معصومه ابتکار، عضو شورای شهر تهران در مطلبی که در وبلاگ شخصی خود منتشر کرده ، از قطعی های مکرر برق انتقاد کرد . او در این زمینه نوشته است:”کار به آنجا رسیده که کمبود برق حتی نورچشمی صنایع ایران یعنی «ایران خودرو» را به تعطیلی کشانده و به گزارش خبرنگار اقتصادی سایت جهان نیوز این شرکت به طور رسمی به کارکنانش اعلام کرده که از دیروز اضافه کاری های کارگران در دو نوبت عصر و شب لغو شده و تا اطلاع ثانوی نیز ادامه خواهد داشت.”وی در بخش دیگری از این مطلب با انتقاد از طرح تثبیت قیمت ها می نویسد:”حافظه تاریخی چیز خوبی است وقتی به یاد آوریم که طرح تثبیت قیمت ها در واقع طرح رو کم کنی برخی اصولگرایان در مجلس هفتم برای دو سال پایانی دولت آقای خاتمی بود. برای این طرح عوام پسند تبلیغات زیادی به منظور جلب نظر افکار عمومی صورت گرفت و به هدف خود که پیروزی یک طیف خاص سیاسی بود نیز رسید. اما نتایج واقعی اش این روزها معلوم می شود.”
نظام های برنامه ریزی در ساختارهای حکومتی به این منظور شکل می گیرند که جامعه را براساس اقتضائات زمانه، روندهای آینده و تحولات اقتصادی، اجتماعی و بین المللی با توجه به منابع و مصارف، در مسیر صحیح تحقق آرمان ها و اهداف عالی حرکت دهند. بر همین اساس، فرآیند برنامه ریزی طی سال ها دستخوش تحولات و نوآوری های زیادی شده تا بتواند همپای نیازها و تغییرات، هدف بزرگ دستیابی به جامعه ای بهتر را محقق سازد.
در چنین روندی اما کشور ما که دارای سند چشم انداز بیست ساله و برنامه توسعه ملی پنج ساله بوده، اکنون در زمینه های مختلف به شدت درگیر بی برنامگی، از دست رفتن فرصت ها و عدم دستیابی به اهداف تعیین شده است. متاسفانه شاخص ها و آمارهای بین المللی و رتبه بندی کشورمان دراین شاخص ها، افت مشهودی را در زمینه های مختلف را نشان می دهد. در عرصه ملی نیز مثال بارز این مسئله – که سبب خسارات میلیاردی، کاهش تولید و افزایش نرخ بیکاری می شود – وضعیت کنونی صنعت برق و آثار مخرب آن به خصوص بر صنایع کشور است.
پس از تکرار قطعی های برق طی ماهها و به ویژه هفته های اخیر و تعطیلی بی سابقه کشور به مدت دو روز به این خاطر، بالاخره رسانه ها به کسری بودجه ۵ هزار میلیارد تومانی دراین بخش اشاره کردند و البته وزیر نیرو نیز علت این کسری عظیم بودجه را قانون تثبیت قیمت ها دانست که موجب شده حدود ۵ سال قیمت خدمات دولتی تغییر نکند. یعنی مشکل را به گردن مجلسی ها انداخت.
حافظه تاریخی چیز خوبی است وقتی به یاد آوریم که طرح تثبیت قیمت ها در واقع طرح رو کم کنی برخی اصولگرایان در مجلس هفتم برای دو سال پایانی دولت آقای خاتمی بود. برای این طرح عوام پسند تبلیغات زیادی به منظور جلب نظر افکار عمومی صورت گرفت و به هدف خود که پیروزی یک طیف خاص سیاسی بود نیز رسید. اما نتایج واقعی اش این روزها معلوم می شود.
عدم توجه به برنامه ریزی، وضع را به اینجا رسانده که خبرگزاری ها از خسارات جبران ناپذیر واحدهای صنعتی خبر داده و به نقل از صاحبان صنایع می گویند قطعی ناگهانی برق برای صنایع مشکلات زیادی را به همراه داشته که از آن میان می توان به صدمه دیدن دستگاهها، از بین رفتن و فاسد شدن مواد خام، آلودگی هوا، تعطیلی خطوط تولید و بیکاری کارگران، از بین رفتن محصولات هنگام انتقال میان خطوط تولید و در نتیجه وارد آمدن خسارات میلیاردی روزانه به صنایع اشاره کرد. از طرفی صنایعی که محصولات را براساس روز و ساعت برنامه ریزی کرده و به خارج صادر می کنند در اجرای تعهدات خود با مشکل مواجه شده و متحمل خسارت های فراوان می شوند.
این خسارات البته غیر از خسارت تعطیلی بسیاری واحدهای تولیدی به دلیل عدم امکان رقابت با کالاهای وارداتی به ویژه محصولات چینی است. حتما شنیده اید که اخیرا نماینده ای از ورود جا نماز چینی گفته و دیگری به ورود سنگ قبر چینی اعتراض کرده است.
خلاصه، کار به آنجا رسیده که کمبود برق حتی نورچشمی صنایع ایران یعنی «ایران خودرو» را به تعطیلی کشانده و به گزارش خبرنگار اقتصادی سایت جهان نیوز این شرکت به طور رسمی به کارکنانش اعلام کرده که از دیروز اضافه کاری های کارگران در دو نوبت عصر و شب لغو شده و تا اطلاع ثانوی نیز ادامه خواهد داشت.
متاسفانه موضوع برنامه ریزی و قانون برنامه چهارم مورد بی مهری و بی توجهی دولت نهم و دهم قرار گرفت و اقدامی جدی که به نتیجه منتهی شود برای مقابله با این خطای فاحش از طرف دستگاههای نظارتی و مجلس شورای اسلامی صورت نمی گیرد. در حالی که مجلس براساس قانون اساسی وظیفه و تکلیف قانونی و شرعی و اختیارات کافی برای رسیدگی و سروسامان دادن به این وضعیت را داراست. بسیاری صاحب نظران اقتصادی معتقدند حتی اگر در همین لحظه، این روند نامطلوب متوقف و به سوی پیشرفت تغییر جهت دهد، به جای دستیابی به اهداف سند چشم انداز در سال ۱۴۱۴، در سال ۱۴۴۰ به آن دست خواهیم یافت.
در این شرایط چه باید گفت؟
چشم همگی روشن؟
نه… برق میره، باید گفت: چشم همگی خاموش
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، با بیان اینکه “به طورجدی چرخه سوخت اتمی را دنبال خواهیم کرد”، هر گونه مذاکره و ملاقات احتمالی بین هیاتهای ایران و آمریکا در حاشیه کنفرانس بینالمللی کابل را رد کرد.
به گزارش ایسنا، رامین مهمانپرست سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی، صبح سهشنبه در نشست هفتگیاش با خبرنگاران داخلی و خارجی، درباره دیدار احتمالی منوچهر متکی و هیلاری کلینتون در حاشیه اجلاس بینالمللی کابل، خاطرنشان کرد “با توجه به سیاستهای خصمانه آمریکا علیه ایران و اقداماتی که در صدور قطعنامه انجام داده و همچنین رفتار نامناسب نسبت به اتباع ایران، فکر نمیکنیم در حال حاضر امکان مذاکره و ملاقات بین مقامات ایران و آمریکا وجود داشته باشد. ”
امکان مذاکره وجود ندارد
مهمانپرست درباره پیشنهاد کنگره آمریکا برای مذاکره کمیسیون سیاست خارجی آمریکا با کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس ایران گفت: در اینباره رییس کمیسیون امنیت ملی کشورمان نظرش را اعلام کرد؛ البته ارتباط و تعامل میان کمیسیونهای مجلس فینفسه کار خوبی است اما وقتی یک طرف مذاکره نمایندگان کنگره آمریکا باشند با توجه به تصمیمات کنگره درباره ایران این امکان وجود ندارد و مانع از انجام مذاکره و ملاقات میشود. با این حال اعضای کمیسیون سیاست خارجی مجلس این مساله را بررسی میکنند و پاسخ مناسب را میدهند.
طی روزهای اخیر، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، از پیام کنگره آمریکا برای انجام مذاکره با مقامات جمهوری اسلامی خبر داده بود.
به طور جدی چرخه سوخت را دنبال میکنیم
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی دولت ایران، بدون اشاره به کناره گیری ترکیه از تداوم هرگونه میانجی گری در پرونده اتمی ایران، گفت “رایزنیهای مقامات ایران با ترکیه و برزیل به شکلهای مختلف در حال انجام است.”
وی همچنین برنامه اتمی ایران را مجددا “صلح آمیز” خواند و گفت “ما برای تولید انرژی و استفاده از کاربردهای صلحآمیز دیگر آن برنامهریزی کردیم و انتظارمان از آژانس این است که از حقوقمان بهرهمند باشیم. ما به طور جدی چرخه سوخت را دنبال میکنیم و اورانیوم را برای مصارف خود در چارچوب مقررات و قوانین آژانس تولید میکنیم.”
روسیه اشتباه می کند
مهمانپرست درباره رویکرد ایران در قبال مواضع جدید روسیه با توجه به اظهارات اخیر مدودف اظهار کرد: درباره اظهارات مدودف درباره بحث فعالیتهای هستهیی ایران قبلا پاسخ لازم از سوی وزیر امور خارجه داده شده است. ما تصور ایشان را که فعالیتهای هستهییمان به سمت فعالیتهای نظامی حرکت میکند را اشتباه میدانیم و این امر درست نیست. همکاریهای ما با آژانس موید صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهیی ماست.
لازم به ذکر است رئیس جمهوری روسیه هفته گذشته تاکید کرده بود ایران به سمت تولید سلاحهای اتمی گام بر می دارد.
سخنگوی وزارت خارجه ایران تاکید کرد: این که حدس زده شود و شک برده شود که فعالیتهای هستهیی ما ممکن است اهداف نظامی داشته باشد باید مستند و با اسناد گفته شود. اگر همه این کشورها نگران فعالیتهای هستهیی کشورها هستند که از مسیر صلحآمیز خارج نشود چرا کشورهایی که همین الان کار هستهیی نظامی میکنند را نمیبینند؟
در کنفرانس کابل شرکت می کنیم
سخنگوی وزارت خارجه ایران، درباره کنفرانس بینالمللی کابل نیز گفت: مشکلات افغانستان و بحرانی که در منطقه ایجاد کرده نیاز به راهحلهای جدی و رویکردهای جدید دارد. نقش همسایگان و کشورهای منطقه برای حل مشکلات این کشور میتواند بسیار تعیینکننده باشد. به همان دلیل که ایران در اجلاس لندن شرکت نکرد و این اجلاس را برای اهدافی دیگر تفسیر کرد، به همان دلیل ایران با حضور خود در کابل نقش جدی ایفا خواهد کرد.
انتقاد از غرب
سخنگوی وزارت خارجه ایران، درباره نقش غرب و پاکستان در مقابله با تروریست با توجه به حادثه تروریستی زاهدان گفت: “مذاکره با دولت پاکستان برای پیدا کردن راهکارهای مقابله با تروریسم وجود دارد و کشورهای غربی بهتر است به جای حمایت و امان دادن به تروریستها در خاک خود از این اقدامات دست بردارند چرا که این گونه اقدامات به نفع هیچکس نخواهد بود. ”
مهمانپرست همچنین ضمن انتقاد شدید از رفتار پلیس فرانسه با تظاهرکنندگان در جنوب آن کشور، کشتن افراد به هر دلیلی و یا به بهانه مقابله با تظاهرات را “غیرصحیح” ذکر کرد.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با هشدار نسبت به اینکه اگر امام جمعه ای در تریبون وحدت آفرین نماز جمعه بر طبل تفرقه بکوبد با تذکر جدی این شورا مواجه خواهد شد، اعلام کرد که در تابستان امسال بیش از ۶۰ امام جمعه بازنشسته می شوند.
به گزارش مهر، حجت الاسلام سید رضا تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در همایش نماز جمعه و رسانه که امروز سه شنبه در مجتمع فرهنگی آموزشی آدینه برگزار شد، در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر که نظر وی را درباره اظهارات برخی چهره های سیاسی مبنی براینکه تعدادی از ائمه جمعه به جای وحدت آفرینی در جامعه در تریبون نماز جمعه بر طبل تفرقه می کوبند، گفت: رسالت نماز جمعه تحکیم وحدت است این سیاست اصلی ماست که اسلام مشخص کرده است و امام راحل نیز بارها بر آن تاکید نمودند و اکنون مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند.
وی با بیان اینکه ائمه جمعه با قدرت سیاست وحدت آفرینی را دنبال می کنند، گفت: اگر موردی باشد حتما باید ببینیم که کدام امام جمعه به تفرقه در جامعه دامن زده است تا به آن تذکر دهیم.
تقوی تصریح کرد: اگر امام جمعه ای این کار را انجام دهد با یکی از شرایط امام جمعه بودن که عدالت است تناقض پیدا می کند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خاطر نشان کرد: البته ممکن است امام جمعه ای که مواضع نظام را در تریبون نماز جمعه بیان می کند منطبق با مواضع اصولی برخی احزاب باشد که این به معنای طرفداری وی از جناح یا گروه خاصی نیست.
وی افزود: مثلا ممکن است عده ای در داخل کشور موافق مذاکره با آمریکا باشند و عده ای دیگر نیز با آن مخالف. حالا اگر امام جمعه موضع نظام را در این رابطه مطرح کرد این دلیل نمی شود که از عده ای خاص در تریبون نماز جمعه حمایت کرده است.
وی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر عدالت رسانه ای در جامعه عنوان کرد: همه رسانه ها برای ما محترم هستند اما رسانه ملی برای ما حساب ویژه ای دارد که البته نباید تکریم از رسانه ملی موجب تضعیف سایر رسانه ها در کشور شود ضمن اینکه بایستی شور اطلاعاتی را در جامعه توسط همه رسانه ها دامن بزنیم.
تقوی در پاسخ به این سئوال که چرا آقای هاشمی نماز جمعه را اقامه نمی کنند، گفت: اینکه امام جمعه ای به طور موقت نماز جمعه را اقامه نکند چیز جدیدی نیست قبلا هم این مسئله در مورد آیت الله مهدوی کنی، یزدی و یا طاهری خرم آبادی صدق کرده است.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با بیان اینکه همانطور که در نماز جمعه آخر ایشان دیدیم، عده ای می خواستند بعد از انتخابات از نماز جمعه ایشان سوء استفاده کنند، گفت: طی تماسی که من با ایشان داشتم آقای هاشمی اعلام کردند که عده ای می خواهند از نماز جمعه سوء استفاده کنند که بر این اساس من نمی آیم.
وی با تاکید بر اینکه آیت الله هاشمی رفسنجانی مصلحت نماز جمعه را بالاتر از مسائل سیاسی دانست، گفت: چه ایرادی دارد که امام جمعه موقت جدید بیاید و امام جمعه موقت دیگر برود.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور گفت : در تابستان امسال قرار است بیش از ۶۰ امام جمعه را بازنشسته کنیم .
تقوی در پاسخ به این سئوال که آیا آقای جنتی را نیز می خواهید جابجا کنید یا خیر، گفت: جنتی امام جمعه موقت تهران هستند که ما نصب و جابجایی در مورد ائمه جمعه موقت نداریم زیرا ائمه جمعه موقت را ائمه اصلی و دائمی انتخاب می کنند ضمن اینکه من تا کنون درخواست بازنشستگی آقای جنتی را نشنیده ام. ایشان قصد بازنشسته شدن ندارند، هیچ روحانی بازنشسته نمی شود.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه اضافه کرد: آقای جنتی فردی مبارز، زندان رفته، تبعید شده و فقیهی است که قبل و بعد از پیروزی انقلاب از شاگردان مخلص امام راحل بود و الان هم از یاران رهبری هستند.
وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه چرا وضعیت ساخت و ساز مصلی تهران تا کنون به اتمام نرسیده است، گفت: کارهای عمرانی مصلی تهران زیر نظر ما دنبال نمی شود و با اینکه خیلی دست به دست گشته الان زیر نظر وزارت مسکن و شهرسازی است.
تقوی تصریح کرد: البته هم اکنون روند ساخت و ساز مصلی شتاب بیشتری گرفته است و مسئولان قول داده اند که تا چند سال آینده آن را تحویل دهند ضمن اینکه بخش های زیادی از آن نیز آماده شده است .
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با اشاره به کارهای نیمه تمام کارهای پروژه نیمه تمام مصلی تهران گفت: در حال حاضر نمی توانیم نماز جمعه را در آنجا برگزار کنیم حتی نماز عید فطر را در آنجا با دلهره برگزار می کنیم زیرا در یکی از نمازهای عید فطر یکی از بچه های کوچک به داخل حوضچه های مصلی افتاد که عوامل اجرایی برای کار ساخت و ساز مصلی تهران ایجاد کرده بودند وغرق شد. ضمن اینکه در جلسه دیدار رهبری دختر خانمی زیر دست و پا ماند و فوت شد.
وی اضافه کرد : به هر حال جمع کردن کارگاه و دوباره تجهیز کردن آن خیلی مشکل است ما هم گله از کندی روند کار احداث مصلی تهران داریم که امیدواریم هر چه زودتر مسئولان ذیربط کار تکمیل پروژه مصلی تهران را انجام دهند.
حجت الاسلام سید رضا تقوی از همه ائمه جماعات خواست به مناسبت فرا رسیدن روز خبرنگار در هفدهم مرداد ماه این روز را گرامی بدارند.
به گفته یک عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ،یکی از مهمترین دلایل ایجاد صف در جایگاههای سوخت استفاده از تلمبه و تجهیزات چینی است.
مرتضی زاغی همچنین یکی از مشکلات تراکم خودروها در جایگاههای سوخت کشور را ناشی از عدم امکان عرضه انواع فرآورده های نفتی همچون بنزین معمولی و سوپر به صورت همزمان از یک تلمبه عنوان کرد و افزود: در حال حاضر امکان ساخت پمپ های چند نازله سوخت در داخل با کیفیت مطلوب فراهم شده و این در حالی است که تلمبه های نامرغوب چینی وارد کشور می شود.
وی با یادآوری اینکه تلمبه های وارداتی از چین فاقد خدمات پس از فروش و تامین کالا و قطعات در بلند مدت هستند، تبیین کرد: اما استفاده از این تجهیزات نامرغوب موجب خرابی و از رده خارج شدن تلمبه ها در کوتاه مدت شده که در نهایت این مشکل زمان سوخت گیری خودروها را در جایگاهها را افزایش می دهد.
این مقام مسئول با اشاره به خوکفایی در ساخت پمپهای یک تا ۶ نازله عرضه سوخت، گفت: در حال حاضر توانایی تولید ماهانه ۳۰۰ تا ۴۵۰ تلمبه در انواع مختلف تک نازله، دو نازله، چهار نازله و ۶ نازله بنزین در داخل کشور فراهم شده است.
مدیر عامل شرکت مهندسی تکنوتار با اشاره به نصب و راه اندازی تلمبه های جدید ۴ و ۶ نازل در برخی از کلان شهرهای کشور، اعلام کرد: تمامی این تجهیزات از استاندردهای مورد نظر شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی برخوردار است.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به قانون ابلاغ شده از سوی دولت مبنی بر ممنوعیت واردات کالاهایی که امکان ساخت داخل آنها فراهم شده است، خاطر نشان کرد: از این رو پیشنهاد می شود برای حمایت از واردات کالا و تجهیزات ساخت داخل، برای کالاهای خارجی در گمرکات عوارض ۱۰۰ درصدی تعیین شود تا ضمن توسعه ساخت داخل، صرفه جویی ارزی، اشتغال آفرینی و زمینه خودکفایی بیشتر هم فراهم شود.
داریوش قنبری با انتقاد از واردات بیرویه کالا و محصولات کشاورزی در کشور، اظهار داشت: در بحث واردات و آنچه اتفاق می افتد برای ما باعث ایجاد تردید در وطن دوستی برخی مسئولان اجرایی شده است.
به گزارش آفتاب، این عضو فراکسیون خط امام (ره) گفت: روز یکشنبه هم که وزیر بازرگانی در جلسه علنی مجلس حضوریافت مطلع شدیم حقوق ورودی برخی اقلام کاهش داده شده است و این در جهت ترغیب واردات بیشتر است و این کار کمر تولید در کشور را میشکند.
نماینده ایلام گفت: وزارت بازرگانی بهجای اینکه به فکر صادرات و کمک به تولید کنندگان داخلی باشد متاسفانه بهجای تجارت و بازرگانی به وزارت واردات باید تبدیل شود. وزارت بازرگانی صرفا بعد واردات را میشناسد و به همین خاطر شاهد ورشکستگی در موسسات تولیدی در بخشهای مختلف صنعتی هستیم.
قنبری یادآور شد: هم اکنون از مواد خوراکی گرفته تا پارچه مشکی چادر بانوان شاهد واردات از خارج هستیم. اجناس بنجول چینی همه بازار را به خود اختصاص داده و تولید کنندگان را به بیکاری کشانده است و متاسفانه کسی در کشور پیدا نمی شود برای جلوگیری از این واردات بی جا فکری کند.
سخنگوی فراکسیون خط امام(ره) مجلس تصریح کرد: صنعت نساجی کشور روبه زوال است و به ورشکستگی کامل رسیده است. کشاورزان هم مدتها است که تحت تاثیر ورادات بیرویه میوه قرار گرفتهاند و کسی به فریادشان نمیرسد.
قنبری گفت: این برای مسئولان خجالت آور است که ما در بازارهای مناطق شمالی کشور شاهد فروش سیر چینی هستیم. من معتقدم وزیر بازرگانی باید هشدار مجلس را جدی بگیرد البته وزیر بازرگانی از نقاط دیگری برای واردات بی رویه تحت فشار است به نظرم مجموعه ای از دولت در واردات دخالت دارد و فقط وزیر بازرگانی در این عرصه نقش ندارد.
وی افزود: مسئولان باید مراقب باشند در تاریخ نامشان به عنوان خائن به تولید در کشور ثبت نشود و بیش از این باعث تعطیلی موسسات تولید در کشور و بیکاری کارگران در بخش صنعت و کشاروزی نشوند.
قنبری گفت: آنچه امروز تحت عنوان واردات شاهد هستیم به اسم تنظیم بازار رخ میدهد درحالی که سیاسیت تنظیم بازار تعریف مشخصی دارد اما آنچه هم اکنون در لیست واردات ما جای گرفته همه نوع محصول را شامل میشود حتی محصولاتی وارد کشور میشود که اساسا درگذشته در سبد خانوار هم نبوده است و نیازی به آنها نداریم در این مورد میتوان به واردات میوههای غیر فصلی در فصول مختلف از جمله انگور و پرتغال را نام برد.
نماینده ایلام ادامه داد: مافیایی در بحث واردات فعال هستند که منافعی دارند و تقریبا با برخی صاحبان قدرت مرتبط هستند و از سوی آنان حمایت می شوند دولت بیتشر سعی میکند منافع مافیای واردات را تامین کند تا منافع تولید کنندگان را.
اتحادیه اروپا تحریمهای بیشتر علیه جمهوری اسلامی ایران را پنجشنبه به رأی می گذارد.
سایت عصر ایران به نقل از “نیویورکتایمز ” نوشت : تحریمهای پیشنهادی اتحادیه اروپا که پس از اقدام یکجانبه کنگره آمریکا در اعمال تحریمهای جداگانه علاوه بر تحریمهای تصویبشده توسط شورای امنیت، مطرح شده است، قرار است روز پنج شنبه در نشست وزرای خارجه کشورهای عضو این اتحادیه مورد بررسی قرار گیرد.
بنا بر این گزارش، اتحادیه اروپا این تحریمها را در اقدامی برای اعتراض به برنامه هستهای ایران بررسی میکند. این تحریمها، منع سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز ایران و همچنین تشدید محدودیتها در صنایع حملونقل و کشتیرانی و همچنین بخش مالی را شامل میشود.
در پیشنویس تحریمهای جدید پیشنهادی اتحادیه اروپا، نام ۴۱ نفر از مقامات ایران، ۵۷ شرکت و دیگر نهادهای دولتی و همچنین ۱۵ شرکت که گفته میشود تحت کنترل سپاه پاسداران است و ۳ شرکت که در حال حاضر تحت کنترل خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی است، آورده شده است.
ماه گذشته میلادی رهبران اتحادیه اروپا موافقت کردند تا اقدامات شدیدتری را به عنوان بخشی از رویکرد دوسویه در قبال جمهوری اسلامی در پیش گیرند. در همین راستا نیز اتحادیه اروپا تحریمهای جدیدی را علیه تهران مطرح کرد که شامل منع سرمایهگذاریهای جدید، ارائه کمکهای فنی و انتقال فناوری به صنایع نفت و گاز ایران میشود.
تحریمهای اتحادیه اروپا همچنین بخشهای بیمه، بانکداری و حملونقل جمهوری اسلامی را نیز هدف قرار میدهد و شامل ممنوعیت جدید اعطای روادید نیز میشود.
رییس مرکز ملی فرش ایران عنوان کرده است چین و پاکستان همچنان به عنوان رقبای ایران در بازار صادرات فرش به حساب می آیند.
به گزارش برآنلاین، « چین بازار فرش را هم خواهد گرفت. » بسیاری از فعالان عرصه صنعت فرش ایران حدود دو سال پیش به این شکل آژیر خطر برای از دست دادن بازار صادراتی فرش ایران را به صدا در آوردند. مرحوم عالینسب اگر زمانی به مردان اقتصادی ایران پند داده بود که فرش را به صفت هنر و نه صنعت باقی بگذارند روزگاری فرا رسید که فرش ایرانی به صنعتی تبدیل شد که صادرات آن سود سرشاری را نصیب فعالان آن کرد. صادرات فرش بازار پر رونقی به حساب می آمد تا حدود دو سال پیش برخی از تجار روایت کردند که بازارهای اروپایی در تسخیر چینیها درآمده که حتی با نام کاشان فرشهای خود را تولید میکنند. موضوعی که رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش نیز آن را تایید کرد تا نمایان شود چینی ها در پی تصاحب بازار صادراتی فرش ایران هستند: «در خبرها آمده بود که شهرکی به نام کاشان در چین تاسیس شده که فعالیت اصلی آن تولید فرش با نقش کاشان ایران است. البته مرکز ملی فرش چنین موضوعی را تکذیب کرد ولی به هر صورت همچنان موضوع کپی نقشهای ایرانی توسط آنان وجود دارد.»
« بحران » شرایطی بود که فرش دستباف ایرانی در آن قرار گرفته بود و فعالان این عرصه به مسئولان دولتی هشدار دادند که در این راستا باید راهکارهایی را به کار بست تا شاید بحرانها رفع شود. آنان اعتقاد داشتند در این میان دولت میتواند نقش مناسبی داشته باشد که یکی از این راهها نیز تخصیص جوایز صادراتی است. بر این اساس افزایش جوایز صادراتی فرش دستباف برای مقابله با تورم موجود و نیز پرداخت به موقع آن میتواند این بحران را برای فرش دستباف ایرانی کمرنگ کند.
چیزی حدود دو سال از بحرانی که گریبان صادرات فرش ایران را گرفته گذشته بود که در واپسین روز های تیر سال جاری فیصل مرداسی رییس مرکز ملی فرش ایران پیش بینی کرد مجموع صادرات فرش کشور تا پایان سال جاری به ۵۰۰ میلیون دلار خواهد رسید.
رییس مرکز ملی فرش ایران به صراحت از آنچه در بازارهای صادراتی فرش ایرانی میگذرد، پرده برنداشت اما نقش رقیب های این کالای نفیس ایرانی را در بازار های صادراتی را همچنان پر رنگ عنوان کرد. او که در حاشیه پنجمین جشنواره قالیهای نفیس ایران با خبرنگاران به گفت و گو پرداخت عنوان کرد تفاوت قیمت فرشهای ایران با فرشهای سایر کشورهای رقیب را از عوامل موثر در ضعیف بودن صادرات فرش برشمرد: « تفاوت قیمت فرشهای ایران با فرشهای سایر کشورهای رقیب از جمله هند، چین و پاکستان و نبود تناسب طرح، رنگ و نقش با سلایق بازار جهانی را از عوامل موثر در ضعیف بودن صادرات فرش است. صادرات فرشهایی با کیفیت پایین از کشورمان در سالهای گذشته تاثیر بسیاری در کاهش میزان صادرات فرش داشته است. »
او به این شکل همچنان وضعیت نا مناسب را برای بازار صادراتی فرش ایران ترسیم کرد تا همچنان دغدغه های گذشته در رابطه با کاهش صادرات فرش ایرانی به سایر کشور ها وجود داشته باشد.
هنوز یک هفته از این اظهارات رییس مرکز ملی فرش ایران نگذشته بود که برپایه آمار منتشر شده از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران، ارزش فرشهای صادراتی ایران که در سه ماهه نخست سال ۱۳۸۸ معادل ۷/۷۶ میلیون دلار بود، در پایان خرداد سال جاری ۹/۱۰۴ میلیون دلار را تجربه کرد. میزان وزنی این فرش های صادراتی نیز از ۱۲۰۰ تن در سه ماهه آغازین سال گذشته، به ۱۶۰۰ تن در سه ماهه امسال رسیده است.
از سوی دیگر میزان صادرات فرش دستباف ایران در مقایسه سه ماه نخست سالهای ۸۸ و ۸۹، از نظر ارزشی ۷۳/۳۶ و از نظر وزنی ۳۷/۳۸ درصد رشد داشته است. گفتنی است روند افزایشی صادرات فرش دستباف در ماه های اخیر تداوم داشته و در چند سال اخیر برای نخستین بار است که این افزایش در میزان وزنی صادرات نیز رشدی قابل توجه دارد.
با توجه به حضور پر رنگ کشور هایی مانند چین و پاکستان که رییس مرکز ملی فرش ایران نیز به آن تاکید داشته است و از سوی دیگر مشکلاتی که برای فعالان این عرصه وجود دارد باید منتظر ماند و مشاهده کرد که آیا ایران می تواند به روند خود در ارائه آمار های صعودی ادامه دهد یا خیر؟
جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی روز تولد مهسا امر آبادی،روزنامه نگار را جشن گرفتند.
به گزارش تا آزادی روزنامه نگاران زندانی، در این جشن کوچک که در حاشیه جلسه هفتگی خانواده زندانیان سیاسی برگزار شد ، زهرا رهنورد ، الهه مجردی همسر محسن میر دامادی ، خانواده عماد الدین باقی ، روزنامه نگاری که به تازگی از زندان آزاد شده و مهدیه محمدی همسر احمد زید آبادی و دیگر همسران زندانیان سیاسی حضور داشتند .
خانواده زندانیان سیاسی در مراسم تولد مهسا امرآبادی دور هم جمع شدند تا ضمن تبریک به وی که هم اکنون نیز همسرش در زندان بسر میبرد، بار دیگر یادآوری کنند که خانواده زندانیان سیاسی یکدیگر رافراموش نکرده اند.
مهسا امر آبادی از روزنامه نگارانی است که پس از انتخابات ریاست جمهوری بازداشت و مدت دو ماه را در زندان اوین به سر برد .
مسعود باستانی همسر وی نیز مدتی پس از او و در حالی که برای پی گیری وضعیت پرونده امرآبادی به دادگاه رفته بود بازداشت و تا کنون نیز در زندان بسر می برد.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی از پس گرفته شدن استعفای نمایندگان زابل و زاهدان تشکر کرد.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلاموالمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابیفرد گفت: دکتر حسینعلی شهریاری و دکتر عباسعلی نورا با توجه به پیام و رهنمودی که دریافت کردند استعفای خود را پس گرفتند.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این دو عزیز همچنان به عنوان نمایندگان مردم شریف استان سیستان و بلوچستان در خدمت ملت، تلاش و انجام وظیفه خواهند داشت.
برخی از دانشجویان ونزوئلایی با حضور در دانشگاه خواجهنصیر تحصیل میکنند و سعی در افزایش مراودات علمی با این کشورها داریم.
به گزارش ایلنا، ارسلان قربانی معاون وزیر و رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی با اشاره به برنامههای وزارت علوم در حوزه روابط بینالملل و همکاریهای علمی با کشورهای دنیا گفت: در حال حاضر محیط بینالمللی و تحولات و دگرگونیهای وسیع و پرشتاب بینالمللی نقش بسیاری در جهانی شدن ایفا میکند که توجه به فرآیندهای این چنینی از اولویتهای وزارت علوم دراین زمینه است.
قربانی دیپلماسی علمی را یکی دیگر از رویکردهای وزارت علوم در این زمینه عنوان کرد و افزود: نگاه ما به مقوله علم ابزاری نیست و از دیدگاه علمی و دینی ما نیز این امر خطا است و سعی داریم با دیپلماسی علمی به بسیاری از پیشرفتها دست یابیم و به دنبال نهادینه کردن دیپلماسی علمی هستیم.
وی افزود: ترافیک علمی در بحث آموزش عالی رویکرد مهمی است که به آن توجه داریم و با بازدید علما، دانشمندان از کشورمان سعی در ارتقای این امر داریم.
رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی تاکید کرد: همکاریهای دوجانبه آموزشی، افزایش رابطه با سازمانها و مجامع بینالمللی و انجمنهای تخصصی، افزایش ارتباط با سازمانهای علمی ـ تخصصی منطقهای و بهرهگیری از دانشمندان و اساتید ایرانیان در خارج از کشور و تعاملات فرهنگی با کشورهای اسلامی در بخشهای علمی از دیگر رویکردهای ما در این زمینه است.
وی در ادامه مبنی بر اینکه در حال حاضر وضعیت رابطه و همکاریهای علمی با کشورهایی نظیر انگلیس، آمریکا، فرانسه در چه حدی است گفت: همکاریهای ما با کشورهای دنیا به شکل یک فرآیند است و در حال حاضر ما به غیر از رژیم صهیونیستی با همه کشورهای دنیا همکاری و مراوده علمی داریم.
وی افزود: در حال حاضر اساتید ما در کشورهای آمریکا و انگلیس حضور دارند و برای فرصتهای مطالعاتی نیز شرکت میکنند و پروژههای مشترکی نیز با کشور فرانسه داریم و اساتید فرانسوی نیز در برخی از کنفرانسهای ما شرکت میکنند.
قربانی با تاکید بر اینکه در حال حاضر دانشجو به کشور انگلیس اعزام نمیشود، گفت: این بدین معنا نیست که ما دیگر رابطهای با این کشور نداشته باشیم چرا که در حال حاضر همکاریهایی با کشور انگلیس در زمینههای علمی وجود دارد و در سال گذشته با توجه به برخی روابط سیاسی رابطه با کشور انگلیس کمتر شده بود اما کاهش داشت که در حال حاضر رابطه علمی ما با کشور انگلیس نسبت به سال گذشته بهتر شده است.
وی در رابطه با رابطه علمی ایران با کشورهایی نظیر روسیه، چین و ونزوئلا اظهار داشت: در حال حاضر در کشور روسیه دانشجویان و رایزن علمی ما حضور دارند و با توجه به اینکه این کشور در برخی از رشتهها همچون هوا ـ فضا پیشرفتهای خوبی داشته است. دانشجویان ما نیز در این کشور حضور دارند و در سال گذشته اعزام دانشجویان به روسیه بیشتر شد و با تمهیداتی که در نظر گرفتهایم سعی در افزایش امکانات برای دانشجویانی ایرانی در روسیه داریم.
وی با تاکید بر افزایش همکاریهای علمی ایران با کشورهای روسیه، چین و ونزوئلا ابراز داشت: کشور چین در طول چند سال اخیر پیشرفتهای خوبی داشته است و با اعزام رایزن علمی به این کشور سعی در افزایش مراودات علمی داریم و از امسال نیز اعزام دانشجوی دکتری به این کشور آغاز میشود.
رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی در رابطه با برنامههای وزارت علوم برای رابطه و همکاریهای علمی با کشور ونزوئلا گفت: کشور ونزوئلا در برنامههای دولت نهم مورد اولویت قرار گرفت و در حال حاضر دانشگاههای این کشور از سوی وزارت علوم ارزیابی شده است و در برخی از رشتهها همکاریهای دوجانبهای با این کشور داریم. برای مثال برخی از دانشجویان ونزوئلایی با حضور در دانشگاه خواجهنصیر تحصیل میکنند و سعی در افزایش مراودات علمی با این کشورها داریم.
معاون وزیر علوم تاکید کرد: نگاه وزارت علوم در بحث همکاریهای علمی و بینالمللی مبتنی بر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و نگاه ما به کشورهایی همچون ونزوئلا، چین و روسیه نگاه علمی و سیاسی است.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا دانشگاههای ونزوئلا در قیاس با کشورهای رده اول دنیا در بحث آموزش عالی معتبر هستند، گفت: این دانشگاهها از سوی وزارت علوم ارزیابی شده است و در بسیاری از رشتهها دارای اعتبار بینالمللی هستند.
نماینده قوه مقننه در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی مصوبات جلسه روز گذشته این ستاد را مربوط به پیگیری قضایی پروندههای مربوط به زمینخواری عنوان کرد.
به گزارش ایسنا، عزتالله یوسفیان ملا، نماینده آمل با تاکید بر اینکه جلسه روز گذشته ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در خصوص معوقات بانکی و زمینخواری بوده است، در مورد جزییات جلسه و تصمیمات اتخاذ شده گفت: بانک مرکزی موظف شد که مصوبات خود ر ا در جلسه ستاد اعلام کند و پروندههای قضایی در خصوص زمینهای شهری که وزیر کشور گزارش آن را مطرح کرده است، مورد رسیدگی قرار گیرد.
علی لاریجانی در دیدار با رییس مجلس سنای الجزایر تاکید کرد: پیگیری ایران در موضوع هستهیی صرفا برای تهیه و دستیابی به انرژی صلحآمیز هستهای است.
به گزارش ایسنا، رییس مجلس شورای اسلامی، در حاشیهی دومین روز از سومین کنفرانس جهانی روسای مجالس عضو اتحادیهی بینالمجالس جهانی در دیدار با عبدالقادر بن صالح رییس مجلس سنای الجزایر با مثبت ارزیابی کردن روابط پارلمانی دو کشور، گفت: خوشبختانه روابط پارلمانی ایران و الجزایر مدام در حال گسترش است.
وی در پاسخ به درخواست رییس مجلس سنای الجزایر در مورد وضعیت پروندهی هستهیی ایران و مذاکرات انجام شده با گروه ۱ + ۵ و نتایج آن، به ارایهی توضیحاتی در مورد وضعیت پرونده هسته ای ایران و موضوع تبادل سوخت پرداخت و گفت: دولت آمریکا به برزیل و ترکیه تضمینی داده بود که علیرغم این تضمین آمریکاییها با عهدشکنی به تعهدات خود عمل نکردند. این در حالی است که پیگیری ایران صرفا برای دستیابی به انرژی صلحآمیز هستهیی است.
همچنین رییس مجلس سنای الجزایر در این دیدار روابط پارلمانی بین این دو کشور را بسیار خوب ارزیابی و اظهار کرد: روابط ایران و الجزایر در همهی زمینهها در حال پیشرفت است، به گونهای که در حال حاضر وضعیت بسیار خوبی بر روابط این دو کشور حاکم میباشد.
عبدالقادر بن صالح همچنین آرمانهای ایران و الجزایر را بسیار بزرگ خواند و گفت: هنوز فاصلهی زیادی برای دستیابی به این آرمانها در مناسبات دو کشور وجود دارد. اما با این وجود هنگامی که به روابط ایران و الجزایر در این مقطع نگاه میکنیم مشاهده میشود که روابط در سطح بسیار خوبی است.
وی ادامه داد: دیدارهای انجام شده بین مسوولان دو پارلمان ایران و الجزایر میتواند به گسترش توسعهی اقتصادی، سیاسی و … در این دو کشور کمک نماید.
رییس مجلس سنای الجزایر در ادامه با تشکر از سخنرانی روز گذشته لاریجانی در این کنفرانس، گفت: این سخنان همراه با شجاعت بیان شده است که ما آن را ارج مینهیم. این مطالب نشانگر تشابه مواضع ما و شماست.
وی افزود: بر این اساس چنین مواضع مشترکی میطلبد که بیشتر در مورد مسائل مربوط به این دو کشور رایزنی نماییم.
عبدالقادر بن صالح با اشاره به حملهی رژیم صهیونیستی به کشتی کاروان آزادی، اظهار کرد: با وجودی که پس از این جریان فضا به نفع مردم فلسطین مثبتتر شد اما نباید تنها ما برای مردم غزه تلاش نماییم بلکه باید برای همهی مردم فلسطین و آزادی آنها و نابودی رژیم صهیونیستی کار شود.
وی در ادامه تاکید کرد: در این رابطه همهی پارلمانهای جهان اسلام باید برای حمایت از مردم فلسطین حرکت منسجمی را انجام دهند.
لاریجانی در واکنش به این سخنان تاکید کرد که ایران نیز معتقد است باید علاوه بر مردم غزه، به همهی مردم فلسطین کمکهای لازم انجام شود.
رییس مجلس سنای الجزایر پس از توضیحات لاریجانی در مورد وضعیت پروندهی هستهیی ایران، گفت: ما شرایط و مواضع ایران خوب را درک میکنیم، چرا که الجزایر نیز مواجه با چنین وضعیتی است و همواره غرب این کشور را متهم به تلاش برای دستیابی به سلاح هستهیی میکند. اما تفاوت ما با ایران آن است که آنقدر که برای ایران سر و صدا در جهان به وجود میآورند برای الجزایر ایجاد نمیکنند.
وی افزود: رییسجمهور الجزایر همواره از فعالیتهای صلحآمیز هستهیی ایران حمایت مینماید.
عبدالقادر بن صالح در ادامه خاطرنشان کرد: میتوان از اینگونه اتهامات اینطور برداشت نمود که آنها از پیشرفت جهان اسلام در زمینهی دستیابی به فناوری صلحآمیز هستهیی میترسند.
رییس مجلس شورای اسلامی ایران از رییسجمهور الجزایر به دلیل حمایت از برنامهی صلحآمیز هستهیی ایران تشکر نمود و همچنین از رییس مجلس سنا و رییس مجلس ملی الجزایر برای حضور در ایران دعوت به عمل آورد.
سئوال عضو فراکسیون خط امام(ره)مجلس از وزیر بازرگانی اعلام وصول شد.
حسین سبحانینیا عضو هیات رئیسه در پایان جلسه علنی روز سه شنبه ۲۹ تیر ماه وصول سوال “علی اصغر یوسف نژاد” نماینده مردم ساری از وزیر بازرگانی درخصوص نحوه واگذاری نمایشگاه بینالمللی تهران را اعلام کرد.
طرح بنگاههای زودبازده با همه انتقادهایی که به آن شد و با همه میزان انحرافهایی که در مورد آن اعلام شد ادامه پیدا خواهد کرد؛ آن هم با ۱۱ هزار میلیارد تومانی که هدفش ایجاد حدود ۶۰۰ هزار شغل جدید است.
به گزارش خبرآنلاین، سازمان بازرسی کل کشور سال گذشته در گزارشی، انحراف طرحهای زودبازده را بیش از ۳۰ درصد اعلام نمود و بانک مرکزی در زمان ریاست مهندس مظاهری در سال ۸۷ انحراف طرحهای زودبازده را ۴۴ درصد اعلام کرده بود، در حالیکه وزارت کار احمدینژاد به عنوان متولی این طرح؛ انحراف بودجه اشتغالزایی بنگاههای زودبازده را فقط ۴ درصد اعلام نموده است.
این در حالی است که حتی اقتصاددانی مانند جمشید پژویان به عنوان رئیس شورای رقابت که رابطه خوبی هم با دولت دارد اجرای این طرح اشتباه را عنوان کرده است.
با وجود این، به نظر میرسد طرح سرشماری بنگاه های زودبازده که پیش از این اعلام شده بود در آن هم بار دیگر میزان انحراف به مانند بررسی قبلی وزارت کار تنها ۴ درصد بوده نتایجی نداشته که مانع تصمیمگیری اختصاص ۱۱ هزار میلیارد تومان برای این طرح شود.
این اخبار در حالی به گوش میرسد که در اثر پرداخت تسهیلات تکلیفی به طرحهای زودبازده از سال ۸۴ تا کنون؛ مطالبات معوق بانکها به بیش از ۴۲۰ هزار میلیارد ریال رسیده و بانکها هنوز نتوانستهاند وامهای پرداختی دور اول بنگاههای زودبازده را دریافت نمایند و در حالیکه با کمبود منابع مواجه هستند مجددا به پرداخت وامهای جدید تکلیف میشوند.
مشکل مهم دیگری که از آن غافل شده؛ خصوصی شدن ۴ بانک مهم دولتی است که دولت بابت فروش سهام آنها پول خوبی هم به جیب زده است و در حال حاضر قاعدتا باید از دست تسهیلات تکلیفی و اجباری دولت رها شوند اما دوباره با تکلیف دولت به این بانکها برای پرداخت وامهای زودبازده؛ آنها را با مشکلات جدیدی مواجه خواهد ساخت.
پرداخت وام به طرح های کارشناسی نشده خود اشتغالی و زودبازده سابقه طولانی در کشورمان دارد اما هنوز دولت از نتیجه طرحهای قبلی عبرت نگرفته و کماکان بر مدار تکرار اشتباهات میچرخد.
زمانی که طرح خوداشتغالی در دهه ۷۰ با اعتبار حداکثر ۵۰ میلیارد تومان در سال (طبق آمارها) که البته وزیر کار وقت این میزان را حداکثر ۵۰۰ میلیون تومان در سال میداند، اجرا شد، این طرح توانست سالانه ۲۰ هزار شغل جدید از ۷۰۰ هزار شغل مورد نیاز آن سال ها را ایجاد کند اما نرخ بیکاری نه تنها کاهش نیافت بلکه این نرخ از ۱۲٫۵ درصد سال ۷۰، در سال ۸۰ با ۱٫۷ درصد افزایش به ۱۴٫۲ درصد افزایش یافت.
یا آن زمان که طرح بنگاههای زودبازده از ابتدای سال ۸۵ تا پایان سال ۸۸ با اعتبار ۲۰ هزار میلیارد تومان عملیاتی شد، این طرح توانست تنها یک میلیون شغل جدید ایجاد کند و در نهایت این بار هم نرخ بیکاری نه تنها کاهش نیافت بلکه از ۱۱٫۵ درصد در پایان سال ۸۴ ، در پایان سال ۸۸ با ۰٫۴ درصد افزایش به نرخ ۱۱٫۹ درصد رسید.
رئیس کمیسیون اصل نود در مجلس از ابلاغ قانون اختصاص ۲ میلیارد دلار برای کمک به مترو توسط رئیس مجلس شورای اسلامی خبر داد.
به گزارش مهر، محمدابراهیم نکونام امروز سه شنبه در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: در پی ابلاغ نکردن از سوی رئیس جمهور این قانون توسط رئیس مجلس ابلاغ شد.
وی با اشاره به این موضوع که من خود از مخالفان این موضوع بودم اما حالا که به عنوان قانون به تصویب رسیده است به آن معتقد هستم و به آن احترام می گذارم افزود: قانونی که تصویب شده است قانون است و کسی حق عدم اجرای آن را ندارد.
رئیس جمهور مکلف به ابلاغ و اجرای قانون است و چون در مورد کمک به مترو رئیس جمهور قانون مذکور را ابلاغ نکرد رئیس مجلس آن را برای درج در روزنامه رسمی ابلاغ کرده که روال اجرایی آن در حال طی شدن است.
نایب رئیس مجلس اعلام کرد که بخشی از واردات ۷۰ درصدی کشورمان با رانتها و ضوابط غیرقانونی صورت میگیرد.
به گزارش خبرآنلاین، حسین اسلامی نماینده ساوه در نطق امروز خود با بیان اینکه باید به نصایحی که مراجع عظام و مجتهدین معظم به ما میکنند توجه کنیم، ادامه داد: امروز کشور جمهوری اسلامی ۷۰ درصد واردات دارد و ۲۰ درصد صادرات، داریم. در حالیکه باید جای این ۲۰ درصد و ۷۰ درصد را عوض کنیم تا اقتصاد ما به پویایی برسد. کشورهای همسایه مانند ژاپن که یک کشور آسیایی است، ۸۰ درصد صادرات دارد و فقط ۱۰ درصد واردات دارد.
وی ادامه داد: وقتی ما به مشکلات اجتماعی مانند معیشت و مسائلی مانند اشتغال جوانان، اقتصاد، سرمایهگذاری و پویایی صنعتگران نگاه میاندازیم، درمییابیم معادله اقتصادی ما اشتباه است.
اسلامی با اشاره به وضعیت معیشت کارگران اظهارداشت: امروز کارگران کشور که به صورت موقت در حال کار هستند، هیچ گونه امنیت شغلی ندارند. این کارگران هنگامی که وارد بازار کار میشوند با بیمهریهایی که به آنها میشود و اختیاری که مدیران دارند، این افراد را اخراج میکنند که این اخراجها باعث شده که طلاق افزایش پیدا کند.
اسلامی تاکید کرد: یکی از علل افزایش طلاق در کشور همین بحث قراردادهای موقت است. امیدوارم با طرحهای جدیدی که در بحث امنیت شغلی ارائه میشود، انشاءالله این طرح به ثمر برسد.
کلمه: نادر کریمی جونی ،روزنامه نگار زندانی که از جانبازان جنگ تحمیلی نیز هست ، روز گذشته از بند ۳۵۰ زندان اوین به بند امنیتی ۲۰۹ که تحت نظر وزارت اطلاعات اداره می شود ،منتقل شد.
به گزارش خبرنگار کلمه، این انتقال در حالی اتفاق افتاده که از حبس وی بیش از دو سال و نیم می گذرد و بازگرداندن وی به بند امنیتی وزارت اطلاعات که به احتمال زیاد با هدف از سرگیری دورجدیدی از بازجویی ها و فشارها انجام شده ،غیرقانونی است.
نادر کریمی جونی سردبیر و روزنامه نگار نشریاتی چون “گزارش، فکر، جهان صنعت، و سیاست روز” در ابتدای آذرماه سال ۸۷ به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. این روزنامهنگار به دلیل درصد بالای جانبازی در جنگ نیازمند رسیدگی مداوم پزشکی است.شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب کریمی جونی را به اتهام اقدام علیه امنیت کشور، تبانی و جاسوسی به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم کرده است.
کلمه: حمزه کرمی ،از مدیران ارشد دانشگاه ازاد اسلامی و مدیر سایت جمهوریت دیروز با موافقت دادستان تهران برای معالجه به مرخصی پنج روزه آمد.
به گزارش خبرنگار کلمه، حمزه کرمی که از یکسال پیش در زندان به سر می برد، با وجود مشکلات قلبی -عروقی به پزشک متخصص دسترسی نداشت.
براساس این گزارش ، پس از بارها در خواست خانواده کرمی از مسولان قضایی، با مرخصی درمانی این زندانی سیاسی موافقت شد.
یادآوری می شود، مدیر سایت جمهوریت و از مدیران ارشد دانشگاه آزاد اسلامی از بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات محسوب می شود و پیش از این نیز موفق به استفاده از یک مرخصی پنج روزه شده بود.
وی در دادگاه بدوی توسط رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب ،قاضی صلواتی به ۱۶سال زندان محکوم شده بودو که این حکم در دادگاه تجدید نظر به ۱۱ سال تبدیل شد
کرمی از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۴، فرماندار ورامین و از سال ۱۳۷۴ تا ۱۳۸۰، مدیرکل سیاسی دفتر رئیس جمهوری در دولتهای اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی بود و در جریان انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری، مسئول ستاد مطبوعات هاشمی رفسنجانی بود و در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، مدیریت وبسایت جمهوریت را بر عهده داشت
سه دانشجوی دانشگاه جامع علمی کاربردی و یک دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در میان شهدای عملیات تروریستی مسجد جامع زاهدان قرار دارند.
به گزارش مهر، پس از اعلام اسامی و شناسایی شهدای عملیات تروریستی که در شامگاه پنجشنبه ۲۴ تیرماه در برابر مسجد جامع زاهدان به شهادت رسیدند مشخص شد که چهار تن از این شهیدان دانشجویان دانشگاه های علمی کاربردی و علوم پزشکی زاهدان بودند.
از میان شهدای این جنایت تروریستی علیرضا ویزش فرد دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بود . شهید ویزش فرد در رشته علوم آزمایشگاهی این دانشگاه تحصیل می کرد.
همچنین سه نفر از دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی که در عملیات تروریستی انفجار مسجد جامع زاهدان به شهادت رسیدند. محمد سرگزی دانشجوی رشته مکانیک، محمد حسینی دانشجوی رشته حسابداری و علی غلامحسین طهرانی مقدم دانشجوی رشته اصلاح و تربیت از شهدای دانشجو این عملیات تروریستی بودند.
بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تعداد شهدای این عملیات تروریستی به ۲۹ نفر رسیده است و دو نفر از مجروحان به نام محمدرضا خمر و شجاعی به جمع شهدای این حادثه پیوستند.
شب پنجشنبه ۲۴ تیرماه مسجد جامع زاهدان شاهد دو انفجار بود. انفجار اول در محل ورودی مسجد و انفجار دوم هنگام امداد رسانی به زخمی ها در خیابان آزادی جنب مسجد جامع شهر زاهدان اتفاق افتاد. این انفجارها در حالی رخ داد که مراسم دعای کمیل به مناسبت میلاد امام حسین (ع) در مسجد جامع زاهدان بر پا بود. بر اثر این انفجارها تاکنون ۲۹ نفر شهید و ۲۷۰ تن دیگر زخمی شدند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر