دولت حامی تروريسم است در اين گزارش همچنين گفته شده که دولت ايران، حامی اصلی گروه هايی است که مخالف با روند صلح خاور ميانه هستند. کوبا، جمهوری اسلامی ايران، سودان و سوريه، چهار کشوری هستند که در فصل سوم گزارش سالانۀ وزارت خارجۀ آمريکا در مورد تروريسم جهانی، به عنوان دولت های حامی تروريسم معرفی شده اند. در بخش مربوط به ايران گفته شده است که نيروی قدس سپاه پاسداران در« نقش بازوی عمليات خارجی ایران» و « مکانيسم اوليه برای ايجاد و حمايت از تروريسم بشمار می رود.» در اين گزارش همچنين آمده است که: « جمهوری اسلامی ايران، به آموزش اعضای سازمان فلسطينی حماس و ديگر گروه های تروريستی مانند جهاد اسلامی فلسطين و جبهۀ خلق برای آزادی فلسطين – فرماندهی عمومی ادامه داده و پول و اسلحه در اختيار آنها قرار می دهد. طی سال ۲۰۰۹ ميلادی، دولت ايران همچنين صدها ميليون دلار را در پشتيبانی از حزب الله لبنان خرج کرده و هزاران نفر از جنگجويان حزب الله را در اردوگاه هايی در ايران، آموزش داده است.» وزارت خارجۀ آمريکا می گويد که از هنگام پايان جنگ اسراييل و حزب الله در سال ۲۰۰۶ ميلادی، جمهوری اسلامی ايران برخلاف قطعنامۀ ۱۷۰۱ شورای امنيت سازمان ملل به تجديد تسليحاتی حزب الله ادامه داده است. در اين گزارش به آموزش اعضای « طالبان » توسط دولت ايران نيز تاکيد و گفته می شود که نيروی قدس سپاه، آموزش های مربوط به واحدهای کوچک تاکتيکی را به طالبان ارايه داده و سلاح های سبک و مواد منفجره در اختيار آنان قرار داده است. در گزارش سالانۀ وزارت خارجۀ آمريکا علاوه براين آمده است که: «به رغم تقاضاهای مکرر پشتيبانی برای ثبات در عراق، مقام های ايرانی به حمايت های مرگبار از گروه های ستيزه جوی شيعه ادامه داده اند و علاوه بر کمک های مالی و آموزشی، آنها را به سلاح های گوناگون مسلح کرده اند که نيروهای آمريکايی و عراقی را هدف قرار می دهند.» ايران، همواره حمايت خود از شبه نظاميان و گروه های تندروی عراقی را تکذيب کرده است، اما در حمايت مالی از برخی گروه های تندرو در فلسطين، گاه علنا رقم پول های اهدايی به آنها را اعلام می کند و همواره، حمايت تبليغاتی گسترده خود را از آنها، دريغ نمی کند. دولت آمريکا در اين گزارش سالانه، نيروی قدس سپاه و حزب الله لبنان را متهم کرده که به طور مشترک به آموزش ستيزه جويان عراقی در خارج از اين کشور برای توليد و استفاده از تکنولوژی انفجاری پيچيده و ساير سلاح های پيشرفته ادامه می دهند. در گزارش وزارت امور خارجه آمريکا درباره وضعيت تروريسم در سال ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ ، از ايران به عنوان فعال ترين دولت حامی تروريسم ياد شده بود.
شمار قربانیان آتش سوزی در روسیه به ۵۰ تن رسید. مقام های روسی می گویند هم اکنون در ۶۰۰ نقطه از این کشور آتش سوزی ادامه دارد. در پی سوختن یک پایگاه نیروی دریایی روسیه در حومه مسکو، دمیتری مدودیف، رئیس جمهوری این کشور، روز پنج شنبه شماری از مقام های نظامی روس را به خاطر ناتوانی در مقابله با این حادثه برکنار کرد.
جبهه مشارکت، مهم ترین حزب جناح اصلاح طلب جمهوری اسلامی، از هواداران «جنبش سبز» خواسته است تا برای همبستگی با زندانیان سیاسی روز شنبه، شانزدهم مرداد، "روزه سیاسی" بگیرند. این حزب در بیانیه یی به اعتصاب غذای شماری از زندانیان سیاسی در زندان اوین اشاره کرده و از مخالفان دولت خواسته است تا با "روزه سیاسی" خود با این زندانیان و خانواده هایشان همدردی کنند. ۱۷ تن از زندانیان سیاسی در زندان اوین بیش از ۱۰ روز است که در اعتراض به وضعیت بد محل بازداشتشان و بدرفتاری ماموران زندان دست به اعتصاب غذا زده اند.
جامعه بین المللی بهائیان می گوید، بازداشت رهبران این اقلیت مذهبی در ایران به مدت ۲ ماه دیگر تمدید شده است. دیان علائی، نماینده بهائیان در مقر سازمان ملل در ژنو، با بیگناه خواندن این افراد گفت، آنها بیش از دو سال است که در بازداشت موقت به سر می برند، در حالی که طبق قوانین خود جمهوری اسلامی این نوع بازداشت نباید بیش از ۲ ماه بدرازا بکشد. بگفته خانم علائی وکلای این افراد به تصمیم قاضی اعتراض کرده اند. همزمان، ۷ تن از رهبران بهائیان ایران بیش از دو سال است که، از جمله به اتهام جاسوسی و اقدام علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی، بازداشت شده اند. دادگاه این متهمان در خردادماه برگزار شد ولی حکم آن ها هنوز اعلام نشده است.
با ادامه اعتصاب غذای ۱۷ زندانی سیاسی در زندان اوین، جبهه مشارکت از همه معترضان به نتایج انتخابات دعوت کرد که به نشانه همبستگی به این زندانیان روز شنبه، روزه سیاسی بگیرند.با ادامه اعتصاب غذای ۱۷ زندانی سیاسی در زندان اوین، جبهه مشارکت، عمدهترین حزب اصلاحطلب ایران، از همه معترضان به نتایج انتخابات دعوت کرد که به نشانه همبستگی به این زندانیان روز شنبه، روزه سیاسی بگیرند. ۱۷ بیشتر بخوانید: جلوگیری نيروهای ضد شورش از تجمع خانواده های زندانيان سياسی در مقابل دادستانی اعتصاب غذا؛ اقدام جمعی ۱۷ زندانی سیاسی برای مطالبه حقوق انسانی جبهه مشارکت: نظام به حکومت استبدادی طاغوتی شبیه شده است تن از زندانیان سیاسی، در اعتراض به شرایط زندان اوین، دوازدهمین روز از اعتصاب غذای خود را پشت سر گذاشتند؛ در میان اعتصابکنندگان بهمن احمدی امویی،کیوان صمیمی روزنامهنگار و مجید توکلی از فعالان دانشجویی دست به اعتصاب خشک زدهاند، که نسبت به وضعیت آنها به شدت ابراز نگرانی شده است. جبهه مشارکت در این بیانیه، سرکوب تجمعهای خیابانی و زندانی کردن «عدهای از بهترین فرزندان» ملت را نتیجه خشم «کودتاگران» از راهپیمایی بزرگ ۲۵ خرداد سال ۸۸ دانسته و تصریح میکند: «جدای از فاجعه کهريزک که کوس رسوايی آن به برکت خون شهدای گرانقدر آن فاجعه، علیرغم فضای بسته رسانهای به گوش همگان رسيد....زندانيان.... اکنون فرصت آن را يافتهاند تا آنچه به آنها رفته است، باز گويند.» جبهه مشارکت، با اشاره به خبرهایی که در روزهای اخیر از زندان اوین منتشر شده، میافزاید: «(این اخبار) حکايت از آن دارد که فاجعه فقط منحصر به کهريزک نبوده است و در زندان اوين و در جايی که دادستان، قاضی و قضاوت، ريشخند بازجويان کجانديش و بیمعيار گرديدهاند نيز رفتارهای فاجعهآميز بسياری با زندانيان شده و میشود که نمونههای اخير آن حکايت آقايان عبدالرضا تاجيک و حمزه کرمی و خبر آقای ابطحی از برگزاری جلسات تمرين برای اعترافات پخش شده در جريان دادگاههای نمايشی و تلويزيونی در سال گذشته است.» اشاره جبهه مشارکت، به «هتک حرمت» عبدالرضا تاجیک در زندان اوین است که وی به اطلاع خانواده خود رسانده بود. همچنین به تازگی، حمزه کرمی، یکی از بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات و سردبیر سایت جمهوریت، در نامهای گفته است که برای اعترافگیری سر او را در توالت فرنگی فرو میکردهاند. همچنین محمد علی ابطحی نیز در سالگرد محاکمهاش در در دادگاههای موسوم به «کودتای مخملی» در صفحه فیس بوک خود نوشته است که سال گذشته در همین روزها مشغول تمرین اعترافات بودیم. در ادامه بیانیه جبهه مشارکت با اشاره به اعتصاب غذای ۱۷ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین آمده است: «اعتصاب غذای عدهای از اين زندانيان ... ما را بر آن می دارد که اگر چه نمیتوانيم رنج و نگرانی آنها را برطرف کنيم و کاری برايشان انجام دهيم حداقل با ابراز همدردی از آلام آنها بکاهيم و دل آنها را با همراهی خويش قدری آرام کنيم .» جبهه مشارکت در پایان «از همه آنان که با حضور در راهپيمايی ۲۵ خرداد سال گذشته همبستگی خود را در اعتراض به کودتای انتخاباتی اعلام کرده» دعوت کرده است «روز شنبه ۱۶/۵/۸۹ را به نشانه همراهی و همبستگی با اعتصاب غذای زندانيان بند ۳۵۰ اوين و خانوادههای نگران آنها که به همراه عزيزانشان در اعتصاب غذا بسر می برند، روزه سياسی بگيرند.»
وزارت خارجه آمریکا روز پنج شنبه گزارشی را منتشر کرد که نشان می دهد شبکه تروریستی القاعده در سال گذشته میلادی "چندین ضربه قابل توجه" را متحمل شده است. این گزارش همچنین القاعده را گروهی خوانده که همچنان می تواند خود را با شرایط "تطبیق" دهد و "بازسازی" کند. وزارت خارجه آمریکا می افزاید، القاعده در سال ۲۰۰۹ برای تامین پول، آموزش نیرو و طراحی حملات، خارج از پاکستان و افغانستان با دشواری هایی روبرو بوده است. در گزارش وزارت خارجه آمریکا، شمار حملات تروریستی القاعده در سال ۲۰۰۹ میلادی یازده هزار مورد با بیش از ۱۵ هزار قربانی اعلام شده است که در مقایسه با سال ۲۰۰۶ به شدت کاهش یافته است.
وزارت دادگستری آمریکا می گوید علیه ۱۴ شهروند این کشور به اتهام حمایت از تروریست های سومالی کیفرخواست صادر کرده است. اریک هولدر، وزیر دادگستری آمریکا، در کنفرانسی خبری در واشینگتن در این باره گفت: "وزارت دادگستری ۴ کیفرخواست جداگانه علیه ۱۴ فرد صادر کرده است. اتهام این افراد دادن پول، پرسنل و خدمات به گروه الشباب، گروه تروریستی مرتبط با القاعده در سومالی است." بگفته وزیر دادگستری آمریکا دو نفر از این ۱۴ نفر بازداشت شده اند. گروه الشباب گروهی اسلامگراست که بیشتر ِ مناطق مرکزی و غربی سومالی را تحت کنترل دارد.
تيم استقلال تهران مسابقه سنگين در خانه ذوب آهن اصفهان را تا ۷۸ دقيقه برده بود، اما گل تماشايی محمد حسينی مدافع پيشتاخته تيم ميزبان نتيجه را يک بر يک کرد و در تبریز نیز بازی دو تیم تراکتور سازی و شهرداری پیروزی نداشت.تيم استقلال تهران مسابقه سنگين در خانه ذوب آهن اصفهان را تا ۷۸ دقيقه برده بود، اما گل تماشايی محمد حسينی مدافع پيشتاخته تيم ميزبان نتيجه را يک بر يک ساخت و مانع پيروزی آبی پوشان با گل دقيقه ۴۱ کاپيتان فرهاد مجيدی شد. اين مسابقه مهيج و تماشايی در حضور حدود ۱۰ هزار تماشاگر انجام شد و استقلال در نيمه نخست برتری نسبی بر ذوب آهن داشت. اما ذوب آهن در نيمه دوم چهره ای تهاجمی به خود گرفت و سرانجام به گل تساوی بخش دست يافت. در اين مسابقه هم پرويز مظلومی مجبور به تعويض فرهاد مجيدی شد که در نيمه نخست بازی درخشانی ارائه داد، اما در نيمه دوم خسته نشان می داد. با تعويض مجيدی استقلال هم گل تساوی را دریافت کرد. پرويز مظلومی پس از پايان مسابقه در اصفهان به خبرنگاران گفت:«ما رو گل هايی که می خوريم بيشتر بايد کار کينم تا بتوانيم ضعف های خود را بپوشانيم. ما می دانستيم که محمد حسينی در ضربات آزاد جلو میآيد و به همين دليل يکی از بازيکنان را مامور کرديم تا وی را مهار کند که متاسفانه بی دقتی کرد و به همين دليل او را جريمه خواهيم کرد.» انتقاد از قطبی مظلومی با پذيرش ناهماهنگی در ميان بازيکنان تيم استقلال دليل را حضور بازيکنان کليدی اش در اردوی تيم ملی در اتريش عنوان کرد. او گفت: «هفته آينده نيز بازيکنان اصلی خود را بايد در اختيار تيم ملی برای ديدار با ارمنستان قرار دهيم و با اين وضعيت نمی دانيم مقابل استيل آذين بايد چه کار کنيم و اين عادلانه نيست. قطبی فکر می کند که تنها بايد خودش پاسخگو باشد و اين را نمی داند که ما هم بايد پاسخگوی ميليونها طرفدار استقلال باشيم. با اين وضعيت ما نمی دانيم که چگونه بايد با فدراسيون کار کنيم.» تيم ذوب آهن: شهاب گردان، حسين ماهينی، علی احمدی، فرشيد طالبی، محمد حسينی، محمد قاضی (از دقيقه ۵۲ ايگور کاسترو)، سينا عشوری، قاسم حدادی فر، اسماعيل فرهادی (از دقيقه ۸۷ اميد ابوالحسنی)، محمدرضا خلعتبری و مهدی رجب زاده (از دقيقه ۶۴ مجيد نورمحمدی). سرمربی: منصور ابراهيم زاده استقلال: محمد محمدی، فرزاد آشوبی، پژمان منتظری، حنيف عمران زاده، مهدی اميرآبادی، فيليپ دسوزا (از دقيقه ۷۲ ايمان مبعلی)، محسن يوسفی، کيانوش رحمتی، آندره لوئيز رگاتری (از دقيقه ۹۰ اندرسون دوسانتوز)، ميلاد می داوودی و فرهاد مجيدی (از دقيقه ۶۶ جواد شيرزاد). سرمربی: پرويز مظلومی تساوی دو تیم تبریزی در مسابقه ديگر نخستين روز هفته سوم ليگ برتر فوتبال ايران، جام خليج فارس، تيم تراکتورسازی تبريز با همشهری تازه صعود کرده اش شهرداری يک بر يک مساوی کرد. سعيد دقيقی در دقيقه ۲۹ گل برتری نيمه نخست شهرداری را به ثمر رساند و در دقيقه ۴۴ داور مهدی کيانی را اخراج کرد تا تراکتورسازی ده نفری کار مشکلی در پيش داشته باشد. اما سرخپوشان پرهوادار تبريزی در دقيقه ۵۶ توسط جاسم کرار عراقی نتيجه را يک بر يک کردند. اين مسابقه با رای کميته انضباطی بدون تماشاگر انجام شد تا در پايان تراکتورسازی چهار امتيازی و شهرداری به نخستين امتياز ليگ برتر دست يابند. مسابقه های ديگر اين هفته جمعه انجام می شود و در مهمترين آنها پرسپوليس ميزبان سايپا است و سپاهان، تيم مدافع عنوان قهرمانی در اهواز به ديدار فولاد می رود. تيم استقلال با اعتراض به انجام بازی چهارشنبه هفته آينده تيم ملی با تيم ملی ارمنستان در ايروان اعلام کرد که از مسابقه روز جمعه آينده با استيل آذين خودداری می کند. ملی پوشان پنجشنبه به تهران باز می گردند.
گزارش ها حاکی است مهدی کروبی که روز پنجشنبه برای شرکت در مجلس ختم راهی مسجد نور در ميدان فاطمی شده بود، مورد حمله عده ای از «نیروهای سازماندهی شده» قرار گرفته است گزارش ها حاکی است مهدی کروبی که برای حضور در مجلس ختم، روز پنجشنبه راهی يک مسجد شده بود، مورد حمله عده ای قرار گرفته است. به گزارش خبرگزاری فارس، آقای کروبی که برای شرکت در مجلس ختم راهی مسجد نور در ميدان فاطمی شده بود، مورد تعرض عده ای قرار گرفته که با سردادن شعار خواهان بيرون رفتن او شده بودند. سايت جنبش راه سبز، «جرس» نیز در گزارشی نوشته است: «پس از اتمام مراسم، جمعيت زيادی از مردم و دوستداران آقای کروبی ايشان را مشايعت می کنند و تا خارج از مسجد همراه او می آيند که اين نيروهای سازمان داده شده شعارهايی چون «مرگ بر ضد ولايت فقيه» را سر می دهند». طبق این گزارش«مردم از اين حرکت به خشم می آيند و قصد حمله به اين افراد را می کنند که آنان با گاز اشک آور و اسلحه مردم را تهديد کرده و موجب پراکنده شدن آنان می شوند». در همین زمینه یک شاهد عینی به رادیو فردا گفت: «بیشتر جمعیت حاضر در مسجد از همزبانان آقای کروبی بودند و به همین دلیل پس از پایان مراسم و به دنبال شعار های لباس شخصی ها علیه مهدی کروبی، واکنش نشان داده و به آنان حمله کردند» این در حالی است که گزارش خبرگزاری فارس حاکی است افراد معترض به سوی آقای کروبی يورش برده و تلاش کردند به طور فيزيکی او را خارج کنند که محافظان آقای کروبی با شليک گاز اشک آور و تيرهای هوايی، آنها را عقب نشاندند. حسين کروبی، فرزند آقای کروبی در گفت وگو با جرس گفت:«امروز (پنجشنبه) که حاج آقا برای مراسم ختم يکی از دوستان قديم خود به مسجد نور در ميدان فاطمی رفته بودند، هنگام ورود با جمعی ده نفره مواجه می شوند که شروع به شعار دادن بر ضد وی می کنند، که حاج آقا اعتنايی نمی کنند و وارد مراسم می شوند.» وی افزود:« پس از اتمام مراسم، جمعيت زيادی از مردم و دوستداران آقای کروبی ايشان را مشايعت می کنند و تا خارج از مسجد همراه او می آيند که همان جريان نيروهای سازمان دهی شده، شعارهايی چون «مرگ بر ضد ولايت فقيه» را سر می دهند. مردم از اين حرکت به خشم می آيند و قصد حمله به اين افراد را می کنند که آنان با گاز اشک آور و اسلحه مردم را تهديد کرده و موجب پراکنده شدن آنان می شوند.» بیشتر بخوانید: کروبی: بخشی از حاکمیت و سپاه پاسداران به دنبال تحریم هستند حمله لباس شخصی ها به مهدی کروبی در مسجد دانشگاه شريف آیتالله صانعی و مهدی کروبی در محاصره هواداران حکومت حسين کروبی در گفت وگو با جرس، از سازمان دهی گروهی با عنوان «نيروهای وفادار پاسداران ولايت» با نام اختصاری «نوپو» توسط سپاه پاسداران خبر داد که از نظر او اکثر اين حوادث و کارشکنی ها توسط اين گروه صورت می گيرد و حتی دليل شکل گيری اين گروه نيز به همين منظور بوده است. حمله های سابقه دار در طول يک سال گذشته بارها مهدی کروبی و اطرافياناش مورد حمله نيروهای سازمان يافته قرار گرفتهاند. حتی يک بار عده ای به مجتمع مسکونی محل زندگی آقای کروبی يورش برده و با شکستن شيشه و شعار نويسی، عليه آقای کروبی تجمع کردند. زمانی هم که آقای کروبی برای شرکت در مراسم ختم پدر محمدرضا عارف ، معاون اول رييس جمهوری ايران در دوران محمد خاتمی، به مسجد دانشگاه صنعتی شريف رفته بود مورد «حمله گروهی ازنيروهای بسيجی» قرار گرفته بود. آقای کروبی واکنش به آن رويداد به «سحام نيوز» گفته بود:« من بسيار متاسفم بسيجی که در زمان امام ۸ سال در جبهه ها جنگيد و از کشور دفاع کرد، کارش به جايی رسيده است که در دانشگاه ها با دانشگاهيان برخورد می کند، در مساجد مردم را کتک بزنند، در رای گيری ها تقلب، در خيابان ها به کشتار مردم، در ۱۴ خرداد جلوگيری از سخنرانی نوه امام، حمله به خانه، دفاتر و مساجد مراجع و در بسياری جاهای ديگر اقداماتی که نام و ياد بسيج را لکه دار کرده اند.» مهدی کروبی اضافه کرده بود:« بنده می گويم اگر زمان شاه يک شعبان بی مخ بود، اکنون اين حاکميت صدها شعبان بی مخ تربيت کرده است و اين افراد بايد بدانند که مهدی کروبی تا آخر ايستاده است و آماده پرداخت هرگونه هزينه ای در اين راه است و تا گرفتن حق مردم از پا نخواهد نشست.»
شرکت نفتی بریتیش پترولیوم، بی پی، تزریق سیمان به چاه نفت در خلیج مکزیک را آغاز کرد. پس از نشت نفت از این چاه به مدت حدود ۱۰۰ روز و وارد شدن خسارات فراوان به محیط زیست، شرکت بی پی، چندی پیش، موفق به مهار آن با استفاده از یک سرپوش شد. تزریق سیمان به چاه در راستای مهار کامل و دائمی آن است. مقام های آمریکایی، درباره پیشرفت کار مهار چاه، تا حدی ابراز خوش بینی کرده اما گفته اند برای کسب اطمینان کامل از موفقیت این عملیات باید حدود ۳ هفته دیگر منتظر ماند.
در پی خشکسالی و گرمای بی سابقه در روسیه، ولادیمیر پوتین، نخست وزیر این کشور، صادرات غله را موقتاً ممنوع اعلام کرد. نخست وزیر روسیه امروز (پنج شنبه) در نشست کابینه کشورش گفت: این اقدام از جمله برای پیشگیری از بالا رفتن بهای مواد غذایی در پیش گرفته شده است. تصمیم آقای پوتین زمانی اعلام شد که روسیه، بر اثر گرمای بی سابقه، با آتش سوزی های گسترده و تخریب ۲۰ درصد از محصولات غله خود روبرو شده است.
نشست روسای جمهوری ایران ، افغانستان و تاجیکستان عصر پنجشنبه در تهران برگزار شد طرفین در این نشست توافق کردند كميسيون مشترك پی گیری توافقات سه كشور با حضور وزراي خارجهي آنها تشكيل شود . امام علی رحمان رییس جمهوری تاجیکستان در این نشست گفته بود که این نشست نباید فقط آمد و شدی بی نتیجه باشد و ضروری است که توافقات آن پی گیری شود . نشست پنجم روساي جمهور كشورهاي فارسيزبان ايران، افغانستان و تاجيكستان قرار است در كابل برگزار خواهد شد
محمد مصطفایی، وکیل دادگستری، که همسرش همچنان در زندان است و خود نیز از کشور خارج شده، در گفتوگو با رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی از آخرین وضعیت خود میگوید؛ به گفته محمد مصطفایی وی از سازمان ملل در ترکیه تقاضای پناهندگی کرده و منتظر است که به وی اجازه خروج به کشور سوم را بدهند.محمد مصطفایی، وکیل دادگستری که همسرش همچنان در زندان است و خود نیز از کشور خارج شده، در گفتوگو با رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی از آخرین وضعیت خود میگوید؛ به گفته محمد مصطفایی وی از سازمان ملل در ترکیه تقاضای پناهندگی کرده و منتظر است که به وی اجازه خروج به کشور سوم را بدهند. ـ رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی: آقای مصطفایی! اول بفرمایید چطور توانستید از ایران خارج شوید. تحت چه شرایطی خارج شدید؟ محمد مصطفایی: دوم مرداد ماه قرار بود به زندان اوین بروم و به دادسرای شهید مقدس خودم را معرفی کنم؛ صبح ساعت ۹ رفتم با بازپرس شعبه نزدیک به سه ساعت صحبت کردم. در مورد کارهایی که انجام میدادم سئوالاتی را پرسیدند و در نهایت به اتمام رسید. از آن دادسرا که مستقر در زندان اوین است و واقعاً رفت و آمد به آنجا بسیار مشکل است و هیچ وکیلی را اجازه رفتن به آنجا نمیدهند، به من گفتند که شما آزاد هستید. من بیرون رفتم. در آن روز من هیچ تلفنی نداشتم که بخواهم با کسی تماس بگیرم. فقط بیرون رفتم یک آقایی آنجا بود من از ایشان تلفنش را گرفتم و به خانمم اطلاع دادم که مشکل من حل شده و من الان بیرون هستم. جلسات مختلفی داشتم. به جلساتم رسیدم. ساعت پنج بعد از ظهر بود که به دفترم رفتم و در دفتر به من گفتند که چند نفر اینجا آمدند و میخواستند شما را بازداشت کنند. به خانمم زنگ زدم ،خانمم گفت که ساعت یک دو بعد از ظهر یک آقایی از شعبه دوم بازپرسی زنگ زد و گفت حتماً باید آقای مصطفایی بیاید و الا جلبش میکنیم. وقتی که من متوجه شدم که برای جلب من آمدهاند، این برای من یک مقدار زیادی سنگین بود. در دفترم منتظر بودم ولی هیچ کس نیامد. بعد از ساعتها من به پدر خانمم زنگ زدم ایشان گفتند ماموران پلیس فرشته همسرم و برادرش فرهاد را دستگیر کردهاند. بعد از اینکه همسرم و بردارش را دستگیر کردند، من مصمم شدم که خودم را معرفی نکنم، هرچه میخواست پیش بیاید تحمل کنم. در هر صورت چند روز گذشت و دیدم که صراحتاً اعلام میکنند که خانم من و برادرش رابه گروگان گرفتهاند و تا زمانی که محمد مصطفایی مراجعه نکند ما این دو نفر را آزاد نمیکنیم. من تصمیم گرفتم از ایران خارج شوم. چون میدانستم ممنوعالخروج خواهم شد و به مرز ایران به ترکیه آمدم و خودم را در شهر وان به سازمانهای حقوق بشری معرفی کردم و آنها هم به وزارت کشور اینجا اعلام کردند. در شهر وان سوار هواپیما شدم و به استانبول آمدم و در استانبول پلیس من را پیج کرد و من به دفتر پلیس رفتم و الان در استانبول منتظر هستم که دولت ترکیه اجازه خروج من را به یک کشور سوم بدهد. ـ یعنی تقاضای پناهندگی هم کردید؟ به دلیل اینکه ویزای شنگن دارم و پاسپورتم هم پاسپورت اصلی است تقاضای پناهندگی نکرده بودم؛ از سفارت نروژ آمدند و گفتد ما حاضریم که آقای مصطفایی را به عنوان شهروند قبول کنیم و مقدماتش را فراهم کردند؛ نامهنگاری کردند ولی در نهایت به صورت اجباری برای پناهندگی در سازمان ملل ثبت نام کردم و نمایندههای سازمان مل لاینجا آمدند و از من خواستند که فرمهایشان را پر کنم و من این کار را کردم و قرار شد این پروسه هم انجام شود. ـ حتماً تصمیم دشواری برای شما بود با توجه به اینکه خانمتان هنوز در زندان هستند، دختر کوچک شما در ایران مانده ولی با این حال خودتان را ناگزیر دیدید که از ایران خارج شوید؟ من حقیقتاً فکر نمیکردم که در دستگاه قضایی ما انسانهایی وجود داشته باشند که بویی از انسانیت نبرده باشند. من هیچ فکر نمیکردم که این قدر بیقانونی در دستگاه قضایی ما باشد. فکر نمیکردم که بخواهند خانم مرا نزدیک به دو هفته به خاطر گناهی که مرتکب نشده در بازداشت نگاه دارند. به خاطر اینکه هیچگونه ایشان دخالتی در کارهای من نداشتند. در پروندههای من دخالت نداشتند. ایشان از زمانی که با من زندگی کردند، رابطه زناشوییمان به گونهای بود که من هیچوقت کارم را به منزل نمیبردم. بعد از اینکه پارمیدا به دنیا آمد، تمام فکر و ذکرشان و هم و غمشان این بود که پارمیدا را به درستی تربیت کنند. ایشان درس میخواندند. کارشناس ارشد حقوق بشر از دانشگاه مفید قم هستند. در هر صورت من فکر نمیکردم در دستگاه قضایی ما انسانهایی باشند که بویی از انسانیت نبرند و همسر مرا اینقدر تحت فشار قرار دهند به خاطر این که من خودم را معرفی بکنم. من خودم را هرگز معرفی نخواهم کرد مگر اینکه دستگاه قضایی ما از آن وضعیتی که هست خارج شود. در دادسرای شهید مقدس که مستقر در زندان اوین است، انسانهای بیگناه به ناحق محاکمه میشوند و با بدترین وضعیت تحت شکنجه قرار میگیرند؛ نزد بازپرس با چشم بند بازجویی میشوند . تا زمانی که این مراجع قضایی تشریفاتی و غیرقانونی از دستگاه قضایی برداشته نشود، من خودم را معرفی نخواهم کرد. هیچ ابایی از هیچ محاکمهای ندارم. به خاطر اینکه گناهی مرتکب نشدهام. ـآیا به خانواده شما گفتند که چرا میخواستند شما را جلب کنند؟ علتش رسمیاش چه بود؟ چه اتهامی به شما وارد کردند؟ زمانی که من رفتم و بازجویی دادم، صحبت از این بود که من چرا به این نوجوانان کمک میکنم، چرا وکیل هستم و به صورت رایگان دارم این کار را انجام میدهم؛ چرا برای کمک به نجات جانشان حسابی باز کردهام و از آن حساب استفاده میکنم برای اینکه دیه اینها را پرداخت کنم. و اتهام دیگری به من نزدند. من واقعاً نمیدانم چرا دستور جلب مرا صادر کردند. ـ برخی از همکاران شما معتقد بودند که این حکم جلب احتمالاً به خاطر دفاع شما از خانم سکینه محمدی آشتیانی که به سنگسار محکوم شدهاند و در غرب خیلی سر و صدا کرد، بوده است. در هر صورت اگر آن هم باشد، من وکیل خانم خانم سکینه محمدی بودم و این حق را داشتم که از حقوق ایشان دفاع کنم. وکیل دادگستری تمام توانش را باید به کار ببرد برای اینکه موکلش را از مجازاتی که ناعادلانه است نجات دهد. من هم وظیفه خودم دانستم که جان سکینه محمدی را نجات دهم. به خاطر اینکه دستگاه قضایی کمک نکرد برای اینکه ایشان از سنگسار نجات پیدا کند، من صدای دادخواهی ایشان را به گوش جهانیان رساندم تا از این طریق بتوانند دستگاه قضایی را وادار کنند که از جان سکینه محمدی بگذرند و ایشان را از سنگسار رها کنند. ـ همانطور که خودتان هم اشاره کردید، وکالت شماری از کودکان مجرم را بر عهده دارید که بعضیهایشان هم با خطر اعدام مواجه هستند. الان تکلیف اینها چه می شود. الان چند نفر پرونده شان دست شما بوده؟ من وکالت ۴۰ نفر را در چند سال گذشته به عهده داشتم. توانستم در این مدت ۱۸ نفر را نجات دهم. ۴ نفر متاسفانه به اعدام محکوم شده بودند و اعدام شدند. بقیه هم در حال حاضر در حال انجام است و بعضی از آنها در خطر اعدام قرار دارند و من نمیدانم که با وجود اینکه من نیستم چه کار باید کرد. مطمئن هستم که اگر از نظر بینالمللی از حمایتهای مستقلی برخوردار شوند این امکان برای من وجود دارد که بتوانم از خارج از کشور از حقوق آنها دفاع کنم و نگذارم که آسیبی به آنها وارد شود. ـ فکر میکنید الان این مسئله که برای شما پیش آمده، بر کار همکاران و وکلای دیگر مثل شما که پروندههای حساس را در ایران دنبال میکنندچه تاثیری داشته باشد؟ متاسفانه به نظر من یکی از اهداف دستگاه قضایی اینست که با تحت فشار قرار دادن وکلا و خانوادهشا، آنها نتوانند به درستی از حقوق موکلان شان دفاع کنند. این را هم عرض کنم که برادر خانم من و پدر خانم من که دستگیر شده بودند، دو روز گذشته آزاد شدند و در حال حاضر تنها خانم من در بازداشت است. ـ آیا اطلاع دارید که با خانم شما چه کار میخواهند بکنند؟ من بعید میدانم که دستگاه قضایی بخواهد ایشان را نگاه دارد. واقعاً اگر بخواهد نگاه دارد این یک افتضاح قضایی است و افتضاح سیاسی است. چرا باید یک نفر را به خاطر دیگری گروگان بگیرند؟ به نظر من این شایسته دستگاه قضایی نیست. اصلاً دور از مسلمانی است. دور از این است که یک مسلمان کاری انجام دهد. من از همین طریق از دستگاه قضایی، از مسئولان قضایی، از دادستان تهران میخواهم که ادامه بازداشت غیرقانونی همسرم را متوقف کنند و ایشان را هرچه سریعتر آزاد کنند. من هرگز خودم را معرفی نخواهم کرد مگر اینکه دولت ترکیه بخواهد مرا به ایران تحویل دهد. - یعنی چنین احتمالی وجود دارد که شما را به ایران تحویل دهند؟ من این را نمیدانم ولی با توجه به مسائل دیپلماتیک که بالاخره در کل جهان شاهدش هستیم و بده بستانهایی که میکنند این احتمال وجود دارد که این کار انجام شود ولی تا به حال که به من چیزی نگفتهاند و قول مساعد دادهاند که چنین اتفاقی رخ ندهد.
باراک اوباما ، رييس جمهوری آمريکا، گفت هنوز خواهان گفت وگو با تهران است، به شرط اين که ايران گام های روشنی را برای انجام مذاکره بردارد و نگرانی های بین المللی در مورد برنامه هسته ایش را برطرف کند.باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، گفته است هنوز خواهان گفت وگو با تهران است، به شرط اين که ايران گام های روشنی را برای انجام مذاکره بردارد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، باراک اوباما در جمع معدودی از خبرنگاران در کاخ سفيد گفت:«خيلی مهم است که راهی به ايران نشان داده شود و ما بتوانيم مطمئن شويم که ايران در پی دستيابی به بمب اتمی نيست. آنها (ايران) بايد بدانند که چه زمانی می توان به درخواست آنها، پاسخ مثبت داد.» آقای اوباما گفته اين امکان وجود دارد که آمريکا بپذيرد ايران از فناوری صلح آميز اتمی برخوردار شود. ولی پيش از آن ايران بايد اقدامات اعتماد سازی انجام داده و اين اطمينان را ايجاد کند که به دنبال بمب اتمی نيست. بیشتر بخوانید: احمدىنژاد: بوش از گفتوگو واهمه داشت، با اوباما مذاكره میكنم واکنش کاخ سفید به پيشنهاد احمدی نژاد برای مذاکره با اوباما آمریکا: نظام تحريم ها علیه ایران هر روز بيشتر تقويت می شود رييس جمهوری آمريکا همچنين گفته که مقامات جمهوری اسلامی از تحريم ها تحت فشار هستند و آسيب آن را فهميده اند اما هنوز سياست های خود را تغيير نداده اند. باراک اوباما گفت:«شايد اين باور ايدئولوژيک آنها (ايران) باشد که بايد هر طور شده راه دستيابی به بمب اتمی را دنبال کنند وگرنه يک ارزيابی هزينه – فايده در اين مسئله نشان می دهد که اوضاع در چه حالی است.» رييس جمهوری آمريکا افزود:«تغيير مسير دادن در راه ايرانی ها خيلی سخت است و با اين که اين تحريم ها دردآور و دردسرساز است اما از حالا سرو صدای (تاثير تحريم ها) به گوش می رسد و آنها (مقامات ايران) متعجب هستنند که ما چطور موفقيت آميز اين کار را دنبال کرديم.» محمود احمدی نژاد روز دوشنبه پيشنهاد کرده بود در جريان حضور در مجمع شورای عمومی سازمان ملل در ماه آينده، با حضور رسانه ها و رو در رو، با باراک اوباما ديدار کرده و درباره اداره امور جهان با او صحبت کند. وی گفته بود:«سال گذشته هم که میخواستيم بياييم نيويورک، اعلام کرديم که آماده گفتوگو با آقای اوباما هستيم. ما قرار است آخر شهريور برای نشست مجمع عمومی به نيويورک بياييم. آماده هستيم بنشينيم با آقای اوباما رو در رو، و مرد و مردانه البته آزاد و در برابر رسانهها، مسائل جهان را روی ميز بگذاريم و ببينيم که راه حل چه کسی بهتر است». رابرت گيبس سخنگوی کاخ سفيد روز سه شنبه این پیشنهاد محمود احمدی نژاد را رد کرد و گفت که آمريکا حاضر به گفت وگو با تهران است اگر ايران به طور جدی به دنبال گفت وگو باشد و تا اين لحظه، ايران هيچ گونه جديتی نشان نداده است. ايران و ايالات متحده آمريکا از ۳۰ سال پيش تا کنون روابط ديپلماتيک با يکديگر ندارند و تنش ميان اين دو کشور همواره يکی از بزرگترين چالشهای جهانی بوده است. آمريکا و متحدان غربی آن نگران هستند که ايران در پوشش فعاليتهای هستهای خود به دنبال ساخت بمب اتمی باشد ولی تهران، اين برنامه را صلحآميز توصيف میکند. شورای امنيت سازمان ملل برای وادار کردن ايران به متوقف کردن برنامه غنیسازی خود قطعنامه ۱۹۲۹ را روز نهم ژوئن سال جاری تصويب کرد.
اقدام ارتش اسرائيل در بريدن تک درختی در مرز اين کشور با لبنان با اين هدف که «تروريستی» نتواند پشت آن پنهان شود، اين هفته کشورهای اسرائيل و لبنان را به آستانه جدی ترين تنش نظامی چهارسال اخير کشاند، و ازتهران و دمشق و تا شورای امنيت به آن واکنش نشان دادند اما همين تک درخت به نمادی ديگرازحساس بودن همين چند کيلومترمرزهای کوتاه اين دو کشورتبديل شداقدام ارتش اسرائيل در بريدن تک درختی در مرز اين کشور با لبنان با اين هدف که «تروريستی» نتواند پشت آن پنهان شود، اين هفته کشورهای اسرائيل و لبنان را به آستانه جدی ترين تنش نظامی چهار سال اخير کشاند، و از تهران و دمشق و تا شورای امنيت به آن واکنش نشان دادند اما همين تک درخت به نمادی ديگر از حساس بودن همين چند کيلومتر مرزهای کوتاه اين دو کشور تبديل شد. اين تک درخت، روز چهارشنبه و يک روز پس از نبرد مسلحانه و کم سابقه ارتش های اسرائيل و لبنان با حضور شمار چشمگيری از نيروهای ارتش اسرائيل و درميان نگاه صدها نفر از نيروهای ارتش لبنان که در آن سوی مرز شاهد رخدادها بودند بريده شد. بريدن اين تک درخت بهای سنگين و کاملا بدور ازانتظاری گرفته بود؛ برسر آن جان يک افسر بلند پايه اسرائيلی و چهار لبنانی گرفته شده بود و منطقه و جهان در دغدغه ای عميق خاطر فرو رفتند که مبادا همين اختلاف کوچک به جنگ ديگری در خاورميانه مبدل شود. همه ارزيابی ها درمورد وقوع نبردی جديد دراين منطقه، احتمال درگير شدن ارتش اسرائيل و حزب الله لبنان را مطرح می کرد و کمتر کسی می توانست تصور کند که ارتش مرکزی لبنان که قوای کوچک و فاقد امکانات و به گفته بسياری، فاقد اعتماد به نفس کافی برای درگير شدن در نبرد با ارتش اسرائيل است، خود را وارد کارزاری مسلحانه با نيروهای اسرائيلی کند. سازمان ملل اکنون تاييد می کند که ارتش اسرائيل پيشتر به نيروهای يونيفيل، سپاه ناظر سازمان ملل مستقر درپائين تر از خط رودخانه ليتانی، اگاهی پيشاپيش داده بود که می خواهد اين تک درخت باقی مانده درنزديکی خط مرزی را که درخاک اسرائيل قراردارد، قطع کند زيرا همه نقاط مرزی بايد برای ارتش اسرائيل قابل رويت باشند. يونيفيل چهارشنبه تاييد کرد که سربازان ارتش اسرائيل با همآهنگی نيروهای سازمان ملل برای بريدن آن درخت اقدام کردند. يونيفيل دربيانيه چهارشنبه خود تاکيد کرد که شماری از سربازان ارتش لبنان دستخوش سو تفاهم شده و فکر کرده بودند که اين درخت در خاک لبنان قرار داشته است. درگيری سه شنبه پس از ساعاتی کنترل شد و فرماندهان ارتش لبنان از طريق فرماندهان نيروهای سازمان ملل به ارتش اسرائيل پيام دادند که خواهان پايان نبرد هستند، و ژنرال گادی آيزنکوت، فرمانده شاخه شمال ارتش اسرائيل اعلام کرد که «اين درخواست را پذيرفتيم و نبرد پايان می گيرد». هرچند اوضاع ظاهرا زير کنترل درآمده اما شمار نيروهای اسرائيلی ولبنانی دراين سو و آن سوی مرز افزايش يافته؛ ژنرال های اسرائيلی از محل ديدار کرده اند و ژنرال ژان قهوه چی، فرمانده ارتش لبنان نيز خود چهارشنبه تا نقطه صفرمرزی پايين آمد و با نيروهايش ديدارکرد و بر لزوم ادامه آماده باش کامل آنها تاکيد کرد. اکنون درلبنان نيز عواملی ضمن نکوهش شديد اسرائيل، تاييد می کنند که نخستين گلوله ها از اسلحه سربازان لبنانی شليک شد. روزنامه الاخبار، که به حزب الله لبنان وابستگی دارد و يک خبرنگار خود اين روزنامه نيز درآتشباری سه شنبه کشته شد، چهارشنبه نوشت که سربازان لبنانی برای بيان جديت خود در مخالفت با اقدام ارتش اسرائيل در بريدن آن درخت، اولين گلوله ها را شليک کردند؛ گلوله هائی که افسر۴۶ ساله احتياط ارتش اسرائيل را که فرمانده واحد اسرائيلی درمحل بود، در جا کشت و يک سروان دوره احتياط ارتش اسرائيل را که اتيوپيايی تبا راست، زخمی کرد و در واکنش اسرائيل نيز سه نظامی لبنانی و خبرنگار الاخبار کشته شدند. حزب الله در رخدادهای سه شنبه ايفاگر نقشی نبود اما المنار، شبکه تلويزيونی حزب الله لبنان بلافاصله خبرنگاران خود را درمحل مستقر کرده و گزارش های مستقيم آن ساعت ها التهاب زيادی درمنطقه ايجاد کرد و پای فيلمبردارش نيز دربرابر دوربين ها گلوله خورد. به رغم درگير نبودن مستقيم حزب الله دراين رخداد، حسن نصرالله درسخنرانی شامگاه سه شنبه خود (سخنرانی که از مدت ها قبل موعد آن اعلام شده بود و با رخدادهای مسلحانه سه شنبه ارتباط مستقيم نداشت) گفت که حزب الله پشتيبان ارتش لبنان است و ارتش لبنان نيز پشتيبان «مقاومت» است، و تهديد کرد که «اگردستی دوباره به سوی ارتش لبنان دراز شود، مقاومت اين باردخالت خواهد کرد». حسن نصرالله در این سخنرانی نيزمدعی شد که «اسرائيل رفيق حريری را کشته است» اما خود پيشتر تاکيد کرده که ديوان جنائی بين المللی ويژه رسيدگی به قتل نخست وزيرپيشين لبنان، می خواهد که «به ناحق» حزب الله را عامل اين ترورسياسی معرفی کند. اسرائيل: حزب الله نقشی نداشت اسرائيل نيز تاييد می کند که حزب الله در آتشباری روز سه شنبه نقشی نداشته است. اهود باراک وزير دفاع اسرائيل چهارشنبه با مبری دانستن حزب الله در ايفای نقشی طی درگيری خونين سه شنبه گفت که حتی فکر می کند که هيچ کسی در ستاد فرماندهی ارتش لبنان برای چنين رخدادی برنامه ريزی نکرده بود. اهود باراک برخی اظهارنظرهای کارشناسان و رسانه های اسرائيلی را دراين مورد که اونيفورم پوشان ارتش لبنان درواقع مجری منويات حزب الله بودند، در مورد اين حادثه مشخص رد کرد. اما حزب الله ديگر تنها يک ارتش چريکی مجزا نيست بلکه ممکن است که بسياری از نيروهای ارتش لبنان نيز مدافع، يا دست کم هسمو با مواضع حزب الله باشند؛ امری که نتيجه تلاشهای دامنه دار حزب الله در طول چند دهه است تا خود را از اتهام اينکه صرفا بازوی چريکی وابسته به ايران و مجری خواسته های حاکميت ايران است برهاند و خود را يک نيروی کاملا ملی لبنان به تصوير بکشد. برخی از مقامات اسرائيلی نيز تاييد می کنند که حزب الله در مقطع کنونی اصولا خواهان درگيری جديدی با اسرائيل نيست. دانی ياتوم، ژنرال ذخيره اسرائيلی و رئيس پيشين موساد چهارشنبه ارزيابی کرد که منفعت سوريه، حزب الله و کشور لبنان در ايجاد درگيری با اسرائيل نيست، و مدعی شد که تنها عامل منطقه ای که «مشتاقانه» منتظر وقوع رخدادهايی از اين دست برای بهره گيری به سود خود است، به گفته او کسی جز«جمهوری اسلامی ايران» نيست. مسوول نظامی حزب الله درجنوب لبنان، شيخ نبيل کاووک هفته گذشته در مصاحبه ای با العالم، شبکه تلويزيونی عرب زبان جمهوری اسلامی ايران، گفته بود که حزب الله نيرويش را در درگيری های کوچک هرز نمی کند و خود را برای نبرد بزرگ تر آماده می کند اما هنوز زمان آن نرسيده است. درگيری و کمک های نظامی درگيرشدن ارتش مرکزی و بشدت کم بضاعت لبنان درنبرد مسلحانه با اسرائيل، امری است که هرگز سابقه نداشته است زيرا همه مقابله های نظامی دهه های اخيرميان ارتش اسرائيل دراين منطقه با شبه نظاميان فلسطينی و لبنانی بوده است. چند گلوله ای که سربازان لبنانی دراين آتشباری روز سه شنبه دربرابرارتش اسرائيل به کاربرد ممکن است زيان جدی متوجه ارتش لبنان کند. کنگره آمريکا باراک اوباما رئيس جمهوری اين کشور را زيرفشار گذاشته تا از دادن بودجه چند صد ميليون دلاری به عنوان کمک بلاعوض ساليانه به ارتش لبنان خودداری کند. شماری از سناتورها و اعضای مجلس نمايندگان آمريکا باراک اوباما را مورد انتقاد قرارداده و گفته اند که آمريکا نبايد ارتشی درمنطقه را تقويت کند که در برابر ارتش مهم ترين همپيمان آمريکا می ايستد. اسرائيل به فرانسه نيز که حامی سنتی لبنان است، هشدار داده که بايد کمک های نظامی خود به ارتش لبنان را قطع کند زيرا فرانسه پيشتربه اسرائيل «اطمينان» داده بود که تقويت ارتش لبنان را به اين دليل ضروری می داند که درمقابل حزب الله بايستد نه در برابر ارتش اسرائيل. آمريکا و فرانسه دريک سال اخير تاکيد داشتند که بهتراست ارتش لبنان ازسوی غرب، همپيمانان اسرائيل تقويت شود تا ايران. حمهوری اسلامی ايران سال گذشته برای نخستين بار آشکارا از تمايل خود برای تقويت ارتش مرکزی لبنان سخن گفته بود. هنگامی که ژنرال ميشل سليمان پائيز گذشته در نخستين ماههای رياست جمهوری اش به ايران دعوت شد، سران جمهوری اسلامی ايران تاکيد کردند که ايران آماده تقويت ارتش لبنان نيز هست و وزير دفاع ايران بر دادن پدافند هوائی به ارتش لبنان تاکيد کرده بود؛ امری که اسرائيل به آن حساسيت زياد نشان داد و نگران شد که ارتش لبنان با استفاده از اين سيستم، در پروازهای شناسائی ارتش اسرائيل خلل ايجاد کند. حسن نصرالله نيز سال گذشته تاييد کرد که او هم به دولت و ارتش لبنان توصيه کرده که اگربخواهند، می توانند از ياری های نظامی ايران برخوردار شوند. اما نصرالله سپس در واکنش به انتقادهايی که ازسوی ملی گرايان لبنانی متوجه اين اظهارات او شد، گفت که سخنانش تنها در حد «توصيه و پيشنهاد» بوده و گفته است که درصورت تمايل آنها، وی می تواند از نفوذ خود بر ايران استفاده کند. حزب الله ملی است نه «بازوی ايرانی» کارشناسان نظامی در غرب می گويند که تقويت چشم گير زرادخانه حزب الله و مجهز شدن آن به دهها هزار راکت و موشک که اکنون به گفته حسن نصرالله، سراسر خاک اسرائيل، و نه تنها بخشهايی از شمال اين کشور را زير پوشش دارد، درصورت وقوع يک نبرد منطقه ای، ازجمله درگير شدن اسرائيل و ايران در دو سوی نبرد، ممکن است که به کارايران بيآيد هرچند که هيچ اطمينانی نسبت به اينکه براستی حزب الله بتواند يا حتی بخواهد آشکارا به عنوان بازوی منطقه ای ايران عمل کند، وجود ندارد بويژه اينکه حسن نصرالله درسالهای اخير تلاش کرده که هرچه بيشتر شبه نظاميان و زرادخانه رو به گسترش حزب الله را سلاحی برای دفاع از لبنان معرفی کند. تاکيد بر«لبنانی بودن و ملی بودن» حزب الله درحالی است که حجت الاسلام جعفرشجونی، عضو جامعه روحانيت مبارز و حامی مهم محمود احمدی نژاد هفته گذشته درپايان سفرهشت روزه ای که به لبنان داشت و ضمن آن نيز دو ساعت و نيم نيز با حسن نصرالله ديدار کرده بود، دربازگشت به تهران گفت که «سيد حسن تاکيد داشت که نيروهای حزب الله سربازان امام خامنه ای هستند» و اطمينان داد که اگر اسرائيل «شرارتی عليه ايران انجام دهد، حزب الله نيز واکنش فوری به اسرائيل نشان خواهد داد». حساسيت نسبت به واکنش احتمالی ايران هرچند سوريه نيز درهمان روز درگيری روزسه شنبه تاکيد کرده بود که در کنار لبنان می ايستد اما حساسيت ها نسبت به واکنش احتمالی ايران به اين ماجراها نظر به اظهارات روزهای اخيراحمدی نژاد بيشتر است. محمود احمدی نژاد درتماس تلفنی سه شنبه با بشاراسد رئيس جمهوری سوريه و ميشل سليمان رئيس جمهوری لبنان، حمايت ايران از لبنان و مقاومت لبنانی، و «نزديک بودن پايان عمر اسرائيل» را تکرار کرد. يک روز پيش از آن نيز، رسانه های ايران گفته بودند که حميد بهبهانی وزيرراه و ترابری ايران با پيامی از احمدی نژاد برای بشاراسد، به ديدار رسمی سه روزه به سوريه رفته است اما تاکيد شده بود که اين پيام حامل تکراردعوت ازبشاراسد برای سفردرهمين تابستان به ايران است. احمدی نژاد درروزهای اخير پيشگويی کرده که «همين تابستان جنگی عليه دو کشورفقيربيچاره منطقه (منظور؛ لبنان و سوريه) طبق سناريوی آمريکايی با اجرای اسرائيل راه اندازند» اما تاکيد کرده که «فلش واقعی چنين جنگی به سوی ايران است» زيرا «شهامت درگيرشدن مستقيم با ايران را ندارند». احمدی نژاد در سفر اخير خود به سوريه، با حسن نصرالله برسر ميز شام بشار اسد نشست و به نصرالله گفت «اگراين بارجنگی درمنطقه درگيرد، بايد کار رژيم صهيونيستی را يکسره کرد»؛ نظری که او بارها درديدارهای هفته های اخيرخود با سران حماس، جهاد اسلامی فلسطين و ديگرسران گروههای عضو «جبهه مقاومت» تکرارکرد. ايران همواره مناسبات نزديک با حسن نصرالله را مايه افتخار دانسته و شکل گيری و قوام حزب الله، و نيز تقويت آن درطول حدود سه دهه را الهام گرفته از افکار آيت الله خمينی معرفی می کند. اما اسرائيل و غرب تاکيد دارند که تنها «الهام و تاثير معنوی» نيست بلکه زرادخانه پر از راکت ها و موشکهای حزب الله و آموزش گسترده نظامی نيروهای لبنانی نيز همچنان بخشی مهم از برنامه های سپاه پاسداران ايران است. گزارشهای اطلاعاتی می گويد که از زمان اعزام سردار «مهدوی»، يکی از فرماندهان شاخه قدس سپاه پاسداران به لبنان، که جايگزين عماد مغنيه، بلند پايه ترين مسوول نظامی حزب الله شده است، تقويت بيشتر حزب الله شتاب گرفته هرچند که حسن نصرالله هيچ گاه به منابع مالی که موجب افزوده شدن دهها هزار راکت و موشک به زرادخانه حزب الله شده و يا سايرمنابع مالی سازمان خود اشاره ای نمی کند. کلام پايانی، درگيری مسلحانه سه شنبه تنها يکی دو روزپس از سفر بی سابقه ملک عبدالله پادشاه عربستان، بشاراسد رئيس جمهوری سوريه و شيخ حمد بن خليفه آل ثانی امير قطر به لبنان رخ داد. همگی آنها برای بيان حمايت از لزوم ثبات لبنان به اين سفر رفتند اما اکنون، ناظران بسياری در لبنان می گويند که اين سفرهای سران نيز اثر جدی نداشته است. وعليرغم بازگشت آرامش به مرزهای اسرائيل و لبنان، هرچند که آرامشی لرزان است، همگان در خاورميانه اتفاق نظر دارند که ممکن است هر لحظه هر گونه رخدادی دوباره آتش نزاع را روشن کند؛ چه نبرد بر سر درخت و درختچه ای باشد چه مسائل ديگری که هنوز شايد حتی نتوان آنرا حدس زد.
نشست روسای جمهوری ايران ، افغانستان و تاجيکستان در تهران در حال برگزاری است. طرفين در اين نشست توافق کردند کميسيون مشترک پی گيری توافقات سه کشور با حضور وزرای خارجهی آنها تشکيل شود . امام علی رحمان رييس جمهوری تاجيکستان در اين نشست گفته بود که اين نشست نبايد فقط آمد و شدی بی نتيجه باشد و ضروری است که توافقات آن پی گيری شود . نشست پنجم روسای جمهور کشورهای فارسیزبان ايران، افغانستان و تاجيکستان قرار است در کابل برگزار خواهد شد.
رادیو فردا نگاهی به ارقام و اعدادی دارد که این هفته ایران، دنیایی چند رقمی را روایت می کند از جمله کاهش سه دهم درصد نرخ تورم، ۲۵۰ هزار ميليارد تومان حجم نقدينگی در گردش و هدیه نوزادان متولد سال ۱۳۸۹ به بعد. ۷ سال ديگر اولين انسان ايرانی به فضا فرستاده می شود. محمود احمدی نژاد در شبکه تلويزيون استانی همدان گفت برنامه سازمان فضايی ايران در مورد اعزام فضانورد به فضا ، برای سال ۱۴۰۳ تنظيم شده بود اما دولت تصميم گرفته ايران ۷ سال زودتر از اين تاريخ انسان به فضا بفرستد. ۲۶۷ هزار نفر در ۱۴ سال اخير در پی تصادف رانندگی در ايران کشته شده اند. در گزارش «پژوهشکده حمل و نقل» اعلام شده که «برآورد هزينههای تصادفات جادهای ايران» این آمار را نشان می دهد و از اين بابت تنها در سال ۸۶ خسارتی بالغ بر ۱۸ هزار و ۵۰۰ ميليارد تومان معادل ۱۸ ميليارد و ۵۰۰ ميليون دلار به کشور وارد شده است. ۰.۳ درصد کاهش نرخ تورم در کشور است. محمود بهمنی، رئيس بانک مرکزی گفت:در پايان ماه گذشته (تير) تورم ۹.۴ به ۹.۱ درصد رسيد و اميدواريم که در ماههای آينده تا ۰.۲ درصد ديگر کاهش پيدا کند. ۲۵۰ هزار ميليارد تومان حجم نقدينگی در گردش در ايران است. روزنامه جهان صنعت نوشت کارنامه مديريت رئيس بانک مرکزی نشان میدهد از شهريورماه ۸۶ تا تيرماه ۸۹ حجم نقدينگی از۱۶۴ هزار ميليارد تومان به۲۵۰ هزار ميليارد تومان رسيده است. ۲۱ استان با افزايش نرخ بيکاری روبرو بوده اند. روزنامههای جمهوری اسلامی، دنيای اقتصاد و تهران امروز گزارش بانک مرکزی و مرکز آمار ايران درباره افزايش نرخ بيکاری در ۲۱ استان کشور طی سال ۸۸ را مورد توجه قرار دادهاند. براساس اين گزارشها، استانهای همدان و قزوين بيشترين افزايش نرخ بيکاری و خراسان شمالی پايينترين نرخ بيکاری را در اين مدت تجربه کردهاند. ۱ ميليون تومان، مبلغی است که قرار است به نوزادان متولد سال ۱۳۸۹ به بعد، متقارن با روز نيمه شعبان اهدا شود. احمد توکلی نماينده مجلس شورای اسلامی، تصميم دولت برای اعطای اين پول برای نوزادان را يک «تصميم اشتباه» خوانده که هزينه يک هزار و ۴۰۰ ميليارد تومانی بر کشور تحميل میکند. ۴۰ درصد کاربران ADSL تهرانی هستند. به نوشته خبرگزاری مهر طبق آخرين آمار سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويی تا پايان تير ماه بيش از يک ميليون و ۱۰ هزار و ۶۴۷ پورت اينترنت پرسرعت توسط شرکتهای بخش خصوصی دارای پروانه خدمات انتقال دادهها در کل کشور نصب شده که حدود ۴۰ درصد کاربران اين خطوط ساکن استان تهران هستند.
آسوشيتد پرس گزارش داده که قاضی واکر روز چهارشنبه با صدور حکمی در کاليفرنيا ، عليه منع ازدواج همجنسگرايان رای داد . با رای اين قاضی فدرال در کاليفرنيا، حالا انتظار می رود دادگاه عالی فدرال امريکا با فشار بيشتری از سوی همجنس گرايان روبرو شود که برای قانونی شدن حق ازدواج با يکديگر در سراسر امريکا تلاش می کنند .. ازدواج همجنس بازان به همراه سقط جنين از موضوعات بسيار مهم و بحث برانگيز در آمريکا است و پيش از اين در ايالت های ماساچوست و کنيتکت نيز ازدواج همجنس گرايان مجاز اعلام شده بود .
مهدی کروبی و میرحسین موسوی در نامه ای مشترک به مراجع تقلید از آنان خواستند برای حفظ آبروی اسلام و روحانیت وارد صحنه شوند . آقایان کروبی و موسوی در این نامه نوشته اند هرگاه مردم از والیان جورپیشه و ستمگر به تنگ آمده اند به مراجع تقلید پناه برده اند. .در این نامه، با یاداوری برخوردهای حکومت با معترضان پس از انتخابات ، از مراجع تقلید خواسته شده وارد صحنه شوند وبه طور خاص ازکسانی چون احمد جنتی بخواهند برای ادعاهای اخیر خود علیه معترضان به نتایج انتخابات، سند و مدرک ارائه کند .
سربازان قرقيزستان ، امروز پنجشنبه با توسل به زور مانع ادامه تظاهرات مخالفان حکومت در بيشکک شدند . نيروهای دولتی راه تظاهر کنندگان را سد کردند و از گاز اشک آور و باتوم برای متفرق کردن تظاهر کنندگان استفاده کردند . گزارش شده که در ۱۵ کيلومتری شرق پايتخت ، و در يک بزرگراه ، نيروهای دولتی مجبور به شليک هوايی و هشدار دهنده شده اند . در قرقيزستان عليرغم برکناری قورمان بيک باقی اف و تشکيل دولت جديد ، برخی طرفداران آقای باقی اف هنوز با تظاهرات خيابانی به حمايت از وی می پردازند .
شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۰۳، ضمن انتقاد از حکم سنگسار سکینه محمدی آشتیانی، این حکم را یک «مجازات باستانی» و حقوق جزایی ایران را حاوی خشنترین مجازاتها برای زنان دانست.شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۰۳، ضمن انتقاد از حکم سنگسار سکینه محمدی آشتیانی، این حکم را یک «مجازات باستانی» و حقوق جزایی ایران را حاوی خشنترین مجازات برای زنان دانست. خانم عبادی، روز پنجشنبه، ۱۴ مردادماه، در مقالهای با عنوان «عدالت قرن هفتمی ایران» در روزنامه وال استریت جورنال اظهار کرده است که پرونده سکینه محمدی آشتیانی، مادر دو فرزند، که به اتهام زنای محصنه به سنگسار محکوم شده «بهحق توجه جهانیان را به حقوق جزایی بیرحمانه ایران که ظالمانهترین مجازاتها را برای زنان در نظر گرفته» جلب کرده است. خانم عبادی در ادامه میآورد که پیش از انقلاب اسلامی، زنا جرم محسوب نمیشد و جایی در قوانین جزایی نداشت، اما پس از انقلاب اسلامی نسخهای از قوانین اسلامی به تصویب رسید که حتی با استانداردهای جهان اسلام نیز همخوانی نداشت و «فوقالعاده خشن» به حساب میآمد. این برنده نوبل صلح در ادامه به برخی بندهای «متناقض» و «تبعیضآمیز» حقوق جزایی ایران اشاره میکند. خانم عبادی مینویسد که در بند ۸۶ حقوق کیفری، مجازات زنا، اعدام با سنگسار اعلام شده است. این در حالی است که مجازات همخوابگی زن و مرد مجرد، پیش از ازدواج، تنها ۱۰۰ ضربه شلاق است. او تصریح میکند: «در ظاهر قضیه، سنگسار مجازات جنسیتی به نظر نمیرسد، از آنجا که قانون تصریح میکند مرد زناکار نیز به همین سرنوشت ظالمانه دچار خواهد شد، اما به موجب قانون اساسی ایران، چندهمسری برای مردان مجاز است و همین قانون، راه فراری پیش پای مردان میگذارد.» شیرین عبادی در ادامه به مسئله ازدواج موقت اشاره میکند و توضیح میدهد که به استناد قانون اساسی، ازدواج موقت، حتی برای چند ساعت، میان مرد متأهل یا مجرد و زن مجرد خالی از اشکال است و لذا مردان میتوانند ادعا کنند که روابط جنسی آنها در زمان ازدواج موقت صورت گرفته است. او میافزاید: «با باز گذاشتن این راه فرار، مردان بهندرت به سنگسار محکوم میشوند، در حالی که زنان متأهل متهم به زنا دسترسی به چنین مفری ندارند.» خانم عبادی همچنین با استناد به قانون اساسی تصریح میکند که اگر زن یا مردی در زمان دوری از همسر مرتکب زنا شوند، به ۱۰۰ ضربه شلاق محکوم خواهند شد، «اما قانون به روشنی مشخص نکرده است که مدت زمان جدایی قابل قبول چه قدر است، بنابراین قضات میتوانند به صلاحدید خود به مجازات با شلاق یا سنگسار حکم دهند». همچنین به گفته خانم عبادی، حکم زنای با صغیر، دختر کمتر از ۹ سال و پسر کمتر از ۱۵سال، میتواند از سنگسار به شلاق کاهش یابد، «بنابراین، اگر زن متأهلی با مردی ۴۰ ساله رابطه برقرار کند، حکمش سنگسار است، اما اگر با پسری کمتر از ۱۵ سال مرتکب زنا شود حکمش قابل تخفیف به شلاق است». شیرین عبادی همچنین توضیح میدهد که قضات قادرند شخص متهم به زنا را بدون شهادت شاکی به سنگسار محکوم کنند و حتی اگر همسر فرد «زناکار» از خطای او گذشته و وی را ببخشد، باز هم متهم میتواند سنگسار شود. علاوه بر این، بند ۱۰۵ حقوق جزایی به قاضی این اجازه را میدهد که بر اساس «علم شخصی» عمل کند؛ «بنابراین، قاضی میتواند به سادگی زنی را تنها به خاطر شکایت همسرش به سنگسار محکوم کند». خانم عبادی در ادامه عنوان میکند که اینها برخی از نمونههای بارز «لغزشهای» موجود در حقوق جزایی ایران است و ثابت میکند که جمهوری اسلامی برای هماهنگی با «هنجارهای مدرن» باید در قوانین خود تجدید نظر کند. وی در ادامه به برخی مراجع تقلید نظیر آیتالله صانعی به عنوان منتقدین به حکم «سنگسار» اشاره میکند. به باور این مراجع تقلید، مجازات «سنگسار» منشاء قرآنی ندارد و این مجازات متعلق به سالهای اولیه پس از ظهور اسلام و عربستان سعودی قرن هفتم بوده است. خانم عبادی در ادامه میگوید که جمهوری اسلامی سعی دارد مجازاتهای سنگسار را از دید جهانیان پنهان کند و به همین دلیل کسی نمیداند که در سی سال گذشته با سنگسار مجازات شدهاند و به غیر از خانم محمدی آشتیانی در حال حاضر چند نفر در صف سنگسار قرار دارند.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، هما، روز چهارشنبه گفت که هواپیماهای مسافربری ایران در حال حاضر مشکلی برای سوختگیری در فرودگاههای کشورهای اروپایی ندارند.مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، هما، روز چهارشنبه گفت که هواپیماهای مسافربری ایران در حال حاضر مشکلی برای سوختگیری در فرودگاههای کشورهای اروپایی ندارند. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، فرهاد پرورش روز چهارشنبه، ۱۳ مردادماه، درباره مشکل سوختگیری ناوگان هوایی ایران در برخی از فرودگاههای اروپایی گفت: «مشکلاتی در این زمینه وجود داشت که با تغییر قراردادها برطرف شده و در حال حاضر مشکلی نداریم.» این در حالی است که رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، ۱۵ تیرماه، ۶ ژوئیه، خبرهای مربوط به خودداری چند فرودگاه عمده جهان از تحویل سوخت به هواپیماهای مسافربری ایران را تکذیب کرده بود. اواسط تیرماه برخی از نمایندگان عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران از خودداری برخی از کشورها از تحویل سوخت به هواپیماهای ایرانی و بررسی این موضوع در مجلس خبر داده بودند. به دنبال انتشار این خبر، مقامهای مسئول برخی از کشورها از جمله سه کشور امارات متحده عربی، بریتانیا و آلمان آن را تکذیب کردند . سخنان روز چهارشنبه مدیرعامل شرکت هما در مورد «تغییر قراردادها» و «رفع مشکلات» در حالی بیان میشود که شرکت بریتانیایی بریتیش پترولیوم ماه گذشته تأیید کرد که حاضر به تمدید قرارداد خود با ایران برای تأمین سوخت هواپیماهای ایرانی در فرودگاههای بینالمللی نیست. در پی تحریمهای جدید کشورهای غربی علیه ایران و بهویژه تحریمهای یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا که به منظور وادار ساختن مقامهای ایرانی به توقف برنامه هستهای جمهوری اسلامی اعمال شده است خبرهای مختلفی در زمینه مشکل دریافت سوخت توسط هواپیماها و کشتیهای ایرانی ارسال شده است. این تحریمهای جدید باعث شده است که دهها شرکت بزرگ انرژی جهان از فروش بنزین به ایران سر باز بزنند یا قرارداد خود برای خرید نفت از ایران را لغو کنند. تحریمهای دولت آمریکا همچنین مانع فروش نوع پیشرفتهتر هواپیماهای توپولوف روسی یعنی توپولوف ۲۰۴ به ایران شده است. در همین زمینه خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، روز چهارشنبه از قول مدیرعامل ایرانایر از جایگزینی هواپیماهای بوئینگ امدی به جای توپولوفهای شرکت زیرمجموعه خود خبر داد. او گفت: «اگر نتوانیم تا پایان فرصت پنج ماهه هواپیمای ملکی بخریم، ناوگان استیجاری غربی به جای توپولوفهای ملکی تامین خواهیم کرد.» پیش از این الکساندر روبستوف، مدیر شرکت مالی ایلیوشین، سازنده هواپیماهای ایلیوشین، به خبرگزاری رویترز گفته بود که صدور هواپیماهای توپولوف «تی یو ۲۴۰» نقض تحریمهای آمریکا خواهد بود، چرا که شرکت آمریکایی «پرات اند ویتنی» در ساخت موتور این هواپیماها مشارکت دارد.
سازمان ديدبان حقوق بشر نام پروين اردلان و آذين ايزدیفر از ايران را همراه ۴۰ نويسنده و روزنامهنگاراز ساير کشورها، به عنوان برنده جايزه بينالمللی «هلمن-همت» در سال ۲۰۱۰ اعلام کرد. جايزه «هلمن- همت» از سال ۱۹۹۰ به يادبود ليليان هلمن، نمايشنامهنويس آمريکايی، و دوست و همراهش، دشيل همت، رماننويس آمريکايی، پايهگذاری شد . اين جايزه به نويسندگانی اهدا میشود که به خاطر ابراز ديدگاههای مخالف، انتقاد از مقامها يا اقدامات حکومتی مجازات میشوند. پروين اردلان، روزنامهنگار، فعال حقوق زن و از پيشگامان کمپين يک ميليون امضا است .خانم آذين ايزدیفر، ديگر برنده ايرانی مترجم و نويسنده است که همکار عفو بين الملل بوده است .
خبرگزاری نیمهرسمی فارس در ایران روز پنجشنبه از نامه نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل به مقامات این سازمان در اعتراض به اظهارات یک مقام آمریکایی در مورد طرح حمله به ایران خبر داد. خبرگزاری نیمهرسمی فارس در ایران روز پنجشنبه از نامه نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل به مقامات این سازمان در اعتراض به اظهارات یک مقام آمریکایی در مورد طرح حمله به ایران خبر داد. محمد خزاعی، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل، در این نامه به «اظهارات غیرمسئولانه و توجیهناپذیر مقامهای آمریکا» و «تهدید به توسل به زور» شدیدا اعتراض کرده است. نامه اعتراضآمیز این مقام دولت جمهوری اسلامی واکنشی است به گفتههای رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا که روز یکشنبه، ۱۰ مردادماه، اعلام کرد «که ایالات متحده در صورت نیاز طرح آمادهای برای حمله به ایران در اختیار دارد». دریاسالار مایک مولن، رئیس ستاد متشرک ارتش آمریکا، روز یکشنبه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی آمریکایی انبیسی در پاسخ به این پرسش که آیا ایالات متحده طرحی برای حمله به ایران دارد، گفت که [در صورت نیاز] چنین طرحی وجود دارد. آقای مولن بی آن که به جزئیات این طرح اشاره کند در عین حال از «پیامدهای ناخواسته» چنین حملهای به ایران بهشدت ابراز نگرانی کرد. در نامه جمهوری اسلامی به مقامات سازمان ملل اشاره شده است که «مقامهای آمریکا و بعضا نمایندگان کنگره علنی جمهوری اسلامی را به توسل به زور تهدید میکنند». به نظر میرسد منظور از «نمایندگان کنگره» آمریکا در این نامه آن عده از نمایندگان جمهوریخواه آمریکا باشد که چندی پیش پیشنویس قطعنامهای را در حمایت از حمله احتمالی اسرائیل به ایران امضا کردند . این نمایندگان آمریکایی که برخلاف اغلب نمایندگان دموکرات آمریکا از طرح پیشنهاد حمله به ایران ابایی ندارند در بخشهایی از این پیشنویس به برخی از اظهارات محمود احمدینژاد علیه اسرائیل اشاره کرده بودند، از جمله این گفته او در سال ۲۰۰۶ که «انشاءالله به خواست خداوند شاهد جهانی بدون آمريکا و صهيونسيم خواهيم بود». محمد خزاعی در ادامه نامه اعتراضآمیز خود به سازمان ملل «تهدیدها»ی آمریکا را «نقض آشکار حقوق بینالملل» دانسته و تاکید کرده است که «جمهوری اسلامی بر اساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد دفاع از حریم کشور و حقوق ملت ایران را حق قانونی خود میداند». آقای خزاعی در نامهای که از طرف مقامات جمهوری اسلامی به سازمان ملل ارائه کرده گفته است که «تسلیحات ضدبشری هستهای هیچ جایی در مرامنامه دفاعی جمهوری اسلامی ندارند». کشورهای غربی و در راس آنها آمریکا و همین طور اسرائیل میگویند که مقامات جمهوری اسلامی در پی تولید تسلیحات هستهای هستند که در نهایت به بیثباتی منطقه و جهان خواهد انجامید. اما مقامات تهران همواره این اتهام را رد کرده و سلاحهای کشتار جمعی را ناسازگار با اعتقادات اخلاقی و دینی خود توصیف کردهاند.
مير حسين موسوی در ياداشتی به مناسبت سالروز انقلاب مشروطه گفته است :ظلم و جور و خفقان چه در زمان ناصرالين شاه باشد چه پهلوی ها و چه جمهوری اسلامی مردود است . آقای موسوی که ياداشت وی در سايت کلمه منتشر شده ، گفته است در جمهوری اسلامی ظلم وستم بدتر و سياه تر است چرا که زير پوشش نام اسلام صورت می گيرد . آقای موسوی ياداور شده ، تجربه يکصد سال اخير نشان داده که مهمتر از عدالت و آزادی و حکومت قانون، اين قدرت حاکم است که بايد مشروط و پاسخگو شود .
سايت کلمه گزارش داده ، بهمن احمدی امويی ، کيوان صميمی و مجيد توکلی ، که درانفرادی زندان اوين هستند اعتصاب غذای "خشک" کرده اند . اين گزارش حاکی است ۱۴ زندانی ديگر نيز در اعتصاب غذای" تر" بسر می برند . در اعتصاب غذای خشک اعتصاب کننده حتی از نوشيدن آب هم خودداری می کند در حاليکه در اعتصاب غذای تر زندانی آب و چای می نوشد . هفده زندانی سياسی- مطبوعاتی در زندان اوين ، از ده روز قبل اعتصاب غذای خود را آغاز کرده اند .آنها به خاطر اعتراض به شرايط نامناسب بند ۳۵۰ و رفتارهای ماموران زندان به سلول انفرادی منتقل شده و دست به اعتصاب غذا زده اند .
به گزارش سایت کلمه ،مهدی کروبی و ميرحسين موسوی در نامه ای مشترک به مراجع تقليد از آنان خواستند تا برای حفظ آبروی اسلام و روحانيت وارد صحنه شوند . آقايان کروبی و موسوی در اين نامه نوشته اند هرگاه مردم از واليان جورپيشه و ستمگر به تنگ آمده اند به مراجع تقليد پناه برده اند. .در اين نامه با ياداوری برخوردهای حکومت با معترضان پس از انتخابات ، از مراجع تقليد خواسته شده وارد صحنه شده وبه طور خاص ازکسانی چون احمد جنتی بخواهند برای ادعاهای اخير خود عليه معترضان به نتايج انتخابات سند و مدرک ارائه کند .
سازمان دیدبان حقوق بشر نام پروین اردلان و آذین ایزدیفر از ایران و ۴۰ نویسنده و روزنامهنگار دیگر از سایر کشورها را به عنوان برنده جایزه بینالمللی «هلمن-همت» در سال ۲۰۱۰ اعلام کرد.سازمان دیدبان حقوق بشر نام پروین اردلان و آذین ایزدیفر از ایران و ۴۰ نویسنده و روزنامهنگار دیگر از سایر کشورها را به عنوان برنده جایزه بینالمللی «هلمن-همت» در سال ۲۰۱۰ اعلام کرد. سازمان دیدبان حقوق بشر که مسئولیت مدیریت و اهدای این جایزه را بر عهده دارد، روز چهارشنبه، ۱۳ مردادماه، اعلام کرد که این جایزه به ۴۲ نویسنده از ۲۰ کشور جهان تعلق گرفته است، اما به منظور حفظ امنیت افراد تنها نام ۳۰ نفر از این برندگان را منتشر و از معرفی بقیه خودداری کرده است. جایزه «هلمن- همت» از سال ۱۹۹۰ به يادبود ليليان هلمن، نمايشنامهنويس آمريکایی، و دوست و همراهش، دشيل همت، رماننويس آمريکايی، پایهگذاری شد و زیر نظر سازمان دیدبان حقوق بشر به نویسندگانی اهدا میشود که به خاطر ابراز دیدگاههای مخالف، انتقاد از مقامها یا اقدامات حکومتی، یا گزارش موضوعاتی که حکومت با انتشار آنها مخالف است، مجازات میشوند. پروین اردلان، یکی از برندگان این جایزه، روزنامهنگار، فعال حقوق زن، از بنیانگذاران مرکز فرهنگی زنان و همچنین از پیشگامان کمپین یک میلیون امضا برای تغيير قوانين تبعيضآميز جمهوری اسلامی ايران است که به دلیل فعالیتهای حقوق بشری خود بارها بازداشت و بازجویی شده و مورد آزار و اذیت قرار گرفته است. وی که در مجلات و روزنامههای گوناگونی نظیر ماهنامه آدینه، مجله زنان، فصل زنان و روزنامههای نشاط و عصر آزادگان فعالیت کرده است، در سال ۱۳۷۸ به عنوان بهترین گزارشگر تحقیقی ششمین جشنواره مطبوعات ایران انتخاب شد. پروين اردلان در سال ۲۰۰۷ به دلیل فعالیتش در حوزه حقوق زنان برنده جايزه «اولاف پالمه» در سوئد شد، ولی مقامات ايران از سفر او به استکهلم برای دريافت این جايزه ممانعت به عمل آوردند . در اسفندماه ۱۳۸۸، سایت «تغییر برای برابری» که خانم اردلان نیز از نویسندگان آن است، برنده اولین جایزه «شهروند اینترنتی» شد. این جایزه از سوی کمپانی گوگل و سازمان گزارشگران بدون مرز، دیدبان فرانسوی حقوق رسانهها، به دلیل دفاع از آزادی بیان در اینترنت به این وبلاگ تعلق گرفت. خانم اردلان پس از انتخابات اخیر ریاست جمهوری در خردادماه ۱۳۸۸ ایران را ترک کرد و اکنون در شهر مالموی سوئد اقامت دارد. به نوشته وبسایت دیدبان حقوق بشر، خانم آذین ایزدیفر، دیگر برنده ایرانی جایز هلمن- همت ۲۰۱۰، نویسندگی و فعالیت سیاسی را از ۱۳ سالگی آغاز کرده است. وی در ۱۶ سالگی توسط پلیس بازداشت و به سه سال حبس در زندان اوین محکوم شد. پس از آن خانم ایزدیفر در رشته دندانپزشکی تحصیل کرد، اما به دلیل فعالیتهای سیاسی خود از فعالیت در این حوزه منع شد و به همین جهت به ترجمه و تدریس روی آورد. پس از آن که نیروهای امنیتی در سال ۲۰۰۶ به منزل خانم ایزدیفر هجوم بردند، وی به وین پایتخت اتریش رفت و به کار در سازمان عفو بینالملل مشغول شد. به نوشته این وبسایت، در طول این سالها او ۴ کتاب، ۱۹ مقاله و صدها شعر نوشته است که هیچ یک از آنها تاکنون منتشر نشدهاند. او که اکنون در ایالت کالیفرنیای آمریکا به سر میبرد در حال حاضر در حال نوشتن خاطرات دوران نوجوانی خود به عنوان یک زندانی سیاسی و همچنین مجموعهای از مقالات در حوزه اسطورهشناسی و روانشناسی اجتماعی است. در فهرست منتشر شده از برندگان جایزه هلمن- همت، در کنار نام پروین اردلان و آذین ایزدیفر نام ۲۸ نویسنده دیگر از کشورهایی نظیر چین، ویتنام، برمه، چچن، اندونزی، کلمبیا، نپال، سوریه، سودان، رواندا، اوگاندا و روسیه نیز آمده است. در سال ۲۰۰۹ محمد صدیقکبودوند، آرش سیگارچی، آسیه امینی و یوسف عزیزی بنی طرف به همراه ۳۳ نفر دیگر از کشورهای مختلف جهان برنده جایزه هلمن-همت شدند . هوشنگ گلشیری، تقی رحمانی، علیاشرف درویشیان و شهرام رفیعزاده از دیگر برندگان سالهای پیشین جایزه هلمن-همت هستند.
در حالی که وزیر نفت جمهوری اسلامی برای ترغیب مقامات پکن به سرمایهگذاری هر چه بیشتر در صنعت نفت و گاز ایران در چین به سر میبرد، دولت چین روز چهارشنبه به فشارهای آمریکا در زمینه روابط تجاری با ایران واکنش نشان داد. در حالی که وزیر نفت جمهوری اسلامی برای ترغیب مقامات پکن به سرمایهگذاری هر چه بیشتر در صنعت نفت و گاز ایران در چین به سر میبرد، دولت چین روز چهارشنبه به فشارهای آمریکا در زمینه روابط تجاری با ایران واکنش نشان داد. سخنگوی وزارت خارجه چین با «طبیعی» خواندن مبادلات تجاری این کشور با جمهوری اسلامی از دیگر کشورها خواست که از انتقاد از این روابط و مبادلات دست بردارند. به نظر میرسد این گفته پاسخی باشد به اظهار نظر رابرت آینهورن ، مشاور ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور خلع سلاح و کنترل تسلیحات، در روز دوشنبه گذشته که از چین خواست در نظر داشته باشد که جمهوری اسلامی برای محدود شدن جاهطلبیهای هستهایاش تحریم شده است. دولتهای غربی و در راس آنها ایالات متحده چین را تحت فشار گذاشتهاند که از میزان روابط خود با جمهوری اسلامی در بخش انرژی و اقتصاد بکاهد. از نظر این دولتها، روابط مذکور تا حدی از اثر فشارهای بینالمللی بر تهران میکاهد. رابرت آینهورن، مشاور ارشد وزارت خارجه آمریکا، روز دوشنبه در همین زمینه با انتقاد از سیاستهای اقتصادی پکن و حمایت این کشور از حل مسئله هستهای ایران از راه مذاکره گفت: «ما از چین میخواهیم که خود را در برابر تصمیمات جامعه جهانی علیه ایران مسئول بداند.» آقای آینهورن همچنین تلویحا اشاره کرده بود که چین از پایبندی دیگر کشورها به تحریم ایران سوءاستفاده میکند، نکتهای که خبرگزاری رویترز آن را اشارهای به سرمایهگذاریهای شتابان چین در بخش انرژی ایران دانسته بود. جیانگ یو، سخنگوی وزارت خارجه چین، در واکنش به این اتهام روز چهارشنبه گفت: «رابطه تجاری چین با ایران مبادلهای طبیعی است که به منافع دیگر کشورها و جامعه بینالملل لطمهای نمیزند.» به گفته خانم جیانگ، چین به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل «همواره به قطعنامههای این شورا احترام گذاشته است». چین که پس از تعلل بسیار و پافشاری فراوان بر راه حل دیپلماتیک برای روبهرو شدن با پرونده هستهای جمهوری اسلامی قطعنامه تازه شورای امنیت، قطعنامه ۱۹۲۹، را پذیرفت اخیرا تحریمهای مضاعف و یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی را به باد انتقاد گرفته است. ایالات متحده و اتحادیه اروپا در تحریمهای یکجانبه خود علیه تهران بخش انرژی ایران و بهویژه فروش بنزین را هدف گرفتهاند که ایران با مصرف روزانه بالا بسیار به واردات آن وابسته است. ایران یکی از بزرگترین تامینکنندههای نفت خام برای چین است که پس از ایالات متحده بیشترین مصرف نفت در جهان را دارد. روابط تجاری دو کشور چین و ایران نیز در چند سال گذشته رشد سریعی داشته است: در سال ۲۰۰۵ ارزش این روابط اقتصادی بیش از ده میلیارد دلار بود، اما این رقم در سال ۲۰۰۹ به بیش از ۲۱ میلیارد دلار رسید. از سوی دیگر در نیمه نخست سال جاری میلادی تجارت بین ایران و چین نسبت به سال گذشته نزدیک به ۳۴ درصد رشد داشت، و میزان صادرات چین به ایران نیز نزدیک به ۵۰ درصد رشد را نشان میدهد.
رييس جمهوری ايران می گويد اولين فضا نورد ايرانی سال ۱۳۹۶ يعنی ۷ سال ديگر به فضا خواهد رفت. آقای احمدی نژاد در تلويزيون استانی همدان گفت برنامه سازمان فضايی ايران در مورد اعزام فضانورد به فضا ، برای سال ۱۴۰۳ تنظيم شده بود اما دولت تصميم گرفته ، انسان ايرانی ۷ سال زودتر برود . رييس جمهوری ايران همچنين گفت :ايران در آيندهای نزديک ماهواره مخابراتی سنجشی خود را نيز به فضا پرتاب میکند که عمر اين ماهواره يک سال است .
حامد کرزای و امام علی رحمان روسای جمهوری افغانستان و تاجيکستان امروز پنجشنبه به تهران می روند . آقايان کرزای و رحمان قرار است در اجلاس سران سه کشور فارسی زبان ايران ، افغانستان و تاجيکستان شرکت کنند. هدف اين اجلاس، توسعه همکاری ها بويژه در حوزه امنيت منطقه ای ، انرژی واحداث جاده های استراتژِيک بين اين سه کشور عنوان شده است .
ديدار هفته جارى آصف على زردارى، رييس جمهور پاكستان از لندن، در حاشيه جنجال هاى خبرى، فرصت تازه اى براى بررسى موقعيت حساس آن كشور در قبال جنگ عليه طالبان، آينده حضور نيروهاى ناتو در افغانستان و مسائل امنيت منطقه اى در جنوب غربى آسيا فراهم آورده است. ديدار هفته جارى آصف على زردارى، رييس جمهور پاكستان از لندن، در حاشيه جنجال هاى خبرى، فرصت تازه اى براى بررسى موقعيت حساس آن كشور در قبال جنگ عليه طالبان، آينده حضور نيروهاى ناتو در افغانستان و مسائل امنيت منطقه اى در جنوب غربى آسيا فراهم آورده است. يك هفته پيش از سفر زردارى به لندن، ديويد كامرون، نخست وزير بريتانيا، هنگام ديدارى از هند به دولت پاكستان توصيه كرد كه ارتباط خود را با «صادر كنندگان ترور» قطع كند. نكته نهفته در اظهارات تند نخست وزير بريتانيا انتقاد از ارتباط ارتش پاكستان و به خصوص دستگاه هاى اطلاعاتى آن با گروه هاى مرتبط با القاعده بود- عاملى كه پيشبرد هدف هاى جنگ در افغانستان را با دشوارى هاى جدى روبرو ساخته است. در فاصله كوتاهى پس از طرح اظهارات كامرون عليه دولت پاكستان، شاه محمود قريشى، وزیر امور خارجه این كشور سفير بريتانيا در اسلام آباد را احضار و مراتب ناخرسندى عميق دولت خود را به وى اعلام کرد. طى يك هفته روابط بريتانيا و پاكستان بى ترديد در مسير بسيار دشوارى قرار گرفته بود. بريتانيا با اعزام ۸۰۰۰ پرسنل نظامى به افغانستان، بعد از آمريكا داراى دومين نيروى بزرگ رزمى در آن كشور است. از زمان آغاز جنگ در افغانستان در اكتبر سال ۲۰۰۱ تلفات نيروهاى بريتانيايى در آن كشور به ۳۲۷ تن رسيده است. تازه ترين تلفات جنگى بريتانيا در جريان عمليات موسوم به «شاهزاده تاريكى» روي داده كه هم اكنون در مناطق جنوبى افغانستان عليه نيروهاى طالبان در جريان است. از اين لحاظ تحولات پاكستان نزد احزاب سياسى و در افكار عمومى بريتانيا از حساسيت فوق العاده برخوردار است. حمايت از طالبان نيروهاى ناتو نسبت به احتمال اطلاع رسانى واحد هاى ضد اطلاعات ارتش پاكستان در مورد عمليات و نقل و انتقالات واحدهاى رزمى خود به شورشيان طالبان نگران اند. نگرانى جدى تر امريكا و بريتانيا حمايت هاى عملياتى ارتش پاكستان از نيروهاى طالبان و حتى تعليم دادن آنها در اردوگاه هايى در مناطق جنوبى آن كشور است. پاكستان به نوبه خود بزرگترين خطر امنيتى را از جانب هند احساس مي كند، مسئولان سياسى و نظامى آن كشور از گشايش فصل تازه اى در مناسبات كابل و دهلى ناراضى هستند. عامل ديگر نارضايتى پاكستان احتمال آشتى و همكارى دولت كرزاى با تعدادى از اعضاء ارشد القاعده و در نتيجه دور زدن آنها است. به علاوه شواهد نيز حاكى از وجود عوامل مخالف حضور نيروهاى ناتو در منطقه در درون سازمان هاى اطلاعاتى و ارتشى پاكستان و همگرايى عقيدتى آنها با نيروهاى طالبان است. اين در شرايطى است كه دولت اسلام آباد تدريجا در حال از دست دادن كنترل خود بر اوضاع امنيتى و اقتصادى كشور است. پاكستان اينك عملا در شرايط ورشكستگى قرار گرفته و دولت اسلام آباد قادر به انجام تعهدات و ادامه وظايف جارى خود نيست. جارى شدن سيل مخرب اخير كه در مناطق شمال غربى و مركزى پاكستان بيش از سه ميليون بى خانوار و بيش از ۱۵۰۰ كشته بر جاى نهاده، تنها شرايط بد آن كشور را دشوارتر از پيش ساخته است. با وجود نامطلوب بودن اوضاع در جبهه هاى جنگ و وخامت اوضاع داخلى در پاكستان كه با جارى شدن سيل وخيم تر از پيش شده است، رييس جمهور پاكستان ترجيح داده است كه چند روز طولانى را دور از كشور خود و در بريتانيا سر كند. اين تصميم شايد به گونه اى دليل اهميت و ضرورت رفع مشكلات كنونى بين دولت پاكستان و كشورهاى اصلى درگير در جنگ افغانستان باشد. واقعيت ديگر اين است كه پاكستان مسلح به بمب اتمى است. بسيارى از ناظران در داخل و خارج از پاكستان احتمال سقوط دولت و به قدرت رسيدن طالبانى ها و جهادى ها را در این كشور غير ممكن نمي دانند. در چنين صورتى امنيت جنوب غربى آسيا، منجمله سراسر افغانستان و مناطق شرقى ايران در خطر جدى قرار خواهد گرفت. اين نگرانى در حدى است كه روسيه نيز به دليل همجوارى جغرافيايى كشورهاى آسياى مركزى با توجه خاص به آن مي پردازند. شكست ناتو بسيارى از ناظران نزديك به اوضاع منطقه استدلال مي كنند كه ناتو، مانند اتحاد شوروى سابق، جنگ در افغانستان را باخته و اينك در صدد يافتن اولين فرصت مناسب براى خارج شدن از منطقه است. اين پيامى است كه آصف على زرداری نيز پيش از رسيدن به لندن تبليغ كرد. سردارى در آستانه ديدار از لندن تاكيد كرد: «نيروهاى ناتو در افغانستان اوضاع جنگ را دست كم گرفته اند.» او همچنين مدعى شد: «جامعه جهانى (كه پاكستان نيز جزئى از آن به شمار مي رود) در حال باختن جنگ عليه طالبان است و زمان به نفع آنها است.» ساعتى بعد از انتشار اين گفته ها، نخست وزير بريتانيا آن را «مزخرف» خواند و يادآور شد كه نيروهاى بريتانيايى از تعداد كثيرى از مردم عادى افغانستان دفاع مي كنند و حضور آنها ضامن باز گشت تدريجى مردم به زندگى عادى در آن كشور است. اين نظر را دولت اوباما نيز در تقابل با نمايندگان مخالف جنگ در كشور خود تبليغ مي كند. نمايندگان متعلق به ميانه چپ حزب دمكرات و ميانه راست حزب جمهورى خواه آمريكا مانند عناصر متعلق به ميانه چپ حزب كارگر و ميانه راست حزب حاكم محافظه كار بريتانيا با ادامه جنگ در افغانستان مخالف و موافق خروج فورى نيرو هاى نظامى از آن كشورند. دلايل ديدار با وجود نامطلوب بودن اوضاع در جبهه هاى جنگ و وخامت اوضاع داخلى در پاكستان كه با جارى شدن سيل وخيم تر از پيش شده است، رييس جمهور پاكستان ترجيح داده است كه چند روز طولانى را دور از كشور خود و در بريتانيا سر كند. اين تصميم شايد به گونه اى دليل اهميت و ضرورت رفع مشكلات كنونى بين دولت پاكستان و كشورهاى اصلى درگير در جنگ افغانستان باشد. زردارى يك روز پيش از ديدار روز جمعه خود با ديويد كامرون گفت و گوى تلفنى طولانى با گوردون براون نخست وزير سابق آن كشور داشت و طى آن مسائل پيرامون جنگ و روابط دشوار جارى ميان لندن و اسلام آباد را با همكار سابق خود در ميان گذاشت. آصف علی زرداری همچنين قرار است پيش از انجام ديدار روز جمعه با نخست وزير، با تعدادى از وزيران دولت بريتانيا مانند خانم ترزا مى وزير كشور، مايكل گاو وزير آموزش و همچنين خانم سعيده فارسى كه اولين وزير مسلمان در بريتانيا است ملاقات هايى داشته باشد. رهبر آينده در روز شنبه رييس جمهور پاكستان قرار است بيلاوال فرزند خود را كه در آكسفورد به تحصيل اشتغال دارد را به رسانه ها معرفى كند. اين اقدام زردارى را پاره اى از ناظران به عنوان تلاشى در جهت افزايش شانس هاى بيلاوال براى ايفاى نقش عمده در آينده سياسى پاكستان تلقى مي كنند. بي نظير بوتو مادر بيلاوال نيز پس از اعدام پدرش دوبار در پاكستان عهده دار مقام نخست وزيرى شد. خانم بوتو در نتيجه يك اقدام انتحارى در ۲۷ دسامبر سال ۲۰۰۷ در راولپندى به قتل رسيد. پس از قتل وى كه به عوامل افراطى مسلمان منسوب به القاعده و همچنين عوامل اطلاعاتى نزديك به دولت پاكستان نسبت داده شد، زردارى همسر وى به مقام رييس جمهورى پاكستان رسيد. اينك زردارى در صدد آماده ساختن فرزندش براى ايفاى نقش رهبرى در پاكستان است. در كشور همسايه هند نيز خانواده نهرو از سه نسل سه نخست وزير داشته اند. تفاوت عمده ميان دو كشور رقيب هند و پاكستان در طبيعت سياسى و وضعيت اقتصادى آنها است. در هند دمكراسى حاكم است و در پاكستان ساختار هاى دمكراتيك يا در كنترل نظاميان قرار دارد و يا تحت تاثير نيروهاى افراطى مذهبى است. هند با سرعتى شگرف در مسير شكوفايى اقتصادى است و پاكستان از نظر اقتصادى عملا كشورى ورشكسته است. سرمايه هاى خارجى از پاكستان پرهيز و به هند پرواز مي كنند. از اين لحاظ وضعيت موجود و آينده پاكستان موجب نگرانى جدى غرب كشور هاى منطقه شده است. اين نگرانى ها را ديويد كامرون در روز ديدار با رييس جمهور پاكستان با او نيز در ميان خواهد گذاشت.
محمد خزايی نماينده ايران در سازمان ملل متحد در نامه ای به اين سازمان گفته است : مقامهای مختلف آمريکا و بعضا نمايندگان کنگره به طور علنی جمهوری اسلامی ايران را به توسل به زور تهديد میکنند و اين تهديدها نقض آشکار حقوق بينالملل و اصول اساسی منشور ملل متحد است . به گزارش ايرنا ، در اين نامه، دفاع از حريم کشور بر اساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد ، حق ايران ذکر شده است . مايک مولن رييس ستاد مشترک ارتش آمريکا يکشنبه دهم مرداد در برنامه تلويزيونی شبکه آمريکايی ان بیسی گفته بود طرح حمله نظامی بر ضد ايران آماده است.
گرانى مواد خوراكى در آستانه ماه رمضان عناوين اصلى شماره پنج شنبه دو روزنامه تهران امروز و قدس به خود اختصاص داده است.گرانى مواد خوراكى در آستانه ماه رمضان عناوين اصلى شماره پنج شنبه دو روزنامه تهران امروز و قدس به خود اختصاص داده است. روزنامه قدس گزارش داده كه آمار بانك مركزى از متوسط قيمت خرده فروشى مواد خوراكى در تهران طى هفته منتهى به ۸ مردادماه جارى «از افزايش قيمت گوشت گوسفندى، گوشت مرغ، قند و شكر، چاى خارجى، انواع روغن نباتى، كره پاستوريزه و برنج داخلى » نسبت به هفته قبل از آن حكايت دارد. به نوشته اين روزنامه همزمان با موج تازه گرانى مواد خوراكى، مهدى اصفهانى، قائم مقام سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليدكنندگان با اين ادعا كه «كالا به وفور در بازار وجود دارد» گفته است: «برخى سوداگران مى خواهند جو بازار را بر هم زنند.» وى همچنين از تشديد بازرسى از واحدهاى صنفى براى برقرارى «امنيت اقتصادى» خبر داده و گفته است: «بازرسان ويژه ، اجازه مانور به سوداگران در بازار را نمى دهند، و به صورت قاطعانه با تخلفات برخورد مى كند و جرايم سنگينى نيز براى متخلفان تعيين خواهد شد چرا كه امنيت اقتصادى در گرو برخورد با متخلفان و سوداگران در بازار است.» روزنامه تهران امروز نيز با اختصاص تيتر نخست خود به «صداى پاى گرانى در آستانه رمضان» گزارشى از گرانى مواد خوراكى منتشر كرده و نوشته است: «در آستانه ماه رمضان، مسئولان اقتصادى كشور از تشديد نظارت بر واحدهاى بازرگانى و تلاش در راستاى تنظيم ماه مبارك، سخن مى گويند؛ آنچه در عمل ثابت شده، اين است كه نه تنها مسئولان امر، توفيقى در اين زمينه نداشته اند، بلكه همين اظهارات نيز خود به عنوان عاملى روانى، در جهش قيمتها نقش وافرى دارد.» اين روزنامه همچنين به اظهارات روز گذشته رييس بانك مركزى مبنى بر كاهش نرخ تورم انتقاد كرده و نوشته است: «رسانه هاى گروهى با انتشار آمارى از وضعيت قيمتها، آمار رئيس كل بانك مركزى از تورم را با آهنگ افزايش قيمتها در آستانه رمضان متضاد اعلام كردند.» تهران امروز با اشاره به اينكه «تعدادى از نمايندگان مجلس خواستار توضيحات رئيس كل بانك مركزى درباره چگونگى محاسبه نرخ تورم شده اند» می نویسد: «به گفته اين نمايندگان، آهنگ رشد قيمتها با آمار كاهنده بانك مركزى درباره ميزان تورم يكسان نيست» و «مردم نيز به روشنى مى بينند كه قيمتها بالاتر رفته» و «كاهش تورم را در سبد كالاهايشان احساس نمىكنند.» روزنامه كيهان اما برخلاف دو روزنامه تهران امروز و قدس خبر داده كه دولت قصد دارد با وارد كردن ۱۸ هزار تن مرغ از تركيه به مهار بازار بپردازد. اين روزنامه همچنين ادعا كرده كه «قيمت موادخوراكى در ماه رمضان تا ۱۰ درصد كاهش خواهد يافت.» «هشدار هاشمى نسبت به روحانيت ستيزى با زبان ارزشى» روزنامه هاى آرمان ، جام جم و جمهورى اسلامى هشدار اكبر هاشمى رفسنجانى «نسبت به روحانيت زدايى با زبان ارزشى» را همزمان با سالروز صدور فرمان مشروطيت مورد توجه قرار داده اند. به نوشته روزنامه جام جم، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به اينكه «حوادث تلخ و شيرين مشروطه آموزههاى فراوانى براى احتمال تكرار دارد» تاكيد كرده كه «رگههاى آن را امروزه در برنامه پيچيده روحانيت ستيزى و كانونگريزى و مردمفريبى مىبينيم.» هاشمى رفسنجانى از عده اى كه به «زبان ارزشى» سخن مى گويند به عنوان «طراحان نقشههاى شوم» براى حذف روحانيان از حكومت نام برده و گفته آن ها «در تلاشند تا برنامه روحانيت ستيزى خود را كامل كنند.» وى با اشاره ضمنى به هشدارهاى اخير چهره هايى از جناح حاكم از جمله «مرتضى نبوى» و «على لاريجانى» درباره تلاش احمدى نژاد و نزديكانش براى «سوء استفاده سياسى از اسلام منهاى روحانيت» يادآورى كرده كه برنامه روحانيت ستيزى «حتى متصلبين اصولگرا و اصلاحطلب را به اعتراف و هشدار واداشته كه مبادا مشروطه تكرار شود.» ادعاى تازه احمدى نژاد درباره رفع فقر با اجراى حذف يارانه ها روزنامه مردم سالارى خبر داده كه محمود احمدى نژاد در سفر به همدان ادعا كرده كه «با اجراى هدفمندكردن يارانه ها هيچ فقيرى درايران يافت نمى شود.» به نوشته اين روزنامه، احمدى نژاد درباره اجراى طرح هدفمند كردن يارانه ها گفته که «اين طرح يك طرح انقلابى و صددرصد به نفع ملت است» اما «برخى ها اين گوشه و آن گوشه مردم را از اين طرح مى ترسانند اما اين طرح انقلابى با همراهى و همكارى خود مردم انجام خواهد شد و از روز اول كه اين طرح اجرا شود بهبود در زندگى مردم نيز آغاز خواهد شد.» وى با تاكيد بر اينكه «با اجراى هدفمندكردن يارانه ها، هيچ فقيرى در ايران يافت نمى شود » از «واريز قسط اول يارانه هاى نقدى در مهرماه» به حساب دريافت كنندگان «يارانه نقدى» خبر داده است. در حالى كه بنابر توافق دولت و مجلس از ۲۰ هزار ميليارد تومان از محل در آمد ناشى از حذف يارانه ها در سال ۸۸ ، ۱۰ هزار ميليارد تومان آن به دولت مى رسد و ۱۰ هزار ميليارد تومان باقى مانده قرار است به عنوان «يارانه نقدى» پرداخت شود ، محمود احمدى نژاد روز چهارشنبه گفت: «ما نمى خواهيم يارانه ها را حذف كنيم بلكه به دنبال اين هستيم كه عادلانه آن را در جيب خود مردم بگذاريم و معتقديم كه چرا بايد ۷۰ درصد يارانه در جيب ۳۰درصد مردم جامعه باشد.» احمدى نژاد در جريان انتخابات رياست جمهورى سال ۸۴ نيز شعار مشابهى درباره «رفع فقر» و «آوردن پول نفت بر سفره مردم» داده بود اما در پنجمين سال رسيدنش به قدرت آمارهاى مراكز رسمى مبنى بر افزايش جمعيت زير خط فقر از عدم تحقق شعارهاى انتخاباتى وى حكايت دارد. «استقرار طلاب و روحانيون در ايستگاه هاى مترو» روزنامه قدس از آغاز اجراى طرح استقرار روحانيون در ايستگاه هاى مترو خبر داده است. به نوشته اين روزنامه، مجتبى صابرى، مسئول معاون تبليغ علميه آيت الله مجتهدى اجرای طرح استقرار طلاب در ايستگاه هاى مترو را تائيد كرده و گفته است: «طلاب حوزه علميه مجتهدى در ماه شعبان و رمضان در ايستگاه هاى مترو به ارائه مشاوره دينى به مردم مى پردازند.» وى درباره جزئيات اين طرح با اشاره به اينكه «طرح تبليغ در مترو در ۱۵ ايستگاه مترو از ساعت ۹ صبح تا ۵ بعد از ظهر اجرا خواهد شد» گفته است: «طرحى براى ايستگاه هاى مترو تهران مدون شده است كه طلاب آموزش ديده با ارائه مشاوره و پاسخگويى به مسائل شرعى به مردم خدمت رسانى مى كنند.» پيشتر نيز مقام هاى دو وزارتخانه آموزش و پرورش ، وزارت علوم و همچنين مقام هاى حوزه علميه قم از طرح هايى براى استقرار چند هزار روحانى در مدارس و دانشگاه ها خبر داده بودند. انتقاد تند از هشت بار درخواست احمدى نژاد براى مذاكره با آمريكا اظهارات چندباره محمود احمدى نژاد درباره مذاكره با امريكا انتقاد تند روزنامه تهران امروز را به دنبال داشته و اين روزنامه با انتشار يك گزارش و سرمقاله رييس دولت را به زير پاگذاشتن «عزت به عنوان شرط اول سياست خارجى» متهم كرده است. اين روزنامه با اشاره به اظهار تمايل اخير احمدى نژاد براى مذاكره با رييس جمهور آمريكا از «درخواست دوباره احمدىنژاد براى مذاكره» طى سخنانى در همدان خبر داده و نوشته است: «دعوت اخير براى مناظره نيز در حالى از سوى محمود احمدىنژاد صورت گرفته بود كه صبح ديروز سخنگوى كاخ سفيد و سخنگوى وزارت امورخارجه آمريكا، ضمن ابراز خشنودى از اعمال تحريم و پيامدهاى منفى آن عليه ايران اعلام كردند با توجه به اينكه ايران براى گفتوگوى جدى درباره برنامههستهاى خويش جدى نيست، موضوع مناظره منتفى است.» تهران امروز در ادامه فهرستى از پيشنهادهاى مذاكره احمدى نژاد را كه از سوى مقام هاى آمريكا رد شده را منتشر كرده و نوشته است: « ۷، ۲۶و ۲۸ شهريور ۸۵، احمدى نژاد سه بار به بوش پيشنهاد مناظره داد» و در «۲ مهر ۸۷ پيشنهادش را خطاب به كانديداهاى رياستجمهورى آمريكا يعنى اوباما و مككين ارائه داد» و البته «۸ خرداد ۸۸، ۴ دى ۸۸ و ۷ تير ۸۹ ، سه تاريخى هستند كه باراك اوباما مورد خطاب احمدى نژاد قرار گرفته و درخواست مناظره طرح شده است.» اين روزنامه نوشته است: «با اين حساب ،اكنون رسما و به طور مستقيم ، هشت بار محمود احمدى نژاد چنين درخواستى را مطرح كرده و اين درخواستها البته علاوه بر نامهنگارىهاى احمدى نژاد به رئيسجمهور آمريكاست كه قبلا صورت گرفته است.» تهران امروز در سرمقاله خود با عنوان «عزت، شرط اول سياست خارجى» با لحن شديدى به انتقاد از رییس دولت دهم پرداخته و می نویسد: «سخنان چند باره محمود احمدىنژاد براى گفتوگوى مستقيم با رئيسجمهور آمريكا و پاسخ منفى كاخ سفيد به اين درخواست» اين سوال اساسى را ايجاد كرده است كه مبناى كارشناسى پيشنهاد رييس دولت چيست و «چرا در شرايطى كه آمريكا به پرچمدار تحريمها عليه ايران تبديل شده است و از سوى ديگر قدرت نظامى خود را به رخ مىكشاند و فرمانده ارشد اين كشور از وجود نقشهها براى حمله به ايران سخن مىگويد، عالىترين مقام اجرايى جمهورى اسلامى از يك تريبون عمومى از آمادگى براى گفتوگو با رئيس جمهور جنين كشورى سخن گويد؟» اين روزنامه با تاكيد بر اينكه «حفظ پرستيژ ديپلماتيك كشور در عرصه بينالملل» يا «عزت» يكى از وظايف و تكاليف اصلى دولت است نوشته که «اين براى بار چندم است كه رئيس جمهور محترم آزموده را دوباره مىآزمايد» و «جالبتر اينكه رئيس جمهور ايران خود تاكيد دارد كه براى بار چندم است كه خواستار گفتوگو با روساى جمهور امريكا از بوش تا اوباما بوده است و البته درخواستهاى او هم يا بدون پاسخ مانده يا از سوى طرف مقابل پذيرفته نشده است.»
چین در واکنش به درخواست یک مقام ارشد آمریکا که خواستار حمایت این کشور از تحریم ها علیه ایران شد، از ادامۀ روابط تجاری با تهران دفاع کرد. یک سخنگوی وزارت امور خارجۀ چین گفت روابط تجاری چین با ایران عادی است. وی افزود کشورش به عنوان عضو دایم شورای امنیت همواره به قطعنامه های این شورا توجه نشان داده است. پیشتر یک مشاور ارشد وزارت خارجۀ آمریکا ، رابرت اینهورن Robert Einhorn از چین خواست به طور کامل از تحریم ها علیه کرۀ شمالی و ایران حمایت کند. شورای امنیت سازمان ملل اخیرا چهارمین دور تحریم ها علیه ایران را به اجرا گذاشته است.
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيسمجمع تشخيص مصلحت نظام، گفت:« در اين سالها عدهای دست به کار شدهاند تا با سوءاستفاده از اختلافات سليقهای داخلی و ادبيات به ظاهر ارزشی ، برنامه روحانيتستيزی خويش را کامل کنند.» آقای رفسنجانی در پيامی به مناسبت چهاردهم مردادماه سالگرد انقلاب مشروطه نسبت به تلاش «عدهای برای جداکردن مردم از روحانيت و اختلاف بين روحانيون» هشدار داده است. اکبر هاشمی رفسنجانی به روشنی نامی از اين «عده» نبرده است، اما پيشتر، اتهامات محمود احمدی نژاد در مناظره تلويزيونی با ميرحسين موسوی در جريان انتخابات رياست جمهوری عليه خود و ديگر روحانيون را «نوعی ستيز با روحانيت» ارزيابی کرده بود. در جريان مناظره های تلويزيونی انتخابات رياست جمهوری محمود احمدی نژاد با ميرحسين موسوی در خردادماه سال ۱۳۸۸، محمود احمدی نژاد اتهاماتی را عليه اکبر هاشمی رفسنجانی، محمد خاتمی و علی اکبر ناطق نوری مطرح کرده بود .
محمد مصطفايى وكيل مدافع بسيارى از مجرمان نوجوان ، پس از ۱۰ روز زندگى مخفيانه سرانجام در تركيه تقاضاى پناهنگى كرد. اين در حالى است كه همسر او هنوز در بازداشت به سر مى برد. آقای مصطفایی روز دوم مرداد به دادسرای شهید مقدس در زندان اوین احضار شد اما چند ساعت پس از بازگشت به محل کارش، خبر پیدا کرد که همسر و برادر همسرش بازداشت شده اند. آقای مصطفایی در گفت و گو با رادیو فردا دربارۀ موقعیت خود گفت: محمد مصفایی در ادامه افزود نمایندگانی از دولت نروژ به دیدار وی آمده و پیشنهاد اعطای شهروندی به او داده اند. محمد مصطفايی ، وکالت سکينه محمدی آشتيانی، متهم محکوم به سنگسار و ده ها نوجوان محکوم به اعدام را در سال های اخيربر عهده داشت.
استوارت لوى، معاون وزير خزانه دارى آمريكا در امور مبارزه با تروريسم مالى، مى گويد نظام تحريم ها عليه ايران در سطح جهانى هر روز بيشتر تقويت مى شود و همكارى هاى بهترى با آن صورت مى گيرد. آقاى لوى در گفت و گو با شبكه تلويزيونى «ام اس ان بى سى» به پرسش هايى در مورد افزايش تحريم ها عليه ايران پاسخ داده و گفته است با توجه به ۲۱ شخص حقيقى و حقوقى كه در فهرست تازه تحريم ها اعلام شد، شمار اشخاص حقيقى و حقوقى ايران كه مورد تحريم آمريكا قرار گرفته اند به ۵۸ رسيده است. وى افزود:«جمهورى اسلامى عادت كرده راه هاى مخفى و غيرقانونى را دنبال كند و وقتى گير افتاد، حركت هاى غيرمشروع و غيرقانونى خود را تشديد مى كند. ولى به هر حال به تدريج هماهنگى ها با نظام تحريم هاى آمريكا در سطح جهان بيشتر شده و هزينه ها براى اعمال ايران هم هر روز بيشتر و سنگين تر مى شود.»
مير حسين موسوی و مهدی کروبی در نامه ای به مراجع و علمای شيعه از آنان خواسته اند برای حفظ آبروی «اسلام و روحانیت» وارد صحنه شده و از احمد جنتی، دبير شورای نگهبان، بخواهند مستندات و مدارکش را درباره کمک «يک ميليارد دلاری» آمريکا به رهبران معترضان ارائه کند. احمد جنتی ششم مردادماه در جمکران قم گفته بود سندی به دست آورده که آمريکاییها يک ميليارد دلار از طريق افراد سعودی به سران معترضان دادند و حتی گفته اند چنانچه رژیم جمهوری اسلامی منقرض شود تا پنجاه ميليارد دلار ديگر هم پرداخت می کنند. مير حسين موسوی و مهدی کروبی، از رهبران مخالفان دولت در ايران، در نامه خود به مراجع تقليد شيعه، اين اظهارات احمد جنتی را « بارزترين نمونۀ هتک حرمت های بیپروا و عاری از تقوا» خوانده اند. جبهه مشارکت، عمدهترين حزب اصلاحطلب ايران نيز در واکنش به اظهارات احمد جنتی، از قوه قضاييه خواست به ادعاهای مطرح شده از سوی وی رسيدگی کند.
رييس جمهورى روسيه ، دميترى مدوديف در پى ناكامى ارتش اين كشور در جلوگيرى از گسترش آتش سوزى ها به يك پايگاه دريايى و منهدم شدن آن تعدادى از افسران ردۀ بالاى ارتش را از كار بركنار كرد. آقاى مدودويف اين موضوع را پس از توقف تعطيلات تابستانى و بازگشت به مسكو براى مذاكرات اضطرارى در مورد آتش سوزى هاى مهيب روسيه اعلام كرد. وزير امور اضطرارى روسيه گفت در ۲۴ ساعت گذشته ، آتش نشانان موفق به خاموش كردن ۳۰۰ آتش سوزى شده اند ولى بيش از ۴۰۰ نقطۀ ديگر طعمۀ حريق شده و صدها مورد ديگر در مناطق روستاىى روبه گسترش است.
وزیر دفاع کرۀ جنوبی گفت این کشور بامداد پنجشنبه بزرگترین رزمایش دریایی تاریخ خود را در نزدیکی مرز دریایی مورد مناقشۀ دو کره آغاز کرده است. این رزمایش به منظور هشداری به کرۀ شمالی در پی حملۀ این کشور با اژدر به یک ناو نظامی کرۀ جنوبی در ماه مارس (بیش از چهار ماه پیش) طراحی شده است. بر اثر حملۀ ياد شده، ۴۶ دريانورد ارتش كرۀ جنوبى كشته شدند. به گفتۀ مقام هاى نظامى در اين رزمايش ۲۹ كشتى ، يك زير دريايى ، ۵۰ هواپيما ، ۴۵۰۰ سرباز نيروى دريايى ، هوايى و نيروی زمینی شركت مى كنند. كرۀ جنوبى به كرۀ شمالى هشدار داده است كه هيچ گونه تحريكى را در حين اين رزمايش پنج روزه تحمل نخواهد كرد.
رییس جمهوری روسیه ، دمیتری مدودیف در پی ناکامی ارتش این کشور در جلوگیری از گسترش آتش سوزی ها به یک پایگاه دریایی و منهدم شدن آن تعدادی از افسران ردۀ بالای ارتش را از کار برکنار کرد. آقای مدودویف این موضوع را پس از توقف تعطیلات تابستانی و بازگشت به مسکو برای مذاکرات اضطراری در مورد آتش سوزی های مهیب روسیه اعلام کرد. وزير امور اضطرارى روسيه گفت در ۲۴ ساعت گذشته ، آتش نشانان موفق به خاموش کردن ۳۰۰ آتش سوزى شده اند ولى بيش از ۴۰۰ نقطۀ ديگر طعمۀ حريق شده و صدها مورد ديگر در مناطق روستايى روبه گسترش است.
ميرحسين موسوی و مهدی کروبی در نامه به مراجع شيعه از آنان خواستند برای حفظ آبروی «اسلام و روحانیت» وارد صحنه شده و از احمد جنتی بخواهند مدارکش درباره کمک «يک ميليارد دلاری» آمريکا به رهبران معترضان را ارائه کند.ميرحسين موسوی و مهدی کروبی در نامه به مراجع و علمای شيعه از آنان خواستهاند برای حفظ آبروی «اسلام و روحانیت» وارد صحنه شده و از احمد جنتی، دبير شورای نگهبان، بخواهند مستندات و مدارکش درباره کمک «يک ميليارد دلاری» آمريکا به رهبران معترضان را ارائه کند. احمد جنتی ششم مردادماه در جمکران قم گفته بود :« من سندی را بدست آوردم که آمريکائیها يک ميليارد دلار از طريق افراد سعودی که هم اکنون عامل آمريکا در کشورهای منطقه هستند به سران فتنه دادند و همين سعودیها که به نمايندگی آمريکا صحبت میکردند، گفتند اگر توانستيد نظام را منقرض کنيد تا پنجاه ميليارد دلار ديگر هم میدهيم، اما خداوند اين فتنه را به دست بندگان صالحش خاموش کرد». به گزارش «سحام نیوز» مير حسين موسوی و مهدی کروبی، از رهبران مخالفان دولت در ايران، در نامه خود به مراجع تقليد شيعه اظهارات احمد جنتی را « بارزترين نمونه» هتک حرمت های «بیپروا و عاری از تقوا» خوانده اند. مير حسين موسوی و مهدی کروبی در نامه خود نوشته اند:« اين مرد کهنسال که از آغاز تأسيس مجلس و شورای نگهبان لاينقطع مسئول بوده و قريب به بيست سال است که دبير شورای نگهبان است و گويا کهولت سن نه تنها قوای روحی و جسميش را به تحليل برده بلکه قوه ادراک و ذهنیاش را هم مختل کرده است» میرحسین موسوی و مهدی کروبی اضافه کرده اند:« بر اين گمانيم که خطدهندگان پنهان و سياستگزاران نازکانديش و بیرحم به ساير خطيبان هم چنين دستورهائی داده باشند اما آنها از ابراز چنين اباطيلی ابا نمودهاند. جسارت و کندی ذهن، خاص ايشان است که چنين بیگدار به آب میزند. » مير حسين موسوی و مهدی کروبی همچنین گفته اند: احمد جنتی «در حاشيه امن سلاح و صلاح» بدون ترس و واهمه ای تربيون نماز جمعه را در اختيار دارد و بی رحمانه «ترک تازی » می کند. مير حسين موسوی و مهدی کروبی در نامه خود به مراجع شيعه تصريح کرده اند:« دست دادخواهی ما کوتاه است و خرمای عدالت نظام فعلاً بر بلندای نخلی ناپيدا، لذا بر سبيل گذشتگان برای دفاع از حريم روحانيت و اسلام با شما سخن می گوييم.» مير حسين موسوی و مهدی کروبی نوشته اند:« ما از شما مراجع عاليقدر و علمای بزرگ و مدرسين گرانقدر حوزه های علميه می خواهيم برای حفظ آبروی روحانيت و اسلام از ايشان بخواهيد سند و مدرک خود را ارائه کند و يا منبعش را برملا نمايد تا مردم اين محرمان اصلی انقلاب و کشور در جريان واقعيت و يا افترا و دروغ که برای متاع دو روز دنيا بيان شده است، قرار گيرند.» اظهارات احمد جنتی درباره کمک مالی آمريکا به معترضان در ايران باعث واکنش شخصیت ها و گروههای اصلاح طلب شده است. جبهه مشارکت، عمدهترين حزب اصلاحطلب ايران نيز در واکنش به اظهارات احمد جنتی، از قوه قضاييه خواست به ادعاهای مطرح شده از سوی وی رسيدگی کند. احمد جنتی در انتخابات رياست جمهوری سال گذشته از سوی اصلاحطلبان و حتی برخی از اصولگرايان متهم شد که به طور علنی پيش از انتخابات از محمود احمدینژاد حمايت کرده در حالی که صيانت از انتخابات به عهده اين شورای نگهبان بوده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر