-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ تیر ۳۰, چهارشنبه

Latest News from Iran Green Voice for 07/21/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



در تداوم تشدید تحریم های جهانی علیه برنامه اتمی جمهوری اسلامی، دیپلمات‌های اتحادیه‌ اروپا خاطرنشان کردند که وزیران امور خارجه‌ آن اتحادیه، قصد دارند هفته آینده تحریم‌های شدیدتری را علیه جمهوری اسلامی، از جمله در حوزۀ "سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز" ایران تصویب کنند.

به گزارش رویترز، پیش‌نویس بیانیۀ نشست وزیران خارجه‌ اتحادیه‌ اروپا نشان می‌دهد که آنها تصمیم رهبران آن اتحادیه‌ که در تاریخ ٢۷ خرداد (۱۷ ژوئن) برای اعمال تحریم بیشتر علیه برنامه‌ی هسته‌یی تهران اتخاذ شده را تصویب خواهند کرد و نیز از ایران برای از سرگیری مذاکرات درخواست خواهند نمود.

در پیش‌نویس این بیانیه آمده است که وزیران اروپایی که قرار است دوشنبه آینده (چهارم امرداد ماه) در بروکسل با یکدیگر دیدار کنند، تحریم‌های جدید را "مطابق با اعلامیه‌ ۱۷ ژوئن شورای اروپا" تصویب خواهند کرد.

همچنین قرار است راه حل "مذاکره"، بعنوان راه برطرف ساختن نگرانی‌های پیرامون فن‌آوری‌های حساس ایران، تصویب ‌شود.

این اعلامیه که باید به تایید سفیران اتحادیه‌ اروپایی برسد، گام‌های جدید آن اتحادیه‌ بر تجارت، بانکداری و بیمه، نقل و انتقال از جمله کشتیرانی و محموله‌های هوایی و بخش‌های مهم صنعت نفت و گاز متمرکز است.

وزیران خارجه‌ اتحادیه‌ی اروپا همچنین از درخواست‌های کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه‌ اروپا برای از سرگیری گفت‌وگو با ایران در پاسخ به نام ششم ژوئیه، سعید جلیلی مذاکره کننده‌ ارشد هسته‌یی ایران که از سرگیری گفت‌وگوها را پیشنهاد کرده حمایت خواهند کرد.

در پیش‌نویس بیانیه آمده است: از ایران می‌خواهیم از این فرصت برای رفع نگرانی‌های جامعه بین‌المللی در خصوص برنامه هسته‌یی این کشور استفاده و در خصوص تاریخ معمولی برای گفت‌وگوها با نماینده‌ عالی اتحادیه‌ اروپا و گروه ١+۵ توافق کند.

طی پنج هفته گذشته، علاوه بر شورای امنیت سازمان ملل متحد، مجلسین و دولت آمریکا، کانادا، اتحادیه اروپا و همچنین کشورهای مختلفی، تحریم هایی را علیه جمهوری اسلامی اتخاذ یا از آن پیروی کرده اند.

مقامات تهران کماکان برنامه های اتمی خود را "صلح آمیز" و برای "تولید برق" اعلام می کنند و قطعنامه های بین المللی را "بلااثر" و "کاغذ باطله" می خوانند.


 


به گزارش دانشجونیوز، یکی از دانشجویان این دانشگاه که به دلیل مسائل امنیتی خواست نامش فاش نشود به دانشجونیوز گفت” بنده دانشجوی دانشگاه علم و صنعت هستم و دو روز قبل، برای بار دوم به کمیته انضباطی احضار شدم و با حکم یک ترم ممنوعیت از تحصیل مواجه شدم و بعد متوجه شدم که این احکام انضباطی برای ۲۰ تا ۳۰ نفر دیگر و تا سقف دو ترم ممنوعیت از تحصیل هم صادر شده است.”
این دانشجو می افزاید “احکام صادره به خاطر برگذاری مراسکم یادبود کیانوش آسا می باشد‎.”
لازم به ذکر است که در حکم صادر شده برای این دانشجویان از طرف شورای انضباطی، علت ممنوعیت از تحصیل “اخلال یا ایجاد وقفه در برنامه ها یا نظم دانشگاه و عدم رعایت مقررات دانشگاه” عنوان شده است.


 


معصومه ابتکار، عضو شورای شهر تهران در مطلبی که در وبلاگ شخصی خود منتشر کرده ، از قطعی های مکرر برق انتقاد کرد . او در این زمینه نوشته است:”کار به آنجا رسیده که کمبود برق حتی نورچشمی صنایع ایران یعنی «ایران خودرو» را به تعطیلی کشانده و به گزارش خبرنگار اقتصادی سایت جهان نیوز این شرکت به طور رسمی به کارکنانش اعلام کرده که از دیروز اضافه کاری های کارگران در دو نوبت عصر و شب لغو شده و تا اطلاع ثانوی نیز ادامه خواهد داشت.”وی در بخش دیگری از این مطلب با انتقاد از طرح تثبیت قیمت ها می نویسد:”حافظه تاریخی چیز خوبی است وقتی به یاد آوریم که طرح تثبیت قیمت ها در واقع طرح رو کم کنی برخی اصولگرایان در مجلس هفتم برای دو سال پایانی دولت آقای خاتمی بود. برای این طرح عوام پسند تبلیغات زیادی به منظور جلب نظر افکار عمومی صورت گرفت و به هدف خود که پیروزی یک طیف خاص سیاسی بود نیز رسید. اما نتایج واقعی اش این روزها معلوم می شود.”
نظام های برنامه ریزی در ساختارهای حکومتی به این منظور شکل می گیرند که جامعه را براساس اقتضائات زمانه، روندهای آینده و تحولات اقتصادی، اجتماعی و بین المللی با توجه به منابع و مصارف، در مسیر صحیح تحقق آرمان ها و اهداف عالی حرکت دهند. بر همین اساس، فرآیند برنامه ریزی طی سال ها دستخوش تحولات و نوآوری های زیادی شده تا بتواند همپای نیازها و تغییرات، هدف بزرگ دستیابی به جامعه ای بهتر را محقق سازد.
در چنین روندی اما کشور ما که دارای سند چشم انداز بیست ساله و برنامه توسعه ملی پنج ساله بوده، اکنون در زمینه های مختلف به شدت درگیر بی برنامگی، از دست رفتن فرصت ها و عدم دستیابی به اهداف تعیین شده است. متاسفانه شاخص ها و آمارهای بین المللی و رتبه بندی کشورمان دراین شاخص ها، افت مشهودی را در زمینه های مختلف را نشان می دهد. در عرصه ملی نیز مثال بارز این مسئله – که سبب خسارات میلیاردی، کاهش تولید و افزایش نرخ بیکاری می شود – وضعیت کنونی صنعت برق و آثار مخرب آن به خصوص بر صنایع کشور است.
پس از تکرار قطعی های برق طی ماهها و به ویژه هفته های اخیر و تعطیلی بی سابقه کشور به مدت دو روز به این خاطر، بالاخره رسانه ها به کسری بودجه ۵ هزار میلیارد تومانی دراین بخش اشاره کردند و البته وزیر نیرو نیز علت این کسری عظیم بودجه را قانون تثبیت قیمت ها دانست که موجب شده حدود ۵ سال قیمت خدمات دولتی تغییر نکند. یعنی مشکل را به گردن مجلسی ها انداخت.
حافظه تاریخی چیز خوبی است وقتی به یاد آوریم که طرح تثبیت قیمت ها در واقع طرح رو کم کنی برخی اصولگرایان در مجلس هفتم برای دو سال پایانی دولت آقای خاتمی بود. برای این طرح عوام پسند تبلیغات زیادی به منظور جلب نظر افکار عمومی صورت گرفت و به هدف خود که پیروزی یک طیف خاص سیاسی بود نیز رسید. اما نتایج واقعی اش این روزها معلوم می شود.
عدم توجه به برنامه ریزی، وضع را به اینجا رسانده که خبرگزاری ها از خسارات جبران ناپذیر واحدهای صنعتی خبر داده و به نقل از صاحبان صنایع می گویند قطعی ناگهانی برق برای صنایع مشکلات زیادی را به همراه داشته که از آن میان می توان به صدمه دیدن دستگاهها، ‌از بین رفتن و فاسد شدن مواد خام، ‌آلودگی هوا، تعطیلی خطوط تولید و بیکاری کارگران، از بین رفتن محصولات هنگام انتقال میان خطوط تولید و در نتیجه وارد آمدن خسارات میلیاردی روزانه به صنایع اشاره کرد. از طرفی صنایعی که محصولات را براساس روز و ساعت برنامه ریزی کرده و به خارج صادر می کنند در اجرای تعهدات خود با مشکل مواجه شده و متحمل خسارت های فراوان می شوند.
این خسارات البته غیر از خسارت تعطیلی بسیاری واحدهای تولیدی به دلیل عدم امکان رقابت با کالاهای وارداتی به ویژه محصولات چینی است. حتما شنیده اید که اخیرا نماینده ای از ورود جا نماز چینی گفته و دیگری به ورود سنگ قبر چینی اعتراض کرده است.
خلاصه، کار به آنجا رسیده که کمبود برق حتی نورچشمی صنایع ایران یعنی «ایران خودرو» را به تعطیلی کشانده و به گزارش خبرنگار اقتصادی سایت جهان نیوز این شرکت به طور رسمی به کارکنانش اعلام کرده که از دیروز اضافه کاری های کارگران در دو نوبت عصر و شب لغو شده و تا اطلاع ثانوی نیز ادامه خواهد داشت.
متاسفانه موضوع برنامه ریزی و قانون برنامه چهارم مورد بی مهری و بی توجهی دولت نهم و دهم قرار گرفت و اقدامی جدی که به نتیجه منتهی شود برای مقابله با این خطای فاحش از طرف دستگاههای نظارتی و مجلس شورای اسلامی صورت نمی گیرد. در حالی که مجلس براساس قانون اساسی وظیفه و تکلیف قانونی و شرعی و اختیارات کافی برای رسیدگی و سروسامان دادن به این وضعیت را داراست. بسیاری صاحب نظران اقتصادی معتقدند حتی اگر در همین لحظه، این روند نامطلوب متوقف و به سوی پیشرفت تغییر جهت دهد، به جای دستیابی به اهداف سند چشم انداز در سال ۱۴۱۴، در سال ۱۴۴۰ به آن دست خواهیم یافت.
در این شرایط چه باید گفت؟
چشم همگی روشن؟
نه… برق میره، باید گفت: چشم همگی خاموش


 


دبیركل جمعیت زنان مسلمان نواندیش گفت: بسیاری از اصلاح‌طلبان معتقد به انقلاب و قانون اساسی، اعتقاد دارند در جهان ارتباطات و اطلاعات جزء از طریق تعامل، روشنگری، اطلاعات آزاد و توجیه دیدگاه‌ها و عمل روشنگرانه، امكان فعالیت سیاسی وجود ندارد.

فاطمه راكعی در گفتگو با ایسنا، با بیان این‌كه « مرز قاطع، صریح و روشن میان جریان‌های سیاسی موجود در كشور وجود ندارد» اظهار كرد: عموما مسائل میان احزاب شناسنامه‌دار در كشور را مبتنی بر سوء تفاهم می‌دانم و اگر كسانی سوءتفاهم ایجاد كنند، باید معقولان هر دو جناح شناخته شده اصولگرا و اصلاح‌طلب به رفع آن بپردازند، تا همه فعالان سیاسی ریشه‌دار كه چارچوب قانون اساسی و معیارهای اخلاقی و معنوی، فعالیت می‌كنند بتوانند برای نیل به اهداف و آرمان‌های امام(ره) و شهدا با هم تعامل داشته باشند.

وی افزود: متاسفانه اخیرا می‌بینیم جناح رادیكال ـ كه به لحاظ تعداد و كمیت قابل قیاس با طیف اصلاح‌طلب و اصولگرایان واقعی و معقول نیست ـ خود را به طیف اصولگرا نزدیك كرده‌اند اما در عمل از طرف اصولگرایان معقول نیز نقدهای جدی بر آن‌ها وارد می‌شود. آن‌ها حتی در تفكر اصولگرایی هم منتقدان را بر نمی‌تابند. این جریان رادیكالی نوعی خودمختاری و برخورد قیم‌مابانه دارد و هیچ طیفی را حتی كمی دورتر از اهدافی كه خود دنبال می‌كند، بر نمی‌تابد و ظاهرا معتقدند بعد از اصلاح‌طلبان، اصولگرایان معقول باید كنار گذاشته شوند و یا با آن‌ها برخورد شود.

وی تصریح كرد: مسائلی كه پیش آمد، تمام احزاب شناسنامه‌دار كشور و كسانی كه به كار حزبی و خرد جمعی در كار سیاسی معتقد هستند را به این نتیجه رسانده تا در مقابل كسانی كه احزاب را به رسمیت نمی‌شناسند و فكر جمعی محدود را قابل تحمیل می‌دانند، مقاومت كنند و همین مساله طیف اصلاح‌طلب و بخشی از اصولگرایان را به هم نزدیك می‌كند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان این‌كه « امكان ایجاد همفكری بیشتر بین معقولان و متعادل‌های دو جناح اصلاح‌طلب و اصولگرا وجود دارد» گفت: می‌شود در حد حداقلی‌ مثل به رسمیت شناختن چندصدایی، تحزب، قانون‌مداری و التزام به اجرای قانون اساسی و قوانین رایج در كشور میان دو جناح اصلاح‌طلب و اصولگرایان معقول و معتدل تعامل ایجاد كرد تا در مقابل طیف اقتدارگرایی كه در اقلیت است، مواضع قاطعی را اتخاذ كنند.

وی با اشاره به این‌كه « معمولا روند جریان‌های اصلی شناخته شده در همه كشورهایی كه فعالیت‌های سیاسی در آن نهادینه شده است، جریان‌های اصولگرا و اصلاح‌طلب است كه عده‌ای طرفدار وضع موجود هستند و عده‌ای تغییر را می‌خواهند » خاطرنشان كرد: این دو نقشه جریان‌های مهم در جوامع سیاسی را تشكیل می‌دهند.

وی با بیان این‌كه « عناوینی مثل معتدل، بی‌طرف، مستقل برچسب‌هایی موقتی هستند » تصریح كرد: كسانی كه اصولگرا و یا اصلاح‌طلب هستند و می‌خواهند از اعتدال پیروی كنند، بیشتر در شیوه و عمل اختلاف سلیقه دارند تا دیدگاه‌ها، استراتژی و اهداف احزاب.

راكعی هم‌چنین با بیان این‌كه « معمولا كار غیر حزبی در فعالیت سیاسی منجر به استبداد در طول تاریخ سیاسی شده است» افزود: معتقدم مسائل سیاسی چون به همه ملت مربوط است، باید از طریق احزاب و خرد جمعی هدایت شود.

وی دو جریان اصلاح‌طلبی و اصول‌گرایی را « جریان‌های اصلی و ریشه‌دار كشور » دانست و اظهار كرد: اگر كسی به این دو جریان متعلق نباشد معلوم است فعالیت سیاسی جدی نداشته و یا تفكر سیاسی‌اش ریشه ندارد، مثل برخی عناوینی كه در زمان انتخابات مطرح می‌شوند و بعدها از بین می‌رود و معلوم نمی‌شود با چه هدفی آمدند و رفتند و شناسنامه و رسمیت ندارند. این‌ها جریان و طیف سیاسی به حساب نمی‌آیند.

وی خاطرنشان كرد: ممكن است برای سروسامان دادن به اوضاع سیاسی كشور و رسیدن به وضع بهتر، عده‌ای از معقولان و متفكران هر دو جناح اصولگرای سنتی و اصلاح‌طلبان در چارچوب نظام و قانون اساسی، دور هم جمع شوند و تصمیماتی بگیرند و برای پایان دادن به قانون‌گریزی برخی در كشور، متحد شوند.


 


سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، با بیان اینکه “به طورجدی چرخه سوخت اتمی را دنبال خواهیم کرد”، هر گونه مذاکره و ملاقات احتمالی بین هیات‌های ایران و آمریکا در حاشیه‌ کنفرانس بین‌المللی کابل را رد کرد.
به گزارش ایسنا، رامین مهمانپرست سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی، صبح سه‌شنبه در نشست هفتگی‌اش با خبرنگاران داخلی و خارجی، درباره دیدار احتمالی منوچهر متکی و هیلاری کلینتون در حاشیه اجلاس بین‌المللی کابل، خاطرنشان کرد “با توجه به سیاست‌های خصمانه آمریکا علیه ایران و اقداماتی که در صدور قطعنامه انجام داده و همچنین رفتار نامناسب نسبت به اتباع ایران، فکر نمی‌کنیم در حال حاضر امکان مذاکره و ملاقات بین مقامات ایران و آمریکا وجود داشته باشد. ”
امکان مذاکره وجود ندارد
مهمانپرست درباره پیشنهاد کنگره آمریکا برای مذاکره کمیسیون سیاست خارجی آمریکا با کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس ایران گفت: در این‌باره رییس کمیسیون امنیت ملی کشورمان نظرش را اعلام کرد؛ البته ارتباط و تعامل میان کمیسیون‌های مجلس فی‌نفسه کار خوبی است اما وقتی یک طرف مذاکره نمایندگان کنگره آمریکا باشند با توجه به تصمیمات کنگره درباره ایران این امکان وجود ندارد و مانع از انجام مذاکره و ملاقات می‌شود. با این حال اعضای کمیسیون سیاست خارجی مجلس این مساله را بررسی می‌کنند و پاسخ مناسب را می‌دهند.
طی روزهای اخیر، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، از پیام کنگره آمریکا برای انجام مذاکره با مقامات جمهوری اسلامی خبر داده بود.
به طور جدی چرخه سوخت را دنبال می‌کنیم
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی دولت ایران، بدون اشاره به کناره گیری ترکیه از تداوم هرگونه میانجی گری در پرونده اتمی ایران، گفت “رایزنی‌های مقامات ایران با ترکیه و برزیل به شکل‌های مختلف در حال انجام است.”
وی همچنین برنامه اتمی ایران را مجددا “صلح آمیز” خواند و گفت “ما برای تولید انرژی و استفاده از کاربردهای صلح‌آمیز دیگر آن برنامه‌ریزی کردیم و انتظارمان از آژانس این است که از حقوق‌مان بهره‌مند باشیم. ما به طور جدی چرخه سوخت را دنبال می‌کنیم و اورانیوم را برای مصارف خود در چارچوب مقررات و قوانین آژانس تولید می‌کنیم.”
روسیه اشتباه می کند
مهمان‌پرست درباره رویکرد ایران در قبال مواضع جدید روسیه با توجه به اظهارات اخیر مدودف اظهار کرد: درباره اظهارات مدودف درباره بحث فعالیت‌های هسته‌یی ایران قبلا پاسخ لازم از سوی وزیر امور خارجه داده شده است. ما تصور ایشان را که فعالیت‌های هسته‌یی‌مان به سمت فعالیت‌های نظامی حرکت می‌کند را اشتباه می‌دانیم و این امر درست نیست. همکاری‌های ما با آژانس موید صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌یی ماست.
لازم به ذکر است رئیس جمهوری روسیه هفته گذشته تاکید کرده بود ایران به سمت تولید سلاحهای اتمی گام بر می دارد.
سخنگوی وزارت خارجه ایران تاکید کرد: این که حدس زده شود و شک برده شود که فعالیت‌های هسته‌یی ما ممکن است اهداف نظامی داشته باشد باید مستند و با اسناد گفته شود. اگر همه این کشورها نگران فعالیت‌های هسته‌یی کشورها هستند که از مسیر صلح‌آمیز خارج نشود چرا کشورهایی که همین الان کار هسته‌یی نظامی می‌کنند را نمی‌بینند؟
در کنفرانس کابل شرکت می کنیم
سخنگوی وزارت خارجه ایران، درباره کنفرانس بین‌المللی کابل نیز گفت: مشکلات افغانستان و بحرانی که در منطقه ایجاد کرده نیاز به راه‌حل‌های جدی و رویکردهای جدید دارد. نقش همسایگان و کشورهای منطقه برای حل مشکلات این کشور می‌تواند بسیار تعیین‌کننده باشد. به همان دلیل که ایران در اجلاس لندن شرکت نکرد و این اجلاس را برای اهدافی دیگر تفسیر کرد، به همان دلیل ایران با حضور خود در کابل نقش جدی ایفا خواهد کرد.
انتقاد از غرب
سخنگوی وزارت خارجه ایران، درباره نقش غرب و پاکستان در مقابله با تروریست با توجه به حادثه تروریستی زاهدان گفت: “مذاکره با دولت پاکستان برای پیدا کردن راهکارهای مقابله با تروریسم وجود دارد و کشورهای غربی بهتر است به جای حمایت و امان دادن به تروریست‌ها در خاک خود از این اقدامات دست بردارند چرا که این گونه اقدامات به نفع هیچ‌کس نخواهد بود. ”
مهمانپرست همچنین ضمن انتقاد شدید از رفتار پلیس فرانسه با تظاهرکنندگان در جنوب آن کشور، کشتن افراد به هر دلیلی و یا به بهانه مقابله با تظاهرات را “غیرصحیح” ذکر کرد.


 


در ادامه سیاست‌های غرب و کشورهای اروپایی علیه ایران، دیپلمات‌های اتحادیه‌ اروپا گفتند که وزیران امور خارجه‌ این اتحادیه قصد دارند هفته آینده تحریم‌های شدیدتر علیه ایران از جمله اقداماتی برای ممانعت از سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز در این کشور را تصویب کنند.
به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویتر با اعلام این خبر افزود: پیش‌نویس بیانیه‌ای که برای نشست وزیران امور خارجه‌ی اتحادیه‌ اروپا آماده شده است نشان می‌دهد که آنها تصمیم رهبران اتحادیه‌ی اروپا که در تاریخ ۱۷ ژوئن برای اعمال تحریم بیشتر علیه برنامه‌ی هسته‌یی تهران اتخاذ شده است را تصویب خواهند کرد و نیز از ایران برای از سرگیری گفت‌وگوها درخواست خواهند کرد.
در پیش‌نویس این بیانیه آمده است که وزیران اروپایی که قرار است دوشنبه آینده در بروکسل با یکدیگر دیدار کنند تحریم‌های جدید را “مطابق با اعلامیه‌ی ۱۷ ژوئن شورای اروپا” تصویب خواهند کرد.
این پیش‌نویس می‌افزاید که این تدابیر با نظر به حمایت از حل همه نگرانی‌های باقی مانده مربوط به توسعه فن‌آوری‌های حساس در ایران از طریق گفت‌وگو تصویب می‌شود.
این اعلامیه همچنان باید به تایید سفیران اتحادیه‌ی اروپایی برسد. گام‌های جدید اتحادیه‌ی اروپایی بر تجارت، بانکداری و بیمه، نقل و انتقال از جمله کشتیرانی و محموله‌های هوایی و بخش‌های مهم صنعت نفت و گاز متمرکز است.
وزیران امور خارجه‌ی اتحادیه‌ی اروپا همچنین از درخواست‌های کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه‌ی اروپا برای از سرگیری گفت‌وگو با ایران در پاسخ به نام ششم ژوئیه، سعید جلیلی مذاکره کننده‌ی ارشد هسته‌یی ایران که از سرگیری گفت‌وگوها را پیشنهاد کرده حمایت خواهند کرد.
در پیش‌نویس بیانیه آمده است: شورا از ایران می‌خواهد از این فرصت برای رفع نگرانی‌های جامعه بین‌المللی در خصوص برنامه هسته‌یی این کشور استفاده و در خصوص تاریخ معمولی برای گفت‌وگوها با نماینده‌ی عالی اتحادیه‌ اروپا و شش کشور توافق کند


 


رهبر انقلاب در استفتاء جدیدی چگونگی التزام به ولایت فقیه را اعلام کرد.

به گزارش پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلمان‌نیوز»، در این استفتاء آمده است:خواهشمند است در خصوص«التزام به ولایت فقیه» توضیح دهید؛ به عبارت دیگر چگونه باید عمل نماییم تا بدانیم که به جانشین بر حق آقا امام زمان (عج) اعتقاد و التزام كامل داریم؟

آیت‌الله خامنه‌ای در پاسخ گفتند: ولایت فقیه به معناى حاكمیت مجتهد جامع‌الشرایط در عصر غیبت است و شعبه‌اى است از ولایت ائمه اطهار (علیهم السلام) كه همان ولایت رسول الله (صلى الله علیه وآله) مى‌باشد و همین كه از دستورات حكومتى ولى امر مسلمین اطاعت كنید نشانگر التزام كامل به آن است.

آقای خامنه‌ای، در پاسخ به این استفتاء خود را رسما یک "مجتهد جامع‌الشرایط"، "جانشین امام زمان در عصر غیبت"، "شعبه‌ای از ولایت ائمه‌ اطهار" و "ولایت رسول‌الله" نامید و اعلام کرد که اطاعت از دستورات حکومتی وی، نشانگر التزام کامل به ولایت فقیه است.

آیت‌الله خامنه‌ای در حالی خود را ولی امر مسلمین می‌داند که نزدیک به ۹۰ درصد مسلمانان جهان را اهل تسنن تشکیل می‌دهند و آن‌ها اعتقادی به امامت و وجود امام زمان ندارند تا جانشینی برای او قائل باشند. ولی فقیه، حتی با تعاریف شرعی، می‌تواند تنها نزد شیعیان اعتبار داشته باشد که ۱۰ درصد جمعیت جهان اسلام را تشکیل می‌دهند

تا به حال، تنها دیگران بوده‌اند که "التزام به احکام حکومتی ولی فقیه" را تبلیغ می‌کرده‌اند و این نخستین‌بار است که آیت‌الله خامنه‌ای شخصا اطاعت از دستورات خود را واجب می‌شمارد. آیت‌الله حسینعلی منتظری و برخی دیگر از روحانیون برجسته ایران، هنگامی که آقای خامنه‌ای از سوی مجلس خبرگان به عنوان "ولی فقیه" انتخاب شد، اعلام کردند که وی یک "مجتهد جامع‌الشرایط" نیست تا صلاحیت ولایت را داشته باشد.


 


رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با هشدار نسبت به اینکه اگر امام جمعه ای در تریبون وحدت آفرین نماز جمعه بر طبل تفرقه بکوبد با تذکر جدی این شورا مواجه خواهد شد، اعلام کرد که در تابستان امسال بیش از ۶۰ امام جمعه بازنشسته می شوند.
به گزارش مهر، حجت الاسلام سید رضا تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در همایش نماز جمعه و رسانه که امروز سه شنبه در مجتمع فرهنگی آموزشی آدینه برگزار شد، در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر که نظر وی را درباره اظهارات برخی چهره های سیاسی مبنی براینکه تعدادی از ائمه جمعه به جای وحدت آفرینی در جامعه در تریبون نماز جمعه بر طبل تفرقه می کوبند، گفت: رسالت نماز جمعه تحکیم وحدت است این سیاست اصلی ماست که اسلام مشخص کرده است و امام راحل نیز بارها بر آن تاکید نمودند و اکنون مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند.
وی با بیان اینکه ائمه جمعه با قدرت سیاست وحدت آفرینی را دنبال می کنند، گفت: اگر موردی باشد حتما باید ببینیم که کدام امام جمعه به تفرقه در جامعه دامن زده است تا به آن تذکر دهیم.
تقوی تصریح کرد: اگر امام جمعه ای این کار را انجام دهد با یکی از شرایط امام جمعه بودن که عدالت است تناقض پیدا می کند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خاطر نشان کرد: البته ممکن است امام جمعه ای که مواضع نظام را در تریبون نماز جمعه بیان می کند منطبق با مواضع اصولی برخی احزاب باشد که این به معنای طرفداری وی از جناح یا گروه خاصی نیست.
وی افزود: مثلا ممکن است عده ای در داخل کشور موافق مذاکره با آمریکا باشند و عده ای دیگر نیز با آن مخالف. حالا اگر امام جمعه موضع نظام را در این رابطه مطرح کرد این دلیل نمی شود که از عده ای خاص در تریبون نماز جمعه حمایت کرده است.
وی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر عدالت رسانه ای در جامعه عنوان کرد: همه رسانه ها برای ما محترم هستند اما رسانه ملی برای ما حساب ویژه ای دارد که البته نباید تکریم از رسانه ملی موجب تضعیف سایر رسانه ها در کشور شود ضمن اینکه بایستی شور اطلاعاتی را در جامعه توسط همه رسانه ها دامن بزنیم.
تقوی در پاسخ به این سئوال که چرا آقای هاشمی نماز جمعه را اقامه نمی کنند، گفت: اینکه امام جمعه ای به طور موقت نماز جمعه را اقامه نکند چیز جدیدی نیست قبلا هم این مسئله در مورد آیت الله مهدوی کنی، یزدی و یا طاهری خرم آبادی صدق کرده است.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با بیان اینکه همانطور که در نماز جمعه آخر ایشان دیدیم، عده ای می خواستند بعد از انتخابات از نماز جمعه ایشان سوء استفاده کنند، گفت: طی تماسی که من با ایشان داشتم آقای هاشمی اعلام کردند که عده ای می خواهند از نماز جمعه سوء استفاده کنند که بر این اساس من نمی آیم.
وی با تاکید بر اینکه آیت الله هاشمی رفسنجانی مصلحت نماز جمعه را بالاتر از مسائل سیاسی دانست، گفت: چه ایرادی دارد که امام جمعه موقت جدید بیاید و امام جمعه موقت دیگر برود.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور گفت : در تابستان امسال قرار است بیش از ۶۰ امام جمعه را بازنشسته کنیم .
تقوی در پاسخ به این سئوال که آیا آقای جنتی را نیز می خواهید جابجا کنید یا خیر، گفت: جنتی امام جمعه موقت تهران هستند که ما نصب و جابجایی در مورد ائمه جمعه موقت نداریم زیرا ائمه جمعه موقت را ائمه اصلی و دائمی انتخاب می کنند ضمن اینکه من تا کنون درخواست بازنشستگی آقای جنتی را نشنیده ام. ایشان قصد بازنشسته شدن ندارند، هیچ روحانی بازنشسته نمی شود.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه اضافه کرد: آقای جنتی فردی مبارز، زندان رفته، تبعید شده و فقیهی است که قبل و بعد از پیروزی انقلاب از شاگردان مخلص امام راحل بود و الان هم از یاران رهبری هستند.
وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه چرا وضعیت ساخت و ساز مصلی تهران تا کنون به اتمام نرسیده است، گفت: کارهای عمرانی مصلی تهران زیر نظر ما دنبال نمی شود و با اینکه خیلی دست به دست گشته الان زیر نظر وزارت مسکن و شهرسازی است.
تقوی تصریح کرد: البته هم اکنون روند ساخت و ساز مصلی شتاب بیشتری گرفته است و مسئولان قول داده اند که تا چند سال آینده آن را تحویل دهند ضمن اینکه بخش های زیادی از آن نیز آماده شده است .
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با اشاره به کارهای نیمه تمام کارهای پروژه نیمه تمام مصلی تهران گفت: در حال حاضر نمی توانیم نماز جمعه را در آنجا برگزار کنیم حتی نماز عید فطر را در آنجا با دلهره برگزار می کنیم زیرا در یکی از نمازهای عید فطر یکی از بچه های کوچک به داخل حوضچه های مصلی افتاد که عوامل اجرایی برای کار ساخت و ساز مصلی تهران ایجاد کرده بودند وغرق شد. ضمن اینکه در جلسه دیدار رهبری دختر خانمی زیر دست و پا ماند و فوت شد.
وی اضافه کرد : به هر حال جمع کردن کارگاه و دوباره تجهیز کردن آن خیلی مشکل است ما هم گله از کندی روند کار احداث مصلی تهران داریم که امیدواریم هر چه زودتر مسئولان ذیربط کار تکمیل پروژه مصلی تهران را انجام دهند.
حجت الاسلام سید رضا تقوی از همه ائمه جماعات خواست به مناسبت فرا رسیدن روز خبرنگار در هفدهم مرداد ماه این روز را گرامی بدارند.


 


جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی روز تولد مهسا امر آبادی،روزنامه نگار را جشن گرفتند.
به گزارش تا آزادی روزنامه نگاران زندانی، در این جشن کوچک که در حاشیه جلسه هفتگی خانواده زندانیان سیاسی برگزار شد ، زهرا رهنورد ، الهه مجردی همسر محسن میر دامادی ، خانواده عماد الدین باقی ، روزنامه نگاری که به تازگی از زندان آزاد شده و مهدیه محمدی همسر احمد زید آبادی و دیگر همسران زندانیان سیاسی حضور داشتند .
خانواده زندانیان سیاسی در مراسم تولد مهسا امرآبادی دور هم جمع شدند تا ضمن تبریک به وی که هم اکنون نیز همسرش در زندان بسر میبرد، بار دیگر یادآوری کنند که خانواده زندانیان سیاسی یکدیگر رافراموش نکرده اند.
مهسا امر آبادی از روزنامه نگارانی است که پس از انتخابات ریاست جمهوری بازداشت و مدت دو ماه را در زندان اوین به سر برد .
مسعود باستانی همسر وی نیز مدتی پس از او و در حالی که برای پی گیری وضعیت پرونده امرآبادی به دادگاه رفته بود بازداشت و تا کنون نیز در زندان بسر می برد.


 


نایب رییس مجلس شورای اسلامی از پس گرفته شدن استعفای نمایندگان زابل و زاهدان تشکر کرد.
به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد گفت: دکتر حسینعلی شهریاری و دکتر عباسعلی نورا با توجه به پیام و رهنمودی که دریافت کردند استعفای خود را پس گرفتند.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این دو عزیز هم‌چنان به عنوان نمایندگان مردم شریف استان سیستان و بلوچستان در خدمت ملت، تلاش و انجام وظیفه‌ خواهند داشت.


 


نماینده قوه مقننه در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی مصوبات جلسه روز گذشته این ستاد را مربوط به پیگیری قضایی پرونده‌های مربوط به زمین‌خواری عنوان کرد.
به گزارش ایسنا، عزت‌الله یوسفیان ملا، نماینده آمل با تاکید بر این‌که جلسه روز گذشته ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در خصوص معوقات بانکی و زمین‌خواری بوده است، در مورد جزییات جلسه و تصمیمات اتخاذ شده گفت: بانک مرکزی موظف شد که مصوبات خود ر ا در جلسه ستاد اعلام کند و پرونده‌های قضایی در خصوص زمین‌های شهری که وزیر کشور گزارش آن را مطرح کرده است، مورد رسیدگی قرار گیرد.


 


رئیس کمیسیون اصل نود در مجلس از ابلاغ قانون اختصاص ۲ میلیارد دلار برای کمک به مترو توسط رئیس مجلس شورای اسلامی خبر داد.
به گزارش مهر، محمدابراهیم نکونام امروز سه شنبه در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: در پی ابلاغ نکردن از سوی رئیس جمهور این قانون توسط رئیس مجلس ابلاغ شد.
وی با اشاره به این موضوع که من خود از مخالفان این موضوع بودم اما حالا که به عنوان قانون به تصویب رسیده است به آن معتقد هستم و به آن احترام می گذارم افزود: قانونی که تصویب شده است قانون است و کسی حق عدم اجرای آن را ندارد.
رئیس جمهور مکلف به ابلاغ و اجرای قانون است و چون در مورد کمک به مترو رئیس جمهور قانون مذکور را ابلاغ نکرد رئیس مجلس آن را برای درج در روزنامه رسمی ابلاغ کرده که روال اجرایی آن در حال طی شدن است.


 


نادر کریمی جونی ،روزنامه نگار زندانی که از جانبازان جنگ تحمیلی نیز هست ، روز گذشته از بند ۳۵۰ زندان اوین به بند امنیتی ۲۰۹ که تحت نظر وزارت اطلاعات اداره می شود ،منتقل شد.
به گزارش خبرنگار کلمه، این انتقال در حالی اتفاق افتاده که از حبس وی بیش از دو سال و نیم می گذرد و بازگرداندن وی به بند امنیتی وزارت اطلاعات که به احتمال زیاد با هدف از سرگیری دورجدیدی از بازجویی ها و فشارها انجام شده ،غیرقانونی است.
نادر کریمی جونی سردبیر و روزنامه نگار نشریاتی چون “گزارش، فکر، جهان صنعت، و سیاست روز” در ابتدای آذرماه سال ۸۷ به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. این روزنامه‌نگار به دلیل درصد بالای جانبازی در جنگ نیازمند رسید‌گی مداوم پزشکی است.شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب کریمی جونی را به اتهام اقدام علیه امنیت کشور، تبانی و جاسوسی به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم کرده است.


 


حمزه کرمی ،از مدیران ارشد دانشگاه ازاد اسلامی و مدیر سایت جمهوریت دیروز با موافقت دادستان تهران برای معالجه به مرخصی پنج روزه آمد.
به گزارش خبرنگار کلمه، حمزه کرمی که از یکسال پیش در زندان به سر می برد، با وجود مشکلات قلبی -عروقی به پزشک متخصص دسترسی نداشت.
براساس این گزارش ، پس از بارها در خواست خانواده کرمی از مسولان قضایی، با مرخصی درمانی این زندانی سیاسی موافقت شد.
یادآوری می شود، مدیر سایت جمهوریت و از مدیران ارشد دانشگاه آزاد اسلامی از بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات محسوب می شود و پیش از این نیز موفق به استفاده از یک مرخصی پنج روزه شده بود.
وی در دادگاه بدوی توسط رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب ،قاضی صلواتی به ۱۶سال زندان محکوم شده بودو که این حکم در دادگاه تجدید نظر به ۱۱ سال تبدیل شد
کرمی از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۴، فرماندار ورامین و از سال ۱۳۷۴ تا ۱۳۸۰، مدیرکل سیاسی دفتر رئیس جمهوری در دولت‌های اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی بود و در جریان انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری، مسئول ستاد مطبوعات هاشمی رفسنجانی بود و در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، مدیریت وب‌سایت جمهوریت را بر عهده داشت


 


زمین لرزه ای به بزرگی ۴ و ۷ دهم درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) دقایقی پیش حوالی جایزان در استان خوزستان را تکان داد.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران زمان دقیق وقوع این زلزله ساعت ۱۱ و ۵۰ دقیقه و ۳ ثانیه بوده است.


 


در حالی که نزدیک به چهل روز از سومین بازداشت محمدرضا جلایی پور طی یک سال اخیر می گذرد او برای دومین بار با خانواده خود از اوین تماس گرفت.
به گزارش خبرنگار کلمه، محمدرضا جلایی پور، رئیس و سخنگوی پویش موج سوم که نزدیک به چهل روز پیش در خانه پدری‌اش بازداشت شده بود روز دوشنبه بعداز ظهر برای بار دوم با خانواده خود تماس گرفت. او در این تماس گفته است که همچنان در سلول انفرادی به سر می‌برد و هنوز از اتهامات احتمالی خود بی‌اطلاع است.
جلایی پور در این تماس کوتاه گفته است که اجازه و امکان تماس با همسرش را ندارد.
خانواده شمس و جلایی پور می گویند که مقامات قضایی تهران از دلایل احتمالی این بازداشت اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند و مقامات قضایی مشهد نیز که به دستور آنان حکم بازداشت صادر شده بود از پاسخ‌گویی به این دو خانواده سر باز می‌زنند.
خانواده جلایی پور روحیه فرزندشان در آخرین تماس تلفنی را خوب اعلام کرده‌اند و گفته‌اند که وی در انفرادی روزهای خود را به ورزش و تلاوت قرآن می‌گذراند.
بر اساس این گزارش تا کنون پدر جلایی پور امکان ملاقات با وی را نداشته است و ماموران از پذیرفتن کتاب نیز خودداری کرده‌اند.
گفتنی است که جلایی پور بعد از تحمل ۸۸ روز انفرادی در تابستان گذشته از اتهامات وارده تبرئه شده بود و در حالی که برای تحویل گرفتن پاسپورت خود به وعده بازجویان به مسجد ضرابخانه تهران مراجعه کرده بود بازداشت و محل اقامت او مورد تفتیش قرار گرفت. در طول چهل روز گذشته او دو بار حق تماس با مادر و برادر خود و یک بار حق ملاقات با مادرش را داشته است.


 


نسرین ستوده، یکی از وکلای عیسی سحرخیز، از روزنامه نگاران زندانی ، ابراز امیدواری کرد که موکلش از اتهام توهین به مسولان کشور تبرئه شود.
به گزارش بی بی سی، نسرین ستوده گفت: موکلش را با دستبند و پابند به دادگاه آوردند و او در این خصوص علیه ماموران و مقام هایی که به موکلش پابند زده بودند، به دادگاه “اعلام جرم” کرد.
وی اظهار داشت: مقام های قضایی اتهام توهین به مسولان و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی را علیه او مطرح کرده اند.
خانم ستوده گفت که موکلش در ماه اسفند ۱۳۸۸ از اتهام تبلیغ علیه نظام تبرئه شد و ابراز امیدواری کرد که او از اتهام دیگر که توهین به آیت الله خامنه ای نیز تبرئه شود.
وی در عین حال گفت به دلیل روزنامه نگار بودن آقای سحرخیز، او باید در دادگاه مطبوعاتی محاکمه می شد.
نسرین ستوده حضور موکلش در جلسه غیرعلنی دادگاه انقلاب را مغایر با اصل ۱۶۸ قانون اساسی دانست، “زیرا به موجب این اصل رسیدگی به اتهامات سیاسی و مطبوعاتی اساسا در دادگاه علنی با حضور هیات منصفه و در محاکم عمومی صورت می گیرد.”
وکیل عیسی سحرخیز وضعیت روحی او را بسیار عالی توصیف کرد، اما گفت که از لحاظ جسمی هر بار که او را دیده نسبت به دفعه قبل ضعیف تر شده است.


 


نماینده زابل طی تذکری از تثبیت استاندار زاهدان با وجود مخالفت‌های نمایندگان این استان با وی انتقاد کرد.
به گزارش ایلنا، عباسعلی نورا نماینده زابل و زهک در جلسه علنی امروز با استناد به اصل ۲۲ قانون اساسی در تذکری آیین‌نامه‌ای با تشکر از مردم سیستان و بلوچستان که همچنان آرامش خود را حفظ کرده‌اند، اظهار داشت: از دولت و مقامات خواهش می‌کنم راه‌حلی برای مردم زاهدان که طاقت آنها تمام شده و گریستن بر آنها جواب نمی‌دهد، بیاندیشند.
وی با اشاره به دیدارش با استاندار سیستان و بلوچستان اظهار داشت: استاندار در این دیدار به من گفت چون شما نمایندگان سیستان و بلوچستان با من مخالفت کردید، دولت مرا مستحکم‌تر کرد.
وی ادامه داد: آیا به این شکل می‌خواهید کشور را اداره کنید و آیا اگر حرف درستی زده شود، باید شروع به لجبازی کنید؟
به گفته نورا نمایندگان به مجلس امید بسته‌اند و اگر استعفا می‌دهند به دنبال دوا شدن درد مردم هستند.
ابوترابی‌فرد که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت تاکید کرد: با هوشمندی نیروهای اطلاعاتی و بسیج عملیات شکلی کور و بی‌ارزش به خود گرفت و دشمن نتوانست بر دو انفجاری که پیش‌بینی کرده بود برنامه خود را به طور کامل اجرا کند.
به گفته ابوترابی‌فرد در پاکستان هر ۳۰ روز یکبار چنین اتفاقی می‌افتد اما از آنجایی که آحاد ملت ما همسو با نظام در حرکت هستند این حوادث تروریستی در کشور ما کمتر است.
وی در پایان گفت: مردم سیستان و بلوچستان در طول فتنه سال گذشته نشان داده‌اند که پیوندی ناگسستنی با نظام دارند و این امر برای ارتقاع نیروهای امنیتی تاثیرگذار است.


 


دبیر‌کل حزب اسلامی ایران زمین تاکید کرد : اگر قرار باشد دیگر احزاب در مقابل یک حزب و یا یک نظریه و تئوری سیاسی دست بالا ببرند، نتیجه آن حاکمیت تک‌حزبی خواهد بود و این همان مساله‌ای است که مردم و نظام جمهوری اسلامی آن را برنمی‌تابد.
به گزارش ایلنا، ابوالقاسم رئوفیان ، به تبیین نظرات خویش در رابطه با بحث لزوم تعامل میان احزاب اصلاح‌طلب و اصولگرا پرداخت و گفت: با بحث تعامل احزاب کاملا موافقم و معتقدم که تعامل بین احزاب مختلف سیاسی در تحکیم وفاداری آنها نسبت به اصول موثر خواهد بود.
وی اضافه کرد: درشرایط تعامل ‏‎، روابط فی‌مابین احزاب براساس اصول تعریف شده در فعالیت‌های حزبی و سازمان‌های سیاسی صورت خواهد گرفت و دررقابت‌های انتخاباتی حرکت احزاب بر مدار قانون و اخلاق خواهد بود.
وی درادامه گفت: طبیعی است که در ارتباط و تعامل که امری چندجانبه است همه به سمت یکدیگر قدم برمی‌دارند و البته حول یک محور. اگر یک قدم را یک حزب برمی‌دارد قدم بعدی را حزب مقابل بر می‌دارد. و البته احزابی که با رویکرد مثبت قدم‌های بزرگتری برمی‌دارند ، محبوبترند.
رئوفیان گفت: نقطه مقابل تعامل، تقابل است که به مصلحت کشور و انقلاب نیست. تعامل اگر مثبت باشد در برآیند عقل جمعی به منظور تامین منافع ملی و مصالح کشور می‌تواند موثر باشد. در این فضا رقابت سالم جایگزین دعواهای انتخاباتی خواهد شد و بعد از اتمام دوره رقابت انتخاباتی این رقابت‌ها می‌تواند به رفاقت تبدیل شود. اما اگر تقابل باشد و پنجه در افکندن به چهره یکدیگر و تلاش برای حذف رقیب برای اثبات خود، اینها مضر است. تعامل در مجموع می‌تواند به نفع نظام و معرف چهره فعال و مثبتی از نظام رقابتی و سیاسی کشور باشد.
دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین در رابطه با بسترهای زمینه‌ساز برای این تعامل گفت: کسانی که در عرصه تعامل قدم می‌گذارند باید از هرگونه افراط و تفریط بپرهیزند. قصد خیر داشته باشند و با انگیزه رفتارهای اصلاح‌طلبانه مبتنی بر اصول کنار هم بنشینند و مذاکره کنند.
وی افزود: هر دو جناح باید اصول لایتغییر قانون اساسی به ویژه اصل ولایت فقیه را باور داشته باشند و در حفظ شعائر ارزشی اتفاق نظر داشته باشند و برای حراست از شعائر ارزشی و جامه عمل پوشاندن به وحدت شعور سیاسی برسند.
رئوفیان در رابطه با سخن محمد خاتمی مبنی بر اینکه تعامل به معنای بالا بردن دست‌ها و تسلیم شدن نیست،خاطرنشان کرد: این سخن درستی است. هر کدام از احزاب سیاسی در نظام جمهوری اسلامی از طریق دستیابی به قدرت با هدف تامین منافع ملی و مصالح کشورو خدمت به مردم، تشکیل می‌شوند .
وی درادامه گفت: هرحزب دارای اساسنامه خاص خود می‌باشد که گویای قضاوت‌های رفتارهای حزبی است. اگر قرار باشد دیگر احزاب در مقابل یک حزب و یا یک نظریه و تئوری سیاسی دست بالا ببرند، نتیجه آن حاکمیت تک‌حزبی خواهد بود و این همان مساله‌ای است که مردم و نظام جمهوری اسلامی آن را برنمی‌تابد.
رئوفیان در رابطه با سخن اخیر رئیس‌جمهور مبنی بر وجود تنها یک حزب در کشور تاکید داشت:بعید می‌دانم که منظور رئیس‌جمهور از این جمله حاکمیت سیستم تک‌حزبی در کشور بوده باشد.
این فعال سیاسی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که در زمان امام اگر در شعارها می‌گفتیم حزب فقط حزب‌الله- رهبر فقط روح‌الله به معنای نظام تک‌حزبی نبوده است. بلکه اینها شعارهایی بوده که در ادبیات سیاسی کشور ما جا افتاده بود.معتقدم منظور رئیس‌جمهور از بیان حزب ولایی و اینکه در کشور تنها حزب ولایی داریم ولاغیر، این است که احزاب سیاسی که در کشور ما شکل می‌گیرند باید به اصول وفادار باشند.
رئوفیان درادامه اشاره کرد: ما هم‌اکنون بیش از ۲۰۰ سازمان سیاسی داریم که با عناوین مختلف کانون، انجمن، حزب و مجمع، جامعه، سازمان و.. می‌کنند. پس تکثر احزاب در جامعه ما جا افتاده است. بنابراین سخن رئیس‌جمهور ناظر بر این باور است که احزابی که در کشور ما فعالیت می‌کنند باید ولایت فقیه را به عنوان خط قرمز در نظر بگیرند و از آن عبور نکنند. این باید استراتژی همه احزاب باشد و حزبی که این اصل را منکر شود نباید اجازه فعالیت داشته باشد.


 


چندی پیش ماجرای آلودگی برنج های وارداتی سوژه ای خبر ساز و بحث برانگیز شد و در نهایت هم معلوم نشد که آیا واقعا برنج ها آلوده بودند یا نه ؟
به گزارش عصر ایران، حالا هم به نظر می رسد موضوع آلودگی آب تهران شبیه مورد برنج شده و در حالی که وزیر بهداشت روز یکشنبه اعلام کرد که آلودگی آب تهران به نیترات به سطح بالایی رسیده و از زنان باردار ، کودکان و سالخوردگان خواست تا از مصرف این آب خودداری کنند ، ” محمد پرورش ” مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب تهران روز گذشته در جمع خبرنگاران با تکذیب خبر آلودگی آب تهران گفت که مردم تهران می توانند با اتکا به سخنان او با خیالی آسوده آب تهران را بنوشند.
همچنین وزیر نیرو نیز با اعلام اینکه نیترات کنونی در آب تهران کنترل شده است ، افزود تا کنون گزارشی مبنی بر اینکه نیترات آب تهران بالاتر از حد مجاز است ، وصول نشده است .
با وجود این اظهارات اما گزارش هایی نیز درباره آلودگی آب تهران منتشر می شود که مردم را نگران ساخته است ، از جمله صحبت های صریح روز یکشنبه وزیر بهداشت و نیز نتایج تحقیقات عده ای از اساتید دانشگاه های تهران در این زمینه که همگی موید آلوده بودن بیش از حد مجاز آب بخش هایی از تهران به نیترات است .
حال ما رسانه ها می مانیم و مردم که مشخص نیست واقعا باید به کدام ساز آقایان خودمان را تکان بدهیم ؟ یعنی موضوعی به همین سادگی ( که به راحتی قابل اندازه گیری است ) امروز تبدیل به امری اختلافی شده که تفاوت روایت ها و گزارش ها درباره آن پدیده ” از زمین تا آسمان ” است !
این در حالی است که بحث های اینچنینی اساسا نیاز به جدل و دعوا ندارد و تشخیص آلودگی آب یا برنج و یا دیگر اقلام خوراکی و نوشیدنی به سادگی آب خوردن و حتی در آزمایشگاه های مدارس نیز قابل انجام است و نیازی به این همه جدل و دعوا و ” گیج کردن و ” مشوش کردن ذهن مردم نیست ؟
حال مسئولان خود انصاف دهند که آیا ما رسانه ها و روزنامه نگاران و خبرنگاران و وبلاگ نویس ها ” تشویش اذهان عمومی ” می کنیم ، یا این خود خانم ها و آقایان مسئول هستند که با اتخاذ مواضعی کاملا مغایر و متضاد با یکدیگر ذهن مردم را آن هم در مساله ای حیاتی به نام آب ، مشوش می کنند و مردم را در بلاتکلیفی قرار می دهند؟
ما به عنوان یک رسانه مسئولیت انعکاس بی کم و کاست اخبار و رویدادهای جامعه را داریم – که البته مدت هاست که از حدود و ثغور این حق قانونی ما کم می شود و به قول شاعر :
هر شب کواکب کم کنند از روزی ما پاره ای
هر لحظه گردد تنگ تر سوراخ این غربال ها
بگذریم !
ما به عنوان یک رسانه به حرف های مسئولان اعتماد می کنیم و مثلا وقتی وزیر بهداشت می گوید که آب تهران به نیترات آلوده است ، به حرف این مقام عالی رتبه دولتی اعتماد کرده و آن را منعکس می کنیم و مطمئنیم که حتما وقتی ” وزیری دهان می گشاید ” پشت سر آن سخن ، کار کارشناسی ، گزارش های میدانی و دهها و صدها شواهد و مدارک مستند و مستدل وجود دارد ، غافل از اینکه گویی مسئولان ما با یکدیگر دعوا دارند و هنوز مرکب خبر اظهارات وزیر بهداشت خشک نشده ، مدیر عاملی دیگر و وزیری دیگر حرف هایی می گویند که از زمین تا آسمان با حرف های وزیر بهداشت در تناقض و تضاد است!
ما به عنوان یک رسانه موظفیم اظهارات هر دو طرف را بی کم و کاست منعکس کنیم ، اما آقایان و خانم های مسئول ! شما را به خدا کلاه خود را قاضی کنید و ببینید که چه بر سر اعتماد مردم آورده اید ؟ و با این اظهار نظرات متناقض و تایید ها و تکذیب های پی در پی چه اخلالی در زندگی مردم ایجاد کرده اید و اذهان بیش از ۱۰ میلیون شهروند تهرانی را بازیچه دعواها و اختلاف نظرهای خود کرده اید ؟
چندی پیش ( حدود یک ماه پیش) استاندار تهران طی اظهار نظری گفته بود : ” هر کسی که بگوید آب تهران آلوده است این مساله جرم بوده و قابل پیگرد است ” ( نقل به مضمون )
آقای استاندارمحترم به جرم بزرگ تری اشاره نکرده بود و آن جرم بزرگتر از نظر ما: به بازیچه گرفتن عقل و شعور مردم و مشوش کردن اذهان آنهاست.
وزیر نیرو و وزیر بهداشت هر دو عضو یک کابینه هستند و از سوی یک رییس دولت منصوب شده و از سوی یک مجلس تایید شده اند و هر هفته دور یک میز می نشینند و هر دو وزیر در قبال مصوبات دولت به طور برابر ” مسئولیت مشترک ” دارند ، بنابراین شایسته و روا نیست که در عرض کمتر از ۲۴ ساعت دو گفته ” بسیار ” متضاد از اعضای یک کابینه و یک دولت بیرون بیاید و مردم در سرگردانی بمانند ، عده ای سودجو از این فرصت استفاده کرده و برای جیب مرد م کیسه بدوزند ، آب معدنی کم یاب و نایاب شود و قس علیهذا.
آقایان و خانم های مسئول!
باور کنید که اگر مفهوم ” تشویش اذهان عمومی ” را بشکافیم ، شما خود با این قبیل اظهارات متناقض و متضاد بزرگ ترین مشوش کننده اذهان عمومی هستید ، در حالی که اگر ما روزنامه نگاران به درستی یا حتی اگر به سهو مطلبی نوشته و ایرادی را متوجه مسئولی کنیم ، یقه ما خیلی زود در چنگال دستگاه قضایی ، وزارت ارشاد و دستگاه های دیگر گیر است !
درپایان چون می دانیم که هیچ علاجی برای این درد بی درمانمان نیست ، فقط یک دعا می کنیم : ” خدا به شما مسئولان انصاف دهد و به ما مردم صبر !


 


رئیس‌جمهور سابق کشورمان با محکومیت اقدام تروریستی رخ داده در زاهدان و تسلیت به بازماندگان و مردم زاهدان، آن را جنایتی وحشتناک خواند و گفت:« درست در هنگامی كه تحریم‌ها علیه ایران اعمال می شود از سوی برخی کشورها به تروریست‌های منفوری كه هزاران تن از مردم بیگناه از جمله مسئولان عالیرتبه و محبوب را ترور كردند اجازه فعالیت مجدد داده می‌شود و آنها را از لیست تروریست‌ها خارج می كنند که ملت ما همه این اقدام‌ها را به منزله توطئه‌ای علیه خود تلقی می‌كند.»

به گزارش پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلمان‌نیوز»، حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدخاتمی در دیدار با جمعی از ایثارگران و رزمندگان دوران دفاع مقدس اعیاد ماه‌های رجب و شعبان را به آنان تبریك گفت و مقاومت مردم را در برابر تجاوز و نیز تلاش برای پاسداری از انقلاب اسلامی و سربلندی میهن را ستود.

وی افزود:« 27 ماه رجب روز بعثت حضرت رسول اكرم (ص) است و پانزدهم شعبان میلاد مبارك حضرت بقیه الله (عج) و سوم شعبان تولد پر بركت حضرت ابا عبدالله است البته اعیاد دیگر هم در مدت هست ؛ ولی این سه عید كه به ظاهر سه واقعه است جدا از هم است در واقع به نظر می‌رسد كه یك مجموعه تدبیر شده‌ای است كه تاریخ و سرنوشت بشر را رقم می‌زند.»

رئیس بنیاد باران تصریح کرد:« بعثت كه آغاز نزول وحی بر قلب مبارك آخرین فرستاده خداست در واقع رستاخیز بیان و نشر آیین كامل الهی برای انسان خردمند و آزاد است؛انسانی كه یگانه‌بینی و یگانه پرستی و دلدادگی و سر سپردگی به یگانه بی‌همتا در متن جان و فطرت او نهفته است.»

رئیس دولت اصلاحات ادامه داد:« بعثت فراخوان به پرستش ناب خداوندی است كه نام‌ها و صفت‌های او همه هستی را پر كرده و پیامبر بزرگوار، نمودار درخشان همه نام‌ها و نمودها و انسان كاملی است كه تمامی آدمیان را به این آئین و راه فرا می‌خواند، راهی دراز که تا "معاد" امتداد دارد.»

رئیس موسسه بین‌المللی گفت‌و‌گوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها یادآور شد:« در آئین اسلام كه (كه نام همه آئین‌های یكتاپرستی از آدم تا خاتم است ) و در اسلام به معنی مصطلح آن به گستردگی و كمال خود می‌رسد، خداوند آغاز و انجام پیدا و جهان هستی است و انسان این موجود برتر آفرینش كه خداوند با آفریدن او به خود آفرین گفته است، جانشین خداست و پیامبر(ص) این مرتبت والا را به او تذكر می‌دهد و او را بفرمان فطرت فرا می‌خواند و راه نیكبختی برین و جاودان را كه در بازپسین هنگامه زندگی ظهور می‌یابد به او می‌نماید.»

وی با بیان اینکه « پیامبر"راهنما" است و الگو و اسوه و راهبر و هادی است»، اظهار داشت:« خداوند در قرآن از جمله رسالت پیامبر(ص) را كه باز خواننده آیات خداست را تزكیه آدمیان و آموزش كتاب و حكمت می‌داند.»

خاتمی تاکید کرد:« این رسالت با تزكیه و تربیت جان انسان و پالایش آن از رذیلت‌ها و آرایش آن به فضیلت‌ها آغاز می‌شود و آنگاه با تعلیم كتاب (تكوین و تشریع) و حكمت این رسالت تكمیل می‌شود، البته كتاب دربردارنده حكمت است اما به جهت اهمیت آن حكمت به صورت علی حده نیز ذكر شده است و حكمت عبارتست از اندیشه؛عمل و گفتار محكم و درست كه مطمئنا اخلاق مصداق بارز حكمت است.»

رئیس‌جمهور سابق کشورمان افزود:« اخلاق اجمالا یعنی نیت نیكو و كار نیكو مبتنی بر آگاهی و آزادی اختیار به قصد رسیدن به مقصد والا كه خیر برین است و در اخلاق آنچه خیر است باید انجام گیرد و آنچه شر است نباید انجام شود.»

رئیس بنیاد باران همچنین به سالروز ولادت اباعبدالله الحسین(ع) اشاره کرد و گفت:« در سوم شعبان نیز ابر مردی زاده می‌شود كه به تقدیر الهی قهرمان حماسه‌ای می‌شود كه در پرتو قرآن، آئین پاك محمدی آنچنان كه بوده و هست بماند و به‌رغم تحریف‌ها و انحراف‌هائی كه به خصوص در عرصه سیاست پیش آمد، دین و آئین در ژرفای جان حق و حقیقت از دگرگونی و تحریف مصون بماند.»

به گزارش روابط عمومی دفتر سیدمحمد خاتمی ؛ وی ادامه داد:« پانزدهم شعبان هم زادروز مولود مباركی است كه به فرمان خداوند، باید مدار و محور و سالار و سرور جامعه‌ای باشد كه خدا خواسته است و آئین پیامبر آهنگ سیر و صیرورت آن جامعه است.»

دوران طلائی زندگی آدمی در این جهان، در آینده است، نه گذشته

خاتمی تاکید کرد:« به باور ما، جامعه برین و خواستنی و بایستنی در آخر الزمان تحقق می‌یابد و از این رو دوران طلائی زندگی آدمی در این جهان، در آینده است، نه گذشته و دریغ و افسوس كه غفلت جهل و جور مانع از تحقق زودتر آن جامعه شده است، چه بسیار مردمان حتی موحدان و مسلمانان كه این همه زیبایی و عظمت را در دین خدا ندیده‌اند و حتی آن را تا حد اوهام و خرافات فرود آورده‌اند.»

رئیس‌جمهور سابق کشورمان یادآور شد:« اینك ما در دوران غیبت معصوم به سر می‌بریم و تا رسیدن به كمال مطلوب فاصله داریم كه در ازای آن را خدا می‌داند و بس و فقدان پیامبر(ص) و غیبت ولی خدا مصیبتی است بزرگ، كه شكوه و شكایت آن را از جمله در دعای افتتاح از زبان معصوم(ع) به درگاه خدا می‌ریم و این دوران دوران آزمایش است.بدون تردید در آئین الهی همچنان كه هدف، پرورش شخصیت انسان خوب و افرد بشر است، ظرف وجود آدم‌بینی جامعه نیز در مركز اهتمام است.»

كدام جامعه؛جامعه مطلوب است؟

وی با طرح این سئوال که که «كدام جامعه؛جامعه مطلوب است؟»، اظهار داشت:« اگر جامعه كمال مطلوب در پایان تاریخ محقق می‌شود و اینك در دسترس نیست، آیا میزانژ ها و معیارهایی وجود دارد كه بر پایه آن تا حد امكان بتوان به سوی آن جامعه حركت كرد؟یعنی جامعه‌ای كه در آن انسان(هر انسان) محترم باشد واحساس امنیت كند و از مزایای معنوی و مادی زندگی برخوردار باشد؟»

رئیس بنیاد باران تاکید کرد:« با رجوع به آموزه‌های الهی و سنت و سیرت پیامبر(ص) و معصومان(ع) و نیز تدبر و خردورزی، دستیابی به این موازین كار چندان دشواری نیست.آنچه در یك كلام می‌توان گفت این است که میزان روابط و آهنگ حركت در جامعه مطلوب "عدالت" است، منتهی عدالتی كه توسط انسان آگاه و آزاد باید ایجاد و از آن پاسداری شود.

عدالت امری تحمیلی نیست، پیامبر با كتاب و میزان آمده است تا مردم آگاه و مصمم شوند و خود به "قسط" برخیزند.»

سیدمحمدخاتمی همچنین تصریح کرد:« عدالت كیمیای گرانبها و جامع الاطرافی است كه خلاصه كردن آن در عدالت اقتصادی(كه البته مهم است) آن هم تحت توهمات مدرن ماركسیستی و غیر ماركسیستی جفای به انسان است.عدالت نمی‌تواند همراه با تحقیر انسان و نادیده انگاشتن كرامت او باشد كه این خود بیداد بزرگ است.»

جامعه مطلوب؛ جامعه‌ای اخلاقی است

رئیس دولت اصلاحات ادامه داد:« از سوی دیگر جامعه مطلوب؛ جامعه‌ای اخلاقی است، اصلا عدالت شاخه‌ای از اخلاق است؛ وفا، راستی، محبت به دیگران، امانت داری، دوری از خشم و صدها موردی كه در قرآن و متون دینی و نیز آراء فیلسوفان و معلمان اخلاقی آمده است باید بر جامعه حاكم باشد.»

نهاد حكومت باید با میزان عدالت و اخلاق ارزیابی شود

رئیس‌جمهور سابق کشورمان با بیان اینکه «فكر می‌كنم با همین دو میزان، تا حد زیادی مطلوبیت جامعه و فاصله جامعه را با جامعه كمال مطلوب می‌توان دریافت»، گفت:« حكومت (نهاد حكومت) كه محور و هسته مركزی جامعه است نیز باید با میزان عدالت و اخلاق ارزیابی شود.»

وی با تاکید بر اینکه «از جمله شروط مهم مطلوبیت حكومت این است كه بر آمده از اراده و خواست جامعه و برخوردار از رضایت مردم باشد»، اظهار داشت:« ما توفیق حضور در حكومت معصوم را نداشته‌ایم، ولی با رجوع به تاریخ و آموزه‌های دینی تردید نكنیم كه رضایت مردم شرط مهم تحقق حكومت منسوب و سازگار با دین است.»

رئیس بنیاد باران یادآور شد:« نه پیامبر(ص) و نه امام علی(ع) و نه نمایندگان اصلی دین، هیچگاه حاضر نبودند بدون رضایت مردم و به اصطلاح امروز، رای و خواست آنان حكومت خود را به هر قیمتی بر مردم تحمیل كنند.»

رئیس موسسه بین‌المللی گفتگ‌و‌گوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها تصریح کرد:« پیامبر(ص) هنگامی یثرب را به مدینه النبی تبدیل كرد كه تمام مردم آن ناحیه (اوس و خزرج) از او خواستند با او بیعت كردند و حتی توافق امنیت غیر مسلمانان مدینه رانیز بدست آورد؛ داستان حكومت امام علی(ع) و كلام بلند او نیز معروف است كه اگر حضور حاضر نبود و یاری فراگیر مردم حجت را بر او تمام نكرده بود و عهدی كه میان عالمان خیرخواه و آگاهان عدالت جو و خداوند بر لزوم جانبداری از ستمدیدگان و رفع بیداد و ستم وجود نداشت امام حكمروائی را نمی‌پذیرفت.»

وی با طرح این سئوال که «چرا در دوران بحران سیاسی اواخر قرن اول و اوایل قرن دوم هجری و سست شدن پایه‌های حكومت اموی و مروانی كه قطعا امكان فراهم آمدن عِدّه و عُدّه و تشكیل حكومت برای بعضی امامان ما فراهم بود (بنی‌عباس با شعار خشنودی اهل بیت با همین شیوه روی كار آمدند) چرا امامان حاضر نشدند چنین كنند؟» گفت:« آیا جز این است كه رضایت و خواست و رای مردم برای حكومت معصوم شرط می‌دانستند؟چه رسد به ما كه در زمان غیبت معصوم به سر می‌بریم و همه انسان‌های محدود و آسیب پذیر و دارای كاستی فراوانیم.»

خاتمی با بیان اینکه « لازمه شرط رضایت مردم پاسخگویی حكومت به مردم نیز هست»، اظهار داشت:« در چنین حكومتی، آزادی اندیشه و بیان در جامعه یك اصل محكم و از حقوق اساسی مردم و پاسداشت آن عین عدالت اخلاقی بودن است.»

وی ادامه داد:« امروز بشر و بعد از كشاكش‌های مهم تاریخی به این نتیجه رسیده است كه "مردم‌سالاری" كم هزینه‌ترین و پر فایده‌ترین شیوه حكومت است و حق حاكمیت بر سرنوشت خود و آزادی اندیشه و بیان و نقد بخصوص نقد حكومت، به‌رسمیت شناخته شده و از مسلمات و مشهورات زمانه است.»

رئیس دولت اصلاحات یادآور شد:« آیا اصرار ما بر مردم‌سالاری و لوازم آن، عدول از موازین دینی است یا عین پای‌بندی به آن؟ و آیا پایه‌های دینی باور را نمی‌توانیم از منابع فكری و عمل دینی بدست آوریم؟»

خاتمی افزود:« این امام علی(ع) است كه 14 قرن قبل كه منطق وحشتناك "حق با كسی است كه غلبه و استیلاء به هر قیمتی پیدا كند"رایج بود و ترویج می‌شد؛ از حق و تكلیف حكومت سخن می‌گوید. طرفه اینكه نصیحت در آشكار و نهان و انتقاد خیرخواهانه را وظیفه مردم و حق حاكم می‌داند یعنی آنچه امروز با هیاهو و افتخار به عنوان حق مردم شناخته می شود امام آن را وظیفه می‌داند.»

وی همچنین اظهار داشت:« امام(ع) مردم را تشجیع می‌كند كه در برابر او همچنانكه در برابر جباران سخن می‌گویند سخن نگویند و نیز خود را نه تنها در برابر هم‌كیشان كه در برابر همه مردم، از هر آئین و گرایشی مسئول می‌داند و پاس حق و حرمت همه را دارد.»

نظام مطلوب در این زمان ، نظام مردم‌سالار است

رئیس‌جمهور سابق کشورمان با اشاره به اینکه «اگر می‌گوئیم نظام مطلوب در این زمان نظام مردم‌سالار (با همه لوازم و شرائط آن) است ریشه‌های آن را در رفتار و مواضع پیشوایان دینی خود می‌یابیم»، افزود:« از سوی دیگر مگر پیامبر(ص) هدف بعثت خود را به كمال رساندن و تمام رساندن حكومت‌های اخلاقی نمی‌داند؟قطعا اخلاقی بودن شرط مطلوبیت جامعه مورد نظر دینی است.مگر می‌شود اخلاق و رشد فضائل اخلاقی مطلوب باشد ولی ملاك سیاست‌ها و رفتارهای حكومت اخلاقی نباشد؟»

وی تصریح کرد:« در دوران خود ما مگر امام راحل فرمان هشت ماده‌ای را در بحرانی‌ترین دوران پس از انقلاب كه امواج ترور و طوفان جنگ بیداد می‌كرد صادر نكرد؟مگر این فرمان از جمله منشور اخلاقی بودن حكومت نیست؟متهم نكردن افراد، عدم دخالت در احوال مردم، پرهیز از فرد پرستی و تملق و ریا، تامین آزادی‌های جامعه به خصوص آزادی‌های اساسی، اینها و بسیاری موارد دیگر از جمله شروط و نشانه‌های اخلاقی بودن و مطلوب بودن حكومت است.»

اگر به نام عدالت بی عدالتی شود بدتر است

رئیس بنیاد باران خطاب به حضار گفت:« امروز در خدمت شما بزرگان حاضر در جبهه و مدافع اسلام و انقلاب و ایران و جانبازان و بازماندگان شهیدان عزیز هستیم و می‌دانیم كه فداكاری‌های شما و صدها هزار نفر چون شما برای استقرار نظامی بوده است كه اگر نه در حد كمال مطلوب ولی جاری و حركت كننده به سوی آن جامعه بوده است و اینجاست كه باید بد اخلاقی محكوم شود، بد اخلاقی اگر از سوی حاكمان باشد بدتر است.باید بی عدالتی مورد انتقاد قرار گیرد و اگر به نام عدالت بی عدالتی شود بدتر است.»

باید از آزادی بیان و اجتماعات و تشكل‌ها دفاع شود

خاتمی تاکید کرد:« باید از آزادی بیان و اجتماعات و تشكل‌ها دفاع شود و اگر این آزادی‌ها به نام انقلاب محدود شود بدتر است. باید هر جا احساس كنیم حقی از مردم ضایع می‌شود تذكر دهیم و به سوی وضعیتی حركت كنیم كه جامعه آزاد؛ برخوردار از حقوق اساسی و دارای اخلاق و عدالت داشته باشیم.»

باید از اجزاء و اركان حكومت بخواهیم كه پاسخگویی در برابر مردم را بپذیرند و همه در چارچوب قانون حركت كنند

رئیس‌جمهور سابق کشورمان افزود:« باید از اجزاء و اركان حكومت بخواهیم كه پاسخگویی در برابر مردم را بپذیرند و همه در چارچوب قانون حركت كنند نه آن‌را به دل‌خواه تفسیر و تعبیر كنند و بخش هایی از آن را معطّل بگذارند، اینها از جمله درس‌هایی است كه از بعثت و مهدویت می‌توانیم بگیریم، امروز همه باید هوشیار باشیم و ضمن پافشاری بر خواستهای اساسی و حقوق ملت نباید از خطرات و تهدیدها علیه كشور مردم غافل باشیم.»

جنایت وحشتناكی كه توسط تروریست‌ها در زاهدان عزیز رخ داد، محكوم است

سیدمحمدخاتمی در بخش پایانی سخنان خود تاکید کرد:« جنایت وحشتناكی كه توسط تروریست‌ها در زاهدان عزیز رخ داد، محكوم است؛ ضمن عرض تسلیت به همه بازماندگان شهدای عزیز و دعا برای سلامتی مجروحان و آسیب دیدگان این فاجعه نباید از دست‌های پلیدی كه پشت این قضیه‌اند غافل ماند.»

وی افزود:« درست است كه بسیاری از كشورها این جنایت را محكوم كرده اند ولی اعمال و معیارهای دوگانه آن‌ها موجب بدبینی ملت ما و دیگران خواهد بود؛ درست در هنگامی كه تحریم‌ها علیه ایران اعمال می شود به تروریست‌های منفوری كه هزاران تن از مردم بیگناه از جمله مسئولان عالیرتبه و محبوب را ترور كردند اجازه فعالیت مجدد داده می‌شود و مورد حمایت قرار می‌گیرند و آنها را از لیست تروریست‌ها خارج می كنند.»

سیدمحمدخاتمی خاطر نشان کرد:« مطمئنا ملت ما با نفرتی كه از همه جنایت‌كاران و تروریست‌های خائن دارد همه این اقدام‌ها را به منزله توطئه‌ای علیه خود تلقی می‌كند؛ به هر حال امیدوارم با ایجاد فضای مناسب و گذر از وضعیت ناپسند كنونی بهتر و بیشتر همه بتوانند در جهت خدمت به انقلاب و كشور و مقابله با تهدیدها كمر همت ببندند.»

به گزارش روابط عمومی دفتر سیدمحمد خاتمی، در ابتدای این دیدار، حاضرین در جلسه به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند كه مهمترین آنها بدین شرح بود:

- در شرائط زمانی حاضر شاهد شبیه‌سازی تاریخی نادرستی هستیم كه به ناحق نسبت به بخش عمده‌ای از جامعه و در راس آن نسبت به یاران وفادار حضرت امام (ره) صورت می‌پذیرد.

-ما پاسداران محافظ از دستاوردهای انقلاب كه همواره خواستار عظمت انقلاب و پیشرفت كشور و انشالله پیرو راه حضرت امام راحل بوده و هستیم بر آنیم كه با دقت و تاملی چند باره در سیره معصومین(ع)؛الگوبرداری صحیحی برای زمانه خود داشته باشیم و از خداوند منان مسئلت داریم ما را از هر گونه انحراف و كج اندیشی و عمل ناصالح محفوظ دارد.

-ما پاسداران شیعه امیرالمومنین با تاسی به حضرتش نسبت به مخالفین و حتی دشمنان تا زمانیكه دست به سلاح نبرده‌اند هیچ گونه برخورد سخت و خشن نداشته و تنها همانند آنها مقابله فكری و نظری خواهیم داشت.هر گونه بدعت فكری و عملی به هر نامی نیز مورد قبول نیست.

-باید از رواج دروغ و تهمت و برخوردهای ناروا نسبت به یاران با وفای حضرت امام(ره) كه سبب تضعیف اصل نظام است خودداری كرد.


 


با دستور دادستان کل کشور،‌ طوماری پیرامون فرقه “اهل حق ” به دادسرای ویژه روحانیت ارسال شد.
به گزارش فارس به نقل از روابط عمومی دادستانی کل کشور، در پی دریافت طومار امضا شده جمعی از ساکنین بخش “گره بان هرسین ” کرمانشاه مربوط به فرقه «اهل حق» در خصوص ‌اعتراض به ‌مطلبی که در یکی از روزنامه‌های کثیرالانتشار به چاپ رسیده‌، حسب‌الامر دادستان کل کشور طومار واصله ‌جهت رسیدگی به دادسرای ویژه روحانیت ارسال شده است.


 


فرمانده نیروی انتظامی ضمن اظهار بی‌اطلاعی از پیشنهاد نماینده مردم زاهدان مبنی بر حل مسائل امنیتی این شهر با ریش سفیدی مردم همچون گذشته، گفت: مردم چطور در گذشته مسائل را با ریش‌سفیدی حل می‌کردند که گروهک جندالله توانسته بود ۱۵۰ نفر را شهید کنند.
به گزارش ایسنا، سردار اسماعیل احمدی‌مقدم درباره پیشنهاد نماینده مردم زاهدان که از دولت خواسته بود «اجازه دهد که مردم این استان همچون گذشته مشکلات امنیتی خود را با روش ریش‌سفیدی میان قبایل حل کنند»، ضمن اظهار بی‌اطلاعی از این پیشنهاد گفت:‌ من نمی‌دانم چه کسی این پیشنهاد را داده است.
احمدی‌مقدم افزود: طبیعتا نیروی انتظامی از راه‌حل‌های اجتماعی استقبال می‌کند، اما این موضوع یک مسئله اجتماعی قومی ـ قبلیه‌ای نیست، بلکه مسئله‌ای است که سرویس‌های امنیتی پشت آن هستند.
وی با اشاره به پیشنهاد نماینده مردم زاهدان، گفت: مردم چطور در گذشته مسائل را با ریش‌سفیدی حل می‌کردند که گروهک جندالله توانسته بود ۱۵۰ نفر را شهید کنند.
پیش از این حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان با اشاره به ۲۶ کشته و ۳۰۰ زخمی حادثه تروریستی اخیر در زاهدان گفته بود: مردم در حال حاضر به شدت تحت تاثیر قرار دارند و از دولت گلایه‌مندند، آنها معتقد هستند دولت باید اجازه دهد که مردم این استان همچون گذشته مشکلات امنیتی خود را با روش ریش‌سفیدی میان قبایل حل کنند.


 


رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی از اخطار به پنج عضو هیئت علمی دارای رکود علمی این دانشگاه خبر داد و گفت: اخراج یا انتقال به دانشگاههای دیگر از جمله وضعیت هایی است که برای این اعضای هیئت علمی متصور است.
به گزارش مهر، محمد تقی بطحایی گفت: در بین ۲۵۰ عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی ۵ عضو هیئت علمی دچار رکود علمی هستند که به آنها در مرحله اول اخطار داده شد. همچنین به این اعضای هیئت علمی فرصت داده شده تا ارتقاهای لازم را به دست آورند.
رئیس دانشگاه خواجه نصیر افزود: در صورتی که اعضای هیئت علمی دچار رکود علمی نتوانند در مدت زمانی که به آنها فرصت داده شده است ارتقای لازم را کسب کنند به دانشگاههای دیگری که می توانند خود را در آنها تطبیق دهند منتقل می شوند و در شرایطی که واقعا آمادگی برای ارتقا ندارند دیگر از آنها عذرخواهی می خواهیم و حکم به اخراج آنها از دانشگاه صادر می شود.
بطحایی با بیان اینکه شناسایی اعضای هیئت علمی دچار رکود علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی طی سال ۸۸ صورت گرفته است گفت: تصمیم نهایی برای این اعضای هیئت علمی در سال ۸۹ اعمال خواهد شد.


 


نماینده تهران در مجلس، اصلاح‌طلبان را به دو گروه طبقه‌بندی کرد و با بیان اینکه گروهی از اصلاح‌طلبان خواستار اصلاحات در درون نظام هستنند‏، افزود: این گروه از اصلاح‌طلبان که اکثریت آنان را نیز تشکیل می‌دهد، به طیف اصولگرایان معتدل بسیار نزدیک هستند.
علی مطهری نماینده تهران در مجلس هشتم شورای اسلامی،در خصوص تعامل اصولگرایان و اصلاح‌طلبان در تشریح وضعیت دو طیف داخلی اصلاح‌‌طلبان، تصریح کرد: گروه اول از اصلاح‌طلبان، کسانی هستند که به دنبال تغییر ساختار نظام‌اند و گروه دوم که اکثریت نیز هستند خواستار اصلاحات در درون نظام‌اند. این گروه دوم به طیف اصولگرایان معتدل بسیار نزدیک بوده و می‌توان با آنها تعامل خوبی داشت.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، با تایید عدم ارسال مصوبات دولت به مجلس، اذعان داشت: این اقدام دولت تخلف و گریز از قانون محسوب می‌شود. دولت باید هر چه زودتر برای ارسال مصوباتش به مجلس اقدام کند والا نمایندگان در قالب سوال از رئیس‌جمهور موضوع را پیگیری خواهند کرد.
وی در مورد پیگیری‌های مجلس جهت تمکین تمام دستگاه‌های اجرایی به قانون، اظهار داشت: اگر مجلس به وظایفش عمل کند جلوی قانون‌گریزی را خواهد گرفت. در این میان نمایندگان با عمل به وظایف‌شان و اجرای قانون اساسی می‌توانند مانع قانون‌گریزی‌ها شوند.
وی ادامه داد: اما برخی از نمایندگان به خاطر ملاحظات سیاسی به وظایفشان عمل نمی‌کنند و موجب سرکشی و قانون‌گریزی دولت می‌شوند.
مطهری افزود: هر دولتی به طور طبیعی مایل است نظارتی به کارهایش نباشد و تمایل به خودکامگی دارد. در اینجا وظیفه مجلس است که در مقابل قانون‌گریزی‌ها بایستد.
نماینده تهران در خصوص قانون‌گریزی‌های دولت، خاطرنشان کرد: اکنون نیز موارد متعددی از قانون‌گریزی‌های دولت همانند اجرا نکردن قانون پرداخت اعتبار از صندوق ارزی به مترو تهران و کلان‌شهرها، عدم ارسال مصوبات دولت به مجلس، عمل نکردن به مصوبه مجلس درباره پذیرش دانشجو برای آموزشکده‌های فنی‌وحرفه‌ای، درخصوص اجرای قانون حجاب و موارد دیگر دیده می‌شود. مجلس می‌تواند در قالب سوال از وزرا و رئیس‌جمهور آن را مطرح کند تا مانع قانون‌گریزی‌ها در کشور شود.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irangreenvoice-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irangreenvoice@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته